Leverkusen získal Renata Augusta

10.07.2008, 22:12
Aktuality
Velký přestup se dnes povedlo dotáhnout Leverkusenu. Bayer 04 z Flamenga Rio de Janeiro koupil za rekordní částku záložníka Renata Augusta, který tak nahradí do důchodu odcházejícího Sergeje Barbareze.

20letý špílmachr, celým jménem Renato Soares de Oliveira Augusto, se sedmému týmu uplynulé bundesligové sezony upsal do konce června 2013. Augusto, který ve Flamengu působil od svých třinácti let, se novému trenérovi "Werkself" Brunovi Labbadiovi bude hlásit ve středu v St. Gallenu, kde má Bayer tréninkový kemp.

Přestupovou částku kluby nezveřejnily, podle Kickeru by Flamengo mělo za svůj klenot vyinkasovat pět milionů eur, jiné informační zdroje však mluví až o deseti milionech, což by pro Leverkusen znamenalo nejdražší příchod v historii klubu. "Byla to velice složitá a komplexní jednání. Veliká chvála patří našemu manažerovi Michelu Reschkemu, který transfer perfektním způsobem zařídil," prohlásil obchodní ředitel Bayeru Wolfgang Holzhäuser.

Nová posila v klubu z Porýní nahradila legendu Sergeje Barbareze, který v 36 letech ukončil kariéru. Bývalý bosenský reprezentant tak učinil po dvanácti bundesligových sezonách, ve kterých si připsal 330 startů a 95 gólu za Dortmund, Hamburg a naposledy právě Leverkusen. Barbarez se do dějin nejvyšší německé soutěže zapsal v sezoně 2000/2001, kdy se stal nejlepším kanonýrem ligy.

Aktivita Leverkusenu na přestupovém trhu však tímto nekončí. Celek z BayAreny by rád ještě posílil na postu stopera. Nejvíce skloňovanými jmény jsou Thiago Silva z Fluminense, Alexander Madlung z Wolfsburgu a Henrique, který by případně mohl přijít na hostování z Barcelony.

Autor: Petr Vaněček / bundesliga.de

Komentáře (20)

Přidat komentář
plechi

hm, že by budoucí posila pro Real

Reagovat
josepe

tak na toho kluka jsem zvedavej, muj horkej kandidat na prekvapeni pristiho roku mezi mladochy

Reagovat
Arne

Já taky... Když už za něj Bayer, kterej v poslední době dost šetřílkuje, dal takový prachy.

Reagovat
smazaný uživatel

alespoň dle Fify a Fmka hráč se skvělým potenciálem

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt? tak to ve FM musim koupit..sem nevedel

Reagovat
jtbs

tam kup radsej aguera alebo ben arfu a ked chces niekoho "hotoveho" tak urcite vaarta. na OZ , osvedcene...mam a mal(vaart) som ich v JUVE

Reagovat
smazaný uživatel

No ve 4.sezone za PSG se me podarilo podepsat zadarmo protoze koncila smlouva jak ben arfovi tak van der vartovi.A muzu potvrdit ze sou paradni oba ale jeste doporucuji aimar skvely na OZS.A jinak Renato Augosto dobry mel sem ho kdyz sem hral za West Ham a stal me myslim nejakych 150mil CZK

Reagovat
jtbs

ja som to mal o nieco tazsie co sa tyka ziskania ben arfi. 2. sezonu som kupil vaarta za 20M libier z fiorentiny a v 3. sezone v zime som ho vymenil+8M za Ben Arfu do interu za ktory hraval kamos(hrali sme traja cez net). Aguera som kupil pred zaciatkom 4. sezony a podla toho aky je to talent stal dost malo. Si uz nie som isty...20-30M, mozno o nieco viac. Asi sa to zda niekomu vela, ale ostatni o ktorych som mal zaujem stali Benzema-80M, Messi a Robinho v podstate nepredajni, objavil som talent Cavaniho ale kym som sa ho rozhodol kupit tak stal 40-50M, Rossi 40-50, Torres a Pato asi nepredajni...prosto som spravil dobry nakup

Reagovat
smazaný uživatel

Lulinha OZS, Henry Saivet ÚT, Aaron z valencie ÚT...nejlepší...přived sem si je 1. sezónu celkově za asi 20 mil. E a druhá sezóna se dost povedla

Reagovat
Bennhy

typicke ceny pre Fmko ja som chcel Renata Augusta za 9mil. a siel za 22 do Villarealu

Reagovat
smazaný uživatel

to je dobrej chlapik tenhleten

Reagovat
smazaný uživatel

jeste kdyby privedli toho Thiaga Silvu tak to bude super,talentovanej obrance

Reagovat
herbage

Cena upřesněna, 5 mega euro

Reagovat
Kapřík

Tak to je výrazný sešup...ale stejně jsem na něj zvědavej - mohlo by z něj něco být .

Reagovat
Arne

Hmm... transfermarkt už mě s tímhle začíná docela s*át...

Reagovat
smazaný uživatel

10.07. Pikl posílil Trnavu

Aleš Pikl loni hrál za Spartu Krč, nyní sivyzkouší slovenskou nejvyšší soutěž. Zkušený fotbalista, který dříve hrával například za Viktorii Žižkov nebo Most, se dohodl na smlouvě se Spartakem Trnava......odkiaľ máte túto správu??

Reagovat
smazaný uživatel

...neposilnil náhodou Prešov??

Reagovat
Bennhy

Novou posilou Tatrana Prešov je skúsený český stopér Aleš Pikl. Tridsaťtriročný zadák s východniarmi podpísal jednoročný kontrakt s následnou opciou na ďalšiu sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

to som čítal aj ja ale tu v Expres správach bolo niečo iné

Reagovat
josepe

hodne dobrej hrac je Arouca

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele