LaLiga - preview 24. kola: Athletic favoritem v Almeríi

09.02., 08:56, aktualizováno 12.02., 08:50
Previews
Radost hráčů Athletic Clubu (© AFP)

Beznadějně poslední Almería má před sebou další těžkou zkoušku, v pondělní dohrávce poměří síly s Athleticem. Baskický klub má o motivaci postaráno, výhra ho totiž posune na úroveň čtvrtého Atlética Madrid.

UD Almería - Athletic Bilbao

pondělí 21:00

V pondělí se bude dohrávat čtyřiadvacáté kolo španělské LaLigy a na Power Horse Stadium v Almeríi se představí Athletic Club. Svěřenci kouče Ernesta Valverdeho mají za sebou velmi povedené domácí utkání s Mallorcou, v němž si připsali již třináctou výhru v sezóně. Slovo výhra naopak neznají v Almeríi. Ta se nepříjemně blíží k rekordu Levante, tedy dvacet sedm utkání v lize bez výhry v řadě. Na svém kontě má pouhých šest bodů a záchrana je pro ni už spíše v rovině teorie.

"Rojiblancos” přidali v minulém kole svou prozatím poslední, sedmnáctou porážku na půdě Valencie. Favorit šel do vedení, když se po čtvrt hodině hry prosadil Duro, na něj o deset minut později navázal Jaremčuk. Až po pauze se jedinkrát dokázali prosadit i hráči Almeríe, jmenovitě Arribas. Na zvrat v utkání to ale nestačilo, a tak se poslední tým tabulky vracel domů s prázdnou.

Zejména špatná obrana zatím trápí andaluský tým, ve třiadvaceti utkáních inkasovali už jedenapadesátkrát, což je suverénně nejhorší statistika v celé soutěži. Svěřenci trenéra Garitana musí na této činnosti pracovat, v nadcházejícím zápase se nicméně budou muset zároveň obejít bez Léa Baptistãa, který pyká za červenou kartu. Tu inkasoval právě proti Valencii.

Na straně "Los Leones” naopak může panovat pozitivní atmosféra. Baskové uměli před týdnem jasně přehrát Mallorcu, když na dva zásahy Yuriho z první půle navázal Guruzeta a Muniain. Ještě o něco větší vítězství ovšem zapsali v pohárovém semifinále proti Atlétiku Madrid.

Dvojzápas měl své první kolo na programu v Madridu, domácí rozhodně chtěli potvrdit roli mírného favorita, a to i vzhledem k absenci největších rivalů Realu a Barcelony. Jenže realita byla jiná, domácí hráči sice v zápase byli lepší a vypracovali si množství šancí, jenže se neprosadili. Naopak na straně hostí rozhodl o hubeném vítězství 1:0 z penalty Bereguer.

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Pubill, Baba, Chumi, Centelles - Lopy, E González - Arribas, Melero, Ramazani - Lozano

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Yeray, Paredes, Yuri - Ruiz de Gallareta, Benat - I Williams, Sancet, Muniain - Guruzeta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.90 - 3.86 - 1.76

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Getafe CF - Celta Vigo

neděle 14:00

Nedělní program započne střetnutím, které na Estádio Coliseum od dvou hodin obstarají domácí Getafe a Celta Vigo. Ta je opět namočena do boje o záchranu a i přesto, že má nad prozatím osmnáctým Cádizem tříbodový náskok, rozhodně nesmí usnout na vavřínech, protože do konce soutěže stále zbývá mnoho a mnoho těžkých duelů.

Madridský celek je naopak v tabulce desátý a stejně jako loni se drží v klidném středu. Svěřenci kouče Bordalase Jiméneze odehráli v minulém kole velmi slušné utkání v andaluské Seville, kde se střetli s Realem Betis. Už v osmé minutě pak proměnil penaltu Greenwood a hosté šli do vedení. Ze značky pokutového kopu se pak prosadili i Béticos Isco se postaral o konečný stav 1:1.

O velký rozruch se pak postaral Damián Suárez, kterému byla po osmi a půl letech předčasně ukončena smlouva. Uruguayský krajní obránce, který do Getafe přišel v roce 2015 z Elche si tak bude hledat nové angažmá.

Přestože je Celta až na šestnácté pozici, dokáže občas mile překvapit. Skvěle se jí to povedlo například v minulém kole, kdy zamířila do Pamplony. Osasuna sice nezažívá nijak oslnivou sezonu, konečné skóre 0:3 ale asi přesto čekal málokdo. Hosté šli do vedení ve čtyřiadvacáté minutě, kdy po rychlém pasu De la Torrého skóroval Larsen. Už o minutu později si oba hráči úlohy vyměnili a šokovali dvacet tisíc diváků na El Sadar. Překvapivé vítězství Los Celestes pak ještě v samotném závěru pojistil Douvikas.

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soría - Duarte, Dakonam, Alderete, Rico - Greenwood, Milla, Santiago, Mata - Mayoral, Latasa

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Guaita - Tapia, U Núñez, Domínguez - Manquillo, Jailson, Beltran, Ristić - Mingueza, Larsen, De la Torre

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 2.96 - 4.08

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Rayo Vallecano

neděle 16:15

Fotbalisté Mallorcy i Vallecana jsou sice po třiadvaceti kolech mimo sestupové pásmo, avšak v klidu být nemohou. Bermellones mají k dobru jen tři body a pokud jde o hosty, ti aktuálně zápolí s mizernou formou.

Čtyři respektive pět zápasů, tak dlouho čekají domácí a hosté na další vítězství. Hostující Rayo je na tom přeci jenom lépe, protože jeho náskok na sestupové pozice činí sedm bodů. Při současné formě to ale není mnoho a velmi rychle si mohou Franjirrojos Vallecanos zadělat na problémy.

Vallecano před týdnem podlehlo Seville 1:2, stejným výsledkem nestačilo i na Atlético Madrid a jediným ziskem od 20. ledna byla bezbranková remíza na půdě Realu Sociedad. A pokud bychom zašli ještě dál, od října loňského roku má Vallecano pouze dvě výhry! Je to přitom zvláštní, protože mezi zápasy najdeme i překvapivé výsledky - remíza s Barcelonou i Realem Madrid dávají tušit, že Rayo rozhodně nebude špatný tým.

Vallecanu schází zvládání zápasů s papírově slabšími celky a takové je i utkání na půdě Mallorcy. Ta v minulém kole utržila debakl od Athleticu a už ve dvou zápasech v řadě nedokázala vstřelit gól. Mizerná produktivita je hlavní příčinou toho, proč Bermellones za pět kol nevyhráli.

Mallorca se zatím nemůže ani opřít o domácí prostředí, protože na vlastním stadionu vyhrála jen dvě utkání. Nejspíše je na čase to změnit a získat tolik potřebné tři body. V opačném případě se sestupové pásmo opět o něco přiblíží.

Domácím v neděli nepomůže zraněný Cyle Larin, zatímco za hosty pravděpodobně nenastoupí Diego Mendez. Trenér Francisco po porážce se Sevillou zřejmě sáhne ke změnám.

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajkovič - Gonzalez, Valjent, Raillo, Copete, Costa - A. Sanchez, Mascarell, Morales, D Rodriguez - Muriqi

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Aridane, Lejeune, Espino - Palazon, U. Lopez, Valentin, Trejo - A. Garcia, Camello

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 2.65 - 3.63

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Atlético Madrid

neděle 18:30

Do kola s pořadovým číslem 24 v rámci ročníku 2023/24 nejvyšší španělské soutěže zasáhnou v neděli na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán také celky Sevilly a Atlética Madrid. V tabulce je přitom dělí propast osmadvaceti bodů a zatímco jedni bojují o účast v Lize mistrů, druzí mají s dvaceti body nahnáno, co se souboje o záchranu týče. Jak se Simeoneho svěřenci popasují s nehostinným andaluským prostředím? Dokáže Sevilla navázat na vítězství z minulého kola, a to i přes kupící se absence?

Triumf dokázal tým trenéra Florese zaznamenat na stadionu Raya. "Los Nervionenses" v zápase tabulkových sousedů postrádali takřka celou jedenáctku hráčů. Ramos a Suso byli vykartováni a další sedmička hráčů laborovala se zraněními nebo nedoléčenými bolístkami. Přesto se hosté díky dvěma gólům Yusufa En-Nesyriho z první půle mohli radovat z vydřeného vítězství 2:1. Marocký útočník tak oslavil svůj návrat do sestavy, kvůli Africkému poháru chyběl pět týdnů.

I přes návrat dvou zmiňovaných hříšníků bude kouč Sáchez Flores postrádat šestici hráčů. Zraněné koleno do hry nepustí Gudelje, Nianzoua, Lukebakia a Salase, kromě nich jsou mimo také Marcão a Francouz Agoume. I tak ale domácí mohou spoléhat na menší vytížení a zejména pak na domácí publikum.

Na co však musí spíše zapomenout, to jsou poslední vzájemné zápasy. V nich totiž v soutěžních utkáních již čtyřikrát v řadě padli, navíc naposledy v utkání čtvrtfinále Copa del Rey před čtrnácti dny. Sevillští byli sice na Wando Metropolitano v některých fázích zápasu lepším týmem, přesto jediným gólem rozhodl Depay a poslal Atlético do semifinále.

V něm se v týdnu představili Atléti v prvním utkání na domácím hřišti proti Athletic Clubu. Po vyrovnaném průběhu nakonec na tabuli svítilo skóre 0:1. Baskové dokázali porazit svého soupeře díky trefě Berenguera, na půdě Atlética navíc zvítězili po třinácti letech. Pro "Colchoneros" ale není ještě všem dnům konec, za tři týdny je totiž čeká odveta na San Mamés.

Dlouho to pro Indiány nevypadalo dobře ani v madridském derby, v jednom měsíci již třetím. Na Santiago Bernebéu prohrávali dlouho 0:1 a nevypadalo to, že by se zmohli k vyrovnání. Jenže domácí možná až příliš podcenili závěr a nabyli dojmu, že se nemůže nic stát. To potrestal v nastaveném čase Llorente a překazil tak bílou radost.

V lize je Atlético čtvrté a v souboji o Ligu mistrů má náskok tří bodů na Athletic Bilbao. To čeká v pondělí poslední Almería, a tak se dá čekat, že v případě zaváhání Madridských se na ně bodově dotáhne. O to větší budou mít Atléti motivaci, na jihu Španělska uspět.

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Nyland - Navas, Bade, Ramos, Acuña - Suso, Sow, Soumaré, Ocampos - En-Nesyri, Romero

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Savić, Witsel, Hermoso - Molina, De Paul, Koke, Llorente, Lino - Griezmann, Morata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.79 - 3.69 - 2.02

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Granada CF

neděle 21:00

Jako velmi kolísavé, tak by se daly nazvat výkony svěřenců Xaviho v posledních utkáních a to je vizitka, kterou rozhodně klub o velikosti Barcelony mít nechce. K tomu, aby dali ještě o něco více zapomenout na nezdary z před dvou týdnů, potřebují Katalánci nutně porazit potápějící se Granadu. Ta přijede na Olympijský stadion v roli obrovského outsidera a protože jí pomalu začíná protékat záchrana mezi prsty, bude se za každou cenu snažit na východě Španělska bodovat.

Katalánský celek dokázal zvítězit v posledních dvou kolech, čímž částečně napravil vypadnutí z poháru a výbuch s Villarrealem. Naposledy se z vítězství radoval ve Vitorii-Gasteiz, když zde porazil místní klub Deportivo Alavés.

O výhru 3:1 se v prvním poločase velkým dílem přičinili Lewandowski a Ilkay Gündoğan, kteří si zapsali po jednom zářezu na pažbu. Na snížení Omorodiona záhy odpověděla kometa posledních týdnů, Vitor Roque, který ale vzápětí zachyboval a po druhé žluté se poroučel do kabin. Ani to však hostům nezabránilo v nepřekvapivém triumfu. Barcelona si tak drží třetí flek, dva body před Atléticem Madrid, na druhou Gironu pak ztrácí jen šest bodů a má zápas k dobru.

V úplně jiných patrech se pohybuje Granada, "Nazaríes" okupují v současnosti předposlední devatenáctou příčku a na sedmnáctou Mallorcu ztrácí v této části sezóny již poměrně propastných osm bodů.

V minulém kole do Granady zavítalo k nováčkovskému souboji Las Palmas a i díky výrazně lepšímu tabulkovému postavení byli Ostrované mírnými favority. Byli to ale domácí, kdo šel do vedení v početní nevýhodě, těsně před pauzou se prosadila nová posila z Corinthians Bruno Méndez. Hosté pak už jen dokázali srovnat nepříznivý vývoj brankou Pejina, na vedoucí trefu se i přes zvýšený tlak již nezmohli.

Domácím se před utkáním kupí absence, v trestu je už zmiňovaný Vitor Roque, zranění do hry nepustí Torrese, Roberta, Félixe, Gaviho, Baldého a Alonsa. Za hosty stojí vykartovaní Villar a Piatkowski, dále jsou na marodce Boyé a Vallejo.

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Koundé, Araújo, I Martínez, Cancelo - F de Jong, Christensen, Gündoğan - Yamal, Lewandowski, Pedri

Granada CF - pravděpodobná sestava:
Batalla - Sánchez, Méndez, Miquel, Maouassa - Pellistri, Melendo, Hongla, Ruiz, Neva - Arezo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.19 - 7.83 - 15.90

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Villarreal CF

sobota 14:00

Villarreal se nachází daleko za příčkami, na které byli jeho věrní fanoušci dlouhá léta zvyklí. Současnou neutěšenou situaci se hráči "Žluté ponorky" pokusí zlepšit v sobotu odpoledne, kdy je čeká výjezd do Alavésu. Jenže jeho forma jim moc nadějí nedává.

Deportivo Alavés, mužstvo často bojující o holou záchranu, se totiž v tabulce vznáší nad Villarrealem. Je to sice jen o dva body, což tomuto vzájemnému klání dává nový náboj, ale faktem je, že trenér Luis García odvádí skvělou práci. Jeho mužstvo v minulém kole prohrálo, když nestačilo na Barcelonu, ale na své poměry si vedlo uspokojivě. Předtím v LaLize Depor vyhrál tři zápasy v řadě.

Přesto by trenér García určitě chtěl častěji vyhrávat, protože jeho mužstvo padlo už jedenáctkrát. Ani o domácím stadionu se nedá říct, že by to byla zrovna nedobytná tvrz. Deportivo hrálo na domácí půdě jedenáct utkání, ale vyhrát z nich zvládlo jen pět. Konkrétně s Villarrealem ale nemá špatnou bilanci, na Estadio Mendizorrotza s ním neprohrálo už od roku 2020 a tři z posledních pěti vzájemných utkání s ním také skončili bodovým ziskem.

Trenér García bude trochu limitován při výběru základní sestavy, neboť hrát nemůže zraněná trojice Sedlar, García a Vicente. Villarreal je na tom mnohem hůř. Tentokrát zůstávají na marodce hráči jako Terrats, Pino, Parejo, Suárez, Foyth nebo Pedraza.

Osmapadesátiletý kouč Marcelino, který vyslyšel v polovině listopadu volání svého dřívějšího klubu, zatím nemůže být s výkony svých hráčů moc spokojený. S mužstvem senzačně vypadl z Copa del Rey a v lize vyhrál z posledních šesti duelů jen dvakrát. Jelikož co na tom, že porazíte Barcelonu a dáte jí pět branek, když pak bez gólů remizujete s Cádizem?

Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Sivera - Gorosabel, Marin, Duarte, López - Blanco, Guevara - Sola, Guridi, Rioja - Omorodion

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Jörgensen - Femenia, Albiol, Cuenca, A. Moreno - Akhomach, Comesaña, Coquelin, Baena - G. Moreno, Sørloth

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.48 - 3.43

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Real Sociedad - CA Osasuna

sobota 16:15

Reale Arena se stane dějištěm zajímavého klání mezi domácím Realem Sociedad a Osasunou. Návštěva z Pamplony prohrála už dvě poslední utkání a i když domácí nemají kdovíjakou formu, měli by si s ní snadno poradit.

Real Sociedad má trochu nevýhodu, protože na přípravu tohoto utkání neměl tolik času jako Osasuna. Svěřenci trenéra Imanola Alguacila se zapojili do semifinálového souboje Copa del Rey a že by z něj odcházeli spokojení, to se říct nedá. Roli favorita totiž nenaplnili a s domácí Mallorcou v prvním utkání jen bez branek remizovali. Osasuna měla oproti tomu na přípravu a odpočinek o celé dva dny navíc.

Únor je měsíc, v němž se dění v mnoha ligách láme a rozhoduje se v něm úspěch či neúspěch celé sezony. La Real není výjimkou, protože i on je v tomto měsíci zapojen do bojů na třech různých frontách. A ještě předtím, než se Španělé poperou v Lize mistrů o postup s Paris Saint-Germain, musí svou pozornost obrátit k dění v elitní španělské soutěži. V rámci LaLigy patří mužstvu ze San Sebastiánu až šesté místo a nezdá se, že by dokázalo zopakovat loňskou kvalifikaci do Ligy mistrů. Od poslední příčky pro ni vyhrazené ho dělí už 11 bodů.

Baskický celek musí hlavně rychle přijít na to, jak znovu dávat góly. Jeho obrana funguje, v posledních třech duelech nedostala ani jednu branku, ale faktem je, že v nich La Real ani jednou neskóroval. A těch remíz má na kontě už dost, celkem si Alguacilovi muži dělili se soupeřem body už desetkrát.

Osasuna zatím zdárně plní předsezónní plány a usídlila se na dvanáctém místě v klidném středu tabulky. Pořád je to ale dost daleko od sezony předešlé, v níž Osasuna skončila na skvělém sedmém místě. Za poslední tři duely se Osasuně povedlo jen jednou remizovat, v ostatních případech odešla ze hřiště jako poražený tým. Naposledy nestačila doma na Celtu Vigo, která mužstvu z Pamplony dala snadno tři branky.

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Traoré, Zubeldia, Le Normand, Galán - Merino, Zubimendi, Méndez - Kubo, A. Silva, Oyarzabal

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Areso, D. García, U. García, Cruz, Peña - Oroz, Muñoz, M. Gómez - Arnaiz, Budimir

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 3.33 - 6.43

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Real Madrid - Girona FC

sobota 18:30

V sobotu odpoledne se znovu pustí do boje Real Madrid a jeho cílem budou tři body. Jenže tentokrát na něj narazí mužstvo, které ho neustále pronásleduje, v horším případě se mu Bílý balet dívá na záda. Šlágr, který má napovědět mnohé, neboť dorazí Girona.

Duel mezi prvním a druhým týmem tabulky, který si v podstatě začíná jet svou vlastní soutěž a nedívá se na marné pronásledovatele za sebou. O Realu Madrid to je známo každou sezonu, jen se často mění role toho, s kým se zrovna aktuálně o prvenství zrovna přetahuje. Tentokrát se do téhle role dostala Girona, která podává nadmíru výtečné výkony. A to dokonce do té míry, že od Realu ji dělí jen pouhé dva body!

To, co předvádí Real Madrid v této sezoně, ale dost možná bude nad síly Girony. Ve třiadvaceti utkáních vyhrál Bílý balet osmnáctkrát a prohrál jen jednou. Dohromady si na své konto připsal už 58 bodů, což mu stačí na první místo. Osm bodů ho dělí od arci-rivala z Barcelony, deset pak od městského rivala Atlética. To jsou ty obvyklé týmy, které se s Realem perou o první příčku. Tentokrát je tu ale ještě Girona, která kupodivu byla také poražena jen jednou v celé ligové sezoně.

A hádáte správně, že tím, kdo ji pokořil, byl právě Real. A to zcela markantně, protože Gironu na jejím hřišti porazil 3:0, na což by v sobotu navečer moc rád navázal. Ostatně, Real prohrál poslední ligové utkání od 24. září minulého roku, kdy nestačil na sousední Atlético. V tomto měsíci zatím podal dobrý výkon s Getafe, které porazil 2:0, jenže pak pouze remizoval opět s Atléticem, s nímž letos prostě nemá dobré statistiky.

Na lavičce trenér Ancelotti nemá dlouhodobě zraněné hráče jako Courtois, Alaba a Militão. Teprve v pátek se do tréninku opět zapojil Vinícius a Rüdiger. Girona je ve složité pozici, neboť nemůže počítat s trenérem Míchelem, obráncem Blindem a záložníkem Herrerou, jejichž tresty i přes odvolání platí.

Po snovém startu Girony do nového ročníku asi mnozí očekávali, že nejpozději po svátcích už se dostaví ztráta formy i nadšení a s tím související pád tabulkou. To se ale nestalo, Girona dál věrně pronásleduje slavnějšího soupeře. Girona sice vypadla z Copa del Rey, ale to jí aspoň umožňuje soustředit se čistě na ligu, což Real nemůže.

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Lunin - Carvajal, Rüdiger, Tchouameni, Mendy - Valverde, Kroos, Camavinga - Bellingham - Rodrygo, Diaz

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Couto, E. García, A. Martínez, Gutiérrez - Torre, A. García, Martin - Cyhankov, Dovbyk, Sávio

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 5.44 - 7.06

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Valencia CF

sobota 21:00

Fotbalisté Las Palmas přivítají v sobou večer Valencii a pokud zvítězí, bodově se na svého soupeře dotáhnou. Oba celky jsou ve hře o pohárové šesté místo, ale lepší formou v tuto chvíli oplývají hosté.

Porážka na Atléticu Los Che nevykolejila a po další výhře, tentokrát nad Almeríí, se posunuli už na sedmé místo tabulky. Valencia je zpět v bojích o pohárovou Evropu, protože na šestý Real Sociedad ztrácí jen už jen dva body. Trenér Rubén Baraja však o pohárech nemluví a prioritou je stabilizování klubu. "Z hlediska toho, co jsme zažili minulou sezonu chceme klub stabilizovat, zlepšit se a netrpět," podotkl.

"Musíme se připravit na každý zápas a uvidíme, kam až se dostaneme. Budeme se snažit být ambiciózní a mít soutěžního ducha v každém zápase," pokračoval Baraja. Valencia bude chtít na půdě Las Palmas na předchozí výsledky navázat a dokráčet si pro jedenácté vítězství v sezoně. Venku ale nemá úplně skvostnou bilanci a výhru slavilo jen ve třech případech.

Las Palmas minulý týden nevyhrálo a s Granadou získalo pouze bod. V tabulce je tak za Valencií, na kterou ztrácí tři body. Domácí ostrované se budou moci spolehnout na domácí prostředí, ve kterém s "Netopýry" v rámci nejvyšší soutěže od roku 2002 neprohráli. Samozřejmě je to dáno i tím, že Las Palmas hrálo nižší ligu a to i v loňské sezoně.

Las Palmas bude bez služeb zraněného Benita Ramíreze a k dispozici nebude ani Aaron Escandell, jenž v minulém kole uviděl červenou kartu. Také Valencia hlásí absence. Mimo hru jsou určitě Thierry Correia a Sergi Canos, zatímco start dvojice Diego López, André Almeida.

UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Valles - Park, Suarez, Marmol, S Cardona - El Haddadi, Loiodice, Perrone, K Rodriguez, Moleiro - Sandro

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Foulquier, Mosquera, Özkacar, Gaya - Perez, Pepelu, Guillamón, Guerra - Duro, Yaremchuk

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.65 - 2.90 - 3.28

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Cádiz CF - Real Betis

pátek 21:00

V pátek večer čeká předehrávka 24. kola LaLigy Cádiz a Real Betis. Estadio Nuevo Mirandilla je domovem aktuálně osmnáctého celku soutěže, který se pokusí překvapit favorita ze Sevilly. Ani Béticos se ale výsledková zaváhání nevyhýbají.

Cádiz zažívá hodně složité období, protože se mu na hřišti nedaří po herní ani výsledkové stránce. Až se v pátek večer vypraví na hrací plochu, půjde na ni s vědomím, že usiluje o první ligové vítězství od začátku září! Tehdy se mu překvapivě snadno povedlo zaskočit Villarreal, který s ním ztratil všechny body. Ale pak dlouho nic, tohle bylo jeho poslední vítězství. Celkově Cádiz dokázal vyhrát v této sezoně jen dvakrát, takže se není moc čemu divit, že tráví začátek února až tak nízko.

Je pravda, že od konce minulého měsíce, kdy dorazil na lavičku nový hlavní trenér, Mauricio Pellegrino, jeho nový tým dvakrát remizoval. Ale na záchranu to zatím nestačí. Hlavním problémem je pak ofenziva, která dala dohromady jen patnáct branek, jasně nejhorší výsledek v lize.

Real Betis už taky zažil úspěšnější chvíle, protože v této sezoně si zatím počíná nevyrovnaně. Aktuálně mu patří až osmá příčka se ztrátou dvou bodů na šestý Real Sociedad. V lize zatím vyhrál jen osmkrát, zato se z něj stal remízový král spolu s Mallorcou a právě Cádizem (všechny tři týmy remizovaly už jedenáctkrát).

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelen, Fali, Chust, Pires - Alejo, Escalante, Alcaraz, Navarro - Sobrino, Ramos

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Bellerin, Pezzella, Papastathopoulos, Miranda - Cardoso, Altimira - Rodri, Roca, Fornals - Fékir

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.14 - 2.88 - 2.77

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Madrid
23
18
4
1
48 : 15
58
2
Girona FC
23
17
5
1
52 : 25
56
3
FC Barcelona
23
15
5
3
47 : 30
50
4
Atlético Madrid
23
15
3
5
45 : 25
48
5
Athletic Bilbao
23
13
6
4
42 : 21
45
6
Real Sociedad
23
9
10
4
32 : 21
37
7
Valencia CF
23
10
5
8
29 : 27
35
8
Real Betis
23
8
11
4
26 : 25
35
9
UD Las Palmas
23
9
5
9
23 : 20
32
10
Getafe CF
23
7
9
7
29 : 31
30
11
Deportivo Alavés
23
7
5
11
23 : 30
26
12
CA Osasuna
23
7
5
11
26 : 36
26
13
Rayo Vallecano
23
5
9
9
20 : 30
24
14
Villarreal CF
23
6
6
11
33 : 45
24
15
Sevilla FC
23
4
8
11
29 : 37
20
16
Celta Vigo
23
4
8
11
24 : 32
20
17
RCD Mallorca
23
3
11
9
19 : 30
20
18
Cádiz CF
23
2
11
10
15 : 31
17
19
Granada CF
23
2
6
15
23 : 45
12
20
UD Almería
23
0
6
17
22 : 51
6

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (129)

Přidat komentář
misinho7

Ak bude Rudiger zdravy tak verim, ze remiza pripadne vyhra. Ale ak nebud ani on a bude tam uz len Dani a Tchou tak rip...dufam ze Floro pozera co sposobil stacil aspon jeden stoper na hostovacku a nemusel by tam hrava metera a pol vysoky Dani.

Reagovat
Jordi Alba

Dobrá prasárna to dát pár hodin od koncertu Ed Sheerana, ale tak snad to stihnu. Blind, Herrera out. Nevím jak Dovbyk. Nevím jak to máte přesně s těma obráncema, tak snad to nedopadne jak první zápas. V případě aspoň remízy začnu věřit v minimální šanci na titul, ale nemyslím si. Každopádně ač mi je to proti srsti, tak musíte dojít v LM co nejdál a vysrat se na ligu.

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Seydou Doumbia

Podle mě to dopadne jako první duel, Girona je slušný tým, ale proti Realu nehráli svojí hru a bylo to poznat v tom prvním duelu. Ale LM snad bude, titul by byl sen.

Reagovat
Jordi Alba

Komu tím prospěješ takovýhlema predikcema zápasu?

Reagovat
Seydou Doumbia

Gironě, protože si to přečtou Realisté a podcení je

Reagovat
Ángel di María 22

Je fakt ze Bellingham to tu cte

Reagovat
Seydou Doumbia

i ty, Benzema...vy jste propojení s Realem, tak to bude vědět celý tým...klasické realovské 0:2 a potom vám ta otočka na 3:2 už nevýjde, jak vám to vychází každé kolo bud z 0:1 nebo 0:2

Reagovat
netopier

S Palmami to bude dnes slušný prúser. Ale aspoň je na domácich dobrý kurz

Reagovat
smazaný uživatel

Real Madrid do not regret not signing a CB. @jfelixdiaz

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
misinho7

Cize na jeden z najdolezitejsich zapasov v lige ideme s DM a meter a pol vysokym RB na stoperoch

Ako si posrat sezonu Neuveritelne.

A prepokladam ze nebude k dispozicii ani na LM.

Reagovat
misinho7

Cize vraj out okolo dvoch tyzdnov sialene mam nervy teraz na Pereza. Carlo musi zurit...tolko sa snazia polroka a potom im jedno debilne rozhodnutie z hora moze vsetko znicit.

Reagovat
patas92

Ty jsi panikář tvl Real dneska vyhraje úplně s přehledem

Reagovat
misinho7

Lebo ma to nenormalne stve podla mna absolutne, neverim ze Dani a Tchou ubrania utok Girony

Reagovat
Ed_Hazard

Nehejtuj tu Daniho vysku stale Martinez z UTD ma len o 2cm viac a pritom je to perfektne CB. Tam je kopec inych veci, ktore ma pri Carvajalovi strasia na CB

Reagovat
Salfovic

To jsem ještě neviděl, že by měl tým zraněny všechny čtyři stopery současně

Reagovat
Breze

Dani a Tchou to daju

Reagovat
Kenneth

Za 21 let s Realem sem ještě nezažil abysme šli do zápasu bez stopera a k tomu ještě nejdůležitějšího v roce. Hlavně že musíme číst každý týden nějaké zprávy o té želvě....

Reagovat
misinho7

hlavne ze Carlo hovori ze sa vrati Militao tak netreba..dokym sa borec vrati tak mozno uz budeme out z LM a v lige stracat X bodov potom co bude Dani hrat stopera vikend co vikend

Reagovat
misinho7

Btw tie kurzy su podla mna sialene. Pri nasej absencii je na Gironu 6.7? A aj keby neboli absencie, tak su 2b za nami. Pride mi to dost prestrelene. Tak dnes som to prvykrat v zivote vsadil proti nam.

Reagovat
Vinci

Mne to přijde celkem ok ty kurzy

Reagovat
netopier

Stádo, ktoré sa moc nevyzná vo futbale (čiže 90% tipérov) automaticky tipuje Real bez ohľadu na formu, zostavu a pod.. Podla toho potom aj stávkové upravujú kurzy. Ak vyhrá náhodou Girona, síce vyplatia vysoké kurzy pár znalcom, ale aj tak budú v obrovskom pluse na všetkých ostatných červených tiketoch. Navyše keď dali taký sračkový kurz na Real, tak drvivá väčšina tam šupne na tiket ešte nejaký iný zápas, ktorý im odpáli tiket (aj ak by Real náhodou vyhral)

Reagovat
misinho7

chapem ze niekto kto nesleduje az tak La Ligu si povie ze wtf Girona to je nejaka dedina..ale zas myslim si ze uz je o nej dost povedomie a proste toto nemoze ujst nejakemu normalnemu tiperovi kto aspon ako tak ma povedomie co sa deje vo futbale

Reagovat
netopier

Ja si myslím, že pre skúsených tipérov takéto zápasy nie sú zaujímavé a vyhýbajú sa im. Nikto nevsadí na Gironu veľký vklad aj keď ten kurz je dosť lákavý. Hrajú vonku proti veľkému klubu, ktorý takéto dôležité zápasy dokáže zvládať. Čiže na Gironu to budú tipéri skúšať len zo srandy za pár eur, čo nie je pre stávkové veľké riziko. Na Real Madrid sa neoplatí vsádzať veľké peniaze, pretože ten kurz je absolútne smiešny.

Krčmové stádo bude vo veľkom tipovať na Real a ako som písal vyššie, nahádžu na tiket aj iné rizikové zápasy v smiešnych kurzoch, ktoré im s najvyššou pravdepodobnosťou nevyjdu.

Reagovat
Jordi Alba

To ujde, hodil jsem po dlouhý době trojku na Katar, aspoň vím na čem to případně prohrát.

Reagovat
Jordi Alba

Jinak Girona oba nejlepší stopeři jsou taky out, takže klid.

Reagovat
Breze

My mame pre istotu vsetkych 4 out

Reagovat
zasranej malíř

Lunin,Lucas,Carvajal,Tchouameni,Mendy,Camavinga,Kroos,Valverde,Bellingham,Rodrygo,Vini Jr

Reagovat
Breze

CB netreba

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Fuu no bude sranda

Reagovat
misinho7

ak s tymto porazime Gironu, tak nepochybujem ze tu ligu dame

Reagovat
ACSeRw!n

vubec bych se nedivil, kdyby sme to dneska nezvladli.. obrana v troskach a Mbappe furt nikde

Reagovat
zasranej malíř

Co má s dnešním zápasem společné Mbappe?

Reagovat
Mateo16

Bude hrat obrancu predsa

Reagovat
Mateo16

Tu sa vyplakava na obranov ktora az taky problem nebude.

Hlavne ze ta dvojka Rodrygo - Vinicius tu maju minuty zadarmo , zdravy , zraneny je mu to jedno

Sutaz v tomto klube neexistuje

Reagovat
misinho7

jj cele to vidime zle..problem je vlastne v utoku

Reagovat
Mateo16

problem je ze - Sutaz v tomto klube neexistuje

Reagovat
vacin

Takže mé tradiční, jdi už do prdele.

Reagovat
misinho7

Reagovat
imp.

Napis tohle pred kazdym zapasem pls..

Reagovat
Mateo16

Ty vole pochopil si vobec tu myslienku ktoru som myslel

Sutaz v tomto klube neexistuje

Reagovat
misinho7

Viniiiiii jebe krasa

Reagovat
zasranej malíř

Krása

Reagovat
ACSeRw!n

vaamoooo

Reagovat
MystycMac

Couto to je úplne hráč pre Barcelonu ...

Reagovat
smazaný uživatel

Camavingovi ten zápas dneska sednul, takhle odvážný by měl být směrem dopředu pořád.

Reagovat
ACSeRw!n

Vini dneska hraje s velkou chuti

Reagovat
misinho7

On ked sa sustredi na hru tak nebranitelny a Top 5 hrac sveta no. Mohol by sa sustredit takto stale a nie obcas mat vypadky a hadat sa

Reagovat
unk

Nie vzdy sa to da...Girona na neho nenasadila klasicku zakernu taktiku, tak sa mu hra dobre...

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Aldeano

Reagovat
misinho7

Viniii ten je dnes pri chuti

Reagovat
zasranej malíř

Hey Jude Vini nádherná asistence

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Supr poločas!

Reagovat
misinho7

Od nas teda zatial paradny vykon. Gironu sme k nicomu nepustili. Ta obrana zatial teda drzi.

A Vini dnes mega pri chuti. To iste Jude

Dani zatial posobi ako keby hral stopera cely zivot

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Phillipinho

Real o dost lepsi. Bellingham, Vinicius, na to je obrana Girony bohuzel kratka.

Pouze Cholo je letos schopen tomuhle Realu konkurovat.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
zasranej malíř

Belligoal Vini je dnes naprosto skvělý

Reagovat
misinho7

Vini proste inde. Oneman show.

Reagovat
misinho7

A Belligoal nabehy jak top hrotak

Reagovat
hrundy

Tak jak dlouho Bellingham out ? Tak tři týdny ?

Reagovat
zasranej malíř

Snad 0

Reagovat
misinho7

podla mna to bolo preventivne

Reagovat
Ed_Hazard

Ja som bol s tym 2 mesiace. Ale je prvda ze ja uz som sa v tej chvili na nohy nepostavil nakolko mi v clenku narastol tenisak Uvidime, snad max tolko co pises.

Reagovat
hrundy

Já s tím právě zápas dohrál celý a pak tak 5 týdnů no. Jako pohled to nebyl vůbec hezký...

Reagovat
zasranej malíř

Dnes to tam padá jedna radost

Reagovat
Mateo16

Jedna pozitivna vec - spekulacie o prichode Coutuho skońcili

Neskutocny vykon

Reagovat
vacin

Dám ti návod, jak zde ze sebe už nedělat více debila.

Klikni na "Můj EuroFotbal" pak nastavení a smazat účet.

Nemáš zač

Reagovat
Mateo16

Ja ti dam tiez navod dezolat - nereaguj na mna

Reagovat
vacin

Na ostudu fanoušků Realu se bohužel nereagovat nedá.

Reagovat
misomy6

On nie je fanusik Realu, je to iba ubohy trol, netreba venovat pozornost

Reagovat
kaja900

Něco jako tenkrát diskosku

Reagovat
Salfovic

diskostu sem píše pořád, ne ?

Reagovat
imp.

Diskostu je MystycMac. Pod souhrnem je aktivni.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
kaja900

Reagovat
Miguel19

Ten Couto má teda topovej zápas

Reagovat
misinho7

Sialeny vykon

Reagovat
CR7RONALDO

Ale Joselu na penaltu už radšej nie. Druhá po sebe zahodená

Reagovat
misinho7

Joselu klasik no. Tie penalty nam zatial nejdu. Kde je ta istota ked to kopal CR ci Karim.

Reagovat
CR7RONALDO

Alebo aj Ramos.

Reagovat
MarcoBanco

Však Rodrygo kope dobre nie?

Reagovat
misinho7

Tusim naposledny nedal. Mam pocti ze teraz bude hlavnym exekutorom Jude ale ten nebol na ihrisku.

Inac vsetci katastrofa

Reagovat
CR7RONALDO

Skôr sa budú podľa mňa striedať on a Vinicius. Proti Almerii kopal Jude, no potom v superpohári proti Barcelone Vinicius.

Reagovat
smazaný uživatel

Už aby tady byl Mbappé...

Reagovat
Raul=Real

Ten v PSG na tom s penaltami nieje o nic lepsie

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nikdo není stoprocentní, žejo, hlavní ukazatel je pro mě schopnost proměnit 3 penalty ve finále MS.

Reagovat
sergi

Mascherano bol stopercentný!

Reagovat
CR7RONALDO

Poslednú nepremenil ani on a potom bola trochu taká malá kontroverzia o tom, že prečo išiel kopať on.

Reagovat
Pony Slaystation

Ta penalta jak si uvedomil kontakt az po dalším kroku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi

Ještěže jsem dal přednost sledování Oktagonu.

Reagovat
berger321

Jak hraje Christensen na nové pozici DM?

Reagovat
celeb

posilnuje nasu mizernu defenzivu pod Xavim.

A asi takym sposobom, ze sa na rozdiel od City neponuka ako alternativna moznost rozohravky pre stoperov, ale je nejak strateny v strede ... a akurat nechal skorovat hraca Granady, ktori su napriek zostupovym ambiciam v 1. polcase (u nas) nebezpecnejsi aj aktivnejsi.

Ale fanatici cules povedia, ze hrame pod Xavim fantasticky a sam Guardiola by to s Christensenom nesporavil lepsie.

Reagovat
2miguel1

Lenze my musime hrat na DM, Frenkie je tam otrasny, Gundo otrasny. Ist do sezony bez DM v time ako Barca, je totalny diletantizmus. Asi najpotrebnejsia pozicia v ´pepovskom´ futbale. Ak si mysleli, ze tam bude zaklad Romeu tak su fakt idioti.

Reagovat
celeb

tak inak by som bratov Hernandezovcov uz ani nenazval.

Reagovat
celeb

zaloha Christensen, Gundogan, de Jong, Pedri a nevieme ani poriadne podrzat loptu a vytvarat si sance. Za polcas sme vyprodukovali 2 strely (super zo zostupoveho pasma 5), v podstate vo vsetkom nebezpecnom bol Yamal, ktory aj skoroval.

Nepohoda, nervozita, mnozstvo chyb v rozohravke proti superovi, ktory s najvacsiou pravdepodobnostou zostupi z LaLigy - doma.

Po konci polcasu opraveny piskot na stadione.

Reagovat
alcantara

Snad to zase o gol nejako vyhraju, inak to uz snad ani nevieme, ale na toto pozerat kazdy tyzden? Ved to uz nemoze bavit ani tych hracov na ihrisku.

Reagovat
celeb

Frenkie uz podal ziadost o prestup. Presne pred tym som varoval par tyzdnov dozadu, ze co sa moze stat, ak budu hviezdni hraci, o ktorych je zaujem vsade vo svete vedeni takym drevom.

Reagovat
Visca el barca

Zas bych nepřeháněl. Španělské noviny týden co týden lžou.

Reagovat
alcantara

Frenkie si svoju zmluvu necha vyplatit, o tom by som nepochyboval

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
patas92

V mediích teď začíná klasická sezóna vyhazování Frenkieho. Moc bych těm zprávám nevěřil. V Barceloně si staví barák a má se tu jak král.

Reagovat
rominhoFCB

Petra a Laco nam to dnes vystrielaju.

Reagovat
rominhoFCB

Sa mi zda, ze Yamal pohybovo trochu povyrastol, odkedy je v A time.

Reagovat
celeb

Lol, tak doteraz Granada, ktora nam robi take problemy vonku ziskala len 1 jediny bod! Wau, ako otrasne musime hrat, aby sa zodpovedni prebudili a zacali konecne konat?

Reagovat
celeb

tak ked sa do utoku zapoja vitazi LM a viacnasobni majstri Anglicka a Nemecka, tak vieme dokonca aj skorovat doma proti zostupujucej Granade.

Vidno, ze Xavi nakoniec az taky zly nie je a ked ma k dispozicii svetovych hracov, tak vieme potrapit aj taku Granadu.

Aj ked teda vyrovnali sme len na 3 minuty a zas prehravame ...

Reagovat
Doubas

Může mi někdo vysvětlit, jak je možný, že jsme minulou sezónu dostali jenom 20 golů?

Reagovat
alcantara

Mozno ten vyvrhel Sergio nebol az taky spatny, bohvie... Teraz je to uz konecne lepsie, ked je prec.

Reagovat
patas92

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
HalaMadrid_Flx

určitě + skvělý MAtS

Reagovat
Keboto

Reagovat
Mishko

Sergio bol na tímy mimo +- TOP10 v Európe skvelý, bohužiaľ Xavi nedokázal prispôsobiť taktiku a rozostavenie silnejším súperom, kde už Busquets proste nestíhal...

Reagovat
Moshe Dajan

"experti" ho vyhazovali z Barcelony už tak od jeho 26 let Hlavně, že tam teď máte ještě dvakrát pomalejší želvu Gundogana.

Reagovat
Moshe Dajan

která navíc neumí bránit...tududum

Reagovat
CHONG

Stegen, štěstí, náhoda

Reagovat
Gazdo

A Araujo

Reagovat
Well

Ten šel hlavně strašně dolů.

Reagovat
Gazdo

Tak on mal vzdy jak technicke tak pozicne nedostatky ale vzdy to stihal svojou dravostou, rychlostou a hlavne dobrym nacasovanim obranneho zakroku zakryt tak aby z toho spravil totalny wonder zakrok. Vidim tam paralelu s Umtitim ktory bol tiez ultimatne zviera aj vdaka tomu ze casto hasil na poslednu chvilu a vyzeral pri tom strasne nekompromisne

Reagovat
Ranoth

Granada za poslednych 8 zapasov vonku dala 1 gol

Reagovat
Tony Stark

Čo sa nagélovanému plačkovi zasa nepáčilo, keď dostal znova žltú kartu ?

Reagovat
celeb

Yamal suverejne najlepsi na ihrisku.

Reagovat
celeb

A okamzite golovka supera a dalsia nebezpecna situacia z rohu.

Fanuskovia ostatnych timov sa musia bavit, obrany nefunguju,

Reagovat
ADM

Yamal je úplne inde. Keby nebol z Barcy tak za neho City pošle balík

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele