Liga mistrů pozná ve středu poslední čtyři postupující

05.12.2017, 19:56
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (36)

Přidat komentář
Houfi

Kde se člověk může podívat na AS s Karabachem?

Reagovat
Seydou Doumbia

sport365

Reagovat
Houfi

Nic mi tam nefunguje

Reagovat
Seydou Doumbia

tak pak nevím no...sleduju Bayern a Juve.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by se na to někdo koukal?!

Reagovat
Seydou Doumbia

třeba fanoušci AS?

Reagovat
Seydou Doumbia

Spartak pokud bude bodovat tak maximálně za bod a ani tomu moc nevěřím. Sevilla si to pohlídá. U Neapole těžko říct. Fey nebude chtít odejít s 0 a brazilci ze Šachtaru mohou City nemilé překvapit. G byla velká neznáma už po lose. Tam mohl postoupit a nepostoupit úplně každý. Ale snad to Lipsko urve.

Reagovat
mayday

Benfica ve skupině s Baselem a CSKA ani bod, slušný.

Reagovat
Seydou Doumbia

Horší jak Feynoord, ale tam tu nulu celkem chápu.

Reagovat
mayday

Mají tam všechno těžký váhy, ale ta Benfica je síla.

Reagovat
smazaný uživatel

a az 1 gol

Reagovat
mayday

Marast

Reagovat
smazaný uživatel

Anglickaa nadvlada Spanielsko minus

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mayday

Ligu mistrů snížit na 16 nebo max 24 týmů. Ať je to skutečná liga mistrů a jsou tam skupiny smrti. Tyhle skupiny s konečnýma bodama 15, 15, 3, 3 apod, to nemá význam. Ten zbytek by hrál evropskou ligu, která by taky získala na prestiži, a v ní zas nebyly skupiny Trabzon, Vardar, Ostende a Estoril.

Reagovat
Seydou Doumbia

Já si myslím že součastný stav je v pohodě. Hodně týmu dopláci při postupu do LM či EL na to, že v letním přestupovém období nedokáže své hvězdy udržet a nejsou na tom tak dobře, že by ty hráče kvalitně nahradili. Dobrým příkladem je třeba Feyenoord. A myslím si že pár outsideru jak v LM či EL na škodu není. Takový Östersund mě třeba příjemně překvapil. Takový Sporting se mi v LM taky líbil a Šachtar je hodně blízko postupu. Jsem rád že v pohárech můžeme vidět týmy z hodně zemí.

Reagovat
Uwe háže buly

Šachtar by tam hlavně byl i po tom zúžení.

Reagovat
Seydou Doumbia

Navíc hrát LM je pro kohokoli obrovský úspěch a velký svátek a myslím si že na LM nemají právo jen celky z Anglie, Německa, Itálie, Francie, Španělska a občas Portugalska či Ruska. V případě 16-ti týmu v LM by se tam z jiné ligy dostal jen málokdo.

Reagovat
mayday

Já vím, že ano, to byl spíš takovej výkřik do tmy. Jen mi přijde, že ty nůžky mezi pár top klubama a zbytkem jsem rozevřený strašně moc, poslední sezony ty skupiny nejsou příliš zajímavý až na výjimky, z hracího dne někdy skončí třeba 4-5 zápasu debaklem.

Reagovat
ttopi

Pro oko nezaujatého diváka je možná lepší se dívat na debakl 5:0, než na taktickej boj, kde jsou za zápas 3 střely a padne nanejvýš 1 gól. Takové zápasy jsou často v play-off těchto soutěží a není to nic moc hezkého.

Já bych to raději nechal tak jak to je. Každá změna nese riziko, že se něco změní - k dobrému, ale i k horšímu.

Reagovat
mayday

Pravda. Tak alespoň místo playoff bych se vrátil k osmifinalovym skupinám, jak se to už kdysi hrálo. Z nynějších 16 postupujících by vznikly ctyri skupiny po čtyřech a ty už by byly nabitý. Vítězove do semifinále a je to.

Reagovat
ttopi

Se podívej o dvě dekády zpět (to není tak dlouho). Tam se hrála LM i na 4 skupiny po 4, takže 16 týmů. Sice je pravda, že tam byli jen mistři svých lig, ale alespoň ten název Liga mistrů měla smysl.

Na druhou stranu dnešní formát je nutný pro podporu a motivaci "slabších" fotbalových zemí.

Pokud bys chtěl, aby to hrálo 16 týmů a z toho byly 4 z Anglie, 3 ze Španělska a Itálie, 2 z Francie a třeba 2 z Německa, tak by se tam už nikdo moc jinej nedostal. No a pokud by to mělo být jako dřív, tak by tam sice byli mistři svých zemí, ale furt tam radši uvidím třeba 3.celej z Premier League, než mistra Dánska (například - proti Dánsku nic nemám).

Vlastně je to tak, že od doby, co začal být fotbal mnohem víc bysnysem a kluby investují do hráčů velké peníze, je zkrátka nutné, aby z jedné země mohlo hrát LM více celků, když ta liga má kvalitu (o tom koneckonců vypovídá koeficient).

Reagovat
Uwe háže buly

Proč by jako měli mít tyhle země víc účastníků? Četl si jeho příspěvek? a hlavně, co to je za příklad rozložení těch účastníků 4 Eng, 3 ESP, 3 Ita, a 2 Ger? Vždyť to vůbec neodpovídá realitě..

Reagovat
ttopi

Protože 4.tým těhle zemí je kvalitnější, než mistr 90% zemí světa, proto.

A to rozložení? Podívej se na tabulky letošní LM. 4 týmy z anglie vedou tabulku. Ze Španělska jsou aktuálně 3 týmy mezi TOP Evropy, z Itálie taky tak 3 a z Německa možná 1, ale napsal jsem 2.

Reagovat
Uwe háže buly

Ale o tom nebyla vůbec řeč o kvalitě, byla řeč o mistrech..

A kvalitu neurčuje jen ten ročník, který zrovna vyšel po 10 letech týmům z PL..

Reagovat
ttopi

Ale vždyť ano. mayday chce snížit počet týmů, aby ttam nebyly týmy "druhé" kategorie. A proto jsem popsal obě možné varianty. Varianta první je, že budou hrát opět jen mistři (jako dřív), pak se tam ale ty druhořadé týmy dostanou, protože zkrátka budou mistry svých zemí. Varianta druhá, že by tam hrály jen ty nejlepší celky, což by znamenalo z Anglie x týmů, to samé z Itále, Španělska, Něměcka. Co je na tom k nepochopení?

Existuje jiná varianta, jak snížit počet týmů? Podle mě ne.

Reagovat
mayday

Snížení asi opravdu nehrozí, obě varianty by byly blbý. Ale osmifinálové skupiny bych dal, jak píšu výše. Ty skupiny by byly nabité a jelikož by šel jen vítěz do semifinale, každej zápas by se musel hrát naplno.

Reagovat
ttopi

To je fakt. Ale nevím, jak by se to vešlo do kalendáře. Horko těžko.

Reagovat
mayday

Ubylo by osmifinále a čtvrtfinále, to jsou termíny. A ty dva by se tam snad ještě někde daly narvat. Tenhle systém by zkrátka přinesl alespoň fázi, kde by byly nabitý skupiny a šlo by o hodně. Bylo by to podle me lepší než často nudné skupiny s dvěma favority nebo také velmi časté, takticky svázané play off. Kde například gól v 5. minutě druhýho zápasu často řeší celej dvojzápas.

Reagovat
mayday

Osmifinále + čtvrtfinále - 4 termíny.

Reagovat
Kostomlat

zdar borci, nevíte, kdy se losuje play off LM a EL?

Reagovat
smazaný uživatel

Příští dva pondělky - 11. EL a 18. LM Jinak vše, co potřebuju, najdu tady: http://www.coen.wz.cz/

Reagovat
Kostomlat

dík

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím,

po soutěži o největšího dementa je tu i soutěž o nejoblíbenějšího diskutéra. Nominujte prosím zase vždy 3 diskutéry, které jakýmkoliv způsobem máte v oblibě, případně, které respektujete. Hodnoťte ve tvaru 1)... 2)... 3).. Kdy čím vyšší pozice, tím více bodů.

https://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/soutez-o-nejlepsiho-diskuter/

Reagovat
Uwe háže buly

1 Winohrady og

2. Já

3. Erwin

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele