Liga mistrů - úterní odvety 2. předkola

07.08.2007, 22:55
Komentáře a souhrny
Jedno velké překvapení přinesly úterní odvety druhého předkola Ligy mistrů. Levski Sofia znovu nedokázalo vyzrát na obranu Tampere, doma podlehlo 0:1 a v evropských pohárech letos končí. Další tři favorizované celky nezaváhaly. Dále jdou Glasgow Rangers, Dinamo Záhřeb a také FC Kodaň...

Hned první odvetný duel přinesl velké překvapení. Levski Sofia nedokázalo dát branku ani ve druhém utkání s Tampere a po další porážce 0:1 se se soutěží loučí. Bulharský klub sice nastoupil s odhodláním zvrátit nepříznivý průběh, jenomže na konci první půle inkasoval od Niemiho a v tu chvíli potřeboval k postupu vstřelit tři branky. Ve třetím předkole tak pravděpodobně dojde k severskému derby, soupeřem Tampere by se měl stát norský Rosenborg.

Překvapení naopak nedopustil další favorit. Glasgowští Rangers vyhráli první utkání se Zetou 2:0 a nezaváhali ani v odvetě. Díky brance Beasleyho si z Černé Hory odvážejí vítězství 1:0 a rovněž postup do dalšího předkola, v němž na ně čeká úspěšnější z dvojice CZ Belěhrad/Levadia Tallin.

Dinamo Záhřeb mělo v prvním předkole proti Khazaru Lankaran namále, nyní si poradilo o poznání snadněji. Na postup přes Domžale zadělalo již před týdnem výhrou 2:1 na půdě soupeře, kterou nyní potvrdilo domácím vítězstvím 3:1. O branky chorvatského týmu se postarali Vukojevic, Sokota a Sammir, za hosty mířil do černého Zahora. Dinamo si to o postup do základní skupiny rozdá s Werderem Brémy.

Na třetí předkolo se může těšit FC Kodaň a společně s ním také Libor Sionko, který se na hřišti znovu neobjevil. Dánský klub v odvetě na hřišti Beitaru Jeruzelém sice po hodině hry přišel o náskok z prvního duelu, drama v podobě prodloužení ale zvládl lépe. O postupu severského klubu rozhodl v 97. minutě švédský kanonýr Markus Allbäck. FC Kodaň se nyní utká s Benfikou a budou se tak opakovat střetnutí ze základní skupiny loňského ročníku, v němž ani jeden z těchto klubů nedokázal proklouznout do osmifinále.

Výsledky
07.08.2007
?
první zápas 0:1, postupuje Tampere United
?
první zápas 0:2, postupuje Glasgow Rangers
?
první zápas 0:1, postupuje FC Kodaň
?
první zápas 2:1, postupuje Dinamo Záhřeb

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To je tedy dvojice: Tampere United - Rosenborg BK a ještě bude lepší Steaua Bukurešť - BATE Borisov. Noři a Rumuni mají otevřenou cestu do základních skupin Ligy Mistrů a zase jim vzroste koeficient oproti Česku.

Sparta - Arsenal?

Reagovat
HOST*sterda

Rumuni už jsou o parník před náma, ti nám utekli takovým stylem, že už to ani není naše konkurence.

Reagovat
smazaný uživatel

Narozdíl od Gambrinus Ligy nestagnuje, je kvalitnější, ale ten rozdíl není rapidní, jak zmiňuješ.

Reagovat
HOST*sterda

Se stačí podívat na loňskou UEFU a zjistíš, že Rumuni už jsou někde jinde...

Reagovat
smazaný uživatel

Hodnotit podle jedné sezony je zbrklé.

Reagovat
HOST*sterda

Nehodnotím podle jedné sezóny, oni mají dokonce lepší koeficient než Němci, Holanďani atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Hovno.

Reagovat
HOST*sterda

Reagovat
HOST*WikyM

nn Sionko nehrál, a kdyby hrál, tak ještě prohrajou ::lol:....ale těžkej los, Slavia pokud postoupí přes Žilinu tak má určitě větší šanci s Ajaxem než Sparta proti sice oslabenýmu, ale pořád vynikajícímu Arsenalu

Reagovat
HOST*velkejčutač69

Souhlasím s WikyM, ten los nedopadl moc dobře, klidně mohl bejt lehčí soupeř, njn štěstí se nás nedrží ...ale myslím si, že se zrodí, milé překvapení !!!

Reagovat
HOST*Heretic

Mile prekvapeni bude pokud dostane Sparta i Slavie v dojzapase min nez 5 golu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele