LARSSON NA ODCHODU Z BARCELONY

05.01.2006, 19:33
Aktuality
Řady Barcelony v létě opustí Henrik Larsson. Švédský útočník nedávno odmítl prodloužit s úřadujícím španělským mistrem smlouvu, která mu vyprší na konci letošní sezóny, a prohlásil, že je pevně rozhodnut vrátit se do své vlasti. Dnes toto svoje rozhodnutí potvrdil...

34letý Larsson přišel do Barcelony před rokem a půl ze skotského Celtiku Glasgow. Zpočátku dostával příležitost v základní sestavě, v utkání s Realem Madrid z 20. listopadu předloňského roku si však vážně poranil koleno a musel šest měsíců odpočívat. Jeho místo v sestavě katalánského klubu obsadil Ludovic Giuly, letos o sobě navíc stále hlasitěji dává najevo mladý Argentinec Messi. V konkurenci superhvězd Ronaldinha a Eto´a tak na zkušeného Švéda letos místo nezůstává a sám hráč se tak raději rozhodl pro odchod.

"Rozhodl jsem se již v říjnu a následně jsem jednal s klubem. Byl jsem velmi potěšen, když mi nabídli prodloužení kontraktu, ale nemohl jsem to přijmout. Má dcera roste a já chci, aby poznala švédský způsob života," prozradil Larsson jeden z hlavních důvodů svého rozhodnutí. "Měl jsem vždy v plánu vrátit se po dvou letech v Barceloně domů. Jsem 34letý fotbalista a mám před sebou ještě dobré dva roky. Rád bych po tu dobu hrál v týmu větší roli. Nejsem na nikoho zde naštvaný, ale chci hrát fotbal a vím, že to můžu i ve Švédsku, i když to bude na nižší úrovni," pokračoval dále sympatický Seveřan, jenž v dresu Barcelony odehrál 30 utkání, v nichž nastřílel sedm branek.

Ačkoliv je pevně rozhodnut z Barcelony odejít, jeho angažmá ve španělském klubu ještě zdaleka nekončí. "Mým cílem stále zůstává dostat se do prvního týmu. Pořád ještě jsme ve hře ve třech soutěžích a já pevně věřím, že to nejlepší teprve přijde," naznačil Larsson, jakým směrem se budou ubírat jeho myšlenky v následujících měsících.

Některá média dokonce přinesla zprávy, že se 34letý útočník již dohodl na angažmá ve své vlasti, sám hráč to však popírá: "S kluby ve Švédsku budu muset vyjednávat. S nikým jsem ještě nic nepodepsal a až do konce letošní sezóny se soustředím výhradně na Barcelonu. Až poté uvidíme, co se stane," uzavřel hráč, o něhož měla nedávno zájem i pražská Sparta.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

proč radši nenapíšete krůček od podpisu smlouvy se spartou?

Reagovat
HOST*Jakub Kahoun

Ty vole, vždyť on do Sparty vůbec nikdy jít neměl. Je to fáma jak vrata a tys jim na to skočil. Stejná fáma jakou psal nedávno nějaký fanda ve sportu, že do sparty příjde Zidane.

Ty seš teda Šalamoun.

Reagovat
smazaný uživatel

daniel alves, fabio aurelio + novy utocnik. som zvedavy kto to bude.

Reagovat
smazaný uživatel

to by fabio neudělal dobre

Reagovat
smazaný uživatel

preco si to myslis?

Reagovat
smazaný uživatel

protože by odešel z Valencie

Reagovat
smazaný uživatel

protože by odešel z Valencie

Reagovat
Kily

fabia chtěl vehementně manchester united, ale tam půjde spíš evra, fabio spíš zůstane na mestalle

Reagovat
smazaný uživatel

ja mam informacie , ze fabia chce liverpool. casto sa spomina barca, niekde som cital, ze sa vyjadril, ze k nam chce ist, ale no vieme novinari ....

ale hrat som ho mockrat nevidel, ale to mal co som ho zahliadol nehral zle. otazka ci to bude na zaklad. pochybujem. ale mozno sa casom vypracuje. zadara ako nahrada za pomaly starnucich nasich nie je zle

Reagovat
HOST*PUYOL

Dufam,ze Fabio pride,za Daniela dame Saviolu a 10-15 mega a vymenil by som Giulyho do Newcastlu za LUQUEHO.-Dalsi katalanec,to bz bola parada.jooooj

A trebars Henryho by sme mohli vykesovat- 25 mio eur.

A dalsie leto nemusime nikoho kupovat.Este bz som prijal neakeho stopera-Gonzalo,Kompany,Pablo,Juanito,Andrade,Millitto-je ich dost.Inak moja "laska"je GONZALO.Je mu 21 a kvality ma Puyolove..

Reagovat
smazaný uživatel

1. Hernyho nechcem.

2. Giuly je prave kridlo, Luque je zvyknuty hrat lave alebo utok. kyslik navrhuje Farfana, ja tiez. Hiddink ho urcite naucil dobrej povahe, takze dufam,zeby na lavicke nerobil problemy.

3. KEdy budeme potrebovat stredneho obracnu, lebo dnes ziadneho nepotrebujeme a Edmilson mozno nejake tie dva roky vydrzi este a kupovat niekoho pre dobry pocit je zbytocne.

Reagovat
smazaný uživatel

Junito už je starý, Millito taky není zrovna nástupce Edmilsona, mohli jsme loni v létě, teĎ už mi přidje taky zbytečně starý, s Gonzalem a Kompanym souhlasím...

Reagovat
smazaný uživatel

Kompany robi co som videl casto dost detske chyby..mohol by este trosku vyzdriet ale to sa da spravit inac v poho

Reagovat
smazaný uživatel

neviem preco by mal ist Luque niekam prec, ked len v lete prisiel so Newcastlu a hned sa tam zranil. V Barce by si aj tak nezahral takze podla mna by spravil len chybu, ak by siel do Barcy. A navyse Newcastle ma velky potencial.

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji za to, že jsi vůbec šel do Barcelony, byl to můj sen už od roku 1994, děkuji i za výkony, které si zde podal, hrál jsi vždy dobře, na svůj věk ses až neuvěřitelně dokázal zrehabilitovat ze zranění a vrátit se v plné síle...

Reagovat
antimadrista

Reagovat
smazaný uživatel

Díky Henkovi, měl důležitou roli v utváření "nové Barci". Jeho zkušenosti určitě pomohli v kabině Frankovi. Abych řekl pravdu, tak jsem od něj čekal trochu víc branek, ale měl prostě hroznej pech, že zrovna přišel Eto´o a ten střelecky doslova explodoval, takže nedostával moc šancí. Ale když nastoupil, tak vždycky prokázal svoje kvality. Já jsem teda trochu smutnej, protože teď nebudeme mít zástupce, pokud by se, nedejbože, něco stalo Samovi. Tito dva jsou naši jediní goleadoři . Snad ještě Maxi, ale u něj si nejsem ničím jistej. Každopádně odchod Henka možná znamená letní příchod Henryho, což bymohla být osudová chyba, já bych radši někoho mladšího, ambiciozního a někoho, kdo by pochopil, že si svoje místo v základu musí vybojovat (Henry by myslím lavku těžko vydejchával a Messiho bych na lavce zase těžce vydejchával já ). Já bych možná zkusil Podolskiho nebo mého oblíbence Marcuse Rosenberga (v něm to prostě je a bylo by to Švéd za Švéda) a možná ještě Torrese, ale ten svůj čas na velký přestup už možná ztratil, měl přijít dva roky zpět, teď se mu moc nedaří. Na něm je vidět, co s hráčem udělá ustrnutí ve vývoji, on měl z Atletica přestoupit výš, někam do velkoklubu už dávno

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal Londýn je pripravený získať kvalitného futbalistu Realu Madrid Thomasa Gravesena.

Je známe, že mužstvo Arsena Wengera súrne hľadá stredopoliara a vhodnú náhradu za odídeného Patricka Vieiru.

Podľa vedenia londýnskeho klubu by sa do základnej jedenástky najviac hodil práve Dán Thomas Gravesen, ktorý momentálne pôsobí v Reale Madrid, ale má veľké skúsenosti s anglickou Premier League.

Gravesen naposledy pôsobil v tíme FC Everton, kde sa mu darilo. Arsenal je pripravený futbalistu kúpiť.

V týchto týždňoch prebieha januárové prestupové obdobie, kedy je transfer reálny.

Dánsky hráč v poslednej dobe v španielskom celku pravidelne nehrá a aj preto sa Gravesen vyjadril takto diplomaticky:

"Som futbalista a chcem byť na ihrisku. Len vtedy som šťastný. Pokiaľ ma klub (Arsenal) nebude kontaktovať, nemôžem sa k ničomu ďalej vyjadriť."

Podľa britských denníkov sa o Thomasa takisto zaujíma Manchester United. Je možné, že 29-ročný Gravesen opäť zakotví v anglickej Premier League, ktorá je mu asi súdená.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v Arsenale by som si ho vedel predstavit..

Reagovat
HOST*plechi

heh, tak at ho pustí arsenalu za fabregase nebo reyese...

Reagovat
HOST*yarda

Výborný nápad

Reagovat
HOST*RM

Já chci Cola.

Reagovat
HOST*RM

Tahoun Chelsea a hvězda anglické Premier League Frank Lampard se možná dočká celoživotní smlouvu s Blues. Může to znít neuvěřitelně, ale ve středu to prohlásil jeho současný lodivod, Portugalec José Mourinho.

Reagovat
HOST*RM
Reagovat
HOST*Michal

Výborně. Když to řekl Mourinho, tak to na 70% dodrží a nebudou vznikat trapné spekulace ohledně jeho odchodu do Barcelony.

Reagovat
antimadrista

Ať si tam zůstane, v našem týmu by byl akorát navíc teď.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele