LaLiga - preview 32. kola: Souboj ze spodních pater tabulky

19.04., 09:11, aktualizováno 22.04., 08:34
Previews
Sergio Ramos (© AFP)

Mallorca je v nestálé formě, když od září nevyhrála žádný venkovní zápas LaLigy, ale v předchozím střetu se jí podařilo vynulovat ofenzivu Valencie. Kromě toho čtyři remízy z šesti ligových výletů do klubů, které začínají toto kolo spolu se Sevillou v dolní polovině, by ji měly inspirovat k víře vzhledem k rozlosování.

Sevilla FC - RCD Mallorca

pondělí 21:00

Fotbalisté Sevilly chtějí potvrdit dvě venkovní výhry v řadě domácím vítězstvím nad Mallorcou. Andalusané mají stále šanci skončit v první polovině tabulky a minimálně to, by mělo být jejich cílem. Oproti tomu Mallorca nemá jistou záchranu a body by se jí náramně hodily.

Mallorca prosincové utkání na Estadio Iberostar vyhrála jedinou brankou Cyla Larina a za podobný výsledek by se jistě nezlobila. Favoritem však přes všechny peripetie zůstává Sevilla, která v minulých kolech ukázala, že se s ní musí počítat.

Rojiblancos mají za sebou další nepovedenou sezonu, to už je teď jisté, na druhou stranu několikrát ukázala, že má potenciál zase hrát o pohárovou Evropu. Sevilla před týdnem porazila Las Palmas 2:0 a kolo před tím udolala i Getafe, nicméně tři výhry v řadě slepit v této sezoně nedokázala. Právě kontinuita výsledků je největším problémem, který Sevillu trápil už v předchozích sezonách.

Na dobrý výsledek si brousí zuby i Mallorca, která stále nemá jistou záchranu. Bermellones sice mají náskok šesti bodů i jedno utkání k dobru, ale čeká je těžký duel na hřišti zkušené Sevilly. Ani forma Mallorcy není kdovíjaká, i když Real Madrid či Barcelona se na vítězství proti ní pořádně nadřeli. Hosté naposledy porazily Granadu 1:0 a potvrdili tím trend, že moc gólů neinkasují ani nedávají.

Už bylo řečeno, že Mallorca poslední vzájemný duel vyhrála, ale celkově jsou na tom lépe Rojiblancos. Sevilla bude na vlastním hřišti potvrzovat roli favorita, ale jednoduché to mít nebude.

Do sestavy Sevilly se vrací Marcoas Acuńa, ovšem scházet budou Djibril Sow a Kike Salas. Pokud jde o Mallorcu, ta bude v pondělí kompletní.

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Nyland - Navas, Bade, Ramos, Acuna - Ocampos, Soumare, Gudelj, Lukebakio - Romero, En-Nesyri

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Maffeo, Gonzalez, Raillo, Nastašić, Lato - A Sanchez, S Costa, D Rodriguez - Muriqi, Larin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.13 - 4.40

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Getafe CF - Real Sociedad

neděle 14:00

Nedělní program španělské LaLigy otevře od dvou hodin souboj mezi Realem Sociedad a madridským Getafe, který se odehraje na Coliseum Alfonso Pérez. Domácí se zde budou v důležitém utkání pokoušet vykřesat naději na posun mezi elitní sedmičku, která by měla znamenat účast v pohárové Evropě pro příští sezónu. Naopak hosté si chtějí udržet šestou příčku a zahrát si tak Evropskou ligu.

Tým z madridského předměstí v současné době neprožívá příliš povedené období. Svěřenci kouče Bordalase Jiméneze mají z posledních sedmi zápasů bilanci jedné výhry, tří remíz a tří porážek, přičemž v posledních dvou utkání nedokázali skórovat. Naposledy získali bod za bezbrankovou remízu 0:0 s Rayem.

I tak bude ale pro "Azulones” tato sezóna s největší pravděpodobností úspěšnější, než byla ta minulá. V ní se totiž museli až do posledního kola strachovat o záchranu, kterou nakonec díky bezbrankové remíze s Valladolidem i vybojovali.

To mužstvo z města San Sebastián je na tom v tabulce o pět příček lépe. Má na svém kontě padesát bodů a na vyšší než šestou pozici se bude drát už jen velmi těžko. I proto asi budou fanoušci tuto sezónu hodnotit o něco negativněji než tu minulou, kdy se Baskům podařilo ze čtvrtého místa proklouznout do Ligy mistrů.

Po třech vyhraných zápasech v řadě přišla nečekaná ztráta v podobě remízy s poslední Almerií. Utkání po úvodním gólu Embarby sice dokázali domácí otočit na 2:1 trefami Beckera a Oyarzabala, pět minut před koncem byl ale vyloučen Zubeldía, který navíc fauloval ve vápně a pokutový kop proměnil opět Embarba. Andaluský celek tak obral o body dalšího favorita a přiblížil se předposlední Granadě už na čtyři body.

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soría - Carmona, Dakonam, Alderete, Álvarez - Greenwood, Maksimović Milla, Rico - Latasa, Mata

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Traoré, Elustondo, Le Normand, Galan - Zakharyan, Benat, Merino, Kubo - Becker, Oyarzabal

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.84 - 3.07 - 2.26

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

UD Almería - Villarreal CF

neděle 16:15

Poslední Almería se postupně přeci jen zvedá. Na záchranu už přesto s velkou pravděpodobností nebude schopna dosáhnout. Vykřesat alespoň další malou jiskřičku naděje se pokusí v domácím utkání v rámci dvaatřicátého kola, kdy bude hostit ambiciózní Villarreal.

Ten se sice v posledních dvou kolech přeci jenom výsledkově zasekl, přesto se po nepříliš povedeném začátku sezóny vyškrábal už na deváté místo a boj o pohárové příčky pro něj ještě není definitivně ztracen. I tak ale na sedmý Betis ztrácí devět bodů a pokud se bude chtít ucházet o účast v Evropě pro příští sezónu, bude muset zbytkem soutěže projít takřka bez zaváhání.

To se mu však nepovedlo v utkání na apríla, kdy doma padl s madridským Atléticem, ani v náročném zápase na San Mamés v minulém kole. Domácí zde, posíleni triumfem v Copa del Rey, svedli se Žlutou ponorkou velmi tuhou bitvu, ve které ale byli hosté o něco lepším týmem. Jenže v jedenácté minutě zahodil Moreno pokutový kop, hned po pauze byl po druhé žluté vyloučen Comesana a domácí Lvi přesilovku zužitkovali v šestašedesáté minutě, kdy se prosadil Sancet. Závěr ale patřil Villarrealu. Nařízený pokutový kop proměnil v nastaveném čase Parejo a zařídil tak svému týmu alespoň bod.

"Almeriensistas” dokázali v minulém utkání šokovat Real Sociedad a připsat si do tabulky další bod. Tým, který se po celou dobu sezóny neodlepil z poslední příčky se nyní předposlední Granadě přiblížil již na rozdíl pouhých čtyř bodů. Přesto k případné záchraně vede pro Andalusany velmi trnitá, skoro až neschůdná cesta, vždyť na sedmnáctou Celtu ztrácejí sedm kol před koncem propastných 14 bodů!

Jak už bylo zmíněno, Almería dokázala o body v minulém kole obrat aspiranta na evropské poháry, Real Sociedad, a to navíc na jeho stadionu. Outsider šel do vedení po půlhodině, Baskové ale vývoj otočili. Pak ale ve vápně stáhl svého unikajícího soupeře Zubeldía, který byl vyloučen a navíc se kopala penalta. Tu svým druhým přesným zásahem v utkání proměnil Embarba a rozesmutněl domácí fanoušky.

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Pubill, Chumi, González, Langa - Robertone, Lopy - Romero, Viera, Embarba; - Baptistão

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Jörgensen - Femenia, Mandi, Mosquera, A Moreno - Traoré, Capoue, Parejo, Baena - G Moreno, Sørloth

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.46 - 4.24 - 1.99

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Atlético Madrid

neděle 18:30

Depotivo Alavés ještě nemá jistotu záchrany a sedm kol před koncem ještě potřebuje získat nějaké body. V nedělí v podvečer se mu naskýtá příležitost, ovšem jeho soupeřem bude silné Atlético. Madridský celek má také o motivaci postaráno, protože potřebuje minimálně udržet stávající čtvrté místo.

Jistá účast v milionářské soutěži je pro Atlético zcela zásadní. Svěřenci trenéra Diega Simeoneho se letos poroučeli z Ligy mistrů ve čtvrtfinále, když nezvládli odvetu s Borussií Dortmund a poslední "fronta", která ještě zbývá, je ta na domácí scéně. O titul přitom nejde.

Atlético je aktuálně na čtvrtém místě, ale musí se ohánět. V závěsu číhá především Athletic Club, jenž se v boji o čtvrté místo ještě naladil vítězstvím v poháru. Los Colchoneros se naštěstí dokázali vypořádat s dvěma ligovými porážkami od Barcelony a Cádizu a postupně porazili Villarreal i Gironu. Simeoneho tým má pořád šanci poskočit na třetí příčku, kterou má v držení Girona. Rozdíl v tabulce sice činí sedm bodů, ale Atlético má utkání k dobru.

Body potřebují i domácí a Alavés čeká bezesporu hodně složitý úkol, obzvlášť, když se v posledních týdnech nepotýká s optimální formou. Prohrál už tři zápasy v řadě a stále nemá jistou záchranu. Sedm kol před koncem soutěže má sedmibodový náskok a nemůže být v klidu. K jistotě záchrany potřebuje uhrát ještě nějaké body a proti Atléticu to bude oříšek.

Favorizované Atlético má s Deportivem výrazně lepší vzájemnou bilanci, na druhou stranu poslední návštěvu stadionu Mendizorrotza nezvládlo a prohrálo 0:1. Od té doby spolu hrála obě mužstva dvakrát a pokaždé na půdě Atlética, letošní vzájemný duel ovládli Colchoneros 2:1.

Domácí Alavés bude bez služeb Adriana Rodrigueze a Aleksandara Sedlara. Jde o jediné absence, se kterými se trenér García musí vypořádat. Kompletní nebude ani Atlético, Memphis Depay, Marcos Paulo a Thomas Lemar zůstávají mezi zraněnými a přibyl k nim i Álvaro Morata. K dispozici není ani potrestaný Marcos Llorente.

Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Sivera - Gorosabel, Tenaglia, Marin, Duarte - Guevara, Blanco - Rebbach, Panichelli, Sola - Omorodion

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Witsel, Gimenez, Hermoso - Molina, Barrios, Koke, De Paul, Lino - Correa, Griezmann

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.25 - 3.50 - 1.80

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Real Madrid - FC Barcelona

neděle 21:00

Zraky většiny fotbalových fanoušků z celého světa se budou v neděli od devíti hodin upínat do španělské metropole. V Madridu se po více než roce uskuteční derby s velkým D, tedy El Clásico s pořadovým číslem 257. Domácí Real v něm vyzve současného španělského mistra Barcelonu, a to potřetí a zároveň naposledy v této sezóně. Obě dvě předchozí utkání opanovali Los Blancos, navíc se aktuálně nacházejí v o poznání lepší fazóně. Dokáží Katalánci překvapit a na třetí pokus svého soka porazit?

Madridský celek prožívá období snů. Nejenže se vyšvihl do čela tabulky právě před Barcelonu, a to již o osm bodů, ale zároveň dokázal v Lize mistrů projít přes rivala posledních sezón, Manchester City. S ním se utkal již ve třetím ročníku milionářské soutěže za sebou a dokázal mu oplatit loňský semifinálový debakl, kdy jej Citizens na svém domácím stadionu dokázali porazit v poměru 4:0.

Nyní se mezi těmito soupeři jednalo o o poznání vyrovnanější partii a je třeba zdůraznit, že zejména první utkání na Santiago Bernabéu sneslo to nejpřísnější měřítko. Nádherný duel plný obratů nakonec přinesl remízu 3:3 a pozitivní naladění spíše pro anglický celek, který si tak do domácí odvety odvážel cennou remízu.

Jenže zápas na Etihad se nesl v úplně jiném duchu. Hosté šli rychle do vedení po gólu Rodryga a poté se prezentovali velmi kompaktní a neprostupnou obranou, kterou domácí nemohli dlouho překonat. V průběhu 120 minut se to povedlo pouze De Bruynemu a tak šlo se do penalt. V nich byli úspěšnější právě Španělé a vybojovali si tak účast v semifinále, v němž se utkají s Bayernem.

V lize pak ve značně obměněné sestavě dokázali Ancelottiho svěřenci porazit Mallorcu v poměru 1:0, když jediný gól zápasu dal chvíli po pauze Tchouaméni.

Podobně dobře si v lize vedou také Katalánci, kteří neprohráli už deset utkání v řadě. Naposledy dokázali zvítězit na půdě potápějícího se Cádizu. Ten se sice prezentoval poměrně sympatickou hrou, na bodový zisk to ale nestačilo. Jediným gólem rozhodl utkání João Félix, který se prosadil parádními nůžkami po rohovém kopu.

Jenže, na obhajobu titulu to pro Xaviho svěřence nevypadá, loučící se trenér navíc nedosáhne ani na jinou cennou trofej. Z Copa del Rey vyřadil Barcelonu pozdější vítěz, Bilbao, a z Ligy mistrů se Katalánci poroučeli po vyhroceném čtvrtfinále s PSG. Po odvetném zápase na Olympijském stadionu to byl právě trenér domácích, který si nejhlasitěji stěžoval, a to zejména na výkon rumunského sudího Kovacse.

Ten po úvodním gólu Raphinhy sporně vyloučil Ronalda Araúja, což následně vedlo k obratu v utkání. Postup francouzského mistra zařídil kromě Vitinhy a Mbappého také bývalý hráč Blaugranas, Dembélé, který zápas svým gólem vyrovnal. Své emoce nezvládl také Xavi, který tak byl ve svém posledním pohárovém utkání na lavičce Barcelony vyloučen.

Nyní tedy bude chtít tento výlev za pomoci svých svěřenců napravit, proti nim je ale mimo jiné také statistika vzájemných utkání. Oba nesmiřitelní rivalové se v sezóně potkali dvakrát a pokaždé vyšla z utkání vítězně Ancelottiho družina. Poprvé se radovala z vítězství 2:1 v Barceloně, podruhé pak díky výhře 4:1 uzmula v Rijádu Španělský Superpohár. Jak se vyvine třetí duel mezi oběma soupeři v sezóně, na to odpoví až nedělní večer.

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Lunin - Carvajal, Rüdiger, Tchouaméni, Mendy - Valverde, Camavinga, Kroos - Bellingham - Vinícius, Rodrygo

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Koundé, Araújo, Cubarsi, Cancelo - Gündoğan, Christensen, F de Jong - Pedri, Lewandowski, Raphinha

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 4.38 - 4.45

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Celta Vigo - UD Las Palmas

sobota 14:00

Celta Vigo se v poslední době dostává nahoru, ale v tabulce pořád zůstává daleko za očekáváním. S cílem urvat další cenné body si na sobotní odpoledne pozvala Las Palmas, které ve Vigu bude hledat ztracenou formu.

Celta se nachází až na sedmnáctém místě a v žádném případě si nemůže být jistá záchranou. Sestupové pásmo je pořád vzdáleno jen pouhé tři body. Nicméně tým vedený koučem Claudiem Giráldezem může mít dobrý pocit z toho, jak se pod novým trenérem prezentuje. Jeho forma se bezpochyby zlepšuje. Před pár dny to byl měsíc od doby, kdy se Giráldez ujal Celty a zatím vedl své nové svěřence ve třech duelech. Hned na úvod dokázal porazit Sevillu, na což navázal remízou s Rayem.

Jen to minulé kolo mu nevyšlo, Celta těsně o jednu branku nestačila na domácí Real Betis. Výkon ale nepodala špatný. Doma s Las Palmas navíc neprohrála už od roku 2011. Las Palmas se v tuto chvíli nachází v mnohem horší pozici. Už ve čtyřech po sobě jdoucích utkáních prohrálo a navíc se za tuhle porci utkání ani jednou střelecky neprosadilo. Minule jeho domov vykradla Sevilla, která si vzala tři body díky trefám En-Nesyriho s Lukebakiem. Las Palmas navíc hrálo skoro celé utkání bez vyloučeného Saúla Coca, jenž inkasoval přímou červenou už po šesti minutách hry, a který mu tentokrát bude chybět.

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Guaita - Manquillo, Jailson, Dominguez - Mingueza, Beltrán, Sotelo, Alvárez - Aspas, Larsen, Bamba

UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Valles - A. Suárez, Lemos, Marmol, S. Cardona - Munir, Muñoz, Perrone, K. Rodriguez, Moleiro - Sandro

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 3.96 - 5.47

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - CA Osasuna

sobota 16:15

Krátce po čtvrté hodině odpolední v sobotu se na Campo de Fútbol de Vallecas ukáže Osasuna. A i když ta získala v tabulce o osm bodů víc než domácí, tak současná forma favorizuje spíš mužstvo mladého trenéra Iñiga Péreze.

Ten se kormidla v týmu Raya ujal v polovině února a zatím si nevede vůbec špatně. Dokázal svůj nový tým vytáhnout ze sestupových starostí až na současnou 16. příčku s tím, že od sestupového pásma jeho svěřence dělí relativně pohodlných šest bodů. Od začátku března trénoval mužstvo v pěti utkáních a prohrál s ním jen jednou, o všechny body doma obral Real Betis a připsal si celkově šest bodů.

Nicméně musí pracovat na větší kvalitě v zakončení, protože ofenzivní složka hry Ray pokulhává. V posledních pěti duelech dalo Rayo jen tři branky. A ono se špatně hraje o záchranu, když tři vaši nejlepší střelci dali dohromady jen pouhých 12 branek! Momentálně nedalo Rayo gól už ve dvou minulých duelech a před trenérem Pérezem je v tomhle ohledu ještě dost práce. Přeci jen, méně branek než Rayo dalo v lize jen jedno jediné mužstvo a to osmnáctý Cádiz, který dal dohromady pouhých 21 gólů.

Doma si Rayo na Osasunu docela věří, prohrálo tady s ní jen tři duely za posledních 22 let. A že by Osasuna teď měla kdovíjakou formu, to se rozhodně říct nedá. Mužstvo z Pamplony totiž prohrálo z posledních šesti utkání rovnou polovinu, i když je fakt, že mělo dost složitý los. Postupně se o body popralo s Gironou, Realem Madrid nebo Valencií, shodně prohrálo všechny tři zápasy. Ve venkovních duelech je ale lepších jen sedm mužstev v celé lize.

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Mumin, Lejeune, Chavarria - De Frutos, U. López, Valentin, Palazón - Camello, Nteka

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Areso, D. García, Herrando, Cruz - Ibáñez, Moncayola, Muñoz, M. Gómez - R. García, Arnaiz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.05 - 4.26

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Valencia CF - Real Betis

sobota 18:30

Valencia stále nevzdává boj o poháry a v sobotu může čerpat výhodu domácího prostředí v dalším klíčovém souboji o ně. Na Mestalle se ukáže Real Betis, který ztrácí na Los Che jen dva body a poháry ho taky velmi lákají.

O pohárovou Evropu se v těchto finálních týdnech strhl velký boj i ve španělské LaLize. Na kýžené šesté příčce se nachází Real Sociedad, ale musí si hlídat záda. Jeho náskok na nejbližší pronásledovatele činí jen tři body, takže se z kola na kolo může dostat mimo tuhle prestižní zónu. Za ním si na poháry brousí zuby minimálně dva žraloci a právě ty čeká v sobotu navečer vzájemný duel. Domácí Valencia chce získat třetí výhru v řadě a nadechuje se k mocnému finiši.

Mužstvo vedené někdejším skvělým záložníkem Rubénem Barajou neprohrálo už ve třech duelech po sobě, dva poslední z toho vyhrálo. Radost musí Barajovi dělat zejména obrana, která už tři ligové zápasy zůstala nepokořena. Po dvou venkovních výhrách se Los Che nyní vrací domů na Mestallu, kde se jim dobře daří. Doma v sezoně prohráli jen dva zápasy z patnácti a pouze šest týmů je na tom doma lépe.

Zabrat by ale měl útok, který dal zatím jen 34 branek a v celé lize najdeme rovnou jedenáct mužstev, která pálí přesněji. Atmosféra Mestally naštěstí pro Barajovy svěřence nedělá Realu Betis dvakrát nejlépe, vyhráli zde jen třikrát za posledních deset let. A na své by si tentokrát mohl přijít i nestranný fanoušek, neboť bývá dobrým zvykem, že v utkání těchto dvou soupeřů padají často góly. Bez branek se obě jedenáctky rozešly naposledy v roce 2018.

Manuel Pellegrini nezažívá zrovna ideální časy a přemýšlí, jak ze svých hráčů dostat víc. V minulém kole si Verdiblancos sice poradili s Celtou Vigo, ale bylo to taky jejich první vítězství po sérii čtyř porážek. Tahle negativní šňůra měla za následek pád na současné osmé místo, přičemž Béticos ztrácí na poháry už pět bodů. Nadcházející souboj s Valencií proto potřebují za každou cenu vyhrát.

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Foulquier, Mosquera, Ozkacar, Vazquez - F. Pérez, Guerra, Pepelu, D. López - Almeida, Duro

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Ruibal, Pezzella, Riad, Miranda - Rodriguez, Cardoso - Fornals, Isco, Fékir - Willian José

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.84 - 3.06 - 2.88

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Girona FC - Cádiz CF

sobota 21:00

Sedm kol zbývá Gironě k historickému postupu do Ligy mistrů, tedy pokud je zvládne. Osmibodový náskok před pátým Athleticem se jeví jako dostatečný, ale dokud nebude hotovo, nemůžou si být Katalánci ničím jistí. Gironu čeká v domácím prostředí Cádiz, jenž pro změnu bojuje o záchranu.

Je to důležité utkání pro obě mužstva, ale přeci jenom o něco více pro hostující celek. Cádiz zůstává sedm kol před koncem soutěže na sestupových příčkách a jeho manko na Celtu Vigo vzrostlo už na tři body. Situace není beznadějná, obzvlášť, když se nedávno podařilo porazit Granadu i favorizované Atlético Madrid. Blízko cennému bodu byli "Kanárci" i proti Barceloně, ale na trefu Félixe ze 37. minuty nedokázali odpovědět.

Těžký los pro Cádiz pokračuje i o víkendu. "Kanárci" zavítají na půdu Girony, která ještě nedávno bojovala s Realem Madrid o vedoucí příčku. Dech však Kataláncům začal docházet a hlavní prioritou teď zůstává udržení první čtyřky, které zaručí účast v základní skupině Ligy mistrů. Girona je velkému snu už velice blízko, nicméně pořád zbývá odehrát sedm kol, které dohromady představují ještě 21 bodů.

Girona před týdnem nestačila na Atlético Madrid a střídá pravidelně výhry s prohrami. Dvě vítězství v řadě si naposledy připsala koncem ledna a od té doby se jí to nepodařilo.

Domácí budou bez Joela Rocy, Ricarda Artera i Viktora Cyhankova. Pokud jde o hosty, těm schází José Mari, Romingue Kouamé, Luis Hernandéz a Fede San Emeterio.

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - E Garcia, D Lopez, Blind, Gutierrez - Martin, Herrera, A Garcia - Portu, Dovbyk, Savio

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelen, Ousou, Chust, Pires - Sobrino, A Fernandez, Alcaraz, Navarro - Gomez, Juanmi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 4.99 - 8.13

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Granada CF

pátek 21:00

V pátek vytáhne do boje Athletic, na jehož půdu zavítá Granada. Ta sice v minulém kole přerušila opravdu dlouhou sérii nepovedených výsledků, ale o tom, kdo bude na stadionu San Mamés jasným favoritem, nemůže být sporu.

A to přesto, že domácí Athletic teď v posledních dnech zrovna nezáří. Můžeme to možná přičítat faktu, že baskičtí Lvi slaně opanovali letošní ročník Copa del Rey a v nedávném finále porazili Mallorcu. Což byl samozřejmě velký úspěch, nicméně předtím padli s Realem Madrid a v minulém kole LaLigy také nebodovali naplno. Proti Villarrealu sice Athletic hrál většinu druhé půle v početní výhodě, jenže na víc než na remízu se nezmohl.

Bylo to hodně hořké utkání, neboť hostující Dani Parejo vyrovnával na konečných 1:1 až penaltou z páté minuty nastaveného času. Výsledkem je, že družina trenéra Ernesta Valverdeho se ocitá až na pátém místě, čtyři body ztrácí na čtvrté Atlético Madrid a doufá, že v pátek večer se vysněné příčce zaručující start v dalším ročníku Ligy mistrů přiblíží více.

Navíc právě Atlético na ně čeká v tom dalším ligovém klání, takže o čtvrtou příčku se strhne opravdu tuhý boj. A Athletic má vše ve svých rukách. Tentokrát zřejmě nebude hrát obránce Yeray Alvárez, do hry se však vrací Ruiz de Galarreta. Hosté dorazí bez zraněného Oscara Melenda.

Granada má s Athleticem velmi dobré zkušenosti, už ve třech minulých duelech s ním neprohrála. Trenér José Ramon Sandoval nicméně pořád nemůže mít klidné spaní, i když jeho hráči minulé kolo zvládli a vyhráli nad Alavésem. Předtím ovšem pět utkání v řadě prohráli a pořád jim patří až předposlední příčka se ztrátou jedenácti bodů na záchranu.

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Vivian, Paredes, Yuri - Ruiz de Galarreta, Prados - I. Williams, Sancet, N. Williams - Guruzeta

Granada CF - pravděpodobná sestava:
Batalla - Méndez, Rubio, Miquel, Neva - Pellistri, Gumbau, Ruiz, Jozwiak - Boyé, Uzuni

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.28 - 5.76 - 12.40

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Madrid
31
24
6
1
67 : 20
78
2
FC Barcelona
31
21
7
3
62 : 34
70
3
Girona FC
31
20
5
6
63 : 39
65
4
Atlético Madrid
31
19
4
8
59 : 36
61
5
Athletic Bilbao
31
16
9
6
51 : 29
57
6
Real Sociedad
31
13
11
7
45 : 33
50
7
Valencia CF
31
13
8
10
34 : 32
47
8
Real Betis
31
11
12
8
38 : 37
45
9
Villarreal CF
31
10
9
12
49 : 54
39
10
Getafe CF
31
9
12
10
37 : 43
39
11
CA Osasuna
31
11
6
14
36 : 44
39
12
UD Las Palmas
31
10
7
14
29 : 35
37
13
Sevilla FC
31
8
10
13
39 : 44
34
14
Deportivo Alavés
31
8
8
15
26 : 38
32
15
RCD Mallorca
31
6
13
12
25 : 36
31
16
Rayo Vallecano
31
6
13
12
25 : 38
31
17
Celta Vigo
31
6
10
15
33 : 46
28
18
Cádiz CF
31
4
13
14
21 : 41
25
19
Granada CF
31
3
8
20
32 : 60
17
20
UD Almería
31
1
11
19
30 : 62
14

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (466)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele