LIGA MISTRŮ: ODVETY TŘETÍHO PŘEDKOLA

23.08.2006, 01:54, aktualizováno 24.08.2006, 01:41
Komentáře a souhrny
Liga mistrů se bude letos odehraje bez české účasti, Slovan Liberec ani Mladá Boleslav se do hlavní fáze nepodívají. Z historicky prvního postupu se radují v Bulharsku, přes italské Chievo postoupil tým Levski Sofia, šok si prožil Amsterdam, kde si postup přes Ajax vybojoval FC Kodaň. Další favorité postupují, včetně AC Milán, Arsenalu, Liverpoolu či Valencie.

Český mistr Slovan Liberec byl sice při losu třetího předkola nasazen, osud mu však nepřál a přisoudil mu ruský Spartak Moskva. Po domácí remíze 0:0 cestoval Slovan do Moskvy za těžkým úkolem, který nakonec nezvládl. Spartak, v jehož dresu se velmi dobře představil Radoslav Kováč, se ve 23. minutě ujal zaslouženého vedení, krásnou ranou se trefil Mozart. Liberec se pak dostal k tlaku, ale ten neměl dlouhého trvání a iniciativu převzal opět Spartak.

Ve dvou velkých šancích se po přestávce objevil Kováč, ale nejprve nemířil přesně a pak jeho hlavičku fantasticky vytáhl Marek Čech. Aby to měl Liberec ještě těžší, přišla 57. minuta a vyloučení kapitána Zápotočného po druhé žluté kartě. Přesto se hostům podařilo vyrovnat, to když se z velmi přísně nařízené penalty prosadil Hodúr. Postupový výsledek však Liberec dlouho nedržel, už za šest minut pálil Cavenaghi, směr střely ještě hlavou změnil Pavlučenko a Čech byl bez šance. Z postupu do milionářské soutěže se tak raduje Spartak Moskva, Liberec si bude muset minimálně rok počkat a spokojit se s Pohárem UEFA.

Podobně je na tom i Mladá Boleslav, od níž se však žádné velké věci nečekaly. Už postup do třetího předkola je pro ni úspěch, ale vyřadit slavný turecký Galatasaray, to by byl hotový zázrak. Zvlášť po prvním zápase, v němž Boleslav na hřišti soupeře podlehla 2:5. V odvetě se s dobře bránícím soupeřem bila statečně a měla několik velkých šancí, Sedláčkův samostatný únik zastavil skvělým zákrokem gólman Mongragon, Riegel zblízka překopl branku, gól Rolka po přímém kopu rozhodčí neuznal pro faul na brankáře.

Riziko se Boleslavi nakonec nevyplatilo, z rychlého brejku inkasovala. Krásnou ranou, jíž do sítě pomohlo břevno, se prezentoval Hasan Sas. Domácí dál bojovali a odměnou jim byl alespoň vyrovnávací gól, tři minuty před koncem se zdálky trefil Palát. Boleslav mohla i vyhrát, ale v závěru opět čaroval Mondragon. I druhá česká naděje tak zklamala a zahraje si jen Pohár UEFA.

Podobně jsou na tom i na Slovensku, i když od Ružomberoku se toho v souboji s ruským mistrem CSKA Moskva čekalo určitě méně, než od Liberce. Venku prohrál 0:3, doma pak dostal dva rychlé góly od brazilských reprezentantů Carvalha a Vagnera Love a bylo rozhodnuto.

Nejen Rusko, ale i Ukrajina bude mít v Lize mistrů dva zástupce. Šachtar Doněck potvrdil roli favorita proti Legii Varšava a přestože v odvetě prohrával 0:1, což znamenalo vymazání náskoku z prvního zápasu, dvěma slepenými góly otočil a rozhodl o svém postupu. Dynamo Kyjev doma porazilo Fenerbahce Istanbul 3:1 a v odvetě tak bylo o co hrát. Plány však Turkům narušil už v páté minutě Šackich a když pak krátce před přestávkou přidal druhý gól, bylo rozhodnuto.

Poprvé v historii se do hlavní soutěže podívá tým z Bulharska. Kvůli korupci v italském fotbale dostalo šanci poprat se o Ligu mistrů Chievo Verona, narazilo však na nepřekonatelnou překážku jménem Levski Sofia. Bulhaři vyhráli doma 2:0 a když se po 36 minutách odvety ujali vedení, mohli se pomalu začít radovat. Utkání nakonec skončilo 2:2, což Levski k postupu v pohodě stačilo. Po deseti letech si nejprestižnější evropskou soutěž zahraje i Steaua Bukurešť, po výsledcích 2:2 venku a 2:1 doma vyřadila belgický Standard Lutych.

Neúspěšné předkolo má za sebou i nizozemský zástupce - Ajax. Na hřišti FC Kodaň v prvním utkání sice vyhrál 2:1, ale v Amsterdamu pak přišel šok v podobě porážky 0:2. V prvním poločase ještě byli fanoušci klidní, Ajax měl navrch a vytvářel si dostatek šancí, zdálo se, že to jednou musí vyjít. Vyšlo, ale na druhé straně. Linderthův přímý kop usměrnil do sítě Michael Silberbauer a ochozy amsterdamského stadiónu zneklidněly. Definitivně je pak zmrazila 72. minuta. Jörgensen centroval, Thomas Vermaelen chtěl odvrátit, ale nešťastně srazil míč za záda gólmana Stekelenburka. Prodloužení ještě mohl zařídit Huntelaar, ale hlavou trefil jen břevno a Dánové se tak mohli radovat z hodně nečekaného postupu.

Ajax je jediným týmem, který nezvládl úlohu jasného favorita. Těm ostatním se dařilo. Milánské AC, které se do soutěže dostalo až díky zmírněnému trestu za korupci, postupuje přes Crvenu Zvezdu Bělehrad. Po domácí výhře 1:0 zvládli rosonerri i odvetu. Postup už ve 29. minutě pojistil Inzaghi, jedenáct minut před koncem přidal druhou branku Seedorf, chvilku po něm na konečných 1:2 upravil Djokič.

Milán postoupil, Chievo nikoli a Itálie tak bude mít v hlavní soutěži jen tři zástupce. Stejně tak i Španělsko. Valencia svou roli favorita zvládla, v domácí odvetě proti Salzburku rychle smazala manko z prvního zápasu, už ve 13. minutě se z dorážky trefila letní posila Fernando Morientes. Postupový gól dal ve 33. minutě David Villa také z dorážky, když mu brankář Ochs vytěsnil penaltu na tyč. Naděje hostů, v jejichž dresu se objevili i tři čeští legionáři Piták, Lokvenc a Ježek, definitivně ukončil v nastavení Silva.

Valencia tak doplnila Barcelonu a Real Madrid, čtvrtým do party měla být Osasuna Pamplona. Po prvním kole měla dobré vyhlídky - z německého Hamburku přivezla remízu 0:0. Dobrá nálada byla i na začátku odvety, už v šesté minutě poslal Osasunu do vedení Cuéllar. Postupový výsledek domácí dlouho drželi, v 74. minutě jim ho však vzal Nigel De Jong, když doklepl do sítě Lauthovu hlavičku a srovnal na konečných 1:1.

Právo vyslat do Ligy mistrů čtyři účastníky mají tři země - Španělsko, Itálie a Anglie. A jen kolébka kopané to "zvládla". Liverpool, vítěz předminulého ročníku, to však měl poměrně těsné. Doma totiž izraelský Maccabi Haifa porazil jen 2:1 a v odvetě, hrané kvůli bezpečnostním rizikům v Izraeli na neutrální půdě v Kyjevě, stačilo outsiderovi i nejtěsnější vítězství. To se však nakonec nekonalo, přestože měli Izraelci v některých fázích prvního poločasu navrch. O postupu Reds rozhodl deset minut po přestávce po Pennantově centru reprezentant Peter Crouch, "domácí" pak už jen Coluattim srovnali na 1:1. Stejný hráč byl i blízko druhé brance, jež by znamenala prodloužení, Liverpool však zachránil brankář Reina.

Druhým anglickým týmem, který zvládl předkolo, je londýnský Arsenal. Už první zápas na hřišti Dinama Záhřeb Gunners vyhráli 3:0 a odveta se tak hrála spíše jen z povinnosti. Domácí, bez několika hráčů základní sestavy i bez stále zraněného Rosického, do ní však nevstoupili dobře a po 12 minutách prohrávali, trefil se Eduardo. Naděje na postup si však hosté moc velké dělat nemohli, Arsenal tlačil a byl několikrát blízko vyrovnání. Obrovskou šanci měl Van Persie, ale jasný gól mu z brankové čáry sebral obránce, po přestávce stoprocentní šanci spálil Adebayor. Emirates Stadium se dočkal v 77. minutě, kdy Van Persieho přímý kop usměrnil do sítě Ljungberg. Na hřiště se pak dostali i Henry s Walcottem a právě tito dva byli u vítězné branky, v nastavení se po jejich kombinaci trefil Flamini.

Skotským Hearts se sen o Lize mistrů začal rozplývat už po domácím zápase, v němž podlehli řeckému AEK Atény 1:2. A kdyby věděli, jak dopadnou, asi by k odvetě ani nejeli. Chtěli se poprat o šanci, místo toho hráli už po půlhodině v deseti a po hodině dokonce v devíti. Góly v jejich síti na sebe nenechaly dlouho čekat - nakonec padly tři, o dva se postaral Brazilec Julio Cesar. Čeští útočníci Bednář s Pospíšilem do utkání kvůli zraněním nezasáhli.

Rakousko loni reprezentoval Rapid Vídeň, letos se, podobně jako my, naši jižní sousedé účasti svého týmu v Lize mistrů nedočkají. Společně se Slazburkem totiž vypadla i Austria Vídeň, nad jejíž síly byla Benfica Lisabon. Už po prvním zápase ve Vídni, jenž skončil 1:1, byl loňský čtvrtfinalista postupu blíž, v odvetě si jej pak zajistil s přehledem - o výhru 3:0 se postarali portugalští reprezentanti Rui Costa, Nuno Gomes a Petit.

Do výčtu zápasů třetího předkola chybí už jen jediná dvojice. Francouzský Olympique Lille narazil na možná nejlehčího soupeře, makedonský Rabotnički Kometal, s nímž si také bez problémů poradil. Po domácím vítězství 3:0 se Francouzi radovali i v odvetě, jediný gól zápasu vstřelil v prvním poločase Audel.

Los základních skupin, v jehož osudí k 16 postupujícím přibude stejný počet nasazených, se koná v pátek v 18 hodin.


Výsledky
28.08.2007
-
první zápas 0:1, postupuje Glasgow Rangers
29. Florin Bratu - 47. Tommaso Rocchi, 55. Goran Pandev, 67. Tommaso Rocchi
první zápas 1:1, postupuje Lazio Řím
19. Peter Crouch, 49. Sami Hyypia, 87. Dirk Kuyt, 90. Dirk Kuyt
první zápas 1:0, postupuje Liverpool FC
29.08.2007
9. Christiano Lucarelli, 78. Nery Castillo (pen.), 86. Evaeyerson Brandau - 6. Remo Meyer
první zápas 0:1, postupuje Šachtar Doněck
12. Ismael Bangoura, 76. Ismael Bangoura, 90. Serhiy Rebrov (pen.)
první zápas 1:0, postupuje Dynamo Kyjev
57. Matias Delgado, 66. Matias Delgado
první zápas 1:1, postupuje Besiktas JK
12. Dorel Zaharia, 63. Adrian Neaga
první zápas 2:2, postupuje Steaua Bukurešť
22. Stanislav Vlček, 86. Stanislav Vlček - 33. Luis Suarez
první zápas 1:0, postupuje Slavia Praha
20. Ognjen Vukojevic, 41. Luka Modric (pen.) - 13. Ribas Diego (pen.), 40. Boubacar Sanogo, 68. Ribas Diego (pen.)
první zápas 1:2, postupuje Werder Brémy
2. Mateja Kezman, 77. De Souza Alex
první zápas 0:1, postupuje Fenerbahce SK
18. Kostas Katsouranis
první zápas 1:2, postupuje Benfica Lisabon
32. Daniel Alexandersson - 5. Ivan Helguera, 90. David Villa
první zápas 0:3, postupuje Valencia CF
?
první zápas 1:1, postupuje Celtic Glasgow
7. Tomáš Rosický, 82. Francesc Fabregas, 89. Da Silva Eduardo
první zápas 2:0, postupuje Arsenal FC
?
první zápas 3:0, postupuje Rosenborg Trondheim
03.09.2007
?
první zápas 0:2, postupuje Sevilla FC


Autor: Petr Starý

Komentáře (66)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zasraná Valencie.

Reagovat
smazaný uživatel

Prodaj Aimara,jdou do sporu s Ayalou.Jak já je nesnáším.

Reagovat
smazaný uživatel

prodej Aimara mě taky mrzí, ale bylo to v rámci zkvalitňování týmu (výkonnost už ne tak skvělá jako dřív, navíc drahý a stále zraněný, uvolnil místo odchovanci Silvovi, který má určitě menší smlouvu, hraje líp, je perspektivnější.....) S Ayalou mě to sere, měli by mu ty slíbený prachy dát, je to klíčovej hráč, u něj bych udělal výjimku s platovým stropem

Reagovat
HOST*nofan

Někdy taková změna ještě nakopne dopředu. Třeba Arsenal v minulým roce pustil Wiltorda a Vieiru a kam až se dostali. Aimar byl spíš oblíbenej maskot.

Reagovat
smazaný uživatel

akorát Wiltord je v lyonu 2 roky

Reagovat
smazaný uživatel

výborně netopejři

ještě že vypadnul zasranej salzburk.

Reagovat
HOST*Mista

A ještě že zasranému Villarrealu se zraňují klíčoví hráči

Reagovat
smazaný uživatel

I přesto dokážou vybojovat ligu mistrů.

Reagovat
smazaný uživatel

to těžko, budou zase jen provinční, satelitek Valencie

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko budou na 100 procent v horní půlce tabulky,tipuju tak 4. místo.

Reagovat
smazaný uživatel

vykopali jsme je z Mestally, PiTÁKEM napřed

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jojojo, přesně tak. Miluju Valencii, nesnáším Salzburk

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.as.com/articulo/futbol/Quique

/ha/pedido/Helguera

/Valencia/dasftb/20060824dasdaiftb_13/Tes/

Stáhni si ty mezery a pevně se drž

Reagovat
smazaný uživatel

Steaua - Standar 1

Rabotnicky - Lille 2

Ruzomberok - CSKA 2

Fenerbahce - Dynamo 2

Ajax - Kodan 1

Legia - Sachtar 2

AEK - Hearts 1

Chievo - Levski 2

Arsenal - Zahreb 1

Reagovat
HOST*pepe

to by šlo, až na ten Kyjev

Reagovat
HOST*ondroslav

presne tak.....

Reagovat
HOST*banik

To nevim jako proč by mělo Fenerbahce vyřadit Dynamo Kyjev...

Reagovat
HOST*Jarda

Přestaň se srát do Kyjeva ty amatére

Panebože to je síla,

Co to vidím zase,

PEPE píše svoje kecy,

To je ale prase.

Hobluj ty primitive ale na Kyjev mi nešahej

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, koukám, že koručníci tu LM hrát fakt budou. No co už, jde přece jenom vo prachy, ach, jo

Reagovat
HOST*tomaso

To by jim museli dát někoho silnějšího za soupeře. CZ byla ráda, že v Miláně nedostal trojku, ale i dál měla velký sebevědomí. Slibovala peklo ale byl to čajíček. AC ani zdaleka nemuselo hrát na 100%

Reagovat
Xavi

Jo, fakt sranda, že zkorumpovanej tým bude hrát LM!

Reagovat
Il Principino

Zasranej Milán!!!! Místo druhé ligy, kterou si zasloužil hraje CL......

Reagovat
HOST*Luis

Tak mně taky vadí, že nebyl potrestanej, ale mně sere Liverpool a ten jejich kostěj skříženej s vetřelcem Crouch!!!

Reagovat
HOST*Jarda

Crouch je nahodou dobrej nechápu proč ho většina lidi nemá ráda ale dával gól a Live je v Lize mistrů. Napište prosím proč je špatný?

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

Jen kdyby dopad Liberec jako Hamburk.....

Reagovat
smazaný uživatel

Proč je v druhým koši? Nechtěl bych chytnout je a Werder....

Reagovat
HOST*Jarda

Protože má malý koeficient. V prvním koši májí všichni přes 100. Jenom Valencie má 95, ... A Chelsea má 80, ...

Reagovat
smazaný uživatel

kde plís najdu ty koše

Reagovat
smazaný uživatel

googluj "kassiesa"

Reagovat
Shevchenko

dik

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska mě pobavil sport na Nově. Vypadalo to, aby nemuseli platit za vysílací práva, tak natáčeli televizi, ve které hrál Liberec na Eurosportu a pak si to sestříhali

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

jn, ubožáci

Reagovat
HOST*macca

Neviem ktorý mamlas napísal, že Maccabi mali v 1.polčase nas Liverpoolom navrh, ale potreboval by dioptrické okuliare s poriadne hrubým sklom s popolníku. Videl som zápas LIVE a Reds jasne v prvej polovici dominovali a len sám Luis Garcia nedal z čistých šancí hatrik!!!! 2.polčas bol vyrovnaný, ale ani stopy po tom, že by Haifa si zaslúžila postúpiť. Mali jednu šancu a jednu strelu, toť vše!!!! TROCHA OBJEKTIVITY by tu nezaškodilo!!!

Reagovat
HOST*ondroslav

neeee....to je fakt skoda..... kdyz se tam dostane ta sparta tak tam hraje kulovy ale alespon se tam dostane.....nikdo jinej na to temer nema ....liberci sem to za jejich vysledky v lize pral a veril ze to zkonci 1:1 ......skoda....letos bez sastopeni

Reagovat
sansiro

je podle médií jen pár hodin od přestupu do AC Milán. Včera probíhala jednání v Madridě před a po zápase s Andrlechtem. Cena okolo 16 mil liber. Galliani také potvrdil, že Kaká nebude žádnou součástí transakce - tomu také odpovídá cena.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, pod 30 mil. bych nešel

Reagovat
sansiro

Já myslím, že za něho těch 16 je až moc. Na druhou stranu je to můj jediný oblíbený hráč v Realu. Ale nepíšu, že je něco už hotové... Kdoví jak to dopadne. FORZA MILAN

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že těch 16 nabízíte vy, my chceme 18-20.

Reagovat
smazaný uživatel

Ehm, tak AC chce i Robinha

Reagovat
sansiro

To si děláš kozy?

Reagovat
smazaný uživatel

gazzetta.it

Reagovat
sansiro

Ty vole fakt

Reagovat
sansiro

Ta cena je přemrštěná vzhledem k jeho věku...

Reagovat
smazaný uživatel

Chtějí buď Kaká nebo 30 mega. Galliani je podle ksichtu ukázkovej mafián. Radši bych dal Ronnieho Interu za prachy a Adriana. Peníze bych dal na nějakého CF-LB, typu Gallase či Chivua. Bude záležet i na rozlosování. Pokud nedostaneme Chelsea nebo AS, tak by to mohlo vyjít. I když po tom, co jsem včera viděl, bych vyfouknul Valencii ještě Joaquína...

Reagovat
smazaný uživatel

100% souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Cicinho nemá pas?

Reagovat
smazaný uživatel

Když přestupoval, tak měl

Reagovat
sansiro

Jak vypadá Galliani snad víme už dlouho, ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho viděl "naživo" poprvé a jakoby vypadl z nějaké gangsterky...

Reagovat
smazaný uživatel

Já teda nevím, ale asi bych neměl tu odvahu říct mu do očí, že bych chtěl Kaká

Reagovat
sansiro

On by se na tebe špatně podíval a pak by ses asi poka......

Reagovat
smazaný uživatel

On se umí taky dívat jinak?

Reagovat
sansiro

Tady jsou ty koše, jestli to někoho zajímá...

http://www.channel4.com/sport/football_italia/aug24c.html

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Chelsea, Brémy a Šachťor a nazdar...

Reagovat
smazaný uživatel

Zas tak slabý mančaft nemáte a kdybyste chytli takové mančafty, tak by to byla neuvěřitelná haluz....

Reagovat
smazaný uživatel

Ti dík

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nějak, asi bych spíš nechtěl Kyjev, bo je v LM zkušenější.

Reagovat
smazaný uživatel

A nejlíp Porto, AEK a Anderlecht...

Reagovat
smazaný uživatel

Barca, Lyon, Werder a Anderlecht..Ofenzivní podívaná může začít..

Reagovat
smazaný uživatel

Už můžeme psát do diskusí k jednotlivým zápasům La Ligy. Kde se flákáte, pánové?!

Reagovat
smazaný uživatel

No jodas, ya voy...

Reagovat
sansiro

Škoda, že nemůže narazit AC na Real, zas by se psaly učebnice

Reagovat
sansiro

Zatím je to na mrtvém bodě....

Ronaldo bid failed?

Thursday 24 August, 2006

Reports in Spain are suggesting that the negotiations for Ronaldo’s transfer from Real Madrid to Milan have ground to a halt.

The deal seemed near to being closed on Wednesday evening, when Rossoneri Vice-President Adriano Galliani and director general Ariedo Braida flew to Madrid.

The officials met Real President Ramon Calderon and sporting director Predrag Mijatovic, but Spanish newspapers AS and Marca are now claiming that their bid failed.

The Spanish giants apparently insisted on Milan midfielder Kaka being included in the deal, despite the Rossoneri reiterating that he was not for sale.

The Rossoneri tabled an offer of £15.7m for Ronaldo, but AS states that the Merengues are not willing to let him go for less than £21.5m, especially if they cannot get Kaka in exchange.

O Fenomeno’s hopes of returning to the city thus seem over at least for the time being, although the story may not be at its end.

Inter have not ruled out a move to bring the Brazilian back to San Siro and have allegedly proposed a swap deal to Real Madrid involving Adriano, but Calderon does not seem interested in this option.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že Barca hned vypadne!Real Madrid vvvyyyhhhhrrrrrraaaaajjjjeee!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele