Leverkusen si oficiálně pojistil záložníka Aránguize

01.05.2020, 16:53
Aktuality
Charles Aránguiz zůstane i nadále hráčem Leverkusenu. Chilský reprezentant se s farmaceutickým klubem dohodl na prodloužení úspěšné spolupráce do roku 2023...

Rodák z Puente Alto se do Leverkusenu vydal před necelými pěti lety z brazilského Internacionalu, přičemž hned záhy ho v rozletu přibrzdilo vážné zranění Achillovy šlachy.

Ještě před koncem sezóny 2015/16 se však Aránguiz vrátil a ukázal, že může být pro Bayer velice platným hráčem, což během uplynulých sezón pravidelně potvrzoval.

Ambiciózní klub si proto chtěl 78násobného reprezentanta Chile pojistit novým kontraktem, dlouho to však vypadalo, že Aránguiz odejde. Nakonec však přece jen došlo ke shodě.

"Je pro nás velmi důležitým hráčem. Je to základní pilíř našeho týmu," řekl na adresu záložníka sportovní ředitel Simon Rolfes.

"Charles skvěle čte hru, kterou umí ve správný okamžik zrychlit, vyzařuje z něho klid a spoluhráčům dodává potřebnou jistotu. Prodloužení smlouvy o tři roky je důležitým znakem úspěšné sportovní budoucnosti a signálem pro zbytek týmu," pochvaluje si funkcionář.

"Všichni v Leverkusenu mě od začátku podporovali a dělali všechno proto, abych se tady cítil jako doma - především na začátku, když jsem byl mimo hru se zraněním Achillovy šlachy. Prožívám tady skvělé období a udělám všechno proto, abychom byli úspěšní," prohlásil Aránguiz.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (14)

Přidat komentář
Agent z Melmacu

nepoznám, aký je vo FIFE20?

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
smazaný uživatel

83 CDM

Reagovat
stas87

Ma v zmluve klauzulu, za kolko moze pripadne odist? Cakal som, ze rokovania nedopadnu pre Bayer dobre a on odide. Aby to ale nebolo len o tom, ze pripadny zaujemca zaplati klauzulu a on pri prvej ponuke zmizne..

Reagovat
smazaný uživatel

Má 31, takým hráčom sa už výkupky do zmluvy nedávajú. On uvažoval o odchode myslím pre to, že sa už chcel vrátiť domov, nie preto, že by chcel ísť do nejakého iného klubu v Európe. Podľa mňa už nikde inde ako v Leverkusene v Európe hrať nebude.

Reagovat
JozkokozleJ

Presne tak. Transfer v ramci Europy pre neho uz nedava zmysel. Sucasne skvela sprava pre Leverkusen. Tento rok je opät skvely. Ja som si ho od zaciatku velmi oblubil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som bol nadšený už pri jeho prestupe. Sledoval som ho v repre Čile a vždy sa mi herne strašne páčil

Reagovat
stas87

Tak to je moja chyba, som myslel ze mu bude 29 rokov. Potom to teda nema zmysel, aby skusal nieco ineho v europe. Podla sprav, ktore vysli najavo v tejto sezone som si myslel, ze novu zmluvu nepodpise. Ja ho mam oblubeneho od Mundialu v 2014. Hlavne kvoli tejto penalte:

https://www.youtube.com/watch?v=ki1X_X0LHVQ

V takej chvili to kopnut takym sposobom...klobuk dole.

Reagovat
Rudnevs

Pekná penalta. Podobne to kopol Kjær pred dvoma rokmi v Rusku proti Chorvátsku.

Reagovat
smazaný uživatel

On neměl pojisku do tedka?

Reagovat
Werkrider

Skvelá správa. Ešte nám vychová Palaciosa. Tí dvaja spolu v strede by boli pekná podívaná. Před nimi Paulinho...

Reagovat
Rudnevs

Výborná správa pre Leverkusen, že sa im nakoniec s ním podarilo dohodnúť. Jeden z najdôležitejších hráčov. A myslím, že aj celkom nedocenený hráč.

Reagovat
JozkokozleJ

Daridove vyjadrenie ku Klinsmannovi (musim ti ho vyhnat z hlavy ):

Upřímně musím říct, že mě jeho angažmá zklamalo. Trénoval Německo, Bayern, pět roků americkou reprezentaci... Ale když přišel k nám, vyloženě chtěl, abychom se odklonili od ofenzivního fotbalu: Bránit, bránit, góly zkusíme dávat z brejků!

Reagovat
Rudnevs

Jj, na tú hru sa nedalo pozerať. Mňa v Herthe tiež sklamal a nikdy som nepísal, že to je nejaky veľký taktický mág, ale keby dostal moc v klube na úkor Preetza, verím, že by klub posunul ďalej než Preetz, pretože má koncept, kontakty a vie ako na to (vid prestavba nemeckej reprezentácie pred MS 2006 a reformy v reprezentácii USA). Ja ten jeho koniec chápem, proste tomu nemal čo dať, nesplnili mu jeho podmienky a nevidel zmysel v ďalšom pokračovaní, ale uznávam, že ten koniec bol trochu blbý, dalo sa to vyriešiť aj inak, mohol to trebárs dotrénovať do konca sezóny a potom v tichu odísť (zas ale na druhú stranu, keď to riešil cez médiá, čo bolo síce neloajálne, aspoň sa ľudia začnú zamýšlať nad tým, že v Herthe je niečo zle a Herthe to do budúcna môže pomôcť trebárs tým, že prídu na to, že treba odvolať Preetza). Každopádne ma mrzí, ako veľmi sa na neho nadáva v rôznych diskusiách, ako sa píše, že je to sebecký vypočítavý človek (čo z veľkej časti ešte živí i Lotharov denníček ), to je podľa mňa trochu prehnané.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele