Liberec by mohl po Rybalkovi získat z Kyjeva dalšího Ukrajince

08.07.2013, 19:52
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (83)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Liberec = Dynamo B ..

Reagovat
HullCity

Promiň,ale Dynamo B je lepší...

Reagovat
smazaný uživatel

To by je Dynamo asi těžko do Liberce pouštělo.

Reagovat
smazaný uživatel

Stále frustrace z loňské sezóny?

Reagovat
smazaný uživatel

proč?

Reagovat
smazaný uživatel

* z poslednych troch

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by. Tohle v Česku zatím hodně chybí

Reagovat
smazaný uživatel

docela se to rozchází s tim, co říkal Nezmar při nástupu do funkce

Reagovat
ondrasch77

jak to myslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslím, že na tom není nic špatného, navázat spolupráci s někým kdo má v Evropě celkem zvučné jméno.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby ti hráči byli aspon s opcí, ale takhle to maj pěkně na hovno

Reagovat
Hasselbaink

už vidím, jak je Liberec schopen zaplatit opce za talentovaný hráče Dynama Kyjev s opcí nebo bez opce, je to úplně jedno

Reagovat
PetersCZ

Tak doufám, že si tam Vladyslav zahraje, ohromná budoucnost ukrajinského fotbalu!

Reagovat
smazaný uživatel

jelikož Liberec skoro nemá koho do zálohy postavit, zahraje si určitě.

Reagovat
exse

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyt má pravdu, je to náhrada za Štajnera a žádnou kvalitní alternativu tak snad nemáte ne?

Reagovat
exse

Wtf? Ze zálohy nám žádnej hráč neodešel, naopak jeden přišel. Máme teď 5 kvalitních hráčů do středu zálohy, kteří všichni v pohodě můžou hrát ligu. S odchodem Štajnera se posune Rybalka na podhrot a stále budem mít 4 hráče na 2 posty, takže je to spíše přetlak. Co se týče Kalitvintsev tak nevím jistě, ale podle mě je to spíše hráč na levé křídlo, ale tam nás taky bota netlačí protože tam můžou hrát Delarge a Frýdek, takže bych rozhodně neříkal že má místo v základu jasné.

Reagovat
JozkokozleJ

Ja myslim, ze v Liberci tych kridiel dostatok nie je. Ani Frydek, ani Delarge nie su originalne kridla, takze, ak by bol Kalitvintsev kridelnikom so vsetkymi navykmi, urcite by sa hodil.

Reagovat
exse

Šural taky není originalně křídlo. Já neříkám že ho nepotřebujem, naopak po kvalitním křídelníkovi volám už dlouho, ikdyž když jsem se na to psal Nezmara, tak říkal že naschvál staví útočníky na křídla, aby tím dostali více prostoru krajní obránci, ale o to nejde, prostě Delarge i Frýdek jsou hráči, kteří v pohodě zvládnou ligu a Delarge když má den tak je nadstandartní, proto je blbost říkat, že tam není žádná konkurence.

Reagovat
smazaný uživatel

Rybalka zůstane na svým místě a Kalitvintsev pujde na post kterej hrál Štajner

Reagovat
exse

To je možný, ale ne moc pravděpodobný, tím pádem by museli sedět 3 kvalitní hráči na lavce.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť jste tam před podpisem Pavelky neměli jediného typického záložníka.

Reagovat
exse

Co je proboha typický záložník?

Reagovat
PetersCZ

Střední záložník, bojovný, kreativní, s dobrou prací dozadu i dopředu...

Reagovat
exse

Čili box to box záložník. Je pravda, že s odchodem Váchy tam určitě problém byl, ale nyní tam je Hušek, Pavelka, Sackey, Obročník a k tomu Rybalka, takže přetlak, ne nedostatek.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty máš hodně nízké nároky když ti na tři posty stačí čtyři talenti a jeden hráč co dva roky nehrál. Tohle se přetlakem skutečně nazývat nedá, možná tak přetlak hráčů co u týmu s ambicemi liberce patří na lavičku.

Reagovat
exse

Tak jsou to za prvé 2 posty, za druhé všichni ti talenti už mají svou úroveň a ligu v pohodě zvládnou, takže to nejsou žádní vyjukaní dorostenci bez zkušeností, naopak právě třeba Rybalka je na ligu nadstandartní. A za třetí i kdyby to byla pravda, tak tuhle situace nevyřeší další 20 letý talent. Navíc, tady nejde o moje nároky, já bych mohl chtít do zálohy Pospíšila a vedle něho třeba Honzu Poláka, tak abychom vyhráli ligu a hráli LM, ale pokuď jsme finančně sotva na úrovni průměru ligy, tak jsou tyhle nároky uplně k ničemu a musím kalkulovat s tím co je, a proto se za dané situace dá mluvit o přetlaku.

Reagovat
cetto

Výjimečně musím souhlasit s exsem. Rybalka je vysoký nadstandart a dost možná z něj bude letos hvězda ligy. Pavelka je také v rámci ligy nadstandart. Hušek je s otazníkem, i když já nikdy nepatřil mezi ty, kteří by ho odsuzovali, mi se vždycky velice líbil a pokud se dostane do formy, určitě nebude slabinou sestavy. O Sackeym jsem zatím slyšel jen jako o megatalentu a Obročník vůbec nevím, kdo je. Když to ale vezmu kolem a kolem, ten střed zálohy je na ligové poměry velice dobrý a je na úrovni TOP5

Reagovat
smazaný uživatel

řekněme AM, CM, DM. To jsou u Liberce tři posty a na ně jsou v Liberci tři hráči, nově podepsaný Pavelka, Hušek co kolik let nehrál a Rybalka na hostování. Pak ještě ten Isaac ale kdo ví co to bude. To skutečně není velký výběr.

Reagovat
czech_mira

na fotce Nezmar

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jistě, když to vyjednává on.

Reagovat
bruchy
Reagovat
Pedro10

som zvedavý naňho a aj na celý slovan v akom svetle sa zajtra proti vionu predvedie :)

Reagovat
exse

Je to trochu rozporuplné. Na jednu stranu touhle cestou můžem získat na ligu nadstandartní hráče, které si nemůže nikdo dovolit, navíc na tom finančně můžeme být v plusu. Na stranu druhou, je to obrovskej zásah do koncepčnosti. Můj pohled na to je takovej, že převládá to první, nemáme trenéra, kterej by dokázal dlouhodobě koncepčně budovat mužstvo jako Vrba v Plzni či Kozel v Dukle, proto je v současnosti lepší získat takového hráče a zkusit udělat nějakej úspěch, než se starat o koncepčnost, tím spíše když jsme na tom finančně tak špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

Já Šilhavýmu věřim, že je schopný vybudovat něco na způsob Plzně. A na tomhle vypůjčování nevidim nic špatnýho, prostě lepěj posty, na ktery nemužou v Česku najit typologicky spravný hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

tak pozerám že Dukla tiež skúša nejakého Srba alebo čo to je, ktorý preedtým neuspel na Žižkove...takže neviem, skôr by som asi dal šancu talentom z domácej liahne prípadne z okolitých klubov ako Ukrajinca na pol roka, ktorý nemá vzťah ku klubu, k mestu, vie že jeho priorita je Dynamo a potrebuje pracovať hlavne na seba, prostre potrebuje byť vidieť

Reagovat
smazaný uživatel

na druhej strane to je kvalitný hráč, ktorý vyrastal a pracuje v profesionálnom klube na najvyššej úrovni, takže prístup by mal byť OK..navyše TOP talent....ale pre budúcnosť proste opäť ....

Reagovat
salami

tak tady to je hlavně o tom, že na tom tratíte finančně a to tak, že je nemůžete zpeněžit, jinak to neni zásah do koncepčnosti, protože jakmile u vás někdo v normálnim věku hraje 1-2 sezony dobře, tak ho stejně střelíte, a pokud vám to po sportovní stránce pomůže=doplníte posty který jsou potřeba a zahrajete se díky tomu poháry, který vám můžou přinést peníze, nevidim na tom vubec nic špatnýho, pokud se to samozřejmě děje v rozumný míře

Reagovat
smazaný uživatel

vlastne presne tak, aj tak keď sa niekto lepšie ukáže tak hneď letí preč....takže tažko robiť koncepčný futbal na tejto úrovni, s nejakým budovaním kádra pre dlhšie obdobie, to si ledva ledva môže dovoliť Plzeň či Sparta, aj to len v určitej miere....

Reagovat
paver

Finančně Liberec tratit nebude. V případě, že Dynamo prodá svého hráče, který se v Liberci prosadil, tak část z přestupové částky jde na liberecké konto

Reagovat
exse

Finančně samozřejmě netratíme absolutně nic, právě naopak. Dále Vácha tu byl 3,5 roku, Gecov to samé, Bosančič to samé, takže žádné 1-2 sezóny. No a pokud nechápeš jaký to je zásah do koncepčnosti, tak se asi nemáme o čem bavit.

Samozřejmě chápu jak si to myslel a z jisté části máš pravdu, pokud bychom to vedli tak jak v minulosti, tak je to skoro jedno, ovšem pokud chceme měnit filosofii klubu a zavést nějakou koncepčnost, tak tohle je poměrně velký zásah do ní.

Reagovat
cetto

No pokud máš nějaký stabilní kádr +- stejně silný na všech postech a pak se ti naskytne příležitost získat takhl 1-2 hráče, kteří jsou o level výš, než ti současní, tak to není zásah do koncepce ale prosté zkvalitnění kádru. Pokud ale budeš těmato hostovačkama lepit díry v sestavě a budeš se na tyto hráče spoléhat takovým způsobem, že bez nich bys měl problém sestavit konkurenceschopnou jedenáctku, v tu chvíli by to už zastínilo tvůj úsudek a byl by to zásah do koncepce

Reagovat
exse

Zásah do koncepce je to tak či tak. Pokud je ten hráč o level lepší než ostatní, tak na něm ta hra a v podstatě výsledky stojí. Tým pak třeba vyhraje ligu a před kvalifikací LM mu mateřskej tým řekne, že už hostovačku neprodlouží a že si ho stahuje, ty pak nemáš šanci najít adekvátní náhradu a tvůj tým tím bude velmi oslaben.

Reagovat
HullCity

Proto je zapotřebí mít v týmu horší hráče,kteří ti ten titul a předkolo LM nevybojují a ty pak nemusíš řešit problém s náhradou lepšího hráče.Chápu tvoji myšlenku správně?

Reagovat
exse

C.. to? kur, cooo?

Reagovat
exse

Samozřejmě nechápeš. Myšlenka byla taková, že ty hráče je zapotřebí získat jinak, než na hostování, tak abys mohl sám rozhodovat o jejich osudu.

Reagovat
cetto

Což zrovna u vás vyjde nastejno, páč i kdyby byl váš, tak se ho po úspěšné sezoně zbavíte Pokud máš svoji jedenáctku, kterou letos posílíš o beka na hostování, za rok o středního záložníka a další rok zase o toho středního záložníka + stopera, tak to je naprosto minimální zásah do koncepce, který bude mnohonásobně vyvážen herním přínosem daných hráčů. Ale pokud budeš jak Kladno, který to lepilo všelijakejma hostovačkama jen proto, aby se udrželo, bez nějaký snahy o dlouhodobý plán, tak to už je zásah do koncepce (nebo resp. ani tam žádná koncepce není..)

Reagovat
salami

Reagovat
salami

tak třeba Kušnír je na odchodu, Breznanik u vás taky dlouho nepobyl, Gecov a Vácha taky ze začátku nehráli nic moc, kdyby začali zářit hned, tak odejdou dřív, ale o tom se s tebou nechci hádat, v rámci GL jsou stejně nadstandartní hráči dlouhodobě neudržitelný a v případě, že byste ty hostovačky dělali na 2 roky, což by u 18-20-ti letejch hráčů neměl bejt problém, pak by to fakt takovej rozdíl nebyl, a jak jsem psal v původním příspěvku v rozumný míře, což znamená 2-3 hráči na doplnění týmu, a zase z toho nedělejme nějaký extra hráče, který vás vykopnou do výšin a vy spadnete na hubu, zatim se o nic takovýho nejednalo, Rybalka je fajn, na druhou stranu to zase takovej zázrak, že bysme tu na něj koukali s otevřenou hubou neni, je to šikovnej mladej hráč, kterej patří k nadstandartu a to že ten, co má přijít ted, je vnímanej jako talentještě nic neznamená, vzpomenme si na Prudnikova, jo a to že na tom finančně ještě vyděláte je jenom další plus, jo a můžu se tě zeptat jaká je konkrétně ta vaše nová filosofie?

Reagovat
Zofka

Nedělej z Liberce nějaké druhé housle. stejné problémy s financema má 3/4 ligy, jen to neříkají tak nahlas, ale všeobecně se to ví. Každý tým řeší problémy s hlavním sponzorem po konci smlouvy a Liberci se bohužel stalo, že smlouva byla neplánovaně ukončena, ale problém by měl i tak stejně jako je mají ostatní.

Reagovat
smazaný uživatel

Nezmar Na anglické klávesnici se z něj stává o třídu lepší hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono by to šlo i na české - Neymar

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheAdy

Reagovat
smazaný uživatel

Nezmar to tam dobře vede a líbí se mi jak se tam chce pracovat s mládeží ale tohle je mimo někomu dělat farmu ale co se divím když Nezmar vlastně často naznačuje že bude Liberec farmou pro větší kluby v Česku nebo přestupkou do zahraničí.

Reagovat
risk je zisk

ale to plati pro vsechny kluby v Cesku, pripravit mlade talenty na evropsky fotbal pak je to jen na danych hracich zda unesou ten tlak ktery na ne bude 2x, 3x vetsi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to nejenom v Česku ale tak hlavní musí být sportovní úspěch a až pak proděj hráčů samozřejmě když přijde dobrá nabídka tak proč ne stejně se většina těhle kluků pak někde zahrabe ale divím se že zrovna Nezmar tohle vyhlašuje v Liberci kde ty peníze lítaj někam do studny.

Reagovat
smazaný uživatel

Delarge je zmrd, píchá mojí starou.

Reagovat
smazaný uživatel

to jako fakt?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo je to zmrd Ale asi mu křivdím, spíš z té mojí staré je s prominutím děvka

Reagovat
exse

A ''tvoje stará'' je světice.

Reagovat
smazaný uživatel

nezávidím :D bych mu uřízl hadici asi :D :D

Reagovat
smazaný uživatel

Ten ti vždycky uteče Vynadej mu na facebooku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

snad nechceš konkurovat černochovi

Reagovat
Robbie

hostování je na nic, zapracuješ hráče do systému který ho ti potom vezmou, ikyž zas takový hráči dostanou do poháru, takže natom kvalitně rozhodně netratí ale lepší si vychovat svého kterýho sami střelíte

Reagovat
REPLIKATOR

Na co další Ukrajinec? Však stadion už máme hotový

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zofka

umí taky dobře demolice a rezebíračky

Reagovat
djwenca

co ten Mustapha? Má už nějakou šanci prorazit v áčku?

Reagovat
Pokahontas

Osobně nechápu,proč Dynamo nevyužívá podobné vlastní talenty samo a místo toho rozhazuje miliony za cizince jako nějakej Mancity nebo PSG z mnoha důvodů to není dobře.

Ale to je problém Dynama a když už to tak je,tak udělal Honza Nezmar dobře,že toho využívá ve prospěch Slovanu.Kam jinam by ostatně u nás měli chodit talentovaní Slované

Honza Nezmar=člověk na svém místě

Reagovat
smazaný uživatel

no protože je to Kyjev a výsledky musí být hned, nemůže se čekat 2-3 roky než se prosadí...

naposledy to zkusil Gazzaev a máme z toho 4 skvělý hráče (Jarmoleno, Garmaš, Chačeridi, Koval), ale výsledky se nedostavily hned a musel jít...

Reagovat
Pokahontas

Ještě mě napadá-nemá něco společného s Kalitvincevem,co hrál v Dynamu v 90.letech v době Ševy a Rebrova?Nevím,jak moc časté jméno to na Ukrajině je,ale to spojení s fotbalovým Dynamem k podobné úvaze vybízí...

Reagovat
smazaný uživatel

je to jeho syn

Reagovat
smazaný uživatel

je to jeho syn

Reagovat
smazaný uživatel

Co se týče Kalitvintseva, tak asi se dá říct, že to je fakt velkej talent. V 17 letech už začal hrát za 1. tým, ale pak přišlo první zranění (6 měsíců mimo- pak 3 měsíce než nabral formu), jen co se z toho dostal, tak přišlo dalsí zranění (zase půl roku) a teprve od zimy začal pořádně trénovat. Takže je otázka jak mu to po těch zraněních půjde a jak rychle se dokáže dostat do pořádný formy (takže bych asi fanouškům Liberce nedoporučovál, aby si toho od něj nějak extra slibovali- i když kdo ví třeba chytne formu rychle a bude přínosem už v tomhle půl roce )

Reagovat
smazaný uživatel

jo a co se týče toho, kde může hrát, tak je to především křídlo (jak levý tak pravý), ale v posledních zápasech za juniorku ho zkoušel trenér i na levým obránci (a nehrál tam úplně špatně)

Reagovat
cetto

Vtipný, že ho tady všichni vidí jako náhradu za Štajnera.. xD

Reagovat
diskoschlampe

Díky za info :)

Reagovat
cetto

Protože když koupíš nějakýho skvělýho hráče, tak jednak máš tu kvalitu hned a navíc máš 95% jistotu, že se prosadí. U toho mladýho jednak nemáš tu kvalitu hned a navíc málokdo se nakonec stane takovou hvězdou, jako ten nakoupený hráč.

Reagovat
cetto

Reakce na Pokahontas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele