LIGUE 1 – PREVIEW 27. KOLA

02.03.2007, 19:41
Previews
Další dva hrací dny francouzské nejvyšší soutěže Ligue 1 nabídne tento víkend. Bude se jednat o utkání v rámci 27. kola a díky obrovské vyrovnanosti se znovu může hodně měnit hlavně na pozicích okolo 3. místa, kde osmý tým Olympique Marseille ztrácí na třetí Toulouse jen dva body.







Olympique Lille - Olympique Lyon (sobota 00:00)
Neprestižnější zápas celého kola se odehraje hned na jeho úvod. O střetnutí Les Verts s Olympiquem Lyon se toho tento týden napsalo mnoho. Lyon chtěl tento zápas přesunout na dřívější termín kvůli odvetě osmifinále Ligy mistrů, ale Saint Etienne tuto žádost zamítlo. To se ani za mák nelíbilo prezidentu Lyon Aulasovi, který se na vedení sobotního soupeře hodně vztekal a naznačil, že hosté nejspíš nenastoupí v nejsilnější sestavě.

Ivan Hašek, kouč St. Etienne nabádá své svěřence, aby se těmito útoky nenechali rozhodit. Jeho tým dokázal minulé kolo vyhrát na půdě Paris Saint Germain na tento výkon by rád navázal. To Lyonu se na jaře příliš nedaří. Suverenita z podzimu je ta tam a pouhých 8 bodů ze 7 jarních zápasů je toho důkazem. Derby dvou velkých rivalů bude zajisté hodně vyhecované a mohlo by být jednou z ozdob tohoto kola.
Pravděpodobné sestavy: Olympique Lille: Janot – Dabo, Hognon, Camara, Illunga - Feindouno, Sablé, Landrin, Heinz – Gomis, Illan.  Olympique Lyon: Coupet – Clerc, Cris, Squillaci, Abidal – Juniho, Toulalan, Diarra – Govou, Fred, Malouda. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.00 - 2.30
AS Monaco - Valenciennes FC (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: AS Monaco: Grégorini – Chrétien, Diakhaté, Macaluse, Sauget – Dia, Duchemin, André Luiz, N'Guemo – Brison, Fortune.  Valenciennes FC: Pelé – Calvé, Basa, Cerdan, Camara – Louvion, Romaric, Sessegnon, Matsui – Grafite, De Melo. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 2.85 - 3.50
FC Lorient - AS Nancy-Lorraine (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: FC Lorient: Trévisan – Ducourtioux, Yahia, Sartre, Lachor – Belhadj, Amalfitano, Marin, Ouadah – Boutabout, Pujol.  AS Nancy-Lorraine: Landreau – Mendy, Rozehnal, Armand, Dramé – Diané, Cisse, Chantome, Rothen – Luyindula, Pauleta. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 2.95 - 2.35
Girondins Bordeaux - Paris Saint-Germain (sobota 00:00)
Ten samý den jako souboj St. Etienne – Lyon, tedy v sobotu, se odehraje také zápas dvou týmů z opačných pólů tabulky. Třetí Toulouse, které dokázalo naposledy rozdílem třídy vyhrát nad ambiciózní Marseille se utká s Valenciennes. To se sice dlouhu dobu pohybovalo v klidném středu tabulky, ale z toho není ve francouzské lize nikdy daleko jak do horních pater, tak také k sestupové zóně. Valenciennes se o tom přesvědčilo na vlastní kůži, a nevýáraznými výkony spadlo až na 18. místo. Zápas má jasného favorita, kterým je Toulouse, ale Valenciennes hraje doma a v minulé kolo bylo jasným příkladem, že v Ligue 1 je těžké odhadnout vítěze.
Pravděpodobné sestavy: Girondins Bordeaux: Penneteau – Mater, Ouaddou, Flachez, Rippert – Doumeng, Paauwe, Haddad, Jeovanio – Hassli, Savidan.  Paris Saint-Germain: Douchéz – Ebondo, Arribegé, Congré, Mathieu - Paulo César, Dieuze, Emana, Fabinho – Mansaré, Elmander. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 2.95 - 2.95
FC Sochaux - Stade Rennes (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: FC Sochaux: Sorin – Sagna, Grichting, Kaboul, Mignot – Cheyrou, Pedretti, Thomas – Jelen, Akale, Niculae.  Stade Rennes: Pouplin – Faty, Edman, Mensah, Borne - Mbia Etoundi, Cheyrou, Sorlin, Danze – Utaka, Briand. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 2.95 - 3.35
Le Mans UC 72 - Racing Strasbourg (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: Le Mans UC 72: Sylva – Lichstiener, Chalmé, Rafael, Tofforeau – Makoun, Keita, Obraniak, Bodmer, Bastos – Audel.  Racing Strasbourg: Le Crom – Kouassi, Faye, Paisley, Enza-Yamissi – Laucher, Matuidi, Barbosa, Nivet, Danic, – Gigliotti. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.40 - 7.00
Olympique Marseille - AJ Auxerre (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: Olympique Marseille: Riou – Jallet, Ciani, Marchal, Morel – Namouchi, Abriel, Le Pen, Ewolo – Gignac, Saifi.  AJ Auxerre: Lloris – Fanni, Kanté, Abardonado, Varrault – Echaouafni, Diakite, Rool, Dragon – Laslandes, Koné. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 2.85 - 3.05
FC Metz - Stade Caen (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: FC Metz: Roma – Modesto, Bolivar, Monsoreau, Givet – Dos Santos, Meriem, Leko, Bernardi – Koller, Piquionne.  Stade Caen: Ramé – Cid, Planus, Herique, Marange – Alonso, Wendel, Mavuba, Micoud, Cavenaghi – Chamakh. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.90 - 3.55
AS Saint-Etienne - Olympique Nice (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: AS Saint-Etienne: Richert – Pichot, Bréchet, Afolabi, Tosic – Ziani, Leroy, Pitau, N’Daw, Birsa - Dagano, Santos.  Olympique Nice: Barthez – Norbert, Pierre, Guillon, Faé – Da Rocha, Cetto, Ca, Capoue – Pieroni, Diallo. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.00 - 5.00
Racing Lens - Toulouse FC (sobota 00:00)
Další hodně zajímavý zápas se odehraje na úplný závěr 27. kola. V neděli večer na sebe na Stade Veledrome v Marseille narazí domácí Olympique a hosté z Lens. V Marseille se v týdnu děli velké věci. Klub koupil Kanďan Jack Kachkar. V posledním zápase Olympique prohrál 3:0 s Toulouse a z této facky se budou jeho hráči chtít co nejdříve vzpamatovat. To ale nebude tak jednoduché, protože nedělním soupeřem jim bude druhý Racing Lens. Ten si na druhé pozici vybudoval na francouzské poměry slušný náskok čtyř bodů a určitě ho jen tak lacino nezahodí. Bude to hodně prestižní zápas bez většího favorita, ale lepší aktuální formu mají hosté.
Pravděpodobné sestavy: Racing Lens: Carrasso – Baye, Zubar, Rodriguez, Taiwo – Nasri, Olembe, Cana - Cisse, Niang, Maoulida.  Toulouse FC: Itandje – Bisevac, Hilton, Gillet, Ramos – Kovačevič, Demont, Carriére, Sey. Keita – Dindane, Monterrubio. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 2.95 - 3.25

Autor: Ondřej Štícha

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele