Larsson kariéru v Celticu nezakončí

28.10.2002, 00:34
Aktuality
Jeden z nejlepších hráčů skotské Premier League, švédský útočník Henrik Larsson (31), který hájí barvy Celticu Glasgow, v sobotu oznámil, že svou kariéru ukončí jinde než v klubu, ve kterém se tolik proslavil.

Smlouva Larssonovi končí za 18 měsíců a pro list Glasgow Herald řekl, že případný nový kontrakt odmítne. "Nepodepíšu v Celticu novou smlouvu. Budu tady už sedm let a to je dost. Ještě několik sezón bych chtěl hrát někde jinde, vše bude záležet na tom, jak se budu cítit. Možná, že se vrátím rovnou domů, do Švédska," řekl držitel Zlaté kopačky za sezónu 2000/2001.

Na otázku, zda by chtěl působit někde ve fotbalovém zákulisí, třeba jako trenér nebo manažer, odpověděl rázně. "Trenérem nebo manažerem nebudu ani za milión let. Připadá mi to jako moc práce bez jakékoliv záruky úspěchu. Hledat hráče, sledovat ostatní zápasy, analyzovat soupeře... To není pro mě," odpověděl kanonýr.

Larsson byl členem úspěšného švédského reprezentačního výběru, který se na mistrovství světa v USA v roce 1994 probojoval do semifinále. Svou reprezentační kariéru už ale ukončil, stalo se tak na uplynulém MS, po prohraném osmifinále se Senegalem.

Po třech letech strávených v Högaborgu přestoupil do Helsingborgu a hned v první sezóně dal v 31 zápasech 34 gólů. Po dvou letech, v sezóně 1993/1994, přestoupil do Feyenoordu a odtud v létě roku 1997 do Celticu.

V letošní sezóně nastřílel v jedenácti kolech ligy třináct gólů, další gól přidal ve třetím předkole Ligy Mistrů proti Basileji a v prvním utkání prvního kola poháru UEFA proti Suduvě se na vítězství 8:1 podílel hattrickem.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele