Liga v Polsku má termín pro restart 29. května

25.04.2020, 21:09
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (29)

Přidat komentář
Liquid

Byl tu někdo vůbec na polské lize?

Reagovat
smazaný uživatel

Nene, je taky prerusena, ale od 29. kvetna by se mela zase rozehrat.

Reagovat
didosh

Reagovat
martin1

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Pharrell

Reagovat
OTASi

Reagovat
Stannis Baratheon

Saturn je dal od slunka než Merkur.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne.

Reagovat
Liquid

Jaký místa/zápasy si navštívil a šli koupit lístky i v den zápasu? Třeba i do toho Bialystoku jezdil přímo spoj z Prahy.

Reagovat
smazaný uživatel

Poznan, Kraków (Wisla) a vše v pohodě na místě. Dříve se hrotila karta kibica, ale snad už i to není moc potřeba.

Ale nečekej bůh ví jaké zápasy, teda spíše kvalitu.. Pokud to máš ale jako poznavacku, tak proč ne.

Polsky fotbal je hlavně o atmosféře díky fanouškům.

Reagovat
Liquid

díky, určitě to budu mít spojený s poznáním lokality, ostatně letos jsem plánoval navštívit ligu v Moldávii, a zde jsem byl i na zápase MSFL a na ČFL cca 10x, v PL bych opět asi upřednostnil zápas kde bude hrát Čech

Reagovat
doNny

Jiný svět, nezapomenutelná atmosféra

Reagovat
Liquid

aj ty, jaký zápasy si navštívil a lístky si koupil před zápasem nebo si měl z domů.

Reagovat
doNny

zejména domácí zápasy ve Wroclawi na Slasku...v rámci družby bylo pro nás vše zadarmo, ale i jinak konkrétně tam vše v pohodě na místě se dá zařídit a přes net není nic potřeba a jak píše trevor výše, tak karta kibica se už neřeší. A z venkovních zápasů v poslední době Widzew Łódź, Gliwice a Kraków

Reagovat
Liquid

díky, Wroclaw mám kilometrově jasně nejblíže z Podkrkonoší, bohužel přes hory zde není vůbec žádný lehký spojení vlakem/busem, pamatuju kdy mě spoje hnaly přes Pardubice, Lichkov zajížďkou jak prase :D a ještě normální osobní vlak se zastávkami v každé prdeli s výjezdem po 5h což zase pro mě nebylo možné se dostat v čas do Pardubic, jinak bych tam už asi byl, v Krakowě jsem byl loni když jsem jel na skoky do Zakopanýho, krásný město, do 2 let bych se tam měl vrátit a tak to pravděpodobně spojím s fotbalem taky

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Witcher

To chcipnu

Ještě měsíc

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
Jandak

poláci na to uplně serou. Mají 10.5. volby a delají vše aby to proběhlo, tak se moc netestuje.. a ted jeste planuji ligu jiný level než my

Reagovat
smazaný uživatel

V Německu mají 57 tisíc nakažených a skoro 6 tisíc mrtvých a Bundesliga se tam vrátí již 9. května tak proč by se nemělo pomalý ten sport uvolňovat?

Reagovat
dave30

Ten počet nakažených je jako u nás (mají asi 8 krát více obyvatel), ale ten počet mrtvých je nějaký velký. Nebo to u nás počítáme jinak?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten počet mrtvých se odvíjí od toho, jak péči o nemocné zvládá zdravotnictví dané země, předpokládám, že u nás by při stejném počtu případů jako v Německu bylo mrtvých o dost víc, protože kapacita nemocnic (jak personálně, tak v počtu ventilátorů apod.) je výrazně nižší. Ve srovnání s ostatními velkými státy EU je na tom Německo zdaleka nejlíp, ale i oni na rozdíl od nás v době největšího nárůstu případů narazili na strop možností svého zdravotnictví.

Reagovat
dave30

Jak jsem psal, Německo má naprosto srovnatelné počty nakažených s námi (na milion obyvatel necelých 700), nicméně počet mrtvých mají zhruba 3,5 krát větší (na počet nakažených). Je úplně zbytečné spekulovat, jak by to bylo u nás při takovém počtu nakažených. Němci mají 8 krát více obyvatel, tím pádem několikatnásobně větší počet zdravotnických zařízení, akutních lůžek atd. Ani u nás, ani v Německu nevyužívají akutní lůžka a plicní ventilace na 100% (tak jak to bylo na severu Itálie či ve Španělsku). Proto mi ty počty pořád nesedí...

Reagovat
RadekVonCZE

To mi nevychádza

Reagovat
dave30

Jestliže máme téměř stejné procento nakažení a u nás je 220 mrtvých, tak by v Německu měli mít okolo 1800 mrtvých, ne? Mají zhruba 8 krát více obyvatel. Jestliže tady uvádí, že mají 57000 nakažených a 6000 mrtvých, tak je to více než 10%. U nás jsou to necelá 3% (7400 nakažených, 220 mrtvých).

Reagovat
RadekVonCZE

Ne to měla být jen reakce na poslední větu jak to jednou řekl ten Slovák, nevím, jestli to byl politik nebo kdo

Reagovat
dave30

Reagovat
bobis21

Řekl bych že důležitou roli hraje i to, o jaké nakažené se jedná. U nás bylo štěstí že to zatím zasáhlo minimum domovů pro seniory a podobných zařízení. Když se to do něčeho takového dostane tak úmrtnost hned vyletí. To je i přesně to co se stalo v Itálii. Lidem kteří už předtím mají vážné nemoci a oslabený imunitní systém žádné zdravotnictví už moc nepomůže.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele