LaLiga - preview 26. kola: Girona chce po dvou porážkách zabrat

23.02., 09:25, aktualizováno 26.02., 09:11
Previews
Artem Dovbyk (© AFP)

Naděje Girony na titul dostaly v posledních kolech obrovskou ránu, když při porážkách s Realem Madrid a Athletic Clubem inkasovala celkem sedm gólů a ztratila šest bodů. Reputaci si bude napravovat proti Vallecanu...

Girona FC - Rayo Vallecano

pondělí 21:00

Girona v současnosti prožívá vůbec to nejhorší období v dosavadním průběhu sezony. Po vypadnutí z domácího poháru sice ještě zvítězila na hřišti Celty, z dalších tří utkání uhrála už ale pouze bod a propadla se dokonce na třetí místo tabulky. O první tříbodový zisk v měsíci únoru se nyní pokusí v pondělní dohrávce proti Rayu Vallecanu. To je na čtrnácté příčce a musí si stále dělat starosti o setrvání mezi elitou.

Katalánci odehráli zatím poslední zápas také v pondělí, a to na San Mamés v Baskicku, kde se utkali s domácím Athleticem. Pod vedením asistenta Salvy nepodali hosté příliš dobrý výkon a po výsledku 2:3 odjížděli s prázdnou. Skóre otevřel již ve druhé minutě Berenguer, za Gironu sice srovnal Cyhankov, jenže dvěma góly Bereguera a Iñakiho Williamse si Baskové vzali vedení zpět. Skóre už pak jen čtvrt hodiny před koncem korigoval Eric García.

Pro Blanquivermells to tak po ostudné porážce 0:4 z Madridu a bezbrankové remíze se Sociedadem byla už třetí bodová ztráta v řadě. To se jim v průběhu sezony ještě nestalo, navíc se propadli na třetí místo za Barcelonu. Nyní je ale čekají přeci jen o něco lehčí soupeři, a tak se dá očekávat, že se před svého rivala budou chtít opět dostat.

Rayo se v lize trápí ještě o poznání více než jeho soupeř. Tři body si do tabulky zapsalo naposledy druhého ledna díky výhře nad Getafe, od té doby má tristní bilanci dvou remíz a čtyř porážek. Na osmnáctý a v tuto chvíli sestupující Cádiz má náskok osmi bodů, což rozhodně není něco, co by mu vystačilo až do konce sezony.

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Couto, E García, Juanpe, Gutiérrez - Herrera, A García - Cyhankov, Martín, Sávio - Dovbyk

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Hernández, Lejeune, Espino - De Frutos, Valentin, U López, A García - De Tomas, Trejo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 4.26 - 5.54

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Cádiz CF - Celta Vigo

neděle 14:00

Ryze záchranářský souboj bude k vidění v neděli v Cádizu na Estádio Nuevo Mirandilla, kde domácí přivítají tabulkového souseda, Celtu. Ta má na svém kontě o tři body víc a je sedmnáctá, její soupeř se na ni tedy v případě výhry může bodově dotáhnout.

Andaluský celek je na tom, co do posledních výsledků velmi bídně. Za vše mluví zejména fakt, že prozatím poslední ligovou výhru si na své konto zapsal prvního září. Nyní se potřebuje konečně odpíchnout a zejména vstřelit gól. To se mu od změny trenéra před měsícem ve čtyřech zápasech ještě ani jednou nepovedlo.

Útočnou impotentnost naposledy předvedli Pellegriniho svěřenci na půdě Osasuny. Mezi tři tyče vyslali za celý zápas jedinou ránu a pamplonský celek dokázal pohodlně zvítězit dvěma trefami Anteho Budimira.

O moc lépe na tom není ani Benítezova družina. Ta se sice prozatím drží mimo sestupové příčky, ale rozhodně nemá nic jistého. V posledních dvou zápasech jí vždy ale jen těsně uniknul bodový zisk. Nejprve padla na hřišti Getafe 2:3 a poté doma odehrála nervy drásající duel s Barcelonou.

Mistr přijel do Galicie značně oslaben, přesto šel po brance Lewandowského do vedení těsně před pauzou. Domácí ale už chvíli po přestávce vyrovnali zásluhou Aspase. Zápas spěl k remízovému rozuzlení, přesto se ale v samotném závěru dostal po faulu ve vápně na Yamala ke slovu polský kanonýr a přestože napoprvé penaltou pohrdnul, opakovaný pokutový kop po zásahu VARu už proměnil. Mistr tak Celtu s odřenýma ušima porazil 2:1.

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Mere, Mbaye, Chust, Zaldua - Alejo, Escalante, Alcaraz, Machis - Juanmi, Ramos

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Guaita - Mingueza, Starfelt, U Núñez, M Sánchez - Allende, Beltrán, Tapia, De la Torre - Aspas, Larsen

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.34 - 2.99 - 2.54

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Real Betis - Athletic Bilbao

neděle 16:15

Nedělní program španělské LaLigy nabídne ve čtvrt na pět souboj dvou týmů, které se nijak netají svými pohárovými ambicemi. Jedná se o Real Betis Balompié a Athletic Club de Bilbao. V tabulce je dělí sice pouze dvě příčky, ale v této fázi sezóny již také poměrně propastných deset bodů. Hosté z Baskicka budou plnit roli mírného favorita, a to i proto, že bílo-zelení se aktuálně nenacházejí v nejlepší fazóně a v týdnu museli zkousnout definitivní vyřazení z evropských pohárů.

Stalo se tak v odvetném zápase šestnáctifinále Konferenční ligy, ve kterém Betis zajížděl na horkou půdu do Záhřebu. Chorvatský mistr sice měl jednogólový náskok z úvodního utkání, o ten nicméně přišel v osmatřicáté minutě, když se trefil Bakambu. Domácí po pauze přidali a dokázali utkání vyrovnat. Po pasu Hoxhy se prosadil Kaneko, a do osmifinále tak postoupilo Dinamo.

V lize se naposledy Betis také nemohl dvakrát radovat. Na domácím hřišti neuměl zdolat obranu nováčka Deportiva Alavés, navíc se mu pro utkání s Bilbaem vykartovali Roca a Miranda. Už tak poměrně početná marodka se tak ještě rozšířila. Mimo zmíněné hříšníky čítá pro zápas s Athleticem ještě jména jako Isco, Abner, právě Bakambu nebo Rodríguez, Sokratis a Bartra.

Na straně hostů by naopak měli chybět pouze zraněný záložník Herrera a také obránce Lekue. Celek z Bilbaa měl během celé sezóny přeci jen o poznání menší zápasovou zátěž, jelikož svou pouť Evropou ukončil již v předkole a do skupin se vůbec nedostal. Dobře se mu naopak vede v domácím poháru, kde je po výhře nad Atléticem Madrid 1:0 jednou nohou ve finále.

Baskové navíc v minulém klání připravili teprve třetí porážku v sezóně Gironě, mužstvu, které se po dlouhou dobu drželo i na prvním místě tabulky. Lvi otevřeli skóre již ve druhé minutě, když se prosadil Berenguer. Katalánci sice srovnali zásluhou Cyhankova, dvěma slepenými góly si však Athletic vzal své vedení zpět. Na konečných 2:3 z pohledu Girony pak už jen korigoval García.

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Bellerín, Pezzella, Riad, Ruibal - Cardoso, Carvalho - Fornals, Fekir, Ezzalzouli - Willian José

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Vivian, Yeray, Yuri - Ruiz de Galarreta, Prados - I Williams, Berenguer, N Williams - Guruzeta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.94 - 3.33 - 2.11

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - CA Osasuna

neděle 18:30

Vyrovnaný průběh nabídlo už první utkání na El Sadaru v Pamploně a i v neděli se dá očekávat přinejmenším podobný scénář. Oba celky si vedou víceméně stejně, ale o trochu lépe jsou na tom domácí. Ti však v minulém kole schytali ostudný debakl od Atlética a mají co napravovat.

Las Palmas to proti Atléticu vůbec nezvládl a na Wanda Metropolitano prohrál vysoko 0:5. Degradoval tak předchozí výkon proti Valencii a v tabulce si pohoršil na deváté místo. Sezona se však pro celek z Kanárských ostrovů vyvíjí pořád dobře a bude důležité, jak tým před vlastními diváky zareaguje.

Soupeř určitě není neporazitelný, byť se mu v minulých kolech dařilo. Osasuna porazila jak Cádiz, tak především Real Sociedad a pokaždé přitom udržela čisté konto. To je pro Las Palmas velké varování. Na druhou stranu ani Osasuna se nevyhnula výsledkovým propadákům, o čemž svědčí nedávná domácí porážka 0:3 od Celty Vigo.

Bylo už řečeno, že poslední vzájemný duel skončil plichtou a vyrovnaná bitva se dá očekávat i v neděli.

Domácí budou bez služeb Erica Curbela a Alvara Lemose, oba laborují se zraněním, zatímco Maximo Perrone si odpykává karetní trest. Kompletní nebude ani Osasuna, která postrádá Juana Cruze, Rubena Penu a Josého Manuela Arnaize.

UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Valles - Suarez, Coco, Marmol, Cardona - Park, Munoz, Rodriguez, Moleiro, Munir - Sandro

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Pena, Catena, Herrando, Mojica - Moncayola, Munoz, Oroz - Ruben Garcia, Budimir, M Gomez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.50 - 2.98 - 3.42

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Real Madrid - Sevilla FC

neděle 21:00

Návrat Sergia Ramose, čeká ho slavný svatostánek Santiago Bernabéu. Real Madrid přivítá v neděli Sevillu a očekává nápravu klopýtnutí z minulého kola. Bílý balet zůstává v čele LaLigy, kde má pětibodový náskok na Barcelonu a šestibodový na jiný katalánský celek Gironu. Pokud jde o hosty, ti se herně zlepšili, ale zůstávají až patnáctí.

Půjde o střetnutí dvou evropských značek. Real Madrid je neúspěšnějším týmem v historii Ligy mistrů a Sevilla zase kraluje Evropské lize. Jenomže postavení obou celků v domácí soutěži je diametrálně odlišné - Real Madrid je s náskokem první, Sevilla se plácá až ve druhé polovině tabulky na patnáctém místě. Přesto trenér domácích Carlo Ancelotti před Rojiblancos varoval: "Sevilla je tým, který od nás bude hodně vyžadovat, protože v této druhé části sezony si vedou velmi dobře."

Real má v tabulce náskok a rád by ho ještě navýšil. Pokud Sevillu porazí, bude mít na Barcelonu osmibodový polštář a minimálně šestibodový na Gironu. "Potřebujeme body, abychom mohli využít výhodu, kterou teď máme. Tým pracoval dobře a měli jsme čas na přípravu. Doufejme, že zítra ukážeme naší nejlepší verzi," prohlásil italský stratég.

Velkou událostí bude v neděli večer návrat kapitána Sergia Ramose. Ten v Realu strávil několik let a s týmem opakovaně vyhrál Ligu mistrů. Zařadil se tak po bok největších legend a v Madridu si toho jsou dobře vědomi. "Zítra se Ramos vrátí na Santiago Bernabéu a určitě ho přivítáme s velkou láskou. Zaslouží si to, protože je tu legendou. Byl to fantastický kapitán," pochválil někdejšího svěřence Carlo Ancelotti.

Sevilla cestuje do Madridu v poměrně slušné formě. V lize už čtyři zápasy v řadě neprohrála a těšit se může i ze skalpu Atlética Madrid. Bohužel Rojiblancos prožili katastrofální první polovinu sezony a namočili se do bojů o záchranu. Díky zlepšené formě teď postoupili na patnáctou příčku a před sestupovým pásmem mají sedmibodový náskok. Samozřejmě nemají vyhráno, pokud však budou v posledních výkonech pokračovat, boje o záchranu se jim vyhnou.

Tým trenéra Quiqueho Sancheze Florese si před týdnem přivezl bod z Valencie (0:0) a rád by zaskočil i Real Madrid. Koneckonců v prvním zápase letošní sezony s ním remizoval (1:1), ale jinak jsou vzájemné zápasy jednoznačnou záležitostí pro královský výběr. Sevilla porazila Real Madrid naposledy v roce 2018!

Realu se vrací do obrany Antonio Rüdiger, ovšem jinak zůstává marodka nepříjemně zaplněná. Vedle Jude Bellinghama, Davida Alaby, Edera Militaa a Thibauta Courtoise chybějí ještě Joselu, Dani Carvajal a Eduardo Camavinga. Ztráty má i Sevilla. Erik Lamela, Lucas Ocampos, Lucien Agoume a Marcao zápas na Santiago Bernabéu zmeškají.

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Lunin - Vazquez, Rüdiger, Nacho, Mendy - Valverde, Tchouameni, Kroos - Brahim - Vinicius, Rodrygo

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Nyland - Bade, Ramos, Salas - Navas, Sow, Soumare, Torres, Pedrosa - Romero, En-Nesyri

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.28 - 6.07 - 11.30

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Granada CF - Valencia CF

sobota 14:00

Granada se postupně zvedá a od té doby, kdy se na její lavičku posadil nový kouč, získává body pravidelněji. Od záchrany je to ale ještě hodně daleko a v sobotu se jí tenhle cíl pokusí oddálit i Valencia. Ta má ale sama problémů docela dost.

Kouč Alexander Medina, který dostal od vedení důvěru koncem listopadu, zatím svou roli docela zvládá. Zvlášť v poslední době se daří jeho mužstvu trpělivě přidávat bod k bodu a na kontě jich Granada má 14. Na některé věci z poslední doby může být zvlášť hrdá, jako třeba na remízu 3:3 s Barcelonou, která patří k tomu nejlepšímu, co letos Granada vyprodukovala. Pořád je to ale málo, neboť od sedmnácté Celty dělí Granadu už šest bodů.

V tomhle ohledu musí Granadu hodně mrzet zvlášť minulé kolo, které rozhodně měla a mohla zvládnout lépe. Utkala se v něm s poslední Almeríí, jenže místo výhry musela pořádně přidat, aby měla aspoň na remízu. Inkasovala doma totiž už v deváté minutě a zbytek utkání strávila v urputném boji o vyrovnání. Díky Uzunimu se to Granadě nakonec povedlo, ale jen bod byl velké zklamání.

To se Nazaries pokusí vylepšit v dalším duelu, do něhož půjdou navíc téměř kompletní. Chybí jim jen zranění Bruno Méndez s Gonzalem Villarem a Jesusem Vallejem. Druhou nejhorší obranu ligy (Granada dostala už 49 branek) se nyní pokusí vystrašit Valencia. Ta se sice usídlila na průběžné osmé příčce, ale faktem je, že její forma je velmi nevyrovnaná. V posledních šesti soutěžních duelech Los Che třikrát prohráli, dvakrát vyhráli a jednou si rozdělili body se soupeřem. S minulou remízou proti Seville platí, že Valencia už ve dvou posledních duelech nedokázala skórovat.

Granada CF - pravděpodobná sestava:
Batalla - R. Sánchez, Miquel, Rubio, Neva - Ruiz, Hongla, Melendo - Uzuni, Boyé, Pellistri

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Foulquier, Diakhaby, Mosquera, Gayá - Pérez, Pepelu, Guillamon, Canos - Jaremčuk, Duro

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.91 - 2.96 - 2.91

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Getafe CF

sobota 16:15

V době, kdy ve Španělsku zavládl po požáru obytného domu ve Valencii smutek a úvodní sobotní utkání bylo odloženo, se ve čtvrt na pět rozehraje zápas mezi Barcelonou a Getafe. Domácí se v posledních duelech potýkají se špatnou obranou, ostatně třicet čtyři obdržených gólů, to je stejná vizitka, jakou má i soupeř, který je v tabulce desátý.

Naopak Katalánci se drží na třetím místě a až překvapivě rychle se vlivem zhoršených výsledků Girony dotahují na druhý flek. V současné chvíli na něj ztrácejí už pouhé dva body, takže by se po dlouhé době mohli přihlásit o primát nejlepšího katalánského celku v lize.

K tomu ale potřebují bezpodmínečně porazit Getafe, který je po osmi vítězstvích, deseti remízách a sedmi porážkách v tabulce v samotném středu. Blaugranas budou chtít navázat na tříbodový zisk z Viga z minulého kola. Výhra se ale nerodila vůbec jednoduše.

Favorita poslal v závěru poločasu do vedení Lewandowski, ale těsně po pauze srovnal Aspas. Hosté samozřejmě tlačili, ale dlouho to vypadalo, že se kýžené trefy nedočkají. Nakonec je ale až v závěru nastavení spasil Fran Beltrán, který nešikovně nakopl Yamala a sudí nařídil penaltu. Tu sice nejprve polský kanonýr neproměnil, druhou šanci mu ale kvůli brzkému pohybu Guaity poskytnul VAR a napodruhé už se Lewandowski nemýlil.

Hůře už si Barcelona vedla na horké půdě v Neapoli. V úvodním utkání osmifinále Ligy mistrů byla sice lepším týmem, stačilo jí to ale pouze na remízu 1:1 o kterou se postaral kdo jiný než pětatřicetiletý rodák z Varšavy. Za Neapol vyrovnal čtvrt hodiny před koncem Osimhen.

"Azulones” samozřejmě v Evropě nepůsobí, a tak měli přeci jen volnější program. Prozatím poslední zápas odehráli už minulý pátek s Villarrealem a stejně jako v září se s ním rozešli smírně. Tentokrát po výsledku 1:1, když skóre otevřel v první půli Maksimović a za Žlutou ponorku vyrovnal po pauze Moreno.

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Koundé, Araújo, I Martínez, Cancelo - Gündoğan, Christensen, F de Jong - Raphinha, Lewandowski, Pedri

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soría - Iglesias, Dakonam, Alderete, Rico - Greenwood, Maksimović, Milla, Aleñá - Mayoral, Mata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 4.92 - 8.42

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - RCD Mallorca

sobota 18:30

Na Estadio Mendizorrotza přivítá domácí Deportivo šestnáctou Mallorcu. Alavés už tři kola nezvítězil, i když nerozhodné výsledky proti Villarrealu a Realu Betis nejsou zas tak špatným počinem. Co se týče Mallorcy, ta před týdnem prohrála a od sestupového pásma ji dělí šest bodů.

Tři zápasy v řadě sice Deportivo nevyhrálo, ale úplně špatné výsledky za sebou nemá. Za posledních pět kol prohrálo jen s Barcelonou a v tabulce je zatím daleko od sestupových příček. Deportivo chce v tomto trendu pokračovat a přiblížit se první polovině tabulky.

V sobotu ho na vlastním stadionu čeká neoblíbený ostrovní soupeř z Mallorcy. Porazit ho dokázal naposledy v roce 2019 a tedy už pět let čeká na zopakování podobného úspěchu! První vzájemný souboj v letošní sezoně moc diváky nepotěšil, protože nabídl bezbrankovou remízu a ani předchozí konfrontace nebyli na góly zrovna bohaté.

Ani Mallorca před týdnem nevyhrála a s Realem Sociedad dokonce prohrála 1:3. Nenavázala tak na tříbodový zisk proti Vallecanu a navzdory šestibodovému náskoku zůstává v sestupovém ohrožení.

Deportivu bude chybět zraněný Aleksandar Sedlar, ale jde o jeho jedinou absenci. Mallorca je na tom o něco hůře. Pablo Maffeo zůstává na marodce, zatímco Antonio Raillo a Siebe Van der Heyden si odpykávají karetní trest.

Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Sivera - Gorosabel, Abqar, Marin, Duarte - Blanco, Guevara - Sola, Guridi, Rioja - Omorodion

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Gonzalez, Valjent, Copete, Nastašić, Costa - A Sanchez, Costa, D Rodriguez - Larin, Muriqi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.02 - 5.55

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

UD Almería - Atlético Madrid

sobota 21:00

Sobotní program 26. kola LaLigy uzavře souboj Almeríe s Atléticem, které bude sbírat síly po náročném pohárovém klání v Miláně. S ohledem na to, v jak špatné situaci se Almería nyní nachází, by se třemi body ale ani tak nemělo mít Atlético potíže.

Mluvíme tu totiž o jediném mužstvu v celé LaLize, které se ještě ani jednou v celé dosavadní sezoně neradovalo z výhry! Trenér Gaizka Garitano, který byl jmenován koučem posledního celku LaLigy, sice nějakou práci odvedl a výsledky nového týmu trochu zvedl, ale pořád je to zoufale málo. Almería sídlí na posledním místě s propastným rozdílem dvanácti bodů na sedmnáctou Celtu Vigo!

Hlavním problémem je u ní obrana, která inkasovala už hrozivých 52 gólů a je pochopitelně jasně nejhorší obranou v lize. Nicméně je pravda, že občas se Almería jakoby nadechne a překvapí mnohem většího favorita. Jen v posledních pár týdnech se jí povedlo remizovat s Gironou, tou dobou ještě prvním týmem celé soutěže. A nedávno podobný kousek zopakovala při remíze s Athleticem.

Navíc Almería neprohrála ani dost možná klíčový duel s Granadou a opět si vzala bod. Zkušeného trenéra Garitana může těšit fakt, že před domácím duelem na Power Horse Stadium může počítat s kompletním kádrem. Colchoneros takový luxus nemají, protože jim schází César Azpilicueta, Thomas Lemar a Marcos Paulo. Nicméně potíže, které Atlético mělo se skladbou základní jedenáctky ještě před pár dny, jsou pryč.

Uzdravilo se mu hned několik klíčových hráčů a to právě včas, aby mohli zasáhnout do boje o postup v Lize mistrů. Hned v prvním utkání vyřazovací fáze se Atlético představilo v Miláně a Inter nakonec podle očekávání byl nad jeho síly. Přesto mohl být výsledek mnohem horší než jen 0:1. V LaLize se Atléticu daří lépe, naposledy pěti góly roztrhalo bídnou obranu Las Palmas a pojistilo si průběžnou čtvrtou příčku před dotírajícím Athleticem. A s ohledem na to, jak vágní formu má Barcelona, nemusí ani čtvrtá příčka být konečnou.

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Pubill, E. Gonzalez, Radovanović, Langa - Baba, Robertone - Arribas, Ramazani, Embarba - Lozano

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Molina, Witsel, Savić, Hermoso, Lino - De Paul, Koke, Vermeeren - Morata, Correa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.35 - 4.04 - 1.67

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Villarreal CF

pátek 21:00

Šestadvacáté kolo LaLigy se otevře v páteční předehrávce hodně třaskavým duelem svou slavných značek španělského fotbalu. Real Sociedad cílí na poháry a pozval si k sobě domů Villarreal. Hosté se naopak v této sezoně opět trápí a patří až do druhé poloviny tabulky.

Real Sociedad by se moc rád zase vrátil do Ligy mistrů, ale v současné sezoně už nemá takovou fazonu. I když nehraje špatně, od čtvrté příčky se vzdaluje. Vezmeme-li v úvahu nečekanou konkurenci o pohárové příčky v podobě Girony, domácí výběr opravdu nečeká nic snadného. Momentálně mu totiž patří až šesté místo a na čtvrtou pozici mu chybí už jedenáct bodů, což je docela velká porce.

Svěřenci trenéra Imanola Alguacila v této sezoně vyhráli desetkrát, což není zrovna sebevědomý počin. Jen dvanáct týmů v lize je na tom hůř než La Real. A velký podíl na tom má samozřejmě i množství absencí, které každé kolo značně omezuje celek zkušeného lodivoda. Ani před utkáním s Villarrealem na tom není o moc lépe. V tuto chvíli mu totiž chybějí hráči jako Elustondo, Muñoz, Tierney, Becker, Odriozola nebo Fernández.

Trenér Alguacil se však nehodlá zbytečně trápit s něčím, co teď neovlivní. "S tím, že se nám někdo zraní, teď nemůžeme nic dělat. Nám nezbývá než se soustředit na věci, které ovlivnit můžeme. To jsou naše výkony na hřišti. Pořád máme docela široký kádr a musíme si s takovými problémy prostě poradit. Věřím, že se v problémech spíš semkneme a budeme dál táhnout za jeden provaz," dodává Alguacil.

Jeho mužstvo zanechalo dobrý dojem v prvním utkání osmifinále Ligy mistrů, i když s pařížským PSG prohrálo 0:2. Na druhou soutěžní porážku v řadě nicméně zareagovalo tím nejlepším možným způsobem, tedy vítězstvím. Na Mallorce sice baskický celek brzy prohrával, jenže díky trefám Takefusy Kuba s Mikelem Merinem dokázal otočit utkání ve svůj prospěch.

Absence jsou slovo, které důvěrně znají i ve Villarrealu. Do utkání s La Realem se určitě nezapojí hráči jako Yeremy, Terrats, Suárez, Pedraza nebo Foyth, čili v mnoha případech hráči základní sestavy. Je pravda, že změna kouče hostům mírně pomohla, jenže vedení i fanoušci si asi i tak představovali něco lepšího. Pod vedením kouče Marcelina Žlutá ponorka za posledních šest soutěžních duelů jen jednou vyhrála a kromě toho čtyřikrát remizovala. V tabulce LaLigy jí proto nyní patří až třinácté místo.

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Pacheco, Zubeldia, Le Normand, Galán - Méndez, Zubimendi, Merino - Barrenetxea, A. Silva, Zacharjan

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Jörgensen - Femenia, Albiol, Mosquera, A. Moreno - Akhomach, Comesaña, Coquelin, Morales - Guedes, G. Moreno

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 4.03 - 5.55

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Madrid
25
19
5
1
53 : 16
62
2
Girona FC
25
17
5
3
54 : 32
56
3
FC Barcelona
25
16
6
3
52 : 34
54
4
Atlético Madrid
25
16
3
6
50 : 26
51
5
Athletic Bilbao
25
14
7
4
45 : 23
49
6
Real Sociedad
25
10
10
5
34 : 23
40
7
Real Betis
25
9
12
4
28 : 25
39
8
Valencia CF
25
10
6
9
29 : 29
36
9
UD Las Palmas
25
10
5
10
25 : 25
35
10
Getafe CF
25
8
10
7
33 : 34
34
11
CA Osasuna
25
9
5
11
29 : 36
32
12
Deportivo Alavés
25
7
7
11
24 : 31
28
13
Villarreal CF
25
6
8
11
35 : 47
26
14
Rayo Vallecano
25
5
10
10
22 : 33
25
15
Sevilla FC
25
5
9
11
30 : 37
24
16
RCD Mallorca
25
4
11
10
22 : 33
23
17
Celta Vigo
25
4
8
13
27 : 37
20
18
Cádiz CF
25
2
11
12
15 : 35
17
19
Granada CF
25
2
8
15
27 : 49
14
20
UD Almería
25
0
8
17
23 : 52
8

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (149)

Přidat komentář
misinho7

Trosku sa bojim toho zapasu. Nejak citim ze Sevilla sa na nas riadne hecne a bude to dost problem

Reagovat
zasranej malíř

Real to zvládne za 3 body

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
imp.

Letos to proti nam strili odchovancum a byvalym hracum, takze jediny co cekam je, ze se trefi Ramos.

Reagovat
misinho7

Jako ak to skonci napr 3:1 a on da gol..tak nech btw ale dufam ze ta pocta na zaciatku bude pekna, cosi sa chysta tak docela som zvedavy. Vidiet ho hrat proti nam na Bernaberu, uff

Reagovat
alcantara

15 rokov cumis na zakoncenie Messiho a potom pridu tito retardi s ALS. To neni fer.

Reagovat
LAM

To naše proměňování šancí z téhle sezóny bude legendární. Kolik mohl bejt bodů, kdyby jsme to trefovali.

Tipuju, že ve druhý půli Geatfe trafí nějakou haluz a bude remíza.

Reagovat
-R2D2-

Zas ten Rapha. Ja dodnes nevim jestli je dobrej nebo špatnej. Cubarsí bude slušnej. Dáme eště tři…

Reagovat
Xavi

No minimálně není dost dobrej.

Reagovat
patas92

Vinicius s Rodrygem by z těch brejků dali čtyři góly. Do 60. minuty očekávám gol Getafe

Reagovat
Messiáš

Christensen toho stita nehraje vubec spatne. Samozrejme bych porad rad po sezone videl snahu vedeni o prichod Zubimendiho, ale alternovat tam v klidu může.

Kounde dneska výborné nahrávky. Na tom RB mu to jde prostě lépe. Už proti Neapoli naprosto vymazal Kvaru.

Dobrý výkon dneska, dost hráčů prorotovalo a nikdo dneska rozhodně nezklamal. Ještě bych na závěr rád videl Roqueho

Reagovat
Xavi

Kounde dnes a v Neapoli hodně dobrej. No proti Vigu dost spatnej.

Reagovat
Werkrider

Moc La Ligu nesleduji, teď na to koukám na Nova Sportu před Bayernem a nestačím se divit.

To má Barca takhle prázdný stadión pořád?

Reagovat
Messiáš

Minulý rok měla s přehledem největší průměrnou návštěvnost na světě. S dočasným přestěhováním na Olympijský stadion je to bohužel v mnoha zápasech bída. Děsivé to bylo i třeba v zápase proti Atleticu Madrid. Myslím, že obecně i permanentkaru dost ubylo

Reagovat
Visca el barca

Naštěstí od listopadu se vrátíme dom

Reagovat
Jordi Alba

Byl jsem proti Atléticu a návštěvnost teda slušná ostuda.

Reagovat
Visca el barca

Taky to je největší problém letošní sezony. Zen stadion je hrozný. Nedokážeme se doma chytit. Hrát na Camp nou, máme letos o 5-7 bodů víc.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Travnik je na Campo Nuevo urcite lepsi, rovneji zastrizeny. Taky by jste hrali jen v 16:15, at tim, ktery je v konstrukci si muze odpocinout a nehra tak pozde v noci nebo naopak v poledne

Reagovat
Al Capone

Reagovat
Cracker10

Snazil jsem se rozlustit co jsi napsal, ale fakt to nejde

Reagovat
Juan Román Riquelme
Reagovat
Cracker10

Reagovat
Xavi

Jsou ve vyhnanství a ty domácí výkony letos nejsou dobré.

Reagovat
Messiáš

La Masia je neuvěřitelný cheat code. Cubarsi v 17 letech vypadá jako mazák, co hraje pátou sezónu v áčku.

Getafe nám to každou dost usnadnilo. Neapol nám v odvetě tolik prostoru na breaky nedá

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
2miguel1

Cubarsi ma neuveritelnu rozohravku.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Gazdo

Reagovat
EaP

V podstate vsetky golove akcie zacali jeho prihravkou cez stred. Mam taky tusak, ze Garcia by si mal v Girone hladat dom.

Reagovat
zasranej malíř

Lunin,Lucas,Nacho,Rudiger,Mendy,Tchouameni,Kroos,Valverde,Brahim,Vini Jr,Rodrygo

Reagovat
misinho7

konecne mame stoperov

Este nech sa vrati Jude a Dani a paradicka.

Reagovat
misinho7

Bola nejaka mini ceremonia pre Ramosa? Alebo teda prenos zacal az neskor tak to uz nestihli.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty záběry Capiho, jak vchází a běhá po SB mě docela vzaly, nebudu lhát...

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos golazo, pojďme, ať je sranda.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně už tam není ta plachta. Konečně je to už stánek se vším všudy. A když si vzpomeneme jak byly plachty za covidu po celém stadionu Tohle je jiná bryndza.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesiri, ty demente, vidíš jak se promenuji sance? Ty sasku.

Reagovat
LeonardoUžoa

Zy vole, tu přihrávku nemohl tak chtít..

Reagovat
Mateo16

VAR treba zrusit , bol vytvoreny primarne na offside a hodnoti sa nim uplne vsetko

Reagovat
zasranej malíř

Faul to ale byl, správně neuznany gol

Reagovat
Mateo16

Ano spravne rozhodnutie ale na to predsa nebol vytvoreny VAR

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby rozhodčí nebyli dementi a piskali hned, nebyl by potřeba ani tento nástroj.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Xavi

Škoda no. Normálně by vám to prošlo.

Reagovat
vacin

Ty vole vás snad ještě bude srát, že VAR správně opravil rozhodčího a nemůžete tady pi..vat...

Reagovat
roman1978

Jo, přesně tak to myslel.

Reagovat
Xavi

Jj. já s nickem Xavi. Hotovej madridista.

Reagovat
vacin

Ale bohatý očividně budeš dost, když si můžeš dovolit takhle dlouhý vedení...

Reagovat
roman1978

Od tebe to sedí

Reagovat
Xavi

Vysvětlí.

Reagovat
vacin

Třeba to, že do zápasu Realu tady máš jeden koment, i když hraje Barcelona a pak jen čekáš na chyby rozhodčího, aby jsi se tady mohl vyblít.

Reagovat
Xavi

To byla výjimka.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle by ale VAR neměl opravovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Už zase všechna pozornost hráčů upřena na rozhodčího, výborně.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozný fotbal. Fakt hrozný. Tempo pomalé, nepřesnosti, neustálé přerušení, tvl, tohle snad nemůže nikoho bavit.

Reagovat
Mateo16

Ak tam Kroos neposle niaky pas tak tento zapas bude ci to niako invidualne rozhodne Vinicius, Rodrygo alebo Brahim

Tchua je tam na def. ale od Valverdeho ocakavam aspon niaku kreativitu

Reagovat
DrQQ

Čo znamená niaky, niako a niaku?

Reagovat
smazaný uživatel

Tq Sevilla to je parodie na kontra tým. Kdyby tohle dělali pod Kloppem, tak jw všechny vyháže nebo prodá. Oni získají míč před 30 metrů před vlastní branou, Madrid roztazeny a místo aby šli okamžitě sprintem dopředu do otevřené obrany a ve více hracich, tak naopak se s míčem div nezastavi a dopředu jdou max. dva hráči. Fakt parodie. S takovou může hrát Madrid vzadu 1v1. Demence.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdoví co s nimi Flores na tento zápas nacvicoval. Normální tým by se snažil jakýkoliv zisk míče, kdy je Real roztazeny, okamžitě potrestat sprintem, a tihle to hrají jak predsezonni turné v Asii.

Reagovat
Cracker10

Kroos

Reagovat
Salfovic

Dobrej hysterák

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
misinho7

Ten piska riadne jebnute fauly. Kroos je vzdy kludny ale teraz jak sa nasral..necudujem sa mu

Reagovat
LeonardoUžoa

Taky jsem koukal, jak mu zajebalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos taky good, vi vůbec, že hraje za Sevillu? Sezóna v poslední třetině skoro, potřebují body a on jde uklidnovat Kroose, aby nedostal červenou kartu Tvl, to je show.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska chybí Realu přesně někdo jako Mbappe. Který xkrát za poločas prostě vezme balón a naserviruje to někomu pod sebe do vápna. Statisticky není možné aby z takových náběhů nebyl ani gol, když tam má Real dost hracu, což má.

Reagovat
smazaný uživatel

Až Mbappe přijde, bude to pro soupeře na křídlech konec. Budou pretizeni celý zápas. Obě křídla budou chodit kdykoliv budou moct 1v1 a bude to centr za centrem pod sebe. Navíc Vinicius i Mbappe si můžou měnit místa a to bude pro obránce hotová noční můra. A naopak ráj pro útočníky a záložník Realu. Doklepavacky skoro do prázdné.

Reagovat
Raul=Real

Expert sa pozná

Reagovat
roman1978

Moc se mi líbí, po dlouhé době, výkon rozhodčího. Zatím.

Reagovat
misinho7

no jasne, jasne ze sa Cule tento vykon bude pacit

Reagovat
roman1978

Správně odvolaný gól, nenechá se ovlivnit křikem madristu, faul Toniho spravne posouzen, žlutá také, loket Rudigera správně. Fauly Sevilly také piskany. Prostě vpoho.

Reagovat
Tony Stark

Objímačka na Rüdigera pri rohovom kope, ťahanie za dres Brahima, ruka Olivera Torresa ? To si kde vynechal ?

Reagovat
roman1978

Rugiger byl v offsidu. Tahání za dres je fakt výsměch, ruka také.

Reagovat
roman1978

Jo, akorát Vasquez měl dostat žlutou, za kopacku do hlavy.

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
Xavi

Reagovat
misinho7

Sevillu sme k nicomu nepustili ale chcelo by to ten jeden gol od nas. Ale uz vidim jak Sevilla uhaluzi standartku a tam skoruje Ramos

Ramos zatial ale najviac utina nase akcie. Vyhecovany.

Reagovat
Tony Stark

Toho pajáca v červenom vzali odkiaľ ? Ten sa stal idiotom zápasu už v 15. minúte

Reagovat
Ed_Hazard

Co to tam je zase za rozhodcu ty vole? Roztraseni bol este len nastupoval na travnik. Doslova stelesnenie paniky a zmatkov

Reagovat
MystycMac

Hovorím stále La liga ešte bude komédia, Real nehrá nič extra a aj rozhodcovia možno dostali pošepkane aby Ligu zdramatizovali...Keďže atraktivita La ligi upadá.

Reagovat
Cracker10

Cas nalozit na Real, ta Sevilla je uplne trapna.

Reagovat
smazaný uživatel

Za 1,53? Radši si objednej pizzu.

Reagovat
Cracker10

Diky Realu uz jsem plus 200 litru tuhle sezonu davam za 30 litranku a v prubehu budu asi “dokupovat”

Reagovat
smazaný uživatel

GL

Reagovat
roman1978

Jasně Bolo

Reagovat
Cracker10

Reagovat
Raul=Real

Nesplietaj

Reagovat
Ed_Hazard

My nie sme o nic lepsi. Vobec ma neprekvapi ak tam supne Sevilla z kontry nejakeho nahodaka.

Reagovat
misinho7

Uz to presne vidim..abo standartka a Ramos. Toto je presne match o tom kde nam drbnu nejaky nahodak.

Reagovat
Cracker10

To si nemyslim, ty jsou radi, kdyz prelezou pulku.

Reagovat
Mateo16

Fran za Mendyho , Valverde za Modrica / Gulera len tam pls nech tam neda Ceballosa

Reagovat
Cracker10

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl, ja za tento víkend viděl bez přehánění v zápasech dohromady tak 30 tyčí, to není možné.

Reagovat
Mateo16

WOW lunin to bol cisty gol co teraz chytil

Reagovat
smazaný uživatel

55' následující gól Real 1,5, však nemají žádný tlak, sázkovky opět jedou

Reagovat
misinho7

To tam uz musi padnut..uz to nemoze Sevilla dalej drzat.

Ta lava strana ked sa rozbehne Vini a Rodrygo, parada

Reagovat
roman1978

Reagovat
Ed_Hazard

Priznam sa, ze striedanie rozhodcov som este nevidel Darmo, musime tam poslat nasho cloveka

Reagovat
Moshe Dajan

Realisti si vybrečeli jiného rozhodčího

Reagovat
Mateo16

6 minut tam zdrzuju

Reagovat
Ed_Hazard

A nech nezabudnu nastavit 3 min. V prvom polcase 5 min riesili VAR, x osetrovani a preruseni a drbne tam 4 min nastavenie

Reagovat
smazaný uživatel

Lol, střídání sudích a sázkovky vyply kurzy, čeká se na pokyny, až pak zapnou

Reagovat
Cracker10

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle ten nováček nedá, uvidíte, že podlehne tlaku a piskne něco pro Real.

Reagovat
Mateo16

75 minute prve striedanie ty vole Ancelotti

Reagovat
smazaný uživatel

Už se to blíží

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a můžete dávat.

Reagovat
Dayman

Lukaaaaaa ♥♥♥

Reagovat
Mateo16

Asi tolko k tej k hovnu zalohe čo tam bude buduci rok

Reagovat
smazaný uživatel

A je to, ne?

Reagovat
misinho7

Lukitaaaaaaaaaaaaaaaaa

Reagovat
Cracker10

Reagovat
zasranej malíř

Chorvatský bůh - Luka Modrič

Reagovat
zasranej malíř

*

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle to dělá legenda. Když je někdo legenda, je legenda, neuděláš nic. Jestli mu Real neudělá nějakou velkou akci na odchod, tak nech krachne.

Reagovat
Xavi

Peknej ofsajd. Stačilo vyměnit rozhodčího a hned to jde. Ještě tam přiletí Modric a začne řvát nějaké nesmysly. Mel mu Ramos jednu lisknout a byl by klid.

Reagovat
zasranej malíř

Nick

Reagovat
CHONG

Sedí přesně, no

Reagovat
Visca el barca

Že hovno jako ty přileze vždy první

Reagovat
CHONG

Breč dál

Reagovat
misinho7

klasika

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
Xavi

Nemáte co říct.

Reagovat
Tony Stark

Na také sračky, čo píšeš, veru nie

Reagovat
misinho7

Reagovat
Messiáš

Za mě ať klidně gól platí, ale ať se to píská jednotně. Neuznali gól Lipsku, neuznali gól Barceloně proti Granadě, tady gól uznali

A to o zapojení Torrese při gólu Felixe taky nemůže být řeč, ale nepochybně svojí pozicí hru (defenzivu) ovlivnil. Stejně jako dneska Rudiger. Za mě mělo platit oboje, ale takových dvojznačností je ve fotbale bohužel pořád příliš

Reagovat
Visca el barca

Jasně že jo. Takže gól neměl platit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle byla asi na dalších pár let pro soupeře Realu sezóna, kdy mohli vyhrát titul. Přijde Mbappe, posílí možná jinde a ten to zvedne na jinou úroveň. Barcelona nemá šanci na kvalitní posily, na Atletico se umí hrát, bude to možná druhá Bundesliga ve Španělsku, když nepočítáme letošní sezónu.

Reagovat
Xavi

Faul Valverdeho, jasná žlutá, nic.

Faul Sowa, úplně obyc Faul - žlutá.

Pěkně jste si to poresili.

Reagovat
zasranej malíř

Kdo umí ten umí

Reagovat
misinho7

Tebe dobre jebe. Jj Perez uz vie aj na dialku zranit hlavneho rozhodcu.

Reagovat
misinho7

na druhej strane, nieco take by bol Xavi schopne povedat, cize si hodny svojho nicku

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
Xavi

Jj. soustred se na Nick, protože jinak nemáš co říct.

Reagovat
Visca el barca

Nemá na to mozek no

Reagovat
misinho7

hovori najvacsi zaslepeny kkt tu

Reagovat
Visca el barca

Určitě A dál ty naivní bambulo?

Reagovat
Laliga

Nie pretože s takým oslom ako ty je zbytočné niečo rozoberať. Celý prvý polčas nás rezal, všetko do puntíku pískal proti nám. Nepískal fauly na našich, a pískal absolútne nezmysli proti nám, ako napr dva "fauly" Kroosa, ešte mu dal aj žltú. Rodrygo pred šestnástkou jasne faulovaný a nič atď. Ty tu vypichneš jednu vec a ideš robiť chytráka, ale čo čakať od takých chudákov ukrivdených Chápem že vyplakávať patrí k tomu byť fanúšikom Barci Kto neplače nie je skutočný culés

Reagovat
Xavi

to víš, že jo.

Reagovat
Al Capone

Peréz je prostě frajer. Uprostřed zápasu vymění sudího a vyhrajeme, tak se to dělá Barcelono či Juve

Reagovat
Visca el barca

Gól jasnej ofside a ještě se tu bijou do orsou ne

Reagovat
Visca el barca

*prsou

Reagovat
Tony Stark

Ako sa Rüdiger zapojil do hry ty idiot ?

Reagovat
misinho7

Ale to je Visca s nim to nema zmysel.

Reagovat
Visca el barca

Misinko mazej spát, zítra stávačka na šestou do fachy

Reagovat
misinho7

Hehe you wish mozno ty vstavas do fachy o 6 rano, ale ja to ako Ajtak nemusim

Reagovat
Visca el barca

Já určitě ne

Reagovat
Visca el barca

Asi jako Torres

Reagovat
Laliga

Aký Torres stále? koho zaujíma nejaký Torres. Rudiger sa do akcie nezapojil ani v najmenšom, neskákal, odpochodoval bokom, keď nevieš pravidlá nepíš sprostosti na net

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele