LaLiga - preview 31. kola: Valencia cestuje do Pamplony

12.04., 09:19, aktualizováno 15.04., 08:50
Previews
Estadio El Sadar (© AFP)

Valencia má stále naději na poháry a v dohrávce 31. kola potřebuje uspět v Pamploně, Osasuna zatím posbírala o pět bodů méně než její pondělní soupeř.

CA Osasuna - Valencia CF

pondělí 21:00

Velmi zajímavý souboj bude k vidění také v pondělí ve městě Pamplona. Zde se domácí Osasuna utká s Valencií v duelu takřka tabulkových soupeřů, kteří navíc reálně mohou pomýšlet na účast v evropských pohárech pro příští sezónu. V tom jim pomohlo mimo jiné také vítězství Athleticu v Copa del Rey, který by si účast v Evropě mohl zajistit již skrze ligové postavení a účast v pohárech by si tak měl zajistit i sedmý nejlepší celek ligové tabulky.

Tím je v tuto chvíli Betis, avšak na osmou Valencii má náskok pouhého bodu, navíc odehrál o zápas víc. "Los Che” tak budou chtít rozhodně zopakovat počin z před týdne a půl, kdy v prozatím posledním kole porazili nováčka z Granady.

Výsledkově sice splněná povinnost, jenže herně se Barajovým svěřencům dařilo pramálo. Na hřišti předposledního týmu se dlouho nedokázali prosadit a vypadalo to, že "Nazaríes” uzmou překvapivý bod. Pak se ale přeci jen o slovo přihlásil vystřídavší Almeida a spasil tak svůj tým jediným gólem zápasu.

Osasuna je na tom v tabulce ještě o pět bodů hůře, nachází se na desátém místě, ale stejně jako její soupeř může dále snít sen o zopakování účasti v evropských pohárech v příští sezóně. Navarrské mužstvo se v minulém kole utkalo s ještě o něco hratelnějším soupeřem, na stadionu Power Horse vyzvalo Almeríi.

Ta konečně ukončila sérii bez výhry proti Las Palmas, utkání na domácím hřišti se jí ale nevyvedlo. Už po deseti minutách vedli "Los Rojillos” 2:0 po trefách Arnaize a Budimira, pojistku pak ještě ve druhém poločase přidal Muñoz. Osasuna tak ukončila sérii dvou porážek a do tabulky si připsala cenné tři body.

Valencia se s Osasunou v sezóně utkala poprvé na domácím stadionu už v rámci třetího kola na konci srpna. Tehdy se po infarktovém závěru radovali hosté, kteří vedli po penaltovém zásahu Oroze, ale poté inkasovali hlavičkou Dura. Poslední slovo měl však v utkání žolík Nacho Vidal, který v páté minutě nastavení nůžkami parádně rozhodl ve prospěch pamplonského celku.

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Areso, Catena, Herrando, Cruz - R García, Torró, Muñoz, M Gómez - Budimir, Arnaiz

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Correia, Mosquera, Özkacar, Foulquier - F Pérez, Guerra, Pepelu, Almeida - D López, Duro

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.26 - 3.11 - 3.79

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Sevilla FC

neděle 14:00

První aprílové zápasy španělské LaLigy jsou vlivem pohárové přestávky naplánovány až v půlce měsíce. Nedělní program jednatřicátého kola otevře souboj na Kanárských ostrovech, kde Las Palmas, které prožívá velmi obtížné období, vyzve jen o dvě místa hůře postavenou Sevillu. Ta se naopak, zdá se, trochu zvedá a postupně se vzdaluje sestupovým příčkám.

Nováček z ostrova Gran Canaria měl skvělý vstup do sezony. Ještě ke konci ledna to vypadalo, že bude dokonce pokukovat po pohárových pozicích a držel si skvělé postavení okolo devátého místa. Od té doby ale přišel výsledkový propad a Las Palmas nyní čeká na výhru již přes dva měsíce. Teď navíc potřebuje ukončit sérii tří porážek v řadě.

Ta zatím poslední přišla pro hostitele před čtrnácti dny v těžkém duelu na půdě mistra. A utkání se vyvíjelo více méně podle očekávání. Barcelona sice dokázala vstřelit gól již po dvaceti minutách, ten ale pro ofsajd neplatil, a tak poté ještě dlouho dobývala obranný val hostí. Těm to ale značně ztížil brankář Álvaro Vallés, který sestřelil Raphinhu a musel předčasně do sprch. A byl to právě Brazilec, který nakonec jediným gólem v utkání zařídil hubenou výhru Kataláncům.

Los Nervionenses prožívají výsledkově velmi rozmanité období. Z posledních šesti zápasů mají naprosto neutrální bilanci dvou vítězství, remíz i porážek. Naposledy se jim ale zadařilo, v utkání bez jasného favorita dokázali zvítězit na půdě Azulones.

Zásluhou skvělého vstupu do utkání se Sevillští dostali do vedení po rohovém kopu, kdy se hlavou prosadil veterán Sergio Ramos. Další gól dal Ramos těsně před pauzou, ten ale nemohl platit pro ofsajd. I přes zvýšenou snahu domácích ve druhé půli se ale nakonec přesto z hubeného vítězství radoval andaluský celek. Zda se mu podobně zadaří i na hřišti dalšího soupeře ze středu tabulky, na to odpoví až nedělní odpoledne.

UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Escandell - Suárez, Coco, Marmol, S Cardona - Mavin, Muñóz, K Rodríguez, Loiodice, Sandro - Munir

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Nyland - Navas, Badé, Ramos, Salas, Ocampos - Torrés, Gudelj, Soumaré - En-Nesyri, Romero

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.83 - 3.25 - 2.74

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Granada CF - Deportivo Alavés

neděle 16:15

Fotbalistům Granady se záchrana v nejvyšší soutěži výrazně vzdaluje a jasněji může být i po tomto kole. Na stadion Nuevo Los Cármenes přijede Deportivo Alavés, jenž potřebuje body do klidnějšího závěru sezony.

S blížícím se závěrem sezony se šance na záchranu, z pohledu Granady, snižují. Domácí celek si minulý týden připsal už pátou porážku v řadě a společně s Almerií zůstává na chvostu tabulky. Dá se s aktuální situací ještě vůbec něco dělat? Granda by ráda soutěž důstojně dohrála a především domácí fanoušky ještě potěšila nějakou výhru. Proti Alavésu se jí přitom naskýtá poměrně slušná šance.

Ani hosté totiž nezáří, byť jejich situace je diametrálně odlišná. Deportivo je na třináctém místě a před sestupovými pozicemi má sedmibodový náskok. Ten se na první pohled jeví jako bezpečný, ovšem není tomu tak. Alavés stále potřebuje sbírat body, aby se s klidem a předstihem zachránil.

Listopadový duel ovládlo Deportivo 3:1, ale jinak je vzájemná bilance z posledních let poměrně vyrovnaná. Vzhledem k postavení obou týmů v tabulce však zůstává mírným favoritem hostující celek.

Deportivo v minulých dvou kolech nebodovalo. Nejprve prohrálo v Bilbau 0:2 a poté nestačilo na druhý baskický celek Real Sociedad. Jedinou branku zápasu vstřelil Jon Pacheco.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.74 - 3.03 - 3.02

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Villarreal CF

neděle 18:30

Athletic Club se pomalu vzpamatovává z euforie po zisku druhé nejprestižnější trofeje, kterou lze ve španělském fotbalovém prostředí získat. Po obrovské bitvě dokázal ve finále Copa del Rey přemoci Mallorcu a získat tak pohár po čtyřiadvacáté v klubové historii, což mu může závidět třeba i věhlasný Real. Nyní se musí Baskický celek koncentrovat zpět na ligu, kde narazí na Villarreal.

V boji o top čtyřku nyní svěřenci Ernesta Valverdeho přeci jen trochu ztrácí. Atlético se po sobotní výhře nad Gironou posunulo již na jednašedesát bodů, Athletic na něj má nyní pětibodové manko, ale zápas se "Žlutou Ponorkou” k dobru.

V minulém kole se "Los Leones” představili na Santiago Bernabéu, kde nedokázali příliš dobře sekundovat lídrovi tabulky a odvezli si porážku 0:2. O obě trefy se postaral Rodrygo, první branku vsítil již v osmé minutě, když se prosadil parádní ranou na zadní tyč a tu druhou pak přidal čtvrt hodiny před koncem po rychlém brejku. Real tak navýšil náskok na prvním místě na jedenáct bodů.

Chuť si ale Athletic dokonale spravil ve finále španělského poháru minulou sobotu. Na neutrálním hřišti v Seville dokázal uzmout tuto cennou trofej, což se mu naposledy povedlo před rovnými čtyřiceti lety! Na úvodní branku Rodrígueze zareagovali Baskové velkým tlakem, který také přetavili ve vyrovnávací gól Sanceta. Poté se i přes velkou snahu k dalšímu skórování nezmohli a na řadu tak musel přijít penaltový rozstřel. V něm už byl favorit úspěšný, proměnil čtyři ze čtyř pokutových kopů, naopak Agirezballa v bráně dokázal jeden pokus Mallorky zneškodnit a za druhým, velmi nepřesným, se jen ohlédl. "Pirátům” tak zbyly oči pro pláč, naopak Athletic propukl v obrovskou euforii.

Villarrealští měli naopak více volna, protože minulý víkend se ligový fotbal nehrál. Naposledy se představili prvního dubna na domácím hřišti proti madridskému Atléticu a bohužel pro ně také skončila devět zápasů trvající série bez porážky. Na trefu Witsela ještě odpověděl Sørloth, gól Ňígueze tři minuty před koncem se už ale pro "El Submarí Groquet” stal osudným.

Velmi zajímavý byl také první vzájemný zápas sezóny mezi oběma celky, tehdy se v rámci dvanáctého kola odehrála velká bitva ve Villarrealu, kdy domácí sice do pauzy prohrávali již 0:3, těsně před koncem ale dokázali dvěma góly snížit a nahnat hostům pořádný strach. Vyrovnání už ale nepřišlo, a tak se tehdy z vítězství 3:2 radoval Athletic.

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Vivian, Paredes, Yuri - Vesga, Prados - I Williams, Sancet, N Williams - Guruzeta

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Jörgensen - Femenia, Albiol, Mandi, Cuenca - Capoue, Parejo, Baená - G Moreno, Sørloth, Guedes

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.61 - 4.37 - 5.45

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Real Sociedad - UD Almería

neděle 21:00

V roli jasného favorita bude v nedělním klání na Anoetě Real Sociedad, který hostí beznadějně poslední Almeríu. Hosté už mají jen pramalou šanci na záchranu, kdežto domácí usilují o co nejlepší umístění, které samozřejmě zaručí vstupenku do pohárové Evropy.

Real Sociedad cílí na povinné tři body, které mu pojistí stávající šestou příčku a pokud možno vyvinou tlak na pátý Athletic Club. Klub ze San Sebastianu se ještě nevzdává vyhlídky na Evropskou ligu, protože šesté místo znamená ve Španělsku až třetí pohárovou soutěž Konferenční ligu. "La Real" v tuto chvíli ztrácí na Athletic už sedm bodů, což je sedm kol před koncem poměrně značná ztráta.

Každopádně Real je v dobré formě. Vyhrál už tři zápasy v řadě a vytvořil si i "polštář" na dotírající Real Betis, na který má nejenže čtyřbodový náskok, ale ještě o jedno odehrané utkání méně.

Co se Almeríe týče, ta moc optimistické vyhlídky nemá. Její šance na konečnou záchranu už existují jen v teoretické rovině. Almería přitom začala pravidelně bodovat, ale vyšší podíl nerozhodných výsledků posun v tabulce neznamenal. Před týdnem pak Almería jasně nestačila na Osasunu a se ztrátou už patnácti bodů na sedmnáctý flek zůstává poslední.

O favoritovi zápasu není pochyb. Real Sociedad vyhrál i první vzájemné klání letošní sezony 3:1 a s Almeríou od roku 2014 neprohrál.

Domácí strana se bude muset obejít bez trojice hráčů, protože Takefusa Kubo, Brais Mendez a Martin Merquelanz jsou zranění. Kouč Imanol Alguacil musí oželet i starty Jona Pacheca a Carlose Fernandeze, takže celkem postrádá pětici hráčů. Pokud jde o Almeríu, té chybí Sergio Arribas, Luis Suarez, Ibrahima Kone a Aleksandar Radovanović.

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Traore, Zubeldia, Le Normand, Galan - Zakharyan, Zubimendi, Merino - Becker, Oyarzabal, Barrenetxea

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Pubill, Montes, Chumi, Centelles - Viera, Gonzalez, Robertone - Ramazani, Baptistao, Embarba

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 5.71 - 11.80

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Girona FC

sobota 14:00

Atlético má za sebou velmi náročný duel Ligy mistrů s Borussií, který sice zvládlo, ale stál ho hodně sil. Svěřenci trenéra Diega Simeoneho ale nemají moc času na regeneraci, protože už v sobotu odpoledne je čeká další těžký soupeř - do Madridu přijede ambiciózní Girona.

Tu zatím Atlético nedokáže bodově dohnat a ještě nějaký čas se jí bude dívat na záda. Mezi oběma týmy totiž nyní panuje rozdíl sedmi bodů ve prospěch překvapení sezony, třetí Girony. Takže ať už sobotní duel na stadionu Wanda Metropolitano dopadne jakkoli, Atlético si nepolepší. Může si ale pohoršit, protože se stále dívá za záda na dravého soupeře z Bilbaa. Toho totiž od Colchoneros dělí jen dva body a souboj o Ligu mistrů v Baskicku rozhodně nemíní vzdát předčasně.

Na rozdíl od Girony nemohlo využít tolik dní volna jednak na regeneraci sil a jednak na přípravu dalšího klání, protože vprostřed týdne se Atlético utkalo s Borussií Dortmund v prvním kole čtvrtfinále Ligy mistrů. A díky podpoře domácích davů, které tradičně ženou madridského zástupce dopředu, opět potvrdilo svou domácí neporazitelnost v nejprestižnější soutěži světa. Německému soupeři dalo v první půli dvě branky, nicméně hostům dal ke konci napínavého utkání naději ostrostřelec Sébastien Haller, jenž snížil na konečných 2:1.

Colchoneros si jistě mohli vést lépe, ten jeden kontaktní gól by je v odvetě mohl mrzet. Trenér Simeone ale nehodlá plakat nad rozlitým mlékem a už se soustředí na ligový střet s Gironou. "Je dobře, že jsme doma vyhráli, ale mohli jsme lépe zvládnout konec utkání, zbytečně jsme inkasovali. Teď se musíme zaměřit jen na Gironu, protože času mezi těmito dvěma zápasy je velmi málo. V lize potřebujeme opět bodovat naplno a Girona bude složitý soupeř. Umí sehrát perfektní utkání, těžko se v její hře hledají slabiny."

S Gironou má Atlético dost zkušeností a ne všechny jsou pozitivní. Naposledy od ní dostalo na její půdě rovnou čtyři branky. Girona od té doby ale klesla z pozice prvního týmu tabulky až na současnou třetí příčku, neboť jí došly síly. Obecně daleko později, než se čekalo a tenhle ročník bude hodnocen jako jasně úspěšný, ale je pravda, že tým trenéra Míchela v předchozích šesti duelech už třikrát prohrál. Minule se mu ale povedlo potopit trápící se Real Betis a vyhrál 3:2.

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Savić, Giménez, Azpilicueta - Riquelme, Llorente, Koke, Saul, Lino - Griezmann, Morata

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - E. García, D. López, Blind - Couto, Herrera, A. García, Gutiérrez - Cyhankov, Dovbyk, Sávio

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 3.96 - 4.02

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Getafe CF

sobota 16:15

Sobotní odpoledne můžete strávit na Campo de Fútbol de Vallecas, kam zamíří tisíce fanoušků domácího Raya Vallecano. Jeho hráči sice nemají špatnou formu, ale pořád se nachází nebezpečně blízko sestupové zóně. Trochu je do ní postrčit plánuje návštěva z nedalekého Getafe.

Takové malé příměstské derby bude na programu v sobotu odpoledne na domácí půdě Raya. Jedná se o dva kluby z předměstí Madridu, oba stadiony od sebe dělí asi 15 minut jízdy autem, takže téměř sousedi. V tabulce jsou si ale mnohem dál. Zvlášť Rayo by určitě chtělo působit ve vyšších patrech, protože po odehrání 30. kola LaLigy mu patří až 16. místo, dost blízko od sestupových pozic.

Na osmnáctý Cádiz si Rayo udržuje relativně dobrý náskok pěti bodů, nicméně situace kolem dna se může měnit z týdne na týden. Na Getafe pak Rayo ztrácí osm bodů a tuhle vzdálenost by přirozeně rádo ponížilo co možná nejvíc. Už ve dvou minulých duelech se Rayu povedlo neprohrát, po vítězství nad Realem Betis Rayo remizovalo s Celtou.

Getafe ještě v polovině února cítilo velkou šanci přiblížit se k první šestici týmů, která nebyla daleko. Jenže pak se vážně zranil ostrostřelec Borja Mayoral a s Getafe to šlo z kopce. V dalších pěti duelech Getafe dokázalo porazit Gironu, ale kromě toho taky třikrát prohrálo. Minulé kolo se mu taky nepovedlo, tři body si nechala hostující Sevilla.

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Mumin, Lejeune, Chavarria - U. López, Valentin, Ciss - De Frutos, Camello, Palazón

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Carmona, Dakonam, Alderete, Alvárez - Greenwood, Milla, Santiago, Moriba, Maksimović - O. Rodríguez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.52 - 2.98 - 3.38

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Real Madrid

sobota 18:30

Mallorce se zatím daří naplňovat předsezónní cíle a drží se v uctivé vzdálenosti od týmů, které aktivně bojují o záchranu. Jenže v sobotu navečer se asi moc bodů očekávat nedá, na stadion Mallorca Son Moix dorazí Real Madrid.

Pravda, s ním Mallorca nemá zas tak dobré zkušenosti, ale jednou za čas se přeci jen stane zázrak. Ten poslední se na Mallorce udál celkem nedávno, vlastně při minulém příjezdu Bílého baletu. Domácí totiž nečekaně srdnatým a houževnatým výkonem překvapili, navíc těžili z velké efektivity a díky jediné (vlastní) trefě obránce Nacha se radovali z nečekaného vítězství. To bylo před deseti měsíci, takže hráči mají tenhle duel ještě čerstvě v hlavách.

Mallorca se v poslední době musela smířit s jednou velmi hořkou pilulkou. Dokázala se totiž oproti snad všem myslitelným předpokladům probojovat až do finále Copa del Rey, jehož vítězství by z této sezony rázem učinilo jednu z nejpamátnějších v celé historii baleárského klubu. Jenže nakonec z velkého optimismu a nadějí nic nebylo. Mallorca se sice dostala do vedení, jenže po změně stran srovnal Oihan Sancet a celý duel rozhodly penalty. V nich byli úspěšnější hráči Athleticu a cenná trofej po letech zůstala v Baskicku.

Mallorce tedy nezbývá, než znovu koncentrovat veškeré síly do ligového dění. A v něm má Mallorca co zlepšovat. Protože současná patnáctá příčka není pro tento klub úspěchem, ani když se v poslední době mužstvu trenéra Javiera Aguirreho celkem daří. Kromě zmíněného finále prohrál jen jedno další utkání z minulých šesti, když těsně nestačil na Barcelonu. Remizoval ale s Valencií a poradil si i s Gironou.

Teď přichází na řadu ten nejtěžší možný soupeř, první Real Madrid. Ten se i přes počáteční nervozitu a přetahování s Gironou nakonec přeci jen dostal do čela a teď úspěšně pracuje na tom, aby si vytvořil dostatečný náskok. Právě poslední přemožitel Mallorky se stal jeho minulým sokem v zápolení o tři body, nad Athleticem ale Real dokázal zvítězit.

V Lize mistrů, tedy soutěži, v níž má nejvíc titulů ze všech mužstev, se mu už tolik nedařilo. V dramatickém "předčasném finále" s Manchesterem City se vedení přelévalo ze strany na stranu, až se nakonec ustálilo na remízovém výsledku. Divoký zápas s výsledkem 3:3 byl reklamou na fotbal, nicméně sebral domácímu Realu dost sil, které bude muset Ancelottiho družina co nejrychleji zase posbírat.

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - González, Valjent, Raíllo, Nastašić, J. Costa - Darder, S. Costa, Sánchez - Muriqi, Larin

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Lunin - Vázquez, Militao, Nacho, F. García - Ceballos, Tchouameni, Modrić - Bellingham - Vinícius Jr., Brahim Díaz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.18 - 3.63 - 1.78

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Cádiz CF - FC Barcelona

sobota 21:00

Barcelonu čeká před očekávanou odvetou s PSG zápas na hřišti Cádizu a i ten potřebuje zvládnout za tři body. Katalánci stále živí naději na španělský titul a případná ztráta by hodila rukavici vedoucímu Realu. Barca je velkým favoritem, ale podepíše se na ní blížící se odveta s francouzským šampionem v Lize mistrů?

Fotbalisté Barcelony mají před sebou hodně náročný program. Sotva se vrátili z Paříže z náročného čtvrtfinále Ligy mistrů, čeká je domácí soutěž a další důležitý zápas na půdě soupeře, tentokrát Cádizu. Barca potřebuje utkání zvládnout, aby se udržela ve hře o titul. Na vedoucí Real v tuto chvíli ztrácí osm bodů a obecně má velmi dobrou formu. V LaLize od konce ledna neprohrála a e středu v Parku princů jasně ukázala, že se s ní musí počítat ve všech soutěžích, ve kterých ještě figuruje. V domácí soutěži se Xaviho tým naposledy představil 30. března doma s Las Palmas a jedinou brankou ho spasil Brazilec Raphinha.

Cádiz je v poměrně slušné formě. V minulém kole porazil nejtěsnějším rozdílem Granadu a jen v březnu připsal do tabulky solidních sedm bodů. Kanárci se díky tomu přiblížili záchraně, avšak na nesestupové pozice stále ztrácejí. Osm kol před koncem to už jsou "jen" tři body. Pro Cádiz je souboj s Barcelonou velkým svátkem, nicméně favorita nechtějí jen potrápit a určitě je jejich cílem minimálně získat bod.

Barcelona jen málokdy s Cádizem ztratila, přesto to není tak dávno, co Kanárci dokonce slavili cenné vítězství. V prosinci 2020 zvítězili na domácí půdě 2:1 a o dva roky později dokonce vyloupili Camp Nou po výsledku 1:0. Už loni si katalánský obr připsal dvě jasná vítězství a letošní duel skončil opět výhrou favorita, tentokrát 2:0.

Cádizu bude chybět čtveřice hráčů, jmenovitě pak Romingue Kouame, Maxi Gomez, Fede San Emeterio a Luis Hernandez. Co se Barcelony týče, Gavi a Alejandro Balde jsou dlouhodobě zranění a kvůli kartám si nezahrají Inigo Martinez, Joao Cancelo a Robert Lewandowski.

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelen, Chust, Fali, J Hernandez - Navarro, Alcaraz, Alex, Sobrino - Ramos, Juanmi

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Koundé, Araujo, Christensen, Fort - Fermin, Roberto, De Jong - Raphinha, F Torres, Felix

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.79 - 3.44 - 2.11

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Real Betis - Celta Vigo

pátek 21:00

Real Betis se zmítá v potížích a momentálně protáhl svou negativní sérii porážek na čtyři utkání v řadě. Utnout tenhle cyklus se Béticos pokusí v pátek večer, kdy na svém stadionu Benita Villamarina pohostí Celtu. A ta se nebezpečně přiblížila k pádu do druhé ligy.

Real Betis ještě poměrně nedávno usiloval o to, aby se znovu dostal do evropských pohárů. Jenže totální výpadek formy se opět dostavil a tentokrát si Béticos snad ani nemohli vymyslet horší načasování. V klíčové fázi sezony jim totálně došel dech a sevillský celek jako by zapomněl hrát. A vyhrávat. Je to až tristní. Faktem ale je, že Béticos prohráli už čtyři poslední ligová klání! Ne vždy šlo o týmy z vrchu tabulky, Real prohrál s Atléticem, Villarrealem, Rayem Vallecano a minule s Gironou.

Vskutku, od posledního vítězství uplynulo už moře času, Real Betis naposledy svého soupeře překonal v půlce února a za oběť mu tehdy padl Athletic. Tahle mizérie se samozřejmě projevila hlavně v tabulce, neboť domácí kvůli tomu opustili pohárové příčky a klesli až na současnou osmou pozici. Od šestého Realu Sociedad, a to coby držitele poslední vstupenky do pohárů, ho v tuhle chvíli dělí už sedm bodů.

Béticos tedy mají co dohánět. Proti Celtě se nicméně musí obejít bez Ávily, Rocy, Bakambua a dost možná i bez Bartry. Hostům zase chybejí Ristić, Aidoo, Dotor či Swedberg.

Nejen absencemi lze ovšem omluvit další nepovedenou kampaň klubu z Viga. Ten se totiž opět propadl v tabulce a naplno se zapojil do boje o samotnou záchranu v LaLize. Tentokrát už u kormidla není vyhozený kouč Rafa Benítez, jehož místo nedávno zaujal trenér juniorky Claudio Giraldez. A je pravda, že pod jeho vedením začíná Celtě svítat na lepší časy, neboť v úvodních dvou duelech získal jeho tým už čtyři body.

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Ruibal, Pezzella, Riad, Abner - Fornals, Isco, Rodriguez, Fékir, Pérez - Willian José

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Guaita - Mingueza, Starfelt, Dominguez - Alvárez, Beltrán, Sotelo, Sanchez - Aspas, Larsen, Bamba

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.95 - 3.56 - 4.24

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Madrid
30
23
6
1
66 : 20
75
2
FC Barcelona
30
20
7
3
61 : 34
67
3
Girona FC
30
20
5
5
62 : 36
65
4
Atlético Madrid
30
18
4
8
56 : 35
58
5
Athletic Bilbao
30
16
8
6
50 : 28
56
6
Real Sociedad
30
13
10
7
43 : 31
49
7
Valencia CF
30
12
8
10
33 : 32
44
8
Real Betis
30
10
12
8
36 : 36
42
9
CA Osasuna
30
11
6
13
36 : 43
39
10
Villarreal CF
30
10
8
12
48 : 53
38
11
Getafe CF
30
9
11
10
37 : 43
38
12
UD Las Palmas
30
10
7
13
29 : 33
37
13
Deportivo Alavés
30
8
8
14
26 : 36
32
14
Sevilla FC
30
7
10
13
37 : 44
31
15
RCD Mallorca
30
6
13
11
25 : 35
31
16
Rayo Vallecano
30
6
12
12
25 : 38
30
17
Celta Vigo
30
6
10
14
32 : 44
28
18
Cádiz CF
30
4
13
13
21 : 40
25
19
Granada CF
30
2
8
20
30 : 60
14
20
UD Almería
30
1
10
19
28 : 60
13

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (47)

Přidat komentář
misinho7

Velmi, velmi dolezity zapas. Ak vyhrame tak si myslim ze titul nam uz neujde. O tyzden by sme mohli dat aj remizku a uz by to bolo cajk.

Reagovat
dextroza_m

Titul už je bohužel Váš... Já jen doufám, že si to Xavi rozmyslí, zůstane a nějak rozumně posílíme.

Reagovat
Xavi

Reagovat
Raul=Real

Dá sa len súhlasiť, aj s prvou aj s druhou vetou

Reagovat
Well

Reagovat
Eichel

snáď nezostane

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Keboto

Souhlasím. Xavi by zůstal a jen co by se přestalo dařit, tak na něj bude ještě větší hate než před tím (že měl přeci vypadnout apod). Já ho mám strašně rád a bych byl rád kdyby zůstal trenérem Barcy - podle mě tu odvedl skvělou opráci. Ale pro něj osbně si myslím že bude lepší si dát nějakou pauzu a pak jít do klubu kde si budou vážit, že je trénuje taková legenda a kvalitní trenér který má rozhodně co předávat. Narozdíl od rozežraných a nevděčných fandů Barcy.

Reagovat
Mateo16

8 bodov je uz vela

Reagovat
Txapeldun

Ani článek o oslavách Copy v Bilbau? Vždyť to bylo brutální, i Marca, AS tomu věnují titulku, hlavní téma dne.

Reagovat
smazaný uživatel

Už ho tam máš...

Reagovat
Jordi Alba

No, jsem zvědavej. Athletic na vlně s nejlehčím losem. Snad bude Atlético myslet na LM a uhraje se minimálně bod.

Reagovat
Mateo16

Real Madrid's scouting department, lead by Juni Calafat, are now focused on the Argentinian market in their search for young talents, after spending the last few years in Brazil.

@relevo

Real Madrid are seriously considering making a BIG effort to sign Franco Mastantuono, as they consider him a GENERATIONAL talent

Real Madrid are following 16yo Argentinian playmaker Tomas Parmo.

Barcelona by si mala brat príklad takto sa vychovavaju odchovanci

Reagovat
EaP

Z čoho si ma brat priklad ? Šak poslednu dobu ťaháme z Bcka samú kvalitku a uplne zadarmo. Gavi, Balde, Cubarsi, Yamal, Fort..... Barca fakt nemusi skupovat Južnú Ameriku

Reagovat
Kluivert9

Ten jeho komentář má počátek tady: https://www.eurofotbal.cz/clanky/laliga-souhrn-30-kola-atletico-uspelo-ve-villarrealu-684487/#post14993145 a je to z jeho strany jen takové ironické potvrzení toho, jak jsou v tomto ohledu marní

Reagovat
Jordi Alba

Pískej konec.

Reagovat
Jordi Alba

Tak takovejhle mrdka play nepamatuju ani za dob největší slávy Atlética. To je něco neuvěřitelnýho.

Reagovat
zasranej malíř

Lunin,Lucas,Rudiger,Nacho,Mendy,Tchouameni,Valverde,Modrič,Bellingham,Brahim,Joselu

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák Fede, ten by si nějaký odpočinek už zasloužil...

Reagovat
Xavi

Co ten Millitao? Proč nehraje?

Reagovat
Mateo16

Pretože Ancelotti je posraty urobit viac zmien ma len 8 bodovy naskok to je malo

Reagovat
CHONG

Reagovat
vacin

Veškeré urážky, které jsem ti tu napsal beru zpět, protože urážet postižený je fakt nevhodný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
misinho7

ach jezis

Reagovat
smazaný uživatel

Klasický odpolední zápas na soupeřově stadionu.

Reagovat
zasranej malíř

Spíš už taká klasika s Mallorcou

Reagovat
zasranej malíř

Aureliéééén

Reagovat
misinho7

Tchou ulalala

Reagovat
misinho7

Brahim jebe, to co tam stvara. DO prazdnej to mal dat a ne tam este skusat cosi.....

Reagovat
Mateo16

Valverde dnes to dal na brahima

Reagovat
misinho7

To teraz co sme zahodili budeme lutovat

Reagovat
LAM

Xavi dneska zvolil sestavu takzvaně na odehrání

Reagovat
dantetomas

Toho Izu niekto z publika zastrelil? Lebo Felix sa ho nielen ze ani nedotkol, ale ta jeho noha nebola ani len vo vzdusnom priestore Izovej hraly. Hodne trapny pokus

Reagovat
dantetomas

*hlavy

Reagovat
Doubas

Nechápu, že v dnešní době VARu vidíme tak málo karet za simulování.

Reagovat
Laliga

Akože ak už za toto nedostal kartu, tak už by ju nemal dostať nikdy nikto. Najlepšie že tam do konca zápasu mal ešte dva ďalšie úbohé a veľmi nevydarené pády. Potom sa niekto čuduje že sa mi nepáči kvalita arbitrov v LL. Veď to je hnoj.

Reagovat
patas92

Co to je za dementa ten Iza

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
LAM

Proč tyhle lidi vůbec žijou

Reagovat
Kluivert9

Vidět na place zároveň Romeua, Alonsa a Roberta... This is my sen.

Reagovat
LAM

Tak docela slušný na to že ten zápas máme těžce na salámu a že hraje lávka.. Beztak se ale bude liga asi jen dohrávat.

Reagovat
Laliga

Tak neviem, ale zápas by som povedal že dosť slabý naopak, akurát dve akcie Felixa tam stály za zmienku. A samozrejme u tej druhej treba pochváliť skvelú orientáciu Roberta . Cadiz odohral svoju klasiku, a Barca tiež nejaký zázrak nepredviedla(samozrejme zostava tomu ani nenasvedčovala). Inak Felix celkom často rozhoduje tie zápasy nejakou individuálnou lahôdkou. Ako to je s jeho udržaním?

Reagovat
EaP

Laporta sa vyjadril, ze oboch Joaos si chce ponechat a uz aj zacali jednat. Ocakavam, ze Cancelo bude trvaly prestup za 25+ a Felix hostovacka s povinnou klauzulou za 40 .....

Reagovat
Laliga

Dik

Reagovat
Doubas

Tvl, normálně bych mu dal nějakej dodatečnej trest zmrdovi Izovi

Reagovat
Pharrell

Dnes by ta Valencia (hosté) mohli vybojovat těsné vydřené vítězství na hřišti Osasuna Pamplona . Přece jen hrají o účast v evropských pohárech příští sezónu (EKL) .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele