Lampard vzpomíná na Ranieriho v dobrém

24.02.2009, 21:02
Aktuality
Ve středečním semifinále uvidí londýnský stadion Stamford Bridge pikantní souboj. S turínským Juventusem přijede Claudio Ranieri. Muž, který vedl Chelsea jako poslední "před Abramovičem". V první sezóně s ruskými miliony pak dovedl Chelsea v Lize mistrů do semifinále. Tento výkon se Blues podařilo překonat až v loňském ročníku.

Chelsea se s Juventusem utká v Lize mistrů vůbec poprvé. A bude to zajímavý souboj. Po české fanoušky kvůli střetu brankáře Čecha s dvojicí Nedvěd - Grygera v černobílém dresu. Pro Angličany zase kvůli trenérovi Ranierimu. Ten zanechal v Chelsea hlubokou stoupu. Mimo jiné přivedl do Chelsea Franka Lamparda, nebo udělal kapitána z Johna Terryho.

Právě Lampard složil bývalému kouči poklonu. "Zaslouží si obdiv. Dokázal do týmu přivést dobré hráče, i když neměl v zádech tolik peněz jako později, když přišel Abramovič," říká Lampard a hned pokračuje. "Mě koupil z West Hamu za 11 milionů liber, což se někomu tehdy mohlo zdát docela dost." Dnes to asi i tehdejší Ranieriho kritici vidí jinak.

"Myslím ale, že Ranieri sem nepojede s cílem ukázat lidem, že měl na to, aby Chelsea dovedl k velkým úspěchům," připomněl Lampard odchod italského kouče z Londýna. Ranieri v sezóně 2003/2004 dovedl Chelsea do semifinále Ligy mistrů a skončil také na druhém místě v Premier League. Ambicióznímu Abramovičovi to ale bylo málo a vyměnil Itala za portugalského mága José Mourinha. "Podle mě Ranieri nemá zapotřebí něco dokazovat, půjde mu jen o postup," myslí si Lampard.

Autor: Jiří Fišara / football365.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Paddy

...letos se uz musi zadarit...loni to byla smula smulovata

Reagovat
jtbs

hold vidim to na postup juve

Reagovat
smazaný uživatel

jj...stara dama 4ever

Reagovat
risk je zisk

CFC

Reagovat
smazaný uživatel

v te sezone sparta uhrala na stamford bridge remizu 0:0, stare dobre casy...

Reagovat
smazaný uživatel

já taky

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 pro Chelsea a Nedvěd dá tyčku.

Reagovat
smazaný uživatel

jooooooo....dalsí vědma---nebo spis decko

Reagovat
smazaný uživatel

pak to tak bude a bude

sem fanda chelsea ale jeste vetsi vlastenec takza AVE JUVE!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ja fandím chelsea

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele