Ligue 1 - preview 2. kola: RC Lens hostí Rennes

18.08.2023, 09:10, aktualizováno 20.08.2023, 08:41
Previews

RC Lens začal porážkou v Brestu a snadné to nebude mít ani ve druhém kole, doma hraje s Rennes. AS Monaco přivítá Štrasburk, Lille nastoupí proti Nantes.

Lille OSC - FC Nantes

neděle 13:00

Ani jeden z celků v prvním kole nevyhrál, takže o motivaci mají postaráno. Větší šance se určitě dávají "Dogám", protože Les Canaris na ně nedokázali vyzrát od září 2015.

Fakt, že svěřenci Pierra Aristouye ztratili proti Toulouse (zase proti Toulouse!) remízu až v nastaveném čase, byl tentokrát spíše druhořadý. V 62 minutě se Zakariovi Aboukhlalovi sice podařilo vyrovnat, jenže se zároveň střetl s Alabanem Lafontem, který si zřejmě nezahraje až dva měsíce, protože to nepěkně odnesly plíce.

Náhradník Denis Petrić nastoupil ve žlutém dresu v Ligue 1 teprve podruhé v kariéře a v závěru se nedobrým řešením situace postaral o to, že protivník dokázal překlopit misky vah na svou stranu. Nicméně důvěru byl měl dostat znovu. Naopak opět bude chybět Jean-Charles Castelletto. Osmadvacetiletý obránce, který za Kamerun dokázal skórovat na loňském mistrovství světa, je podle všeho jen krůček od přestupu do Trabzonsporu.

To kouč LOSC, tedy Paulo Fonseca, může být rád, že se (alespoň prozatím) podařilo udržet Jonathana Davida, který za minulý ročník zvládnul nasázet čtyřiadvacet gólů. V prvním kole toho nového jej střelecky zastoupil Bafodé Diakité, když v minutě dvanácté zachraňoval remízu s Nice, protože jeho spoluhráči dobré příležitosti zahazovali.

Na trávník Stade Pierre-Mauroy jistojistě nevyběhnou Tiago Djaló, Samuel Umtiti a Adam Ounas. Chybět bude také Mohamed Bayo, který však v minulé sezoně pravidelným přísunem branek neoplýval. Šanci na odehrání slušné porce minut by tedy měl mít devatenáctiletý Carlos Baleba, který na sebe upozornil fyzickou připraveností.

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - Tiago Santos, B. Diakité, Alexsandro Ribeiro, Ismaily - André, Ang. Gomes - Zhegrova, Cabella, Haraldsson - J. David

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Descamps - Pierre-Gabriel, Castelletto, Pallois, Merlin - Pedro Chirivella, Douglas Augusto - Coco, Mollet, Simon - Mostafa Mohamed

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 4.76 - 7.82

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

FC Lorient - OGC Nice

neděle 15:00

Oba celky vstoupily do nového ročníku remízou. Les Aiglons však mohly dlouho doufat ve víc, protože o tři body přišli až v poslední nastavené minutě. Zato Les Merlus chybělo málo, aby si na začátek připsali mimořádně cenný skalp.

Nedá se říct, že by kouč Régis Le Bris musel být zklamaný z toho, jakého soupeře mu los přisoudil hned na úvod nové sezony. Lorientští totiž při dubnovém vzájemném měření sil dokázali PSG porazit a ten uhráli rovněž cennou bezbrankovou remízu. "Věděli jsme, že styl hry PSG se mění. Luis Enrique dokázal hráčům svůj styl vštípit velmi rychle. Ale nás se dařilo nedat jim prostor při hře s balonem, ačkoli to bylo fyzicky nesmírně náročné utkání," prohlásil sedmačtyřicetiletý lodivod.

Jeho mančaft mohl v Parku princů dokonce znovu vyhrát, kdyby Laurent Abergel necílil jen do tyčky. A to i přesto, že držení míče na straně bretaňského celku dosáhlo pouhých dvaadvaceti procent. Není pochyb, že proti Nice se povede danou statistiku značně vylepšit. Kádr je navíc kompletní bez jakýchkoli zranění. Změny v sestavě se vzhledem k dobrému minulému výsledku příliš očekávat nedají. Nicméně podle průběhu zápasu by příležitost mohla dostat nová posila z Amiens, tedy Senegalec Formose Mendy, jenž byl součástí výběru svojí země na loňském mistrovství světa.

Nice mělo v Kataru celkově dva zástupce. Konkrétně jimi byli Aaron Ramsey, jenž se vrátil do rodného Walesu, a také Kasper Schmeichel, který na jihu Francie bude pokračovat. V prvním kole inkasoval až v samotném závěru, čímž nepotěšil nového kouče Francesca Farioliho, jenž si potřeboval udobřit fanoušky po nepovedené předsezonní přípravě.

Teprve čtyřiatřicetiletý Ital je po Willu Stillovi druhým nejmladším koučem v Ligue 1. Ovšem co se jeho svěřenců týče, starší jsou pouze dva. Zkušenosti zatím sbíral především v Turecku, nicméně zatím rozhodně nepůsobí dojmem, že by měl ve velkém sbírat úspěchy, tak jako kupříkladu Julian Nagelsmann v sousedním Německu.

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mvogo - B. Meïté, Laporte, Talbi - G. Kalulu, Abergel, Makengo, Le Goff - Faivre, B. Dieng, T. Le Bris

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Bulka - Atal, Todibo, Dante, Bard - Sanson, Ndayishimiye, K. Thuram - Laborde, Moffi, S. Diop

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.37 - 3.37 - 2.31

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Le Havre AC - Stade Brestois

neděle 15:00

Klub, který v současnosti vede Luka Elsner, se mezi francouzskou elitu vrací poprvé od roku 2008. A v Normandii dobře vědí, že zvláště po snížení z 18 účastníku na 20 bude boj o setrvání v Ligue 1 nesmírně složitý. Ovšem i Les Pirates tuší, že sezona bude nesmírně náročná.

Obhajují v ní čtrnáctou příčku, avšak o minulém víkendu se jim podařilo - také díky dvěma proměněným penaltám Romaina Del Castilla - těsně přehrát úřadujícího vicemistra z Lens. Až tak velké překvapení to vlastně nebylo, jelikož proti soupeři ze severu Francie v poslední době vůbec nemají špatnou bilanci.

Poslední vzájemné klání s Le Havrem se datuje do roku 2019 a odehrálo se ještě v rámci Ligue 2. Tentokrát má trenér k dispozici kompletní kádr, včetně Jérémyho Le Douarona a Mathiase Pereiry Lageho, kteří byli v minulém ročníku tahouny týmu. O střílení branek by se měl starat především hostující Martín Satriano, kterému se stále nedaří prosadit v dresu Interu Milán.

Za Les Ciel et Marine můžou naskočit Christopher Operi, Nabil Alioui i Issa Soumare, ačkoli Samuel Grandsir si proti Montpellieru řekl výrazně o základní sestavu, když v nastaveném čase dokázal vyrovnat na konečných 2:2. Mezi třemi tyčemi nebude scházet Arthus Desmas, jenž má s Ligue 1 zkušenosti díky působení v Clermontu.

Zatímco Brest dokázal o minulém víkendu otočit skóre z 0:2 na 3:2, Elsnerova skvadra si nechala náskok sebrat, a pak tedy musela dotahovat. Svých prvních 70 minut v Ligue 1 si na konto připsal obránce Loïc Négo, jenž - ač rodák z Paříže - byl členem maďarského výběru na posledním EURU 2020, kde naskočil do všech tří zápasů. Není divu, že na něj kouč bude podle vlastních slov hodně spoléhat.

Le Havre AC - pravděpodobná sestava:
Desmas - Négo, Salmier, A. Sangante, G. Lloris, Operi - Kuzjaev, Targhalline, R. Ndiaye - Grandsir, I. Soumaré

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Lala, Chardonnet, Brassier, Locko - Magnetti, Lees-Melou - Mathias Pereira Lage, Del Castillo, Le Douaron - Satriano

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.01 - 2.96 - 2.82

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Stade Reims - Clermont Foot

neděle 15:00

Oba výběry na úvod nové sezony prohrály, což nikdy není dobré. Na druhou stranu se na obou soupiskách objevují zkušení borci, kteří se z takové porážky dokáží poučit a rychle ji hodit za hlavu.

V případě Les Rouges et Blancs se rozhodně nedá napsat, že by byli proti Marseille horším týmem. Nakonec však za soupeřem z jihu Francie o jednu branku zaostali, třebaže měli balon častěji na svých kopačkách. O to větší motivací mají proti Les Lanciers, třebaže z posledních dvou vzájemných střetnutí nedokázali vydolovat ani bod.

V nové sezoně se Will Still bude muset obejít bez služeb Folarina Baloguna, jenž v minulé sezoně zaznamenal jednadvacet gólů. V Arsenalu, kam se vrátil po hostování, se s ním příliš nepočítá, nicméně podle všechno stejně zůstane v Anglii. Naopak k dispozici bude opět Emmanuel Agbadou, jenž chyběl kvůli červené kartě, kterou inkasoval v sedmatřicátém kole.

Clermont se v minulém ročníku prezentoval pěkným fotbalem, který jej v konečném účtování vynesl na výbornou osmou pozici. Složení kádrů zůstalo de facto stejné. Novými tvářemi jsou Maximiliano Caufriez, který však musí ještě zapracovat na fyzické kondici, a také Andy Pelmard, jenž přišel za necelé 2 miliony eur z Basileje, aby vypomohl obranné řadě.

V ofenzivě bude Pascal Gastien nadále spoléhat na Grejohna Kyeiho, Jima Allevinaha, a taky na Muhammeda Chama Saračeviće, který dokázal před týdnem proti Monacu jednou skórovat, takže prohru 2:4 neodvrátil. Přitom hráči Clermontu trefili hned sedmkrát prostor mezi třemi tyčemi a celkově soupeře dokonce přestříleli. Nicméně proti Remeši to bude s velkou pravděpodobností docela jiné utkání.

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Y. Diouf - Foket, Agbadou, Abdelhamid, De Smet - Richardson, Matusiwa - J. Ito, Munetsi, Nakamura - O. Diakité

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Diaw - Seidu, Wieteska, Pelmard - Zeffane, Gonalons, J. Gastien, Neto Borges - Cham, Kyei, Allevinah

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.88 - 3.72 - 4.39

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

AS Monaco - Racing Strasbourg

neděle 19:00

Vysoké teploty ve Francii neustupují, trpí jimi i jih země, a tak se utkání v Monacu, které se původně mělo konat o páté hodině odpolední, přesunulo na termín o dvě hodiny později. A mohlo by nabídnout solidní bitvu dvou celků, jimž se vstup do nového ročníku povedl a jsou jistě povzbuzeni o nedávná vítězství. Na Stade Louis-II mimochodem přicestuje Štrasburk.

Jako velmi dobré hodnotil domácí stratég Adi Hütter rozhodnutí ligových funkcionářů o přesunu zápasu na pozdější dobu. Přece by mohlo být v podvečerních hodinách chladněji, pro sportování by k dispozici mohly být opravdu daleko vlídnější podmínky. "Myslím si, že je to rozumný nápad,” uvedl na tiskové konferenci. "Chci poděkovat za změnu času výkopu, ostatně stejně tak bylo odloženo i utkání Lyonu s Montpellierem. Horko je v tuto chvíli velkým problémem, minulou neděli jsme to mohli zaznamenat v našem střetu s Clermontem. Mnozí hráči měli křeče,” připomínal.

Jeho svěřenci si nakonec před týdnem poradili s vedrem lépe než jejich protivník, zapsali čtyři branky a uzmuli na své konto všechny body. Před domácími fanoušky by je každopádně nyní měla čekat podobně složitá zkouška. Vždyť ekipa kouče Patricka Vieiry v prvním kole jasně ukázala, že v letošní sezóně se už nehodlá potýkat se záchranářskými starostmi. A že by od vstupu nových amerických byznysmenů společnosti BlueCo mohl mít klub obecně a dlouhodobě vyšší ambice.

Hütter byl po startu do Ligue 1 rád, jak se jeho mužstvo prezentovalo hlavně směrem dopředu. "Hráli jsme velmi ofenzivně. Líbí se mi, když můj tým ukazuje právě takovou podnikavost,” hodnotil s odstupem mač na půdě Clermontu-Ferrandu. "Bylo to přitom v tom horkém počasí těžké. I náš soupeř měl ovšem dobrý začátek do sezóny, porazil totiž Lyon. Jeho trenér byl fantastickým hráčem, teď si Vieira rozhodně vede dobře také jako kouč. Myslím si, že uvidíme velký boj. Jedno ale je na naší straně jisté, prostě budeme chtít vyhrát,” vzkazoval fanouškům.

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Köhn - Singo, Maripán, Magassa - Vanderson, Moh. Camara, Yous. Fofana, Caio Henrique - Minamino, Ben Yedder, Golovin

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Guilbert, Doukouré, Nyamsi, A. Sylla, Delaine - H. Diarra, Bellegarde, Deminguet - Gameiro, Emegha

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.79 - 4.07 - 4.46

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

RC Lens - Stade Rennes

neděle 20:45

Oba týmy měly odlišný start do sezóny. Zatímco úřadující vicemistr Ligue 1 z Lens nečekaně nestačil venku na Brest, Rennes si hravě poradilo s nováčkem z Mét. Tenhle duel představuje obecně šlágr druhého kola francouzské nejvyšší soutěže, nastoupí totiž proti sobě dva celky, které se letos zapojí i do evropských pohárů. A rády by se na ně samozřejmě dobře navnadily.

Ne že by byla hlavní fáze pohárové Evropy vyloženě za dveřmi, Lens s Rennes každopádně nemají zájem vstupovat na blyštivou scénu po několikatýdenním zápolení v nějakém vachrlatém rozmaru. Především Les Sang et Or potřebují najít vzpruhu po nepovedeném klání na Bretaňském poloostrově. "V očích ostatních klubů už nejsme tím nováčkem, který postoupil mezi elitu před třemi lety," uvedl domácí stratég Franck Haise, že si jeho ekipa postupem času vybudovala respekt. "Vůbec si však nepřipomínáme, že jsme minulou sezónu skončili druzí a že se teď všechno bude točit jen kolem nás. Na hřišti žádné medaile na krku nemáme,” s pokorou pokračoval.

Rennes by na severu Francie velmi rádo napodobilo svého lokálního konkurenta, jenž minulý týden Haisovu družinu překvapivě skolil. A vlastně nemá důvod si nevěřit, minulé kolo naznačilo, že o přední příčky by mělo usilovat i letos, ostatně jako v letech předchozích. "Jsem rád, že se mí hráči prezentovali v útoku až praštěným způsobem. Byli jsme pohybliví a kreativní,” těšilo hostujícího kouče Bruna Génésia vystoupení z úvodního střetu. "Vstřelit pět gólů je navíc vždycky velmi uspokojující,” dodával.

Jenže bacha, vyloupit Stade Bollaert-Delelis, to se za devatenáct případů v rámci uplynulého ročníku povedlo pouze jednomu mužstvu. Hned sedmnáctkrát pak Lens slavilo před vlastními fanoušky vítězství, a bylo tak na domácím hřišti vůbec nejúspěšnější z celého ligového pelotonu. Loňské vzájemné zápasy mimochodem vyzněly ve prospěch Lens, které v obou kláních, a to ze srpna roku 2022 a z dubna toho letošního, zvítězilo.

RC Lens - pravděpodobná sestava:
B. Samba - Gradit, Danso, Medina - Frankowski, Abdul Samed, A. Diouf, Machado - Sotoca, Guilavogui, Fulgini

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - Assignon, Omari, Theate, Truffert - Bourigeaud, Santamaría, Le Fée - Doku, Kalimuendo, Gouiri

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.53 - 3.58 - 2.85

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Montpellier HSC

sobota 19:00

Až čtyřicet stupňů Celsia hlásí meteorologové při sobotním odpoledni v některých místech Francie. A dokonce i v Lyonu, obklopeného Francouzským středohořím a Alpami. I proto se narychlo rozhodlo, že se tenhle duel bude hrát o dvě hodiny později, aby se chladnější počasí přece mohlo dostavit. Les Gones mimochodem přivítají Montpellier. A mají co napravovat.

Úvodní ligové kolo na půdě Štrasburku totiž ekipě kouče Laurenta Blanca moc důvodů k radosti nepřineslo, v Alsasku se konala jen porážka. "Musíme být hlavně koncentrovanější,” pojmenoval hlavní příčinu nezdaru domácí stratég Laurent Blanc. "Máme ve hře nedostatky, které jsme si přenesli z minulé sezóny. Už je to i nějaký pátek, co jsme vyhráli, když beru v potaz i přípravu. Jenže samo se to neudělá. Musíme si jít za vítězstvími, být na ně mentálně nastaveni. Pokud to neuděláme, bude to komplikované.”

Sám si trochu na předzápasové tiskové konferenci postěžoval na rozhodnutí bafuňářů sehrát tenhle mač i v pro fotbal nepříliš vhodných podmínkách. Vedro totiž zřejmě bude panovat tak jako tak, a to bez ohledu na lehkou termínovou změnu. "Týká se to také dalších sportů, zejména ragby v Lyonu. Utkání bylo také přesunuto,” srovnával. "Vyhrává zdravý rozum. Televizní práva jsou důležitá, rozumím tomu, co nám bylo řečeno. Rozhodující však musí být zdraví hráčů. Existují tu ekonomické souvislosti, a pokud se prostě v tomto ohledu něco nezmění, není možné nic,” odhodil si.

Montpellier v prvním vystoupení nového ročníku ani nezářil, ani nezklamal. Možná si na každý pád přece představoval lepší výsledek proti nováčkovi z Le Havru. Hostující lodivod Michel Der Zakarian sice mohl před týdnem využít služeb klíčového útočníka Elyeho Wahiho, do hry ho nicméně poslal až z lavičky. Francouzský forvard totiž stále řeší přestup jinam, a ačkoli se ve finální nominaci na toto utkání zase objevil, asi znovu začne spíše mezi náhradníky. Taková zpráva zajisté hraje do karet OL, proti němuž se mimochodem Wahi v květnu trefil hned čtyřikrát. Je ovšem třeba připomenout, že ani takový počin tehdy MHSC bodový počin nepřivál.

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
R. Riou - Kumbedi, Čaleta-Car, Diomandé, Tagliafico - Caqueret, Lepenant - B. Barcola, Cherki, Jeffinho - Lacazette

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - F. Sacko, Jullien, Kouyaté, I. Sylla - Ferri, Chotard - Mousa Al Tamari, Savanier, Nordin - Adams

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.89 - 4.14 - 3.89

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Paris Saint-Germain

sobota 21:00

Oba celky se měly utkat ještě před startem Ligue 1, nakonec se však jejich souboj o Trophée des Champions odložil. Fakticky na sebe ale narazí jen o něco později, loňský vítěz Coupe de France a ligový mistr z PSG totiž podstoupí mač v rámci druhého kola francouzské nejvyšší soutěže. A hosté uvítají nejen posilu Ousmaneho Dembélého, ale rovněž Kyliana Mbappého.

Vypadá to, že v Paříži konečně zakopali válečnou sekeru. Mbappé, odstřižený od áčkového výběru kvůli svému původnímu rozhodnutí neprodloužit kontrakt, který je mimochodem aktuálně platný do roku 2024, nakonec našel společnou řeč s Nasserem Al-Khelaifim, prezidentem Les Parisiens. Francouzský reprezentant měl totiž slíbit, že nebude z PSG odcházet zadarmo, jak měl původně v plánu, a to po konci této sezóny do Realu Madrid. Reakce na to přišla záhy. Okamžitě byl najednou zpátky v přípravě s koučem Luisem Enriquem.

Je každopádně otázkou, jak nakonec sága PSG s Mbappém dopadne. Zatím k žádnému potvrzení nové spolupráce nedošlo, je každopádně hodně pravděpodobné, že během tohoto léta se již čtyřiadvacetiletý útočník stěhovat jinam nebude. Nutno podotknout, že k tomuto kroku dochází v opravdu pravý čas. Minulé klání proti Lorientu ukázalo, že bez pořádného tahu na bránu může mít francouzský gigant obrovský problém. Mbappé by měl být zárukou toho, že se nic takového již stávat nebude.

A samozřejmě dost vypomáhat v ofenzívě by měl Mbappému taktéž Dembélé. "Je připravený nastoupit od první minuty,” potvrdil pařížský stratég. "Je v perfektní kondici, má velkou touhu a také dobrou náladu. Jsem rád, když mám hráče jeho kvalit. Nejde jen o herní schopnosti, ale i o jeho osobnost. Je to bezpochyby špičkový hráč světové třídy,” dodával.

Jestliže PSG před týdnem nečekaně zaváhalo s Les Merlus, pak Toulouse prožilo povedený začátek do nového ročníku. A úspěšnou, vítěznou premiéru v Nantes prožil rovněž nový šéf lavičky Carles Martínez Novell. Ten se mimochodem v minulosti potkal se svým protějškem Luisem Enriquem v Barceloně, akorát že současný lodivod Le Téfécé tehdy koučoval mládež, kdežto jeho protějšek áčko. "Několikrát jsem s ním mluvil. Nejsem si jistý, jestli si to pamatuje, máme však několik společných přátel,” uvedl Martínez. "Luis Enrique je pro mě jednou z velkých osobností. Miluji totiž jeho styl trénování, jeho způsob, jak předává informace.”

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Restes - Desler, Logan Costa, Nicolaisen, Mous. Diarra - Sierro, Cásseres - Aboukhlal, Schmidt, Suazo - Dallinga

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Hakimi, Škriniar, Marquinhos, L. Hernández - Zaïre-Emery, Ugarte, Vitinha - O. Dembélé, Goncalo Ramos, K. Mbappé

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.77 - 4.17 - 1.73

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

FC Metz - Olympique Marseille

pátek 21:00

Když se Pierre-Emerick Aubameyang naposledy objevil na trávníku při utkání Ligue 1, psal se rok 2013. A nyní, po 10 let, je připravený znovu zasáhnout do dění francouzské nejvyšší soutěže, myšleno v základní sestavě. Před týdnem nastoupil do hry v roli střídajícího hráče, na půdě nováčka z Mét, kde Marseille bude favoritem, by měl stát po boku parťáka Vítinhy.

Před pár dny každopádně zavládlo u OM zklamání, přestože se právě Aubameyang výrazně podílel na vítězství po základní hrací době proti Panathinaikosu. Jenže neúspěšný penaltový rozstřel znamenal, že už ve 3. předkole Les Phocéens svou pouť v Lize mistrů pro letošek dokončili. Byla to krutá rána pro svěřence kouče Marcelina, kteří se budou muset efektivně vzpamatovat, aby zvládli tuhle páteční předehrávku.

Sám hostující stratég přiznal, že nebylo vůbec lehké dostat hráče do pohody. "Ještě ve středu, den po utkání, to bylo hodně těžké,” popisoval. "Vždycky to chce čas. Trochu jsme o té porážce mluvili. Na druhou stranu středa byla posledním dnem, kdy jsme smutnili. Chtěli jsme vyhrát, ale už nás čekají jiné dny. Musíme se zvednout, to je to, co po nás fanoušci vyžadují,” dodával.

Hosty může aspoň těšit fakt, že se jim aktuálně nenachází nikdo na marodce. Chybět budou pouze Pape Gueye, který je suspendovaný na základě rozhodnutí FIFA, a Ruslan Malinovskyj, jenž aktuálně řeší svůj přestup z klubu. Domácí lodivod László Bölöni, jehož mužstvo se rozhodně bude muset prezentovat lépe než v prvním kole, kdy o čtyři góly nestačilo na Rennes, aby uspělo, bude postrádat nemocného kapitána Matthieua Udola a zdravotně indisponovaného Ablieho Jallowa.

FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Colin, I. Traoré, Fali Candé, Kouao - Jean-Jacques, N'Doram, Lam. Camara - Sabaly, Mikautadze, Maziz

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - Clauss, C. Mbemba, Gigot, Renan Lodi - I. Sarr, V. Rongier, Kondogbia, Ounahi - Vítinha, Aubameyang

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.72 - 4.02 - 1.76

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Stade Rennes
1
1
0
0
5 : 1
3
2
AS Monaco
1
1
0
0
4 : 2
3
3
Stade Brestois
1
1
0
0
3 : 2
3
4
Racing Strasbourg
1
1
0
0
2 : 1
3
Toulouse FC
1
1
0
0
2 : 1
3
Olympique Marseille
1
1
0
0
2 : 1
3
7
Montpellier HSC
1
0
1
0
2 : 2
1
Le Havre AC
1
0
1
0
2 : 2
1
9
Lille OSC
1
0
1
0
1 : 1
1
OGC Nice
1
0
1
0
1 : 1
1
11
Paris Saint-Germain
1
0
1
0
0 : 0
1
FC Lorient
1
0
1
0
0 : 0
1
13
RC Lens
1
0
0
1
2 : 3
0
14
Stade Reims
1
0
0
1
1 : 2
0
FC Nantes
1
0
0
1
1 : 2
0
Olympique Lyon
1
0
0
1
1 : 2
0
17
Clermont Foot
1
0
0
1
2 : 4
0
18
FC Metz
1
0
0
1
1 : 5
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele