LFA brzy vypíše tendr na titulárního partnera ligy, vyhrát nemusí sázková firma

09.02., 15:37
Aktuality

Ligová fotbalová asociace nejpozději na přelomu února a března vypíše tendr na titulárního partnera nejvyšší soutěže. LFA v červnu vyprší smlouva s Fortunou, jejíž název nesou první a druhá liga. Zástupci asociace na tiskové konferenci před začátkem jarní části sezony uvedli, že registrují zájem nejen ze strany sázkových společností, ale i z jiných oblastí. Výsledky výběrového řízení by měly být známy nejpozději do dvou měsíců po jeho spuštění. Zhruba ve stejném čase by mělo být jasno o tom, kdo získá zbytková práva z "televizního" tendru, jehož hlavní část už byla uzavřena v listopadu.

Fortuna je titulárním partnerem první a druhé ligy od sezony 2018/19. Podle odhadů médií společnost přispívá částkou téměř 80 milionů korun ročně. Konkurenční sázková kancelář Tipsport předloni v létě uvedla, že je ochotna dávat 150 milionů. O titulární partnerství se chce ucházet také společnost Betano, která už v listopadu v rámci "audiovizuálního" tendru získala práva na streaming zápasů na svém webu pro účely kurzového sázení.

"Aktuálně řešíme veškeré náležitosti, které jsou s tendrem spojené a které je nutné realizovat před jeho spuštěním. Zároveň probíráme důležité detaily, které by měl obsahovat. Termín otevření tendru plánujeme na přelom února a března," uvedl předseda LFA Dušan Svoboda.

"Z logiky věci očekáváme zájem největších sázkových společností, které na tuzemském trhu působí. Zároveň mohu říct, že zájem není jen z této oblasti. To znamená, že se nemusí stát, že generálním partnerem od příští sezony bude čistě jen sázková kancelář," doplnil obchodní a marketingový ředitel LFA Daniel Hajný.

Svoboda potvrdil, že primárním kritériem výběrového řízení bude nabídnutá cena. "Věřím, že se do toho promítne rostoucí návštěvnost a zvýšený zájem o první ligu. Ale to, co si člověk přeje, není až tak důležité. Ukáže se až podle toho, co bude napsané v obálkách. Došlo k určité změně parametrů směrem k sázkovým kancelářím. Na rozdíl od minula nejsou součástí práva k bettingovým streamům, která se stala součástí toho prvního tendru," uvedl Svoboda.

"Pokud se tendru zúčastní i firmy mimo sázkařský byznys, i ony ví, jaká je velikost toho sponzorského dealu. Nepředpokládám, že by částka měla být nižší (než dosud). Ale o kolik bude vyšší, to by teď bylo věštění z křišťálové koule," doplnil šéf LFA.

Zhruba ve stejné době plánuje LFA vypsat výběrové řízení také na zbylá práva z "audiovizuálního" tendru. Dosud nebyl uzavřen prodej práv pro účely kurzového sázení pro zahraniční trh, audio práv a práv na sestřihy.

O hlavní části "televizního" tendru už bylo rozhodnuto na konci minulého roku. Vysílatelem první ligy zůstala společnost O2 TV, práva na druhou ligu získal Pragosport a práva pro streaming na webu pro sázkařské účely Betano. Celková cena se téměř ztrojnásobila, LFA ročně získá více než 430 milionů korun.

"Pro nás je v tuhle chvíli časovou prioritou tendr na generálního partnera. Může se taky stát, že generálním partnerem od příští sezony bude někdo jiný než Fortuna. Byť věřím, že Fortuna se o to partnerství popere. Časová posloupnost obou nadcházejících tendrů se může jemně lišit, ale maximálně v rámci týdnů," uvedl Hajný.

"Snažíme se, aby časový harmonogram byl stejný. Chceme, aby tendry byly vyřešené co nejrychleji. Takže myslím, že do dvou měsíců od vypsání bychom měli znát výsledky. Reálný odhad je, že bychom v půlce dubna měli mít hotovo," dodal.

Autor: ČTK

Komentáře (24)

Přidat komentář
ACSeRw!n

Vodnanske kure liga

Reagovat
Pablos

Třeboňský kapr liga

Reagovat
Kryptos_

Zbrojovka Brno liga

Reagovat
jv14

Billa liga

Reagovat
smazaný uživatel

Bílá liga

Reagovat
jv14

To by bylo moc průhledné a hůř zpeněžitelné.

Ale měl bych i návrh na hymnu ligy, která by trochu napověděla:

https://www.youtube.com/watch?v=CWbQsDLNjFk

Reagovat
Cotton

To by nás UEFA vyloučila ze všech soutěží

Reagovat
Sosi

UEFA by tomu nerozumělA

Reagovat
Cotton

Kostelecké uzeniny liga

Reagovat
Pablos

Jaroslava Soukupa liga

Reagovat
srandamač

Liga Jaromíra Soukupa a všechny zápasy od 13, aby se ušetřilo za elektřinu

Reagovat
Pablos

jo on je Jaromír

Reagovat
John Obi Mikel

Jaroslav točí filmy a seriály.

Reagovat
realm75

Tomu nejel ani Barrandov, kde by vzal na ligu?

Reagovat
John Obi Mikel

Co Gambrinus?

Reagovat
naheCZ

Nostalgie dobrá, ale bral bych radši třeba Radegast

Reagovat
ratusek

Reagovat
Uwe háže buly

Víc by se na to hodil Kozel nebo Platan liga, k sledování Platan ligy vás zvou pivovary Lobkovic, kdo pije Platan, sere jak satan.

Reagovat
Sosi

Kvuli hymne

Reagovat
srandamač
Reagovat
Losinho

Braník

Reagovat
milan78

bohatší panáček by asi sponzoroval první: ŠTB liga - babiš a ten druhej kašpar, co si staví minaret by měl druhou ligu: Pitomio liga

Reagovat
kecipep

amateri(.com) liga

Reagovat
Losinho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele