Lech Poznań povede za obhajobou John van den Brom

19.06.2022, 19:19
Aktuality
Polský mistr již zná svého trenéra pro nadcházející sezonu, v níž se bude pokoušet potřetí v historii obhájit titul. Lechu Poznań se zítra ujme 55letý nizozemský trenér John van den Brom, který podepíše dvouletý kontrakt a nahradí Macieje Skorżu, který z osobních důvodů sám skončil...

Jméno Johna van den Broma, který jako aktivní hráč i dvakrát reprezentoval Nizozemsko, je spjato především s AZ Alkmaar, kde s pozitivní bilancí strávil rovnou pět let. Ambiciózní AZ přitom dokázal etablovat v první čtyřce, kam patří i nadále. Dvakrát s ním skončil třetí (2015, 2018).

Van den Brom se po třech polských trenérech stane prvním cizincem na lavičce Lechu od roku 2018 a pokusí se navázat na úspěšnou historii obhajob. Poznańští k sobě dokázali dva triumfy přilepit v 80. i 90. letech, letos však Polsku vládli teprve potřetí v tomto tisíciletí.

Na nizozemského odborníka ihned nečeká nic lehkého. Nejprve si v Lize mistrů musí poradit s Karabachem, poté ho případně čeká švýcarský šampion z Curychu. Naposledy Van den Brom letos na jaře vydržel v saúdskoarabském Al-Tawoonu jen něco málo přes měsíc. Jako trenér má na svém kontě titul s Anderlechtem (2012/13) a belgický pohár s Genkem (2021).

Autor: Tomáš Daníček / przegladsportowy.pl

Komentáře (4)

Přidat komentář
cortan

Tak teď už to Rakowu konečně cinkne snad :d

Reagovat
smazaný uživatel

Docela jedovaté jméno.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

jacík si prekliaty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele