LaLiga - preview 9. kola: Gólové hody v zápase Barcelony?

06.10.2023, 09:06, aktualizováno 08.10.2023, 09:13
Previews
Joselu (© AFP)

V neděli by oko nejednoho fanouška mohl v LaLize zlákat především souboj Granady s Barcelonou, v zápasech prvně jmenovaného týmu totiž padá v průměru 4,3 gólu, a to zejména vlivem druhé nejhorší obrany soutěže. Katalánský celek by si tak mohl pořádně zastřílet.

Villarreal CF - UD Las Palmas

neděle 14:00

Rozporuplný začátek prožívá v LaLize Villarreal, jenž po osmi zápasech má na kontě jen dvě výhry. O tu třetí se pokusí v neděli odpoledne proti Las Palmas. Co se získaných bodů týče, jsou na tom hosté stejně.

Villarreal letos startuje v Evropské lize a v základní skupině má zatím tři body za čtvrteční výhru nad Stade Rennes. O jedinou branku zápasu se postaral Alexander Sørloth. Právě produktivita je u Villarrealu překvapivý problém. Jediný gól v pohárovém zápase ještě znamenal vítězství, ale minulý týden se totéž nepodařilo proti Getafe a byla z toho jen remíza 0:0.

Začátek sezony není v podání Villarrealu optimální, což dokazuje stávající postavení až hluboko ve druhé polovině tabulky. "Žlutá ponorka" zatím vyhrála jen dvakrát, z toho jednou na domácí půdě. Před zraky vlastních fanoušků udolala poslední Almeríu, jinak je to z její strany velké zklamání.

Las Palmas má v tuto chvíli shodný počet bodů, ale od něj se, na rozdíl od Villarrealu, tolik nečeká. Nováček se naopak v posledních kolech vytáhl a zaznamenal dvě domácí vítězství proti Granadě a Celtě Vigo. Každopádně na hřištích soupeřů je to zatím špatné a v tomto ohledu je Las Palmas nejhorší z celé soutěže. Prohrálo všech pět venkovních zápasů a nedalo ani jeden gól.

Co se týče vzájemných zápasů, je na tom Villarreal výrazně lépe, i když poslední konfrontace se odehrála před pěti lety.

Villarreal trápí i absence některých klíčových hráčů, především Alexe Baeny, Gerarda Morena, Francise Coquelina a Juana Foytha. Marodka je i na straně Las Palmas a v neděli nezasáhnou do bojů Sandro Ramírez, Fabio González, Benito Ramírez a Omenuke Mfulu.

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Jorgensen - Femenia, Gabbia, Albiol, Moreno - Pino, Parejo, Capoue, Morales - Brereton Diaz, Sorloth

UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Valles - Araujo, Suarez, Marmol, S Cardona - Munir, Rodriguez, Loiodice, Pejino; Viera - M Cardona

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 4.11 - 5.27

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Real Sociedad

neděle 16:15

Dva účastníky Ligy mistrů svede k vzájemnému duelu deváté kolo španělské LaLigy. Šlágr obstarají celky Atlética Madrid a Realu Sociedad. V tabulce je dělí pouhý jeden bod a co se posledních výsledků týče, mají rozhodně na co navazovat. V Madridu tak jistě bude k vidění velmi vyrovnaný souboj a rozhodovat bude každý detail.

"Colchoneros” odehráli zatím poslední duel na domácím hřišti proti nepříjemnému Feyenoordu a utkání nakonec zvládli, i přesto, že dvakrát museli náskok hostí dotahovat. Samostatnou kapitolou a jedinou kaňkou na vítězství pak bylo pro domácí chování nizozemských chuligánů, kteří vtrhli do VIP sekcí stadionu Wando Metropolitano a zranili pět madridských fanoušků, včetně jednoho dítěte.

Po sportovní stránce se ale svěřenci Diega Simeoneho mohli radovat, a to zejména z efektivity střelby. Tři střely mezi tři tyče znamenaly tři vstřelené branky. Jednou se prosadil Griezmann a dvakrát Morata. I tak se ale vítězství nerodilo lehce. Hosté vedli po vlastním gólu Hermosa, na 2:1 pak dával Dávid Hancko, který nadvakrát překonal slovinského brankáře.

Madridští jsou tak se čtyřmi body v čele skupiny E a podobně se jim daří i v lize. Od smolné remízy na hřišti Lazia totiž ve třech utkáních v LaLize neztratili ani bod. V Madridském derby dokázali pokořit Real, zvítězili i v Pamploně a minulý týden dokázali proti Cádizu otočit nepříznivý stav 0:2 a zvítězit 3:2.

Velmi podobně jako Atlético si vede i celek ze San Sebastiánu. Skupině D milionářské soutěže vévodí rovněž se čtyřmi body, přičemž naposledy zvítězil na hřišti rakouského mistra, Salzburgu. Baskové rozhodli zápas už v první půlhodině. Na trefu Oyarzabala navázal přesnou ranou po zemi Méndez a bylo vymalováno.

A stejně jako jeho nadcházející soupeř si v poslední době Sociedad vede také v domácí lize. Devět bodů ze tří zápasů nenechává nikoho na pochybách, že nedělní utkání nabídne souboj celků s opravdu výjimečnou formou. "Los - Txuri - Urdin” si naposledy v baskickém derby jasně smlsli na Bilbau, které porazili 3:0.

O vyrovnanosti obou celků svědčí i vzájemné zápasy, naposledy se ale přeci jen z těsného vítězství radovali Indiáni. O něm tehdy rozhodl svou trefou z třiaosmdesáté minuty Nahuel Molina a Atlético zvítězilo 2:1. Sociedad ale určitě půjde do nedělního utkání s odhodláním zvítězit.

Do karet mu může hrát také o poznání menší marodky, mimo hru bude totiž pouze trojice hráčů. Chybět bude Keiran Tierney, Álvaro Odriozola a Martin Merquelanz. To na domácí straně absentuje o poznání větší počet opor. V utkání se nepředstaví například Memphis Depay, Stefan Savić, Thomas Lemare nebo José Giménez. Otazník visí také třeba nad startem Correy.

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Azpilicueta, Witsel, Hermoso - Molina, Llorente, Koke, Saul, Lino - Griezmann, Morata

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Traoré, Zubeldía, Le Normand, Muñoz - Kubo, Zubimendi, Merino, Oyarzabal - Méndez, Sadiq

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 3.48 - 4.47

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Real Betis

neděle 18:30

Real Betis ve čtvrtek udolal Spartu a může se zase koncentrovat na výkony ve španělské soutěži. Verdiblancos budou na Estadio Mendizorrotza usilovat o třetí soutěžní výhru v řadě. Pokud jde o Alavés, ten se trápí a v tabulce se už propadl na sedmnáctou pozici.

Betis se i letos tlačí na pohárové pozice a po osmi kolech mu patří sedmá příčka. Krom toho bojuje také na frontě Evropské ligy, kde ve čtvrtek porazil 2:1 pražskou Spartu a po dvou kolech má na kontě tři body. To není pro Manuela Pellegriniho dobrá vizitka, protože se čekal plný počet bodů. Ani v LaLize to zatím není úplně stoprocentní. Výhra nad Valencií z minulého kola přišla po třech předchozích nezdarech a obzvláště debakl 0:5 na Barceloně stojí za zamyšlení.

Výkony Verdiblancos však mohou jít nahoru a Pellegrini to bude chtít v neděli potvrdit. Na hřišti Alavésu v sezoně 2021/2022 Betis vyhrál, ovšem na tři body se pořádně nadřel. Podobný scénář by mohl nastat i nyní.

Deportivo si také nemůže vyskakovat, protože čtyři kola v řadě už nedokázalo zvítězit. Ba co víc, dohromady v těchto kolech vstřelil jedinou branku a v tabulce se propadlo na poslední záchrannou příčku.

Domácím budou chybět Jon Guridi, Giuliano Simeone i Antonio Blanco, který si odpykává trest za vyloučení v zápase s Osasunou. Absence hlásí i Betis a jmenovitě musí oželet služby Luize Henriqueho, Marca Bartry, Youssoufa Sabalyho a Nabila Fekira.

Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Sivera - Tenaglia, Marin, Sedlar, Duarte - Benavidez, Guevara - Sola, Samu, Rioja - Kike

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Bellerin, Pezzella, Roca, Miranda - Rodriguez, Carvalho - Diao, Isco, Rodri - Willian José

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.62 - 3.19 - 3.02

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Getafe CF

neděle 18:30

Do Viga, přezdívaného Olivové město, zavítá v neděli večer k utkání devátého kola Getafe. Hosté budou v utkání plnit roli mírného favorita, ať už svým lepším postavením v tabulce, tak i o něco málo lepší formou. Ani jeden z celků ale nezažil pocit vítězství už poměrně dlouho, proto se dá očekávat velká bitva.

Osmnácté místo, skóre 8:13 a pět bodů v tabulce, takhle nelichotivá je zatím vizitka týmu Rafaela Beníteze. Minulý týden se Los Celestes vydali na horkou půdu Las Palmas na ostrov Gran Canaria a se zlou se zde potázali, a to i přesto, že šli do vedení.

O to se postaral v sedmašedesáté minutě Douvikas, který se prosadil po přesné přihrávce Bamby. Domácí ale dvěma góly v závěru utkání skóre otočili. Nejprve se z pokutového kopu prosadil Viera, následně se třiatřicetiletý středopolař přesunul do role asistenta, naservíroval míč Cardonovi, a ten rozradostnil domácí publikum vítězným gólem.

Na góly se naopak marně čekalo v Getafe. Tam v minulém kole zavítal Villarreal a byla z toho velmi nudná podívaná. Hosté potvrdili mizernou formu a nebyli pro svého soupeře takřka vůbec nebezpeční. Ani střelci Azulones se ale nedokázali z dobrých situací prosadit, zápas tak skončil 0:0. Getafe tak nevyhrálo ani napotřetí, sérii ale bude chtít prolomit proti papírově slabšími soupeři v neděli.

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Mingueza, Aidoo, Starfelt, Núñez, Sánchez - Dotor, De la Torre, Bamba - Douvikas, Aspas

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soría - Dakonam, Mitrović, Álvarez, Rico - Greenwood, Maksimović, Arambarri, Aleña - Mayoral, Latasa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.08 - 4.18

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Granada CF - FC Barcelona

neděle 21:00

Poslední utkání před reprezentační pauzou obstará ve Španělsku Granada, která se doma utká s mistrem z Barcelony. Vlivem tabulkového postavení obou soupeřů se dá očekávat poměrně jednostranná podívaná, andaluský celek ale umí silnějšího soupeře potrápit, jak to koneckonců dokázal i v předchozích vzájemných střetnutích.

Loňská sezóna byla pro Granadu snová. Dokázala opanovat LaLigu2 a hned po roce se opět vrátila mezi španělskou elitu. Aby se zde však udržela i nadále, potřebuje zabrat. Pět bodů, pouhé jedno vítězství z osmi zápasů a druhý největší počet inkasovaných branek dává tušit, že pro Nazaríes letos opět nebude záchrana žádnou samozřejmostí.

To se ukázalo i v duelu s poslední Almerií. Zde Granada již poněkolikáté doplatila na to, že sice umí střílet góly, jenže jich také mnoho dostává. Po bleskovém hattricku Suáreze z konce první půle byla na ručník, ukázala ale velký charakter a do utkání se vrátila. V pětašedesáté minutě sice ještě zahodila penaltu, pak už se ale její střelci dostali do ráže. Po jednom gólu dal Zaragoza, Sánchez a Uzuni, což pro andaluský celek znamenalo nesmírně cenný a vybojovaný bod.

Naopak Blaugranas, ti jsou v nové sezóně zvyklí bodovat výhradně naplno. Kromě toho, že zatím nepoznali jako jediní hořkost porážky, a to napříč všemi soutěžemi, dokázali velkou většinu zápasů zvládnou za tři body.

Nejinak tomu bylo v posledním utkání Ligy mistrů na hřišti FC Porto. Zde si poradili s portugalským vicemistrem po gólu Ferrána Torrese z nastavení první půle. Snad jedinou kaňkou na výkonu Katalánců bylo vyloučení Gaviho v samém závěru utkání.

Jak už bylo řečeno, Granada není pro katalánský velkoklub právě oblíbeným soupeřem. Z posledních tří utkání nezvítězila Barcelona ani jednou, dost výrazně se pak trápila také před dvěma lety ve čtvrtfinále Copa del Rey, kdy po obrovském dramatu postoupila po prodloužení výsledkem 5:3. Naposledy se oba soupeři utkali loni v lednu na Estadio Nuevo Los Cármenes. Skóre otevřel za hosty De Jong, pak se ale stejně jako nyní nechal vyloučit Gavi a domácí krátkou přesilovku využili v devětaosmdesáté minutě, kdy se trefil Puertas.

Granada CF - pravděpodobná sestava:
Ferreira - Sánchez, Miquel, Torrente, Neva - Callejón, Ruiz, Gumbau, Zaragoza - Uzuni, Boye

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Cancelo, Koundé, Araújo, Baldé - Fermin, Romeu, Gavi - Yamal, Torres, Felix

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.29 - 5.22 - 1.42

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Cádiz CF - Girona FC

sobota 14:00

Z Girony se rychlo stalo překvapení dosavadní sezony, ale jeho obrovskou euforii náhle a jasně zmírnil Real Madrid, který nad Gironou minule snadno vyhrál. V sobotu odpoledne se Girona pokusí vzpamatovat v utkání s Cádizem.

Ten sice nehraje špatně a místo boje o záchranu se zatím drží těsně pod středem tabulky, ale rozhodně je to mnohem snazší soupeř než Real. Patří mu po osmi odehraných kolech dvanácté místo a zatím posbíral jen devět bodů. Už ve čtyřech posledních zápasech ale nedokázal vyhrát, na výhru čeká od zápasu čtvrtého kola, v němž senzačně porazil Villarreal. Od té doby dvakrát prohrál a dvakrát bral aspoň bod.

Minule předvedl tým trenéra Sergia Gonzaleze zajímavý výkon s jasným favoritem, když se podíval na půdu Atlética Madrid. Nakonec s ním jen těsně prohrál a rozhodně zanechal dobrý dojem. V utkání ale přišel o zraněného Faliho a kromě něj mu chybí Cala, San Emeterio, Ocampo nebo Chust. Hosté dorazí bez Villy, Cyhankova, Rocy, Espinosy a Portua.

A taky dorazí s vědomím, že v této sezoně už poprvé prohráli. Jejich neporazitelnost ale vydržela senzačně až do osmého kola, v němž Girona nestačila na Real Madrid a prohrála s ním doma jasně 0:3. Do té doby ale předváděla velmi dobré výkony a i přes porážku od královského klubu se nachází na fantastické třetí příčce o dva body za vedoucím Realem.

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Zaldua, Mere, Mbaye, J. Hernandez, Pires - Kouamé, Sobrino, Alcaraz - Roger, Ramos

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Couto, E. García, Blind, Gutiérrez - Valery, Herrera, D. López, A. García, Sávio - Dovbyk

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.42 - 3.42 - 2.26

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Real Madrid - CA Osasuna

sobota 16:15

Real Madrid má před sebou v rychlém sledu další utkání, tentokrát doma uvítá Osasunu. A jeho cíl je jediný - vyhrát a prodloužit svou sérii výher na číslo čtyři. Osasuna se má na co těšit, protože její soupeř bude možná trochu unavený, ale jeho ofenzivní schopnosti jsou stále evidentnější.

Trenér Carlo Ancelotti sledoval jen s velkou nechutí až steskem, jak jeho mužstvo prohrává důležité městské derby s Atléticem. A sliboval, že se to nebude dlouho opakovat, že Real dokáže velmi rychle zareagovat a opět se vrátí na vítěznou vlnu. Jak slíbil, tak udělal, a Real opět šlape. Proti Las Palmas vyhrál bez větších potíží a pak se mu povedlo nasázet tři branky Gironě, která se do té doby těšila z prvního místa.

Na řadě byla Liga mistrů a v ní čekající soupeř mnohem větších kvalit a zkušeností než Girona. Italská Neapol, s níž měl trenér Ancelotti dost svých vlastních zkušeností a která opanovala minulý ročník italské Serie A. Real v tomhle venkovním duelu sice nezačal dobře, ale dokázal na obě branky Partneopei odpovědět stejně. A co víc, v posledních dvaceti minutách Real dokonce urval vítězství, když si Valverdeho ránu do břevna srazil brankář Alex Meret za svá záda!

Velký podíl na skvělé jízdě královského klubu má samozřejmě i drahá posila do středu zálohy Jude Bellingham, kterého trenér Ancelotti posunul blíž soupeřově bráně. A mladý Angličan se mu odvděčil skvělými výkony, protože v devíti zápasech, do nichž zasáhl, nastřádal osm branek a tři asistence! Ještě před reprezentační pauzou bude Real i díky Bellinghamovi doufat v další tři body a prvenství v tabulce LaLigy.

Tentokrát si musí poradit bez několika opor, mimo hru jsou Eder Militão, Thibaut Courtois a Arda Güler, přičemž fit není ani obránce David Alaba, který ale doufá v nominaci. Ani Osasuna nebude kompletní, protože se v Madridu ukáže bez Moie Gómeze a Unaie Garcíi. Po odpykání trestu se ale vrací Ezequiel Ávila.

Osasuna by Real Madrid konečně moc ráda porazila, však se jí to nepodařilo od roku 2011 ani jednou. Ale je pravda, že tým trenéra Jagoby Arrasateho nemá zrovna moc dobrou formu ani tentokrát. Z osmi odehraných ligových klání jich celek z Pamplony dokázal polovinu prohrát a připsal si zatím jen 10 bodů, což mu stačí až na průběžné deváté místo. Vylepší si svou bilanci na slavném Santiago Bernabéu?

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Kepa - Carvajal, Rüdiger, Alaba, Mendy - Valverde, Tchouameni, Camavinga - Bellingham - Vinicius, Rodrygo

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Peña, Catena, D. García, Cruz - Moncayola, Muñoz, Oroz - Rubén García, Budimir, Arnaiz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.27 - 6.17 - 12.40

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Valencia CF

sobota 18:30

Valencia se musí vzpamatovat ze dvou porážek v řadě a jako ideální šanci na nápravu vnímá utkání s Mallorcou. Ani té se nedaří a v sobotu navečer by doma na stadionu Iberostar ráda ukončila sérii tří zápasů bez výhry.

Mallorca zažila skvělou loňskou sezonu, stala se jedním z příjemných překvapení a nakonec po dobře zvládnutém ročníku obsadila výbornou devátou příčku. Žádný boj o záchranu, který jí byl predikován, se nekonal. Současný ročník už ale tak povedený není a Mallorca se na své nové poměry až nečekaně trápí. Za sebou má už osm utkání, ale dokázala v nich posbírat jen sedm bodů, což jí stačí až na 16. příčku.

Tým trenéra Javiera Aguirreho v této sezoně vyhrál jen jedno jediné utkání a i to je důvod, proč nyní jeho náskok na sestupové příčky činí jen pouhé dva body. Po sedmém kole, na které budou fandové Mallorky ještě dlouho vzpomínat a v němž Mallorca remizovala s Barcelonou, se remíza zrodila i v dalším kole. Jenže tady už bod takovou váhu jistě neměl, Mallorca proti Rayu Vallecano rozhodně chtěla urvat víc bodů než jen jeden za skóre 2:2. Mrzet ji muselo taky to, že o výhru přišla až v hlubokém nastavení. Veterán Falcao srovnával z penalty dokonce až ve 12. minutě!

Mallorca se spoléhá hlavně na dva střelce Vedata Muriqiho a Abdona Pratse, oba se prosadili v sezoně už čtyřikrát. Nepomůžou jí ale zranění Pablo Maffeo s Antoniem Raíllem. Krizí lze nazvat stav marodky v případě Valencie, protože jí chybí Jose Gayá, Jesus Vazquez, Dimitri Foulquier, Sergi Canos a Alberto Mari.

A to není jediná špatná zpráva, neboť Los Che letos hrají opět ten podprůměrný fotbal, na který jsou jejich fanoušci zvyklí. V současné době je sice Valencia na solidní devátém místě sdíleném s Osasunou, ale faktem je, že nedávné zápasy jí vůbec nevycházejí. Valencia prohrála už dva z posledních tří duelů a ve dvou z nich se neprosadila střelecky ani jednou. Teď se vzpamatovává z třígólového přídělu od Realu Betis.

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Gonzalez, Valjent, Nastasić, Lato - Sánchez, Samu, Darder, D. Rodriguez - Prats, Muriqi

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Mosquera, Diakhaby, Paulista, Özkacar - Pepelu, Guerra - D. López, Almeida, Duro - Jaremčuk

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.58 - 2.93 - 3.37

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Rayo Vallecano

sobota 21:00

Patnáctá Sevilla má před sebou další důležitý zápas. V něm bude sice i díky výhodě domácího prostředí mírným favoritem, přesto ji proti osmému Rayu nečeká vůbec nic jednoduchého. Madridský celek měl parádní vstup do sezóny a na svém kontě má o pět bodů víc než jeho nadcházející soupeř. Diváci tak na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán musí být připraveni na všechno.

Andaluskému celku nebude hrát do karet ani o poznání náročnější program, jakožto vítěz Evropské ligy se totiž kvalifikoval automaticky do skupiny Ligy mistrů, kde musí čelit nejednomu vysoce kvalitnímu soupeři.

To se potvrdilo i v úterý, kdy "Los Nervionenses” narazili na nizozemský PSV Eindhoven. Šlo o divácky velmi atraktivní duel, i přesto, že jeho kvalita začala stoupat až přibližně po hodině hry. Tehdy šla Sevilla do vedení díky trefě Gudelje, pět minut před koncem ale z penalty vyrovnal Luuk de Jong. Hned vzápětí se radovali znovu Španělé, na vedoucí gól En - Nesyriho se čekalo jen pár desítek vteřin. Přesto to nakonec byl nizozemský celek, kdo se radoval poslední, v páté minutě nastavení se v pokutovém území nejlépe zorientoval Teze a zařídil svému týmu remízu 2:2.

V lize se svěřencům Josého Mendilibara dařilo minulý týden ještě méně. Mistrovskou Barcelonu sice trápili, gól ale vstřelit nedokázali a naopak si nešťastný vlastenec vstřelil Sergio Ramos.

"Vallecas” budou proti Seville chtít protrhnout třízápasovou remízovou sérii. Během ní se rozešli smírně s Villarrealem, Cádizem a naposledy s Mallorcou. Utkání, které skončilo 2:2 měli "Los Piratas” už takřka ve své moci, jenže přišlo nastavení, sporná ruka ve vápně Mallorcy a penalta Falcaa, která nakonec znamenala třetí dělbu bodů v řadě.

A stejně jako v posledních utkáních obou celků, se body dělily i v minulém vzájemném střetnutí. V únoru letošního roku se hrálo v Madridu a po trefě Susa z devětadvacáté minuty srovnal na konečných 1:1 Lejeune. Oba tito hráči by se mohli představit také v sobotním duelu.

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Nyland - Juanlu, Bade, Ramos, Pedrosa - Jordan, Sow - Ocampos, O Torrés, Lukebakio - En-Nesyri

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Mumin, Lejeune, Espino - U López, Ciss - Palazón, Pérez, A García - Camello

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.85 - 3.66 - 4.67

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - UD Almería

pátek 21:00

Deváté kolo Laligy se nezadržitelně blíží a v pátek je na programu jediné utkání. Domácí Athletic se v něm pokusí reagovat na poslední porážku z derby a vítá Almeríu. Tedy jediný tým v celé soutěži, který pořád ještě čeká na vítězství.

Athletic bude jasným favoritem i přes poslední klopýtnutí. K němu došlo snad proti tomu nejhoršímu soupeři, minule se totiž hrálo baskické derby. A to dopadlo pro Athletic velmi špatně, snad mnohem hůř, než si jeho fanoušci po tak dobrých výkonech z poslední doby představovali. Athletic v podstatě nebyl pro Real Sociedad žádným soupeřem a byl jím naprosto přehrán. V síti brankáře Unaie Simóna skončil míč třikrát, zatímco Lvi se neprosadili ani jednou!

Po takovém těžkém direktu, ještě navíc z rukou úhlavního regionálního rivala, se musí svěřenci trenéra Ernesta Valverdeho dát co nejdřív do pořádku. A mají štěstí, že proti nim tentokrát stane právě Almería, protože s ní mají skvělé zkušenosti. Doby, kdy Almería dokázala Athletic porazit, jsou totiž už hodně dávné, vždyť výhru nad baskickým soupeřem slavila Almería naposledy v roce 2009! A naopak vítězství Athletica o tři až čtyři branky nejsou výjimkou.

Baskické mužstvo si doma bude muset poradit bez hráčů jako Gómez, Nolaskoain nebo De Galarreta, do hry se ale vrací Oihan Sancet. Lucas Robertone, Marc Pubill, Martin Svidersky a Edgar Gonzalez jsou pro změnu absencemi na straně Almeríe.

Ta zažila hodně kritický vstup do nového ročníku a pořád je až na posledním místě. Doposud se jí povedlo získat jen tři body a na první výhru jako jediný tým v lize stále ještě čeká. A moc nepomohla ani změna kouče, když vyhozeného Morena nahradil Alberto Lasarte z "béčka". V premiéře získal jen bod s Granadou.

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Vivian, Yeray, Berchiche - Vesga, D. García - I. Williams, Sancet, N. Williams - Guruzeta

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Puigmal, Kaiky, Chumi, Akieme - Melero, Baba, Lopy - Arribas, Suárez, Ramazani

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 5.87 - 11.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Madrid
8
7
0
1
16 : 6
21
2
FC Barcelona
8
6
2
0
19 : 8
20
3
Girona FC
8
6
1
1
18 : 11
19
4
Atlético Madrid
7
5
1
1
18 : 7
16
5
Real Sociedad
8
4
3
1
16 : 10
15
6
Athletic Bilbao
8
4
2
2
13 : 9
14
7
Real Betis
8
3
3
2
10 : 12
12
8
Rayo Vallecano
8
3
3
2
9 : 11
12
9
CA Osasuna
8
3
1
4
9 : 10
10
Valencia CF
8
3
1
4
9 : 10
10
11
Getafe CF
8
2
3
3
10 : 13
9
12
Cádiz CF
8
2
3
3
8 : 11
9
13
Villarreal CF
8
2
2
4
10 : 13
8
14
UD Las Palmas
8
2
2
4
4 : 7
8
15
Sevilla FC
7
2
1
4
11 : 10
7
16
RCD Mallorca
8
1
4
3
11 : 14
7
17
Deportivo Alavés
8
2
1
5
6 : 12
7
18
Celta Vigo
8
1
2
5
8 : 13
5
19
Granada CF
8
1
2
5
13 : 21
5
20
UD Almería
8
0
3
5
11 : 21
3

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (91)

Přidat komentář
Mateo16

https://twitter.com/goncalo_diass17/status/1707524547556057220

Ten pocit sportoveho riaditela Betisu ze mu dal zmluvu iba na 1 rok

5 x MVP Kubo ma tiež 5 , Bellingham 3 alebo 4 x

Reagovat
Bandita_Harry

To by mu dal asi každý, koľko tam berie je to ich najlepšie platený hráč?

Reagovat
Feind

Je tam kralem a svedci mu to

Reagovat
technecium

Klasickej Isco, predrzovani mice, paradicky bez efektu a pak posunuti balonu na kridlo bez tahu na branu. Timhle zabil Spanelskou repre na MS v roce 2018.

Reagovat
Xavivax1

Reagovat
los_blancos

Repre vtedy zabil hlavne Rubiales nezmyselným odvolaním Lopeteguiho...

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
Jordi Alba

Ten Lopetegui hype se vzal vůbec kde? Je místo, kde nezklamal kromě jedný výhry v EL se Sevillou?

Reagovat
los_blancos

Tu nejde o žiadny hype, ale o to, že ho odvolali počas MS len kvôli tomu, že sa dozvedeli, že po MS odíde do nenávideného Realu a to prokatalánska RFEF nemohla dopustiť len tak, ako by sa nič nestalo...

Reagovat
Jordi Alba

lol ok

Reagovat
CHONG

Tak se zpětně podívej, jaké měl s repre výsledky...

Reagovat
Jordi Alba

Jakože se stále relativně silným Španělskem drtil kvalifikaci? Proti týmům, kde mu mohla dělat soupeře možná tak Itálie? To i Německo, Portugalsko a Belgie. Neříkám, že ten vyhazov si zasloužil, ale tak nepohlídat si oznámení toho, že bude trenér Realu a dovolit to nechat takhle propálit, tvl pls. Jestli se tohle dá teda brát jako úspěch, i když by přes tu kvalifikaci dotáhl Španělsko každej, tak teda ok.

Reagovat
CHONG

Já spíš reaguju na to tvé prohlášení, že kromě jedné EL se Sevillou všude zklamal. S repre měl 20 zápasů v řadě bez prohry, to už bych úplně nepřehlížel... Na tom odvolání určitě nesl svou část viny, ale Rubiales se měl prostě zmáčknout v rámci vyššího zájmu... Odvolání Lopeho (a dosazení netrenéra Hierra) mohlo za ten výbuch na MS určitě víc než ten blábol s Iscem, o kterém psal pomatený technecium...

Reagovat
Gazdo

Toho chlapca pre mna bude vzdy skoda. Jasne trofeji vyhral hromadu ale aj tak mam u neho taky pocit premarnenej kariery asi ako u Neymara alebo Gotzeho. To su proste hraci ktori ked sa niekto pozrie na ich kariery tak si povie ze wau fajn ale ti hraci mali na ovela viac

Reagovat
misinho7

tak tak..ale hlavne ten Neymar. Ten v top forme bol neodstavitelny a tak bavil. Keby to mal v hlave viac upratane tak mohol byt uplne inde.

Reagovat
Eichel

pod Carlom bol jednu dobu fakt skvelý

ono je asi škoda, že nešiel k nám miesto Realu, sedelo by mu to viac

Reagovat
Gazdo

A k tomu to bol este aj fanusik Barcy. Ten mal byt proste nas

Reagovat
Well

V Realu to do té rychlé přechodové fáze často nebylo ono, ale do toho vašeho obléhání vápna by byl super.

Reagovat
zasranej malíř

Kepa-Carvajal-Rudiger-Tchouameni-Mendy-Camavinga-Valverde-Modrič-Bellingham-Vini Jr-Joselu

Reagovat
zasranej malíř

To je blázen ten kluk

Reagovat
Pithivier

A zase Jude

Reagovat
misinho7

Judeeeeeeeeeeeeeee blazen.

Inac ak takto bude pokracovat a vyhrame cosi velke LM abo ligu. Tak podla mna ma obrovsku sancu vyhrat GB.

Reagovat
Cracker10

Reagovat
CHONG

Reagovat
Cracker10

O tomhle mluvit je zatim uplne zbytecny. Chapu ze jste z neho nadseni ale vede k tomu hodne dlouha cesta a trofeje a goly zaky nejsou vsechno, urcite mu to tam nebude padat porad.

Reagovat
misinho7

a tak pomimo toho ze mu mam pada tak aj hraje vyborne..vyborne utoci, nahrava, dribluje k tomu dobre brani, vela krat ziska dolezite lopty atd.. naozaj zatial chalan si ide

Reagovat
Well

Přesně, strašně se mi líbí i ta jeho práce dozadu.

Reagovat
los_blancos

Druhý Di Stéfano.

Reagovat
misinho7

co je na tom smiesne? momentalne ma najlepsiu formu v europe...najviac rozhodujuci..a pisem ze ak si o UDRZI a ak cosi velke vyhrajeme..

Reagovat
Salfovic

Přesně, od teď je to dost otevřené a hlavní hvězda Realu má sama o sobě velké předpoklady.

Reagovat
misinho7

Dosta taky uspavaci vykon. Sice zatial to staci ale mohli by pridat, lebo Osasuna da este nejak stastny gol a bude pruser..

Reagovat
Pithivier

Dejte mu ten GB hned

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Well

Vini a Jude hodně solidní dvojka.

Reagovat
misinho7

Reagovat
los_blancos

Vini až druhý polčas, mňa prekvapil pri góle Joselua, paráda. Inak okrem dvojice ViniBell super zahral Fede, za mňa asi MVP. Konečne potešil aj Modrić a príjemne prekvapil Tchou na CB. Je to len jeden zápas a Osasuna takmer neškodná, ale mohla by to byť slušná alternatíva.

Reagovat
misinho7

Tchou zatial celu sezonu naozaj vyborne vykony. Velka kvalitka, Fede dnes 2A.

Reagovat
romeo351

Přesně tak… kde jsou ti exoti, co by ho po loňským jaru prodávali? To bude jednou obrovská superstar na DM

Reagovat
Sigma Olomouc

Joselu je zatím super

Reagovat
Al Capone

Ale kolik toho spálí...

Reagovat
Jordi Alba

Tak zas asi ani on sám nečekal, že bude hráč do základu, že jo.

33 let, ze sestupujícího Espanyolu do Realu, kde má šanci se ukázat. (Jasně, jenom protože nevyšel Mbappé ale co, štěstí přeje připraveným) Zatím je na tom statistikama cca tuhle sezónu jako u nás Lewandowski.

Reagovat
misinho7

hlavne na nom mega vidno ako si to uziva a robí preto maximum, sympatak, v 33 dostal sancu vo svojom klube a zatial sa jej chytá

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Moshe Dajan

Palmičky udržet! To je forma!

Reagovat
2miguel1

Neviete kedy sa vratia Pedri Lewandowski Frenkie Raphinha? Uz docela zahul tolko hracov mimo

Reagovat
Eichel

Pedri po repre

Reagovat
Eichel

a co si pamtam Frankie mal byt 5 tyzdnov, Koundé má byt 5 tyzdnov, Lewa 4-8 tyzdnov a Raphinha neviem

Reagovat
Gazdo

Fermin zaklad zatial sa mi vzdy ked nastupil z lavicky strasne pacil tak uvidime co to spravi ked nebude cerstvejsi ako super

Reagovat
Well

Fofr.

Reagovat
Sigma Olomouc

Kolik vteřin?

Reagovat
Well

Tak 17-18. ani casomira ještě nenabehla.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Gazdo

Hmm ok zapinam playko naspat

Reagovat
drussbarb

V Granadě mají dobré pole

Reagovat
Well

Ou, tak tohle bylo nádherné.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Jordi Alba

Pískej konec tvl.

Reagovat
LAM

Rovnou celý ligy ale. Letos jsme úplně mimo.

Reagovat
LAM

To je tragédie. Jak jsem již psal, tak letos to s nějakým titulem je naprosto nereálný. Dobře hrajeme jenom když je celej tým zdravej a s tím úzkým kádrem přijde pár zranění a jsme namydlení. Tohle bude dlouhá a hodně nudná sezóna.

Reagovat
Well

Klid Real taky nemá moc, kde brát, pořád to může dopadnout tak i tak.

Reagovat
Jordi Alba

Takovejch sezón už pár bylo poslední dobou.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
patas92

Přijdou ti tyhle zápasy nudné, jo?

Reagovat
Well

Jako popravdě mě to jak Barca nebo Real více ztrácí baví. Dřív to některé sezóny bylo pomalu jen o vzájemných zápasech, max se přidali Atleti, teď Real i Barca je jsou schopni ztratit kdekoliv.

Reagovat
patas92

Jo, tahle sezóna by mohla být po dlouhé době poměrně zajímavá

Reagovat
Vinci

To je fakt banda tupejch retardů

Reagovat
Dominator

zaragoza vs. barcelona 2-0

Reagovat
Kejza

Dobrý, teď se ještě zraní Kounde a můžem se jít klouzat

Reagovat
MystycMac

Neviem si predstaviť aby toto Barca neotočila to bude kludnych 2:4

Reagovat
Visca el barca

V klidu otočíme

Reagovat
Jordi Alba

Zdá se mi to, nebo to vypadá jako kdyby na malým prostoru se tam půlka celýho týmu pletla navzájem pod nohy ?

Reagovat
patas92

klauni z Granady

Reagovat
drussbarb

Reagovat
Kejza

strašný

Reagovat
Well

To jsou tupci.

Reagovat
Jordi Alba

Calejjón génius.

Reagovat
fefo

Neuveritelne ubohy curacik

Reagovat
MystycMac

Toto im uznaju ?????

Reagovat
fefo

Reagovat
Doubas

Pico, vzdyt tam nebyl ani jeden ne?

Reagovat
Kejza

Ferran asi o chlup jo.. to vyhodnotili, že se zapojil

Reagovat
Ed_Hazard

To zapojenie bolo ale epicke. Ta lopta mu letela tak meter nad hlavou, tak koho asi tak mohol zmiastnalebo ovplyvnit Cudne.

Reagovat
Jordi Alba

Ani ta zvednutá ruka neměla šanci ten míč chytit no.

Reagovat
Kejza

celej ten náš výkon byl dneska epickej... tak radši nenadávám

Reagovat
los_blancos

Gólmana.

Reagovat
Well

Torres ano.

Reagovat
Doubas

Kasny, ono se vlstne pocita i rameno ja sledoval nohy a ty nebyly no

Reagovat
Well

Tady to naklonění při sprintu vždycky mate, prostě ta část těla která je nejdál a můžeš jí hrát.

Reagovat
Well

Granada hodně neoblibeny soupeř Barcy, rozhodčí citlivě podle mě vyřešil ty kritické situace. U Barcy hodně velký progres v bojovnosti a chyběl opravdu kousek.

Reagovat
Kejza

taky ale chyběl kousek a ten Zaragoza nás sestřelil úplně.. rozhodčí byl klidnej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele