Liga mistrů - středeční duely 3. předkola

15.08.2007, 23:20
Komentáře a souhrny
Úvodní duely třetího předkola letošního ročníku Ligy mistrů jsou minulostí. Na postup mají po dnešku dobře zaděláno Liverpool, Arsenal, Sevilla, Rosenborg, Steaua Bukurešť a Dynamo Kyjev, v dalších duelech to ještě bude dramatické...

Pražská "S" své souboje o postup rozehrála s poloviční úspěšností. Ani jeden z týmů nebyl v pozici favorita, o to větší senzací je vítězství Slavie na hřišti Ajaxu Amsterdam. Pokud sešívaní doma neprohrají, mohou se těšit na premiérovou sezónu mezi evropskou smetánkou a také na tučné prémie. Naopak Sparta, která má s Ligou mistrů bohaté zkušenosti, je na pokraji vyřazení. Londýnský Arsenal byl jedním z nejtěžších možných soupeřů a první utkání v pražské AXA Aréně to jen potvrdilo, Kanonýři si domů vezou vítězství 2:0 a jsou tak jednou nohou v osudí základních skupin.

Komentář k utkání Ajax - Slavia najdete zde.
Komentář k utkání Sparta - Arsenal najdete zde.


Loňský poražený finalista Liverpool nezaváhal v Toulouse a v úvodním duelu si zadělal na postup. Svěřenci manažera Rafaela Beniteze si domů vezou výhru 1:0, o kterou se těsně před koncem prvního poločasu postarala letní posila Andrij Voronin.

Celtic Glasgow nezmrzl v ruské zimě na hřišti Spartaku Moskva a po Liverpoolu je dalším klubem z Ostrovů s vynikajícími vyhlídkami do odvety. Fotbalisté skotského celku se ve 21. minutě dostali do vedení po trefě Hartleyho. Spartak sice měl mírnou převahu, více než vyrovnání Pavljučenka z ní ale vytěžit nedokázal. Český reprezentant Radoslav Kováč odehrál v dresu moskevského klubu celý zápas, Martin Jíránek do utkání nemohl zasáhnout vinou zranění.

Prakticky hotovo je v severském souboji mezi Tampere a Rosenborgem. Norský klub byl suverénní již ve druhém předkole a svou formu potvrdil ve Finsku, kde vyhrál 3:0. Úvodní branku dal ve 20. minutě Koppinen, na něhož o chvíli později navázal Kone. Tentýž hráč poté zaznamenal i třetí trefu Rosenborgu.

Steaua Bukurešť je v souboji s BATE Borisov jednoznačným favoritem a v Bělorusku nakročila k postupu. Nezaskočila jí ani trefa Radkova ze 40. minuty, na níž po změně stran odpověděli Goian a Dica. Domácí nakonec nesložili zbraně a vybojovali alespoň remízu. V poslední minutě utkání se o to postaral Bliznuk.

Duel Fenerbahce s Anderlechtem měl být jedním z nejvyrovnanějších a úvodní utkání to jenom potvrdilo. O výsledku nakonec rozhodla jediná branka, kterou ve 32. minutě zaznamenal domácí Alex. Celých devadesát minut odehrál v dresu Anderlechtu Jan Polák.

Jediná branka padla také v Sarajevu, tam se ovšem radovali hosté. Domácí nenavázali na překvapivý postup přes Genk a podlehli Dynamu Kyjev. Tomu výhodnou výchozí pozici do odvety zajistil ve 12. minutě Šackich.

V Curychu viděli diváci to nejdůležitější na začátku a konci utkání. Ve třetí minutě poslal hostující Besiktas do vedení Delgado, v samém závěru pak alespoň vyrovnal Alphonse. I tak budou mít hráči švýcarského celku v odvetě hodně složitou úlohu, v Turecku budou muset minimálně jednou skórovat.

Rovněž v Salcburku, kam zavítal Šachtar Doněck, padla úvodní branka poměrně brzy, již v desáté minutě se z pokutového kopu nemýlil v Rakousku oživený kanonýr Zickler. Ten zároveň uzavřel střelecký účet zápasu, na jehož závěrečné minuty nastoupili také Vratislav Lokvenc a Karel Piták.

Werder Brémy v úvodu sezony neoplývá jistotou a potvrdilo se to také dnes. Dinamo Záhřeb ve Weserstadion po úvodní půli vedlo 1:0 zásluhou Balabana. Domácí postavila na nohy trefa Almeidy ze 47. minuty, o vítěznou branku se chvíli před koncem postaral Jensen.

Pouze první poločas dokázal AEK Atény držet krok s favorizovanou Sevillou. Španělský celek nasměroval k vítězství chvíli po změně stran Fabiano, pohodu do odvety pak dal týmu Juandeho Ramose uzdravený Kanoute.


Výsledky
43. Andriy Voronin
20. Miika Koppinen, 22. Y. Kone, 82. Y. Kone
42. Roman Pavluchenko - 21. Paul Hartley
40. Artem Radkov, 90. Gennady Bliznuk - 58. Dorin Goian, 84. Nicolae Dica
32. De Souza Alex
12. Maksim Shatskikh
90. Alexandre Alphonse - 3. Matias Delgado
76. David Kalivoda (pen.)
47. Miguel Hugo Almeida, 85. Daniel Jensen - 43. Bosko Balaban
10. Alexander Zickler (pen.)
48. Luis Fabiano, 65. Frederic Kanoute
72. Francesc Fabregas, 90. Alexander Hleb
20. Ognjen Vukojevic, 41. Luka Modric (pen.) - 13. Ribas Diego (pen.), 40. Boubacar Sanogo, 68. Ribas Diego (pen.)



Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (9)

Přidat komentář
HOST*

Překvapení je asi vysoká prohra Tampere, výhra jen 2:1 Brém a samozřejmě výhra Slávky. Slávka na to má letos. Vhodně doplnila kádr (Vaniak, Brabec, Dřížďal, Tavares, Volešák, Šenkeřík)

Reagovat
Slejdy

nj .. ty bremy sem cekal s problemama .. zahreb je kadr tym .. du spat hola draci

Reagovat
HOST*

Ono by se klidně mohlo stát že ten Záhřeb přejde přes Brémy

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych se nedivil,vidim to tak ze to bude asi Zahreb ze postoupi

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

To tomu brankáři zaplatil, aby šel na druhou stranu, pač jinak by to musel chytit. Prostě haluz gól, ale i takový platí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Vacin

Tak co golman je aspon slavnej, protoze ja prvni komu dal Becks v Ameru gola

Reagovat
HOST*ital

Tak z těch 4 zápasů,co jsem včera viděl byl jasně nejlepší Spartak-Celtic. Už jsem to u Rusů viděl několikrát,že dokáží spálit i to,co skoro nejde.Celtic se pomalu nedostal za půlku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele