Laporta: Musíme se poučit z našich chyb

09.09.2008, 11:20
Aktuality
Generální ředitel fotbalového kolosu FC Barcelona, Joan Laporta, i přes překvapivou prohru na hřišti nováčka z Numancie v prvním kole La Ligy nepropadá panice. Ví, že celý ročník je teprve na startu a věří, že se tým ze svých chyb poučí.

Barca vyrukovala minulý týden v té nejsilnější možné sestavě proti "trpaslíkovi" z Numancie, ovšem nepříjemně se spálila. Útok snů ve složení Eto'o, Messi, Henry nedokázal pozorné obraně soupeře vstřelit gól. Jeden z adeptů na titul ve Španělsku tak dostal tvrdou lekci. Jeho ředitel se ale za tým postavil: "Věděli jsme, že vstup do soutěže bude velmi obtížný a nyní víme, že se musíme více než kdy dřív semknout a říci si, kde jsou chyby. To nám může pomoci, musíme se ale vyvarovat nějakého dalšího zaškobrtnutí."

Postavil se také za nováčka na lavičce Barcy, Josepa Guardiolu: "Vím, že trenérovi je jasné, kde nastala chyba. Pokusí se ji s týmem opravit."

Reparát bude moci jeden z nejlepších evropských klubů složit už 13. září, kdy se střetne s Racingem Santander, který uhrál ve svém úvodním vystoupení remízu se Sevillou. "Víme, že nyní musíme vyhrát. Musíme se ale poučit z chyb, které jsem udělali. Musíme se také udržet nohama na zemi a držet se našich zásad," řekl Laporta.

O tom, že v sobotní zápas nebude pro Barcelonu žádnou procházkou růžovým sadem, svědčí dva poslední vzájemné zápasy se Santanderem, ve kterých svěřenci nynějšího trenéra Guardioli vstřelili pouze jeden gól.

Autor: Filip Horký / goal.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

bude to tazke, ale verim ze Barca to zvladne

Reagovat
smazaný uživatel

tak ten zapasv numancii nebol spatny,len chybalo troska stastia.ale aj tak mali vyhrat.ved taky utok nema hadam ziadne muzstvo.

Reagovat
smazaný uživatel

nema ,ale jmena to nevyhraji za ne,verim,kdyz budou odevzdavat vsichni na hristi 100%,tak Barca bude mit titul,to jsem si jisty

Reagovat
smazaný uživatel

nevzladne!

Reagovat
smazaný uživatel

Zvladné...tady se bavíme o BARCE..ne o nákem madrickem klubu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele