Liga mistrů - úterní odvety třetího předkola

28.08.2007, 23:23
Aktuality
Letošní ročník Ligy mistrů zná své první tři postupující ze třetího předkola. Na hlavní soutěž se mohou těšit celky, které byly předem favorizovány - Glasgow Rangers, Lazio Řím a také loňský finalista Liverpool...

Velký smutek zavládl v týmu CZ Bělehrad, o vyřazení srbského klubu totiž rozhodla jediná branka, která navíc padla až v poslední minutě prvního duelu. Jejím autorem byl Nacho Novo a jeho zásluhou se tak na miliony z prestižní soutěže mohou po bezbrankové remíze v odvetě těšit fotbalisté a pokladník Glasgow Rangers.

Vedle Bělehradu, tedy alespoň té poloviny, která přeje CZ, truchlí i příznivci Dinama Bukurešť. Rumunský celek měl skvěle rozehranou partii s římským Laziem, z Itálie si přivezl remízu 1:1 a doma po poločase vedl 1:0. Ani to mu však na postup nakonec nestačilo. Lazio se skvěle vypořádalo s řadou absencí a jeho fotbalisty nabudil hned po návratu z kabin Rocchi. Na toho navázal v 55. minutě Pandev a když se za dalších dvanáct minut trefil znovu Rocchi, bylo o postupujícím rozhodnuto.

Daleko jasnější byl průběh dalšího souboje. Liverpool si z Toulouse přivezl výhru 1:0 a v odvetě na Anfield Road exceloval. Fanoušky domácích uklidnil v 19. minutě Crouch, který zaznamenal jedinou branku úvodního dějství. Po návratu z kabin padly další tři branky a všechny do sítě Doucheze. Ve 49. minutě mířil přesně Hyypia, jenž se nakonec oproti původním předpokladům objevil na hřišti, a jasnou záležitost pak v samém závěru stvrdil Kuyt. Liverpool i bez zraněných opor Carraghera a Gerrarda smetl Toulouse celkovým poměrem 5:0 a ukázal, že i letos se s ním bude muset počítat.

V úterý byla na programu ještě jedna odveta, v níž měly změřit síly AEK Atény a Sevilla, z důvodů tragických událostí však byl tento souboj odložen na pondělí. UEFA sice původně zamítla žádost řeckého klubu kvůli rozsáhlým požárům, po smrti fotbalisty španělského klubu Antonia Puerty však už k odložení svolila.

Výsledky
-
první zápas 0:1, postupuje Glasgow Rangers
29. Florin Bratu - 47. Tommaso Rocchi, 55. Goran Pandev, 67. Tommaso Rocchi
první zápas 1:1, postupuje Lazio Řím
19. Peter Crouch, 49. Sami Hyypia, 87. Dirk Kuyt, 90. Dirk Kuyt
první zápas 1:0, postupuje Liverpool FC

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (7)

Přidat komentář
HOST*-PeCa_08-

nice lpool

Reagovat
Shevchenko
Reagovat
HOST*-Kopy-

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Tak Liverpool opravdu jede . Moc jsem jim nevěřil, ale opravdu jim to šlape. I se na to dá koukat

Reagovat
HOST*MArtin

Tak já Liverpoolu fandím myslím že jsou dostdobří na to ,aby se ukázali v pohárové Evropě...LIVERPOOL GO GO GO

Reagovat
HOST*ajax
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele