Liga mistrů - odvety 2. předkola (středa)

08.08.2007, 23:34
Komentáře a souhrny
Jedno obrovské drama přinesl středeční program Ligy mistrů. Ani 210 minut nestačilo fotbalistům Slavie a Žiliny ke vstřelení branky, a tak došlo až na pokutové kopy. V nich měli pevnější nervy hráči Slavie a postupují tak to třetího předkola. Tam si zahrají rovněž CZ Bělehrad, BATE Borisov, Elfsborg, Šachtar, Besiktas, Sarajevo, Steaua, Salcburk a Rosenborg...

Podobně jako včera, rovněž dnešní program odvet druhého předkola začal překvapením. Levadia Tallinn doma senzačně porazila CZ Bělehrad, na postup to však nakonec nestačilo. Srbský klub před týdnem zvítězil 1:0, a tak si v Estonsku mohl dovolit i porážku 1:2. Levadia vedla od 33. minuty zásluhou Malova, za hosty srovnal již o čtyři minuty později Burzanovič. Poslední branku pak dal v 68. minutě Nahk.

Daleko menší problémy měl BATE Borisov. Běloruský mistr vyhrál na Islandu 3:1 a mohl si tak dovolit hned dvakrát inkasovat. Hráči Hafnarfjorduru tuto kvótu naplnili pouze z poloviny, o cenné vítězství je navíc v poslední minutě připravil Platonov. Oba celky dohrávaly v deseti, v závěru první půle byli vyloučeni domácí Radionov a hostující Helgason.

Pevná obrana, to byl klíč k postupu Elfsborgu a právu vyzvat ve třetím předkole Valencii. Švédský klub před týdnem vyhrál v Debrecínu 1:0 a tento hubený náskok dokázal doma udržet. Maďarský tým si vedle vyřazení odvezl rovněž jednu červenou kartu, tu dostal chvíli před koncem Kouemaha.

Šachtar Doněck si zadělal na postup již před týdnem a dnes ho pouze stvrdil. Pyunik Jerevan na Ukrajině sice vedl zásluhou Gazaryana, klid do řad domácích ale vneslo období okolo poločasové přestávky. Tu svými trefami orámovali Brandao a Gladkyi a svého soupeře tak definitivně odsoudili k vyřazení.

Z vyrovnaného duelu se nakonec stala jasná záležitost. Besiktas před týdnem nepřesvědčil a nad Sheriffem Tiraspol vyhrál pouze 1:0, v odvetě to už bylo daleko lepší. Po bezbrankové první půli se po změně stran dvakrát trefil Bobo a postup tureckého klubu jistil v poslední minutě Avci. Domácím celou situaci značně zkomplikoval Mamah, který byl vyloučen již ve 25. minutě.

FK Sarajevo sice doma podlehlo Genku, přesto může slavit velký úspěch. Bosenský celek minulý týden vyhrál v Belgii 2:1, a tak si jeho fanoušci, hráči a funkcionáři nemusejí nic dělat z domácí porážky 0:1. Jedinou branku utkání vstřelil v 57. minutě Mikulič.

Ve třetím předkole nebude podle očekávání chybět Steaua Bukurešť. Její fanoušci si sice dokázali představit jasnější průběh, přesto mohou být spokojeni. Rumunský tým v úvodním utkání vyhrál na půdě Zaglebie Lubin 1:0 a toto vítězství potvrdil i doma. Od 29. minuty sice prohrával po trefě Stasiaka, ještě v úvodní pětačtyřicetiminutovce ale vyrovnal Nicolita a o postupu favorita definitivně rozhodl v 82. minutě Zaharia.

Bez větších problémů si cestu dále zajistil Salcburk. Zaměstnavatel českého tria Karel Piták, Vratislav Lokvenc a Patrik Ježek snadno přehrál Ventspils i doma a celkově zvítězil 4:0. První gól dal autor hattricku z prvního duelu Aufhauser, o další se pak postarali Dudič, Ilič a Leitgeb.

Asi ani samotní fotbalisté Rosenborgu nečekali, že Astana bude tak snadným soupeřem. Norský celek si po výhře 3:1 na půdě soupeře otevřel doma střelnici a zvítězil vysoko 7:1. Tři branky dal Traore, dvakrát se poté trefil Kone a po jednom zásahu přidali Iversen a Sapara.

Více než jedenáct tisíc fanoušků si na Strahově řádně protáhlo večer. Rovněž druhé utkání mezi Slavií a Žilinou skončilo bez branek a protože gól nepadl ani v prodloužení, došlo na pokutové kopy. Jejich smutným hrdinou se stal Benjamín Vomáčka, po jeho nepřesném pokusu vypukly velké slávistické oslavy. Celý komentář najdete zde.

Výsledky
první zápas 0:1, postupuje CZ Bělehrad
první zápas 3:1, postupuje BATE Borisov
první zápas 1:0, postupuje IF Elfsborg
první zápas 2:0, postupuje Šachtar Doněck
první zápas 0:1, postupuje Besiktas JK
první zápas 1:0, postupuje Steaua Bukurešť
první zápas 2:1, postupuje FK Sarajevo
první zápas 3:0, postupuje Red Bull Salzburg
první zápas 3:1, postupuje Rosenborg Trondheim
první zápas 0:0, postupuje Slavia Praha


Program třetího předkola:

BATE Borisov - Steaua Bukurešť
Tampere - Rosenborg
Spartak Moskva - Celtic Glasgow
Werder Brémy - Dinamo Záhřeb
Salcburk - Šachtar Doněck
Ajax Amsterdam - Slavia
Valencia - Elfsborg
Sarajevo - Dynamo Kyjev
Fenerbahce - Anderlecht
Glasgow Rangersn - CZ Belěhrad
Toulouse - Liverpool
Benfica Lisabon - FC Kodaň
Lazio Řím - Dynamo Bukurešť
Sparta - Arsenal
FC Curych - Besiktas
Sevilla - AEK Atény

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak Slavia si to nakonec vydrela

Reagovat
smazaný uživatel

Natož, kolik jste (klasicky) měli řečí, tak nic moc.

Reagovat
smazaný uživatel

To isté platí pre vás.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Čemu se divíš? Je to pravda.

Reagovat
HOST*

Díky Benjamíne poslal si na s do boje o sto mega

Reagovat
Shevchenko

AC Milan (Itálie), Inter Milan (Itálie), AS Roma (Itálie), Real Madrid CF (Španělsko), FC Barcelona (Španělsko), Manchester United FC (Anglie), Chelsea FC (Anglie), Olympique Lyonnais (Francie), Olympique Marseille (Francie), VfB Stuttgart (Německo), Schalke 04 (Německo), FC Porto (Portugalsko), Sporting Lisabon (Portugalsko), PSV Eindhoven (Nizozemsko), Olympiakos Pireus (Řecko), CSKA Moskva (Rusko)

Reagovat
HOST*

nechybi ti tam nahodou Arsenal?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal a Ajax!

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Steaua Bukurešť

Rosenborg

Celtic Glasgow

Werder Brémy

Šachtar Doněck

Ajax Amsterdam

Valencia

Dynamo Kyjev

Fenerbahce

Glasgow Rangers

Liverpool

Benfica Lisabon

Lazio Řím

Arsenal

Besiktas

Sevilla

samozřejmě podle mě, než se zase Nějakej chytrák zeptá, jestli mam křišťálovou kouli.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na to, jestli ji máš, už se ptát nemusíme, několikrát si nás přesvědčil.

Reagovat
Shevchenko

Žádnou kouli nemáš ( ), dával si tam jen favority, snad se najde nějáke překvapení. Osobně přeju Spartaku, Kodani, Curychu, Bruselu a Slavii.

Reagovat
HOST*

az na to, ze slavia se svym utokem bude uplne bezradna

Reagovat
HOST*ital

Nedivil bych se,kdyby se tam dostalo Tampere.Podle toho,co předvedli v Sofii,je to Artmedia 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele