LaLiga - preview 23. kola: Estadio de Vallecas uvítá Sevillu

02.02., 08:56, aktualizováno 05.02., 08:39
Previews
Estadio de Vallecas (© AFP)

Sevilla se nachází nebezpečně blízko sestupovému pásmu, potřebovala by tak zabrat, aby se jí uvolnilo dýchaní. V pondělí dohrávce zavítá na Estadio de Vallecas, kde si Rayo bude chtít upevnit postavení ve středu tabulky...

Rayo Vallecano - Sevilla FC

pondělí 21:00

V pondělí se bude posledním utkáním dohrávat třiadvacáté kolo španělské LaLigy a chybět u toho tentokrát nebudou mužstva Raya Vallecana a Sevilly. Zatímco "Los Franjirrojos” jsou v tabulce na třináctém místě se ziskem solidních čtyřiadvaceti bodů, jejich soupeř z Andalusie je na tom o poznání hůře. Na ligovou výhru čeká od půlky prosince, rozloučil se se španělským pohárem a v tabulce se propadl na sedmnácté místo, navíc osmnáctý Cádiz má na svém kontě stejný počet sedmnácti bodů.

Vallecano, které touží přerušit čtyřzápasovou sérii bez výhry, se naposledy v dohrávce dvacátého kola představilo na Estadio Metropolitano. Domácí Atlético potřebovalo nutně zvítězit, neboť se na něj nebezpečně dotahuje pátý Athletic Club. Do vedení se Atléti dostali po půlhodině hry, když se hlavou prosadil Mandava. S rychlou odpovědí ale přispěchalo Rayo, ještě do poločasu vyrovnal García. Když už se utkání chýlilo ke konci, chyboval gólman Dimitrievski a tři body pojistil domácím Depay.

Brankář Vallecana takto nechyboval poprvé. Podobnou hrubici předvedl o dvě kola dříve proti Las Palmas. Ostrované tehdy otevřeli skóre a následně zvítězili 2:0. "Los Vallecanos” vědí, že se nutně potřebují zvednout a svého brankáře podržet. A právě v tom by jim mohl pomoci zápas s papírově slabší Sevillou.

Ta se totiž v lize velmi trápí. Z posledních pěti utkání v domácí nejvyšší soutěži získala pouze jediný bod. Ten se jí podařilo ukořistit právě v minulém kole, kdy na svém stadionu přivítala Osasunu. Pozitivem pro "Los Nervionenses” mohl být zejména výkon nováčka Romera.

Ten se v A-týmu Sevilly představil teprve popáté a vstřelil již svůj čtvrtý gól. Po dvaceti minutách si ve vápně zpracoval míč, obešel jednoho protihráče a přesnou ranou nedal šanci brankáři Herrerovi. Hosté ale dokázali srovnat deset minut po pauze. O jejich jedinou branku v utkání se po asistenci Garcíi postaral Budimir. Co mohlo Andalusany mrzet ještě více, to bylo vyloučení středopolaře Susa, který se tak v nadcházejícím mači rozhodně nepředstaví.

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Aridane, Lejeune, Espino - Ratiu, U López, Valentin, Chavarría - Palazón, Camello, A García

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Nyland - Badé, Nianzou, Marcão - Navas, Torres, Agoume, Soumaré, Acuña - Romero, Ocampos

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.19 - 3.24 - 3.81

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Cádiz CF

neděle 14:00

"Žlutá ponorka", to je přezdívka kterou používá jak Villarreal, tak i Cádiz a oba celky se teď utkají na Estadio de la Cerámica. Dalším společným jmenovatelem je jejich nelichotivé umístění v rámci ligové tabulky.

Zejména u Villarrealu je aktuální čtrnácté místo velkým zklamáním, nicméně soudě podle posledního výkonu s Barcelonou by se mohlo blýskat na lepší časy. Hostitelé vyhráli na půdě katalánského giganta divokým výsledkem 5:3. Marcelinův tým přitom předvedl neuvěřitelný finiš, když ještě šest minut před koncem prohrával.

Výsledek z Barcelony byl pro fanoušky balzámem na jinak bolavou duši a ti zároveň doufají, že to pomůže tým zdravě nakopnout. Villarreal by to potřeboval, čtrnácté místo totiž vůbec nekoresponduje s cíli a ambicemi, které domácí celek má.

Zabrat musí i Cádiz, který je namočen do bojů o záchranu. Cádiz v minulém kole remizoval 0:0 s Athleticem a v lize nevyhrál už sedmnáct zápasů v řadě! Paradoxně poslední výhry se dočkal proti Villarrealu, se kterým se v neděli znovu potká.

Cádiz nemá se svým hostitelem vůbec špatnou bilanci. Poslední zápas vyhrál a v předloňské sezoně s ním ani jednou neprohrál. Navzdory těmto faktům je Villarreal v roli papírového favorita, ale dočká se odplaty nebo si Cádiz odveze cenné body?

Villarreal už bude mít k dispozici novou posilu z Aston Villy Bertranda Traorého, ale chybějí jiní hráči - Alfonso Pedraza, Ramon Terrats, Dani Parejo, Raúl Albiol, Juan Foyth, Yeremy Pino a Denis Suarez. Také Cádiz hlásí absence a ve Villarrealu nenastoupí Fede San Emeterio, Luis Hernández, Javi Hernández, Darwin Machís a Roger Martí.

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Jorgensen - Femenia, Bailly, Cuenca, A. Moreno - Akhomach, Comesana, Coquelin, Baena - G. Moreno, Sorloth

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelen, Mari, Chust, Pires - Alejo, Alex, Escalante, Navarro - Sobrino, Ramos

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.61 - 4.16 - 5.81

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Celta Vigo

neděle 16:15

Dva týmy z dolní poloviny tabulky španělské nejvyšší soutěže se utkají v rámci nedělního střetnutí na El Sadar v Pamploně. Domácí Osasuna bude chtít navázat na pozitivní výsledky, kterých zde dosáhla v posledních třech ligových střetnutích, naopak zapomenout bude rozhodně muset na poslední výsledky z venkovních stadionů. Hosté jsou namočeni v souboji o záchranu a aby se odlepili od spodních pater, potřebují v Pamploně bodovat.

Navarrské mužstvo se v minulém kole představilo na hřišti Barcelony. Zápas byl ostře sledován zejména z důvodu avizovaného konce kouče Xaviho po sezóně, který tento krok oznámil jen pár dní před utkáním.

Začátek byl sice ze strany favorita poměrně vlažný, čtvrt hodiny po pauze se ale zaskvěl právě Xavi, který svým střídáním poslal do hry mladíčka Vitora Roqueho a ten se mu už za minutu odvděčil vedoucím gólem. Snahy hostů na srovnání vzaly za své již o čtyři minuty později, když se po druhé žluté nechal vyloučit kapitán David García a Osasuna dohrávala v deseti. Další gól pak už v utkání nepadl.

Neslavilo se ale ani ve Vigu. Sem v minulém kole zavítal tehdejší lídr soutěže, Girona, a na vítězství jí stačil také jediný gól. Po rychlém protiútoku se k bližší tyči trefil Portu a stanovil tak již po dvaceti minutách konečný výsledek utkání. Los Celestes padli už pojedenácté v sezoně a na osmnáctý Cádiz mají k dobru jediný bod.

Co bude hosty v utkání trápit ještě více, to je několik absentujících hráčů. Do utkání vlivem zranění nezasáhne Aidoo ani Swedberg, reprezentační povinnosti si pak plní Bamba. Na straně Los Rojillos by měl chybět akorát García, který pyká za červenou kartu.

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernández - Areso, Catena, D García, Herrando, Mojica - Moncayola, Torro, Oroz - Budimir, Arnaiz

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Guaita - U Núñez, Starfelt, Domínguez - Mingueza, Tapia, De la Torre, M Sánchez - Douvikas, Aspas, Larsen

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.01 - 4.14

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Real Betis - Getafe CF

neděle 18:30

Nedělní program třiadvacátého kola nabídne mimo jiné zajímavý souboj takřka tabulkových sousedů, Betisu a Getafe. Andalusané, kteří budu hájit domácí prostředí jsou aktuálně sedmí, se ztrátou dvou bodů na šestý San Sebastián, Getafe je na tom o pět bodů hůře a okupuje desátou příčku.

Betis má za sebou povedené utkání na Mallorce. Pellegriniho svěřenci čekali na úvodní gól tři čtvrtě hodiny, ale v samotném závěru poločasu udeřili. Fekir předložil míč Altimirovi a ten se zpoza vápna krásnou ranou trefil přesně k tyči. Rajković neměl šanci. Po změně stran už branka nepadla a tak Betis ukončil dlouho domácí neporazitelnost Mallorcy a z oblíbeného letoviska si odvezl tři body.

O bodovém zisku se naopak mohlo pouze zdát Getafe. To však hrálo s o poznání věhlasnějším soupeřem. V malém madridském derby přivítalo na svém stadionu v dohrávce "Bílý balet". V utkání sice předvedlo nebojácný výkon, ten ale na body či vstřelenou branku nestačil. O obě trefy favorita se postaral Joselu.

O víkendu to ale pro Azulones byla úplně jiná písnička. Na Estádio Coliseum přivítali předposlední Granadu a nedali jí příliš šancí. Už ve dvacáté minutě je poslal do vedení Greenwood, na konečných 2:0 pak zvýšil Mayoral. Hosté měli možnost snížit z pokutového kopu, ten ale Uzuni napálil pouze do tyče.

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Bellerín, Pezzella, Papastathopoulos, Abner - Altimira, Cardoso - Rodri, Isco, Diao - Fekir

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soría - Suárez, Duarte, Alderete, Álvarez - Greenwood, Dakonam, Milla, Maksimović - Mayoral, Latasa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.03 - 3.26 - 4.34

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Real Madrid - Atlético Madrid

neděle 21:00

Z nabídky 23. kola španělské nejvyšší soutěže vyčnívá zejména jeden duel a tím je El Derbi Madrileño mezi Realem Madrid a Atléticem. Dva velcí rivalové se střetnou na Santiago Bernabéu a jen v rámci letošní sezony to bude už po čtvrté. I když je v tabulce výše postaven Real, vzájemná bilance je na straně Colchoneros.

Španělská metropole bude na nohou, protože dojde na očekávané madridské derby. Real Madrid i Atlético jsou úspěšní jak na domácí, tak i evropské scéně a samozřejmě oba se pohybují v popředí tabulky.

O něco lépe je na tom Real Madrid, který si před tímto kolem hýčkal na čele tabulky dvoubodový náskok. Atlético je už vzdálené na deset bodů, ale pořád se s ním musí počítat. Real Madrid je v tuto chvíli největším favoritem na zisk mistrovského titulu, v LaLize drží šestizápasovou sérii výher v řadě a celková neporazitelnost činí šestnáct utkání. Tým italského stratéga Carla Ancelottiho okusil hořkost ligové porážky jen jednou a shodou okolností se o to postaralo Atlético.

V minulých kolech si Bílý balet dokráčel pro tři body v Las Palmas i Getafe a na střet s odvěkým rivalem je připraven. "Není to rozhodující moment sezony, nicméně důležitý ano. Bodovat je v této fázi sezony velmi důležité, obzvlášť před Ligou mistrů," upozorňoval Carlo Ancelotti. Italský trenér také porovnal madridské derby s El Clásicem, tedy dalším vrcholem španělské ligové soutěže. "Je to stejné. Jsou to intenzivní zápasy s velkým tlakem. Atlético i Barcelona jsou soupeři, kteří mají všechno, individuální kvalitu a dobrou organizaci. Úroveň zápasů je velmi vysoká,"

Atlético ztrácí na Real deset bodů, ovšem flintu do žita ještě nehází. I když je titul vzdálen, pořád je ve hře umístění v první čtyřce, které Atlético zdaleka nemá jisté. Colchoneros také pokračují v evropských pohárech, v Lize mistrů je čeká Inter a v Copa del Rey Athletic. Právě ze španělského poháru se Simeoneho družině podařilo Real Madrid vyřadit. Ke svému rivalovi má ale "Cholo" i slova uznání: "Real Madrid má mimořádného trenéra, který ten tým velmi dobře řídí. Má také velmi silného prezidenta Florentina Péreze, jenž řídí klub, který je nejlepší na světě."

Hosté před týdnem těsně porazili Rayo 2:1 a vyhrálo po třetí za sebou. V tabulce je Atlético třetí se stejným počtem bodů jako má čtvrtá Barcelona.

Atlético chce být i nadále konkurence schopné a minimálně prohánět Real s Barcelonou. V tomto ohledu se mu povedlo zimní přestupové období a do svých řad přivedlo Horatia Moldovana, Gabriela Paulistu či Arthura Vermeerena. Posledně jmenovaný už stihl debutovat proti Vallecanu a Simeone byl jeho výkonem potěšen.

Historie vzájemných zápasů je nesmírně bohatá a jen v tomto ročníku se Real utká s Atléticem počtvrté. V osmifinále Copa del Rey se po prodloužení radovalo Atlético, v Superpoháru měl pro změnu větší štěstí Real Madrid a ligový duel na Wanda Metropolitano skončil výhrou Atletů 3:1.

Real Madrid stále nemůže počítat s obránci Davidem Alabou a Éderem Militãem. Nejistý byl i start Rüdigera, ale v tuto chvíli se zdá, že německý stoper nastoupí, zatímco absence Tchouaméniho trvá. Podobně je na tom i Atlético. José Giménez, César Azpilicueta a Thomas Lemar jsou na marodce, ale po ruce už bude útočník Álvaro Morata, který dříve oblékal dres soupeře.

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Lunin - Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy - Valverde, Camavinga, Kroos - Bellingham - Rodrygo, Vinicius

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Witsel, Hermoso, Reinildo - Molina, De Paul, Koke, Saul, Lino - Griezmann, Morata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 4.25 - 4.85

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Valencia CF - UD Almería

sobota 14:00

Sobotní program 23. kola LaLigy začne domácí Valencia, která se od dvou hodin odpoledních představí na Mestalle proti Almeríi. Ta sice s "Netopýry" nemá špatné zkušenosti, ale poslední dobou se v lize velmi trápí a ztrácí jeden bod za druhým.

Domácí zakončili lednový program nepříliš povedeným utkáním, minule se totiž vrátili z výletu do Madridu bez bodů. Všechny tři body zůstaly na Wanda Metropolitano, Valencia se střelecky neprosadila ani jednou. To byla už druhá hořká pilulka v krátkém čase, neboť předešlý měsíc kromě jiného znamenal pro klub konec v Copa del Rey. Trochu překvapivě se silnějším týmem v osmifinále stala Celta Vigo, která nasázela svému soupeři rovnou tři branky.

Kromě toho se však Los Che daří, z šesti posledních ligových utkání prohrála Valencia jen jednou, již se zmíněným Atléticem, ovšem hned ve čtyřech dalších utkáních zápasech vyhrát. To se samozřejmě pozitivně projevilo na tabulce, kde tradičnímu španělskému výběru patří osmá příčka. A od pohárových pozic ho dělí jen čtyři body, což je více než hratelná vzdálenost. Dalším pozitivem pro trenéra Rubéna Baraju je fakt, že s výjimkou Canóse a Almeidy nemá na marodce nikoho dalšího.

Almería stále postrádá zraněného Koného a také vykartovaného útočníka Luise Suáreze. To jsou ale jen maličkosti v porovnání s jejími skutečnými potížemi. Hosté jsou jediným týmem v LaLize, který ještě ani jednou nedokázal v této sezoně vyhrát! A je pravda, když se podíváme na jejich skóre, tak zcela oprávněně. Almería má nejhorší obranu v lize, dostala už 49 branek! Útok se také moc nepředvedl, neboť vstřelil pouze 21 branek. Od sedmnácté Celty v tuto chvíli dělí La Unión už 11 bodů.

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Foulquier, Mosquera, Ozkacar, Gayá - Guillamón, Pepelu - Pérez, Guerra, D. López - Duro

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Pubill, Montes, Chumi, Centelles - Lopy, E. Gonzalez - Arribas, Robertone, Baptistao - Ramazani

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.75 - 5.30

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Granada CF - UD Las Palmas

sobota 16:15

Na předposlední tým tabulky Granadu čeká celek z Kanárských ostrovů Las Palmas. Hosté jsou na tom v tabulce výrazně lépe a z devátého místa mají blíže k evropským pohárům nežli k záchranářským starostem.

Po dvou výhrách nad Villarrealem a Vallecanem se hostující Las Palmas muselo sklonit před Realem Madrid, ale situace v tabulce je i nadále velice příznivá. Los Amarillos jsou na příjemné deváté pozici, odkud stále mohou zaútočit na evropské poháry. Proti Realu (1:2) navíc ukázali, že mohou hrát vyrovnanou partii s mnohem silnějším týmem.

V sobotu odpoledne čeká Amarillos papírově lehčí Granada, nicméně lehký zápas to nebude. Granada potřebuje naléhavě body v boji o záchranu a v tomto případě bude mít i výhodu domácího prostředí. Granada jinak vyhrála první duel v novém roce, ale v následujících třech kolech zase nebodoval a vrátila se do starých kolejích.

Co se týče vzájemných zápasů, tak první duel letošní sezony ovládlo Las Palmas nejtěsnějším výsledkem. V minulé sezoně se zase radoval vždy domácí celek.

Granada hlásí jen jednu absenci a tou je zraněný brankář Raul Fernandez. Naopak do sestavy se vrací Lucas Boye a Martin Hongla. Debut si zřejmě odbude nová akvizice z Manchesteru United Pellistri. Absence má i Las Palmas a v sobotu musí oželet starty Benita Ramireze, Juliana Arauja, Javiho Muňoze.

Granada CF - pravděpodobná sestava:
Batalla - R Sanchez, Mendez, Miquel, Neva - Hongla, Ruiz, Villar - Uzuni, Boye, Arezo

UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Valles - Park, Suarez, Marmol, S Cardona - El Haddadi, Loiodice, Perrone, K Rodriguez, Moleiro - Sandro

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.32 - 3.66

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - FC Barcelona

sobota 18:30

Barcelona v dohrávce 20. kola zvládla svou roli favorita a poradila si s Osasunou. Nemá ale moc času na oddech, protože Xaviho svěřenci se už v sobotu navečer podívají na Estadio Mendizorrotza. A domácí Depor v poslední době už několikrát ukázal, že zadarmo svou kůži rozhodně nikomu nedá.

Deportivo si totiž nachystalo svou formu na tu nejvhodnější chvíli. Jednapadesátiletý španělský kouč Luis García může být náležitě hrdý na práci svého realizačního týmu, protože domácí šplhají tabulkou vzhůru. Už se nechtějí spokojit jen se záchranou, jako tomu bývalo v minulých letech. Aktuálně se jim povedlo dostat se až na jedenácté místo a ani to nemusí být konečná. V poslední době musel Depor polknout jen nepříjemnou porážku s Athleticem, která znamenala vyřazení z Copa del Rey.

V lize nicméně zažívá skvělé časy a za posledních šest kol už čtyřikrát bodoval. V minulých třech zápasech se mu dokonce povedlo vyhrát, když si postupně poradil se Sevillou, Cádizem a naposledy dal nechal svůj útok zazářit na půdě domácí Almeríe. Té vsítil rovnou tři góly a ještě k tomu udržel čisté konto, takže nějaké momentum na straně trenéra Garcíi a jeho mužů rozhodně je. Otázkou zůstává, co s ním provede Barcelona.

Na ni se Deportivu moc nedaří, a to ani na domácí půdě. Na vítězství proti katalánskému mužstvu čeká už od roku 2016, kdy slavně vyloupil Camp Nou. Od té doby každopádně střídá průměrné výsledky s podprůměrnými debakly. Naštěstí pro něj však má trenér García k dispozici kompletní kádr, tedy s jedinou výjimkou, a to zraněným obráncem Sedlarem.

Barcelona je na tom podstatně hůř a právě množství či frekvence zranění mohou za to, v jak (na své poměry) špatné situaci se nachází. Trenér Xavi nemůže pro cestu do Alavésu počítat s Ter Stegenem, Martínezem, Alonsem, Baldem, Gavim, Félixem, Torresem a Raphinhou, což už jsou obrovské ztráty. I kvůli tomu se Barca v sezoně dost trápí. LaLiga pro ni má až čtvrté místo se ztrátou osmi bodů na první příčku, v Copa del Rey vinou Athleticu už Blaugranas taky nepokračují.

Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Sivera - Tenaglia, Marin, Duarte, Lopez - Blanco, Guevara - Vicente, Guridi, Rioja - Omorodion

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Peña - Koundé, Araujo, Christensen, Cancelo - Gündoğan, Pedri, F. de Jong - Yamal, Lewandowski, F. López

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.23 - 3.68 - 1.92

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Girona FC - Real Sociedad

sobota 21:00

Girona bude v sobotu odpoledne na Estadi Montilivi usilovat o své 18. vítězství v La Lize. Druhý tým tabulky přivítá Real Sociedad. Domácí jsou v současné době ve skvělé fazoně a ztrácejí pouze dva body na první Real Madrid, zatímco Real Sociedad je na šesté pozici o dva body před sedmým Realem Betis.

Girona má v letošní sezoně LaLigy bilanci 17 výher, čtyř remíz a jedné porážky z 22 zápasů, přičemž s celkovým počtem 55 bodů je druhá. Katalánský celek má v boji o první čtyřku obrovský náskok 13 bodů před pátým Athleticem Bilbao, což by stále představovalo úžasnou sezónu, i kdyby v její závěrečné fázi vypadl z boje o titul.

Vyřazení Girony ve čtvrtfinále Copa del Rey by jí mohlo v boji o titul pomoci, protože se nyní může soustředit pouze na ligu, zatímco Real Madrid bude v nadcházejících týdnech myslet jak na LaLigu, tak na Ligu mistrů.

Míchelův tým 14. ledna v lize překvapivě remizoval bez branek s poslední Almerií, ale poslední dvě výhry v nejvyšší španělské soutěži si připsal, když porazil Sevillu 5:1 a Celtu Vigo 1:0.

Hosté nastoupí do zápasu po bezbrankové remíze s Rayem, po níž se v tabulce nacházejí na šestém místě a z úvodních 22 zápasů získali 36 bodů. Baskové ztrácejí na čtvrtou Barcelonu 11 bodů, takže pro ně bude obtížné vybojovat si účast v Lize mistrů, zatímco na pátý Athletic ztrácejí bodů šest.

Naposledy se Algaucilovi svěřenci představili na domácím hřišti v minulém kole, kdy ve velmi divácky nezáživném utkání remizovali s Vallecanem 0:0. Větší úspěch pak zaznamenali o pár dní dříve, když si ve Vigu poradili v rámci Copa del Rey s domácí Celtou a postoupili do semifinále soutěže, kde se navíc utkají s hratelnou Mallorcou.

První vzájemný zápas sezóny přinesl remízu 1:1. V San Sebastiánu šli do vedení domácí po trefě Kuba, za hosty srovnal čtvrt hodiny před koncem Dovbyk. Jednalo se o utkání prvního kola a pro Gironu to byla jediná ztráta z prvních sedmi kol. Dokáže nyní Sociedad znovu svého soupeře potrápit?

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Couto, A Martínez, Blind, Gutiérrez - Herrera, A García - Cyhankov, Martin, Savio - Dovbyk

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Aramburu, Zubeldía, Le Normand, Pacheco, Galan - Méndez, Zubimendi, Merino - Oyarzabal, Becker

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.52 - 4.02

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - RCD Mallorca

pátek 21:00

LaLiga teprve ve čtvrtek večer dohrála odložené dvacáté kolo, ale už v pátek se znovu spouští stavidla španělského fotbalu k tradiční páteční předehrávce. Tentokrát se v ní podíváme do Baskicka, kde domácí Athletic hostí návštěvu z Mallorky.

Athletic sice nedávno převálcoval Barcelonu a slavil na její úkor postup do další fáze Copa del Rey, jenže pak znovu zaváhal. V rámci ligového rozpisu 22. kola totiž nenaplnil roli favorita a s domácím Cádizem dokázal jen remizovat. Proti mužstvu, které reálně bojuje o záchranu, si nevytvořil dostatek šancí a diváci se na Estadio Ramón de Carranza nakonec nedočkali ani jedné branky.

Výsledek znamenal pro svěřence trenéra Ernesta Valverdeho to, že se nedokázali posunout na čtvrtou příčku před Barcelonu, která má na kontě o jeden zápas méně. Zároveň si ale udržují dostatečný odstup od svých nejbližších pronásledovatelů, neboť regionální arci-rival ztrácí na Athletic stále šest bodů. Mužstvo z Bilbaa si dál věří zejména v obraně, z níž udělalo svou velkou zbraň. Athletic zatím inkasoval jen 21 branek, což je třetí nejnižší číslo z celé ligy.

Nicméně, ačkoli se to nezdá příliš pravděpodobné, právě s Mallorcou nemá Athletic vůbec dobré zkušenosti. Už třikrát v řadě se stalo, že se oba týmy rozešly remízou, předtím pak Mallorca svého soka dokonce porazila. Poslední výhru Basků nad Mallorcou proto musíme datovat až do září roku 2021. Domácí se budou muset v utkání obejít bez Alexe Berenguera s Ruizem de Galarretou. Mallorce nepomůže Pablo Maffeo a otazník visí i nad startem Samuela Costy.

Hostující trenér Javier Aguirre potřebuje co nejrychleji najít způsob, jak povzbudit své hráče, neboť vyhrávání zápasů je pro ně v této sezoně dost problematická činnost. Mallorca má za sebou už 22 odehraných utkání, ale z výhry se radovala jen ve třech z nich. Tahle nelichotivá bilance znamená, že Mallorca sídlí až na patnáctém místě. Od pásma sestupu ji navíc dělí pouhé čtyři body, takže další zaváhání by pro ni mohlo mít velmi negativní následky.

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Vivian, Yeray, Lekue - Vesga, Herrera - I. Williams, Sancet, N. Williams - Guruzeta

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - González, Valjent, Raillo, Nastasić, Lato - Morlanes, Mascarell, Darder - Muriqi, Larin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 3.90 - 8.51

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Madrid
22
18
3
1
47 : 14
57
2
Girona FC
22
17
4
1
52 : 25
55
3
Atlético Madrid
22
15
2
5
44 : 24
47
4
FC Barcelona
22
14
5
3
44 : 29
47
5
Athletic Bilbao
22
12
6
4
38 : 21
42
6
Real Sociedad
22
9
9
4
32 : 21
36
7
Real Betis
22
8
10
4
25 : 24
34
8
Valencia CF
22
9
5
8
27 : 26
32
9
UD Las Palmas
22
9
4
9
22 : 19
31
10
Getafe CF
22
7
8
7
28 : 30
29
11
Deportivo Alavés
22
7
5
10
22 : 27
26
12
CA Osasuna
22
7
5
10
26 : 33
26
13
Rayo Vallecano
22
5
9
8
19 : 28
24
14
Villarreal CF
22
6
5
11
33 : 45
23
15
RCD Mallorca
22
3
11
8
19 : 26
20
16
Sevilla FC
22
3
8
11
27 : 36
17
17
Celta Vigo
22
3
8
11
21 : 32
17
18
Cádiz CF
22
2
10
10
15 : 31
16
19
Granada CF
22
2
5
15
22 : 44
11
20
UD Almería
22
0
6
16
21 : 49
6

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (244)

Přidat komentář
misinho7

Rudiger asi sa nestihne dat dokopy a Tchou je vykartovany bouhuzial cakam stratu bodov. Netusim koho tam na to CB da.

Reagovat
Laliga

Šancu by mohol dostať Carillo. Obrana v posledných súbojoch s ATL veľa práce nemala a aj tak stihla dostať 8 gólov za dva zápasy. Horšie to nebude

Reagovat
zasranej malíř

Rudimu věřím že to nějak dá

Reagovat
Mateo16

Xavi: "La competición está adulterada por completo, lo ve un ciego"

Reagovat
misinho7

Citam tu jeho tlacovku. A to je sialeny plačko.

Reagovat
sensei25

Nieco podobne ako ty

Reagovat
2miguel1

Tak zas na tomto by som ho nehanil, toto snaď nespochybňuje ani Real

Reagovat
smazaný uživatel

Aby to nezapadlo, tak Betis prodal Luize Henriqueho za 16m do Botafoga a za stejné prostředky přivedl Fornalse, Ávilu a Bakambua, což je docela hustý. Ne že bych teda byl z posledních dvou nějak nadšený, ale ten útok má teď hodně zajímavou hloubku, byť odchodem Henriqueho ztrácí na rychlosti a dynamice.

Reagovat
Mateo16

Luize Henrique nebol clenom zakladnej zostavy a za 16 - 20 mega je to bol skvely predaj

Zakladna zostava bude po novom Ayoze - Isco - Fornals

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom si teda myslím, že budou Diaa dál tlačit do základu, aby ho mohli v létě střelit do PL. Ještě by to chtělo zbavit se Fekira, Carvalha a Williana Josého, což by uvolnilo další velké peníze.

Reagovat
Mateo16

Plus obranu treba vyriešiť Miranda odchadza do AC . Bartru sa trba zbavit, Sokratis zatial nič moc, Abner katastrofa

Ten utok bude konkurencny Wilian Jose, Avila, Bakambu , som zvedavy kto tam bude hrat v zaklade

Reagovat
Phillipinho

Fekir uz se do toho nedostane myslis?

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš si myslím, že už není tak potřebný, na pozici 10 je tam teď Isco, přišel Fornals, takže pokud je o něj zájem z Arábie, tak bych ho určitě prodal a zbavil se jeho platu.

Reagovat
Messiáš

On se tam i hodí. Zdravotně už na tom není kdovijak. Zdravý a ve formě to byl luxusní hráč. Pokud za něj přijde slušná nabídka, tak souhlasím. Nejlepší už Betisu dal, byť on bude mít i velká procenta z následujícího přestupu

Reagovat
Ed_Hazard

Hodna dobra praca. Preco nemas radost z Chimiho? Ten chlap doda vasmu utoku paradny drive. Sa cudujem za tak dlho vydrzal v Osasune a nesiel uz skor niekam vyssie v ramci spanielska.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Vtedy, ked mal najlepsiu formu si odtrhol ACL a potom to uz nebolo na rovnakej urovni

Reagovat
Jordi Alba

Skleněnka.

Reagovat
2miguel1

Laporta

Situace prvního týmu

,,Mám starosti, a dělám pro klub to nejlepší. V těchto momentech musíme být velmi trpěliví, jsme v komplikované situaci, se kterou se ale můžeme vyrovnat. Ještě jsme nehodili ručník do ringu."

,,Xavi je motivovaný, a hráči také. Závisíme na tom, jak jednotní po zbytek sezóny budeme."

,,Minulou sezónu to fungovalo skvěle. Vyhráli jsme La Ligu. Letos máme pocit, že máme silnější sestavu, ale věci nejdou tím správným směrem, jakým bychom si představovali."

Xaviho sbohem na konci sezóny

,,Dozvěděl jsem se to po zápase s Villarealem. Vždycky chodím do kabiny říct hráčům pár slov, a tam jsem se to dozvěděl. Byl jsem šokovaný. Prvně jsem si myslel, že jeho rozhodnutí bylo důsledkem pozápasových emocí. Později jsem ale dozvěděl, že to měl promyšlené, a cítil velký tlak. Nejednalo se o okamžitou rezignaci. Rovněž mi oznámil, že se vzdá svého platu po zbylý rok svého kontraktu. Chtěl jsem, aby pokračoval do konce této sezóny. Je to tak lepší. Nezaslouží si být vyhozen. Kdyby to však nebyl on, tak by teda nebyl do konce sezóny. Akceptoval jsem jeho rezignaci až na konci sezóny proto, že udělal pro klub tak moc, a je to klubová legenda."

Ekonomická situace klubu

,,Jestli budeme schopni dodržet rozpočet, skončí nejtemnější období klubu. Klub zde dělá skvělou práci. Podařilo se snížit klubové výdaje a dluh jen za dva roky práce. Stalo se tak díky velkému zisku generovaným BLM a velkému snížení výplat prvního týmu."

,,Abychom drželi rozpočet, potřebovali bychom ještě nějaké příjmy, které očekáváme z nových sponzorství. Prodej a nákup hráčů by nám taky mohl pomoct."

,,Absolutně vylučuju možnost, aby Barçu vlastnili pouze akcionáři. Vždycky bude vlastněná i socios. Tento model je pro klub velmi důležitý, a láká sponzory. Máme spoustu možností na získání sponzorství. Klíč ke generování zisku je získat investory, ale bez toho, aniž by se stali přímými akcionáři klubu. Pomáhá nám spojení s Barça Studios nebo Bihubem a jejich profit."

,,Když jsme přišli, čelili jsme 500 milionům eur ve ztrátách, a dluhu v hodnotě miliarda a půl euro. Snížili jsme dluh vůči La Lize na 652 milionů a sportovní výplaty na 172 milionů. V konečném důsledku bychom se měli vrátit k pravidlu 1/1 finančního fair play. Prodeje hráčů taky pomůžou."

Nový trenér

,,Výběr nového trenéra je v rukou Deca. Já se soustředím na tuto sezónu."

,,Jsou zde určité podmínky, které bude muset nový kouč akceptovat. Naše sportovní situace se může zlepšit, ale jsou zde záležitosti, které nejsou předmětem k diskuzi, jako například mládežnická struktura."

,,Kterýkoliv kouč přijde, tak musí vědět, že tým má svůj styl, kterým hraje. Avšak každý trenér přináší svůj styl, a svoje osobní nápady."

,,Já jsem nemluvil s žádnými trenéry. Rozhodně však nemáme moc na výběr. Musí to být kouč se silným portfoliem. Náhradník jako Rafa Márquez však taky není vyloučen. Naučil se trénovat tady, a hráče zná dokonale."

Přestupy

,,Deco pracuje na podpisu obou Joaãů."

,,Momentálně žádný náš hráč nechce přestoupit, a všichni jsou motivovaní do zbytku sezóny. Na konci sezóny se rozhodneme."

,,Deco monitoroval situaci ohledně Lucase Bergvalla nějakou dobu. Dali jsme hráči nabídku, a momentálně to je na něm. Ostatní kluby se jej taky snaží získat, jako například Tottenham, který nabízí více, než my."

Real Madrid

,,Real Madrid předvádí cynickou kampaň, která je naprosto nepřijatelná. Soudce rozhodl odložit rozsudek v kauze Negreira, protože oni o to požádali. Jsem si jist, že Barça bude očištěna. Je to kampaň, která nás má za cíl zničit."

,,Co předvádí Real Madrid TV je až hanebné. Jestli by měli alespoň špetku soudnosti, tak by to neudělali. Federace by měla jednat."

,,Jsem proti VARu. Hra ztrácí svou spontánnost. Z jeho nevhodného užití v průběhu zápasu opakovaně Madrid těžil."

,,S Florentinem jsem naposledy mluvil v průběhu Superpoháru."

Reagovat
smazaný uživatel

To je strašně komické, jak na sebe vzájemně kluby hází špínu, jenom teda naše vedení to dělá inteligentně a elegantně. Mám pocit že Laporta vůbec netuší, jak by měl ve své pozici vystupovat, nedovedu si představit, že by se podobně choval Florentino. S tou TV se ale trefil, to je za mě prostě špatně a ničemu to nepomáhá.

Reagovat
Kokesh

Však je to úplná ostuda, co předvádí ze své pozice.

Reagovat
2miguel1

Ja by som ešte doplnil, elegantne a chrumkavo. To, že to robia inteligentne na všetky strany je tiež pravda. Mne sa Florentino podoba u nas na jedneho politika s jamkami To, čo robi Laporta, Perez je proste politika, všetci chcu ziskať čo najvacsi kapital z ich politickych rečí, Laporta nieje taky diplomaticky, ale on taky ani nikdy nebol a jeho ery boli uspešne. Byť tam tak dlho ako Perez, Barca je inde. Byť fanušikom Realu, modlim sa za dlhe zdravie Pereza

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím co je chrumkavo, ale asi souhlasím.

Reagovat
los_blancos

Čo by si robil ty, ak by si vedel, že súčasťou systému sú stále tí istí rozhodcovia, ktorí boli koučovaní obvineným Negreirom? Nechal to tak?

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně bych nepouštěl na klubové televizi sporné situace tak, aby to vytvářelo dojem, že rozhodčí řežou Real. Zařadili tam i výběr ze zápasu s Almerií?... Nemám přehled o tom, jak by se v takové situaci mělo oficiálně postupovat a jaké má klub možnosti. Ta kauza už byla rozhodnutá u soudu?

Reagovat
los_blancos

Prečo by nemali ukazovať jak ich poškodzujú stále tie isté mená už niekoľko rokov? Väčšina z tých rozhodcov na prvú ligu nemá a napriek tomu rozhodujú najviac zápasov RM. A myslím, že o to tu klubu ide v prvom rade, aby CTA prestala zvýhodňovať týchto nekompetentných sudích alebo ich úplne vyhodiť. Lenže to by im nesmeli šéfovať Clos Gómez a Medina Cantalejo...

Nemám pocit, že by sme boli proti Almeríi neprávom zvýhodnení. Ale na tom sa očividne nezhodneme.

Nebola rozhodnutá a je dosť možné, že ani žiadny súd nebude a všetko im len tak prejde.

Reagovat
Kluivert9

"Nemám pocit, že by sme boli proti Almeríi neprávom zvýhodnení." Jak jinak... a o tom to celé je

Reagovat
CHONG

Jenom takové zamyšlení, všechny ty tři situace proti Almérii by se odehrály v opačném gardu, ale shodně by byly všechny tři posouzeny ve prospěch Realu (tedy hráč Realu by zahrál ve vápně rukou a penalta by se neodpískala, hráč Realu by hráči Almérie sáhl do obličeje, Real by z toho dal gól a ten by byl uznaný, hráč Almerie by dal gól paží a ten by uznán nebyl)....

Celkem by mě zajímalo, kolik z těch křiklounů by najednou při posouzení těch situací úplně otočilo, aby to zase mohli naroubovat na zvýhodňování Realu

Reagovat
Messiáš

Ten borec má dojem, že v době Franca byla Barcelona klubem, který byl ve Španělsku nejvíce zvýhodňován. S tímhle demagogem bych se do diskuzí nepouštěl, žije ve svém světě

Reagovat
Xavi

Reagovat
Kluivert9

Tak Realisti jsou v otáčení reality mistři světa

Reagovat
Laliga

https://www.instagram.com/reel/C2Zk2n1tvCD/?igsh=MXQyNXgwYjBveGZpOQ==

Tu je tá vaša ruka, čo ste nevedeli prežiť. Potom hovor o otáčaní reality

Reagovat
Well

To bylo v pohodě nebyl VAR.

Reagovat
los_blancos

Pekne prekrúcaš.

Reagovat
drussbarb

Pochopil jsem to tak, že události ukazují vytržené z kontextu, což je problém

Reagovat
los_blancos

Vytrhnuté z kontextu v akom zmysle? Že ukazujú len to, keď je poškodený RM? To robia, robili a budú robiť všetci, budú si brániť len to svoje. RM to robil už dávno predtým, keď bol v programoch ešte prísnejší, ale nikto to vtedy neriešil.

Reagovat
drussbarb

Že ukazují jen chyby v neprospěch Realu ze zápasů, kdy sudí udělal i chyby ve prospěch Realu

Reagovat
Visca el barca

Že má pravdu, neznamená, že netuší. není to Bartomeu.

Reagovat
JM

Glorifikovat Laportu může fakt jenom úplně zaslepený fanda (Barcy)

Reagovat
Visca el barca

Nevíš

Reagovat
Kokesh

On je to takový Mourinho v obleku. Egoistický megaloman, co zbytečně strhává pozornost na sebe a svou velkou hubou si vytváří zbytečné problémy. Ale tady samozřejmě háji Barcelonu a tak je to nejlepší presi na světě...

Reagovat
CHONG

Spíš takový Babiš, uřvaný vidlák bez špetky severeflexe, který pořád kope kolem sebe...

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
Well

Reagovat
misinho7

Reagovat
JM

Reagovat
technecium

To jses spis ty jak se otiras do Barcy, Xaviho a tak ne?

Reagovat
Visca el barca

Přesně tak

Reagovat
Kenneth

Že to píšeš zrovna ty.

Reagovat
CHONG

Jeden rozdíl tam je, já na Barcelonu ani Xaviho nesvádím vše, co se mi nepovede

Reagovat
JM

To se ozval ten pravý

Reagovat
Kokesh

Může být. Mou mi pasoval z toho důvodu, že ho fanoušci Barcy nesnáší a vlastně ani neuznávají, ale když jim podobný typ člověka dělá prezidenta, je skvělý.

Ale taky co očekávat od "lidí", kteří si na stejný post přeji další tlučhubu Shakiru, návrat zrádce Neymara a při jakékoliv spekulaci bývalých hráčů a funkcionářů RM by je brali všemi deseti...

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
Messiáš

Má svoje chyby. Třeba za tento rozhovor bych ho rozhodně nechvalil. Vyjádření k Xavimu nejsou moc šťastná, pushovani Superligy je takové mlácení prázdné slámy a celkově jsou to politické floskule.

Pro Cules je to ale oproti Bartomeuovi obrovský upgrade a hodně věcí se díky němu opravdu podařilo. Vyvedení klubu z potenciálně hodně temného období je něco za co ho klidně glorifikovat lze, byť je to samozřejmě tluchuba hrající na emoce

Reagovat
Visca el barca

Už jen to snížení nákladu na platy a dluhu. On je skvělý. Až se mu rozvážou ruce, postaví brutální tým. Ostatně jako vždycky.

Reagovat
Kokesh

Každopádně.

Z De Jonga udělá tohle snižování nákladů na platy nejlépe placeného hráče ligy. Akorát to stáhl v potřebných letech a navýšil v letech kdy si myslí, že bude mít opět vyšší zisky a jak říkáš ty rozvázané ruce...to budete mít zase možná největší platové náklady na světě.

Reagovat
JM

No jenom aby to "vyvedení klubu z temného období" nakonec taky nebyly prázdné kecy a velkohubá prohlášení, aby si získal (zaslepené) fans, co mu to žerou.

Čas asi ukáže

Reagovat
Messiáš

Může být, on je to opravdu více politik než "manažer", je možné, že těch kostlivců ještě pár vyplave.

S posledni větou beze zbytku souhlasím

Reagovat
JM

Reagovat
Gazdo

Tak ako o tom ze je to lepsie ako Bartomeu sa ani nemusime bavit ale to by bola aj cvicena opica kedze Bartomeu vylozene tuneloval to by opica nedokazala. Ja si stale myslim ze Font by to zvladol ovela lepsie ako Laporta ale to sa uz nikdy nedozvieme

Reagovat
Messiáš

Zajímalo by mě, jestli i za Fonta by tak bujel nepotismus v klubu. To je asi to, co mě vadí nejvíce. Vypakovani Garcii Pimienty od béčka, který by možná býval i lepší varianta pro áčko než tehdy Xavi. K béčku nejdříve neschopný Sergi a teď Márquez , který na mě taky bůhví jak nepůsobí a děsim se nápadů, jak ho posunout do áčka.

S Decem jsem třeba zatím dost spokojen, ale taky je to zjevně člověk, který půjde Laportovi více na ruku než Alemany s Cruyffem (ten mi teda nechybí).

Plus vliv Mendese, který je bohužel značný

Reagovat
Gazdo

No hlavne ja si myslim ze za Fonta by ten titul nebol a ovela viac by sme sa uskromnili ale to je prave ta cesta ktoru som ja preferoval postupne sa dostat zase tam kam patrime aj ked by sme museli na pociatku zacat dost sekat. Co sa tyka Laportu tak sa prave bojim ze momentalne nie sme z najhorsieho vonku ale sa tam este len rutime ale budem velmi rad keby sa mylim. Ani to nemam nejako podlozene faktami proste len mam taky boby pocit ze to zle este len pride. Pokial teda Deco nezacne carovat a luxusne predavat co by mne osobne nevadilo - ja by som napr nevahal predat nikoho za koho by prisla ponuka 100+ mega s vynimkou Frenkieho a Yamala

Reagovat
Visca el barca

Vždyť ty by si první nadával

Reagovat
Jordi Alba

Neudělal by to rád, ale udělal by to pro dobro klubu. Charakter.

Reagovat
Gazdo

Ja tie vysledky nepotrebujem uz niekolkokrat som to vravel. Mne vobec nevadi ked nas porazi lepsie muzstvo mne vadi ked tam vidim najlepsie zarabajucich hracov v lige ako sa tam premavaju v zahrievacom tempe. Ja sa u futbalu chcem bavit a teraz sa proste nebavim a jedine co ma ako tak bavi su ti nasi mladosi aj ked spravia velakrat chybu ktora vedie ku golu a prehre tak mi to nevadi lebo to k tomu patri

Reagovat
Eichel

Pimientu je obrovská škoda, mali ho dať k Ačku.

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

Prej cynická kampaň...Tak bobáncí po řadu let posílají prachy sudím v podstatě, ale Real předvádí cynickou kampaň. Čurák to je Laporta.

Reagovat
Visca el barca

Nebreč dědku

Reagovat
valloire

Kdo je u tebe dědek cucáku? Seřežu tě jak psa

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Laliga

To povie človek čo riadi klub, ktorý v každej sezóne ktorej nevedie už snáď od založenia, ráta body " ktoré mal mať" a spraví si tabuľku kde je na čele. . Nikde na svete nie je tím ktorý by si tak neustále bral niekoho do úst ako Barca nás. A tento šašo sa ide sťažovať keď mu dá RealTV ochutnať ich medicínu. Ale asi ho štve že by mali zato platiť, keď Barca vlastní patent

Sranda je že aký klub taký fans, zdá sa. Lebo keď pozriem na fanklub Realu, len veeelmi zriedka je tam niečo o Barce, no keď otvorím forcabarca, tam ke pomaly viac článkov o Reale ako o Barce. V jednom kuse plač.

A aktuálne do toho krásne zapadá súčasný tréner. Tem tomu dáva korunu

Reagovat
valloire

Oni brečí celou svoji historii

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
smazaný uživatel

Francouzský sportovní deník L'Equipe nabídl rozsáhlý rozhovor s Edenem Hazardem, který se k životu po kariéře usadil v Madridu. Třiatřicetiletý Belgičan v něm otevřeně mluví o kariéře i o problémech. "Neřešil jsem, co jím. Samozřejmě jsem každý den nechodil na burger. Ale jsem požitkář, rád jím a piju s přáteli. Diety jsou k ničemu, nefungují," řekl Hazard a dodal, že vždy věděl, že nebude hrát do 40. "Věděl jsem, jaký jsem. Vždy mám v lednici nějaké šampaňské," uvedl bývalý hráč Chelsea nebo Realu Madrid.

Tohle by přece mělo být nějak ošetřeno ve smlouvě, ne?

Reagovat
Kenneth

Taky to dotáhl k nejhoršímu přestupu historie.

Reagovat
Jackmaker1989

To bude jednoznačne Mudryk

Reagovat
Salfovic

Nejvtipnější je, že je teď hubenější než když ,,hrál´´ za Real

Reagovat
Well

Asi teď víc sportuje než když byl "profi" sportovec v Realu.

Reagovat
Ed_Hazard

Mozno preto, ze teraz pije toho sampanskeho tolko, ze sa z toho 3x do tyzdna poblije. A ze diety nefunguju.

Reagovat
Xavi

Spíš v Realu byl pod palbou kritiky a teď si užívá.

Reagovat
Well

A za co se dal chválit?

Reagovat
Xavi

Za nic. Vsak to byla oprávněná kritika.

Reagovat
Moshe Dajan

když nastoupí špekáček, dostanete na jazýček

Reagovat
smazaný uživatel

JUST IN: Kylian Mbappé is currently thinking about the right moment to announce his decision to join Real Madrid. @le_Parisien

Sources closes to Kylian Mbappé say that the player is absolutely determined to play for Real Madrid this time, and that nothing will change his mind. @le_Parisien

Reagovat
imp.
Reagovat
misinho7

Boha, ten tim bude mega nabuseny Vini, Jude, Mbappe...och

Reagovat
Messiáš

Omorodion nám slušně zatápí. To je super kauf od Atletica

Reagovat
celeb

nehrame dobre, chvalabohu nasa jedina nebezpecna akcia skoncila golom. Pedriho nepoznavam, Frenkie utopeny niekde na vlavo vzadu ...

Xavi sa ocividne inspiroval Pepkom, ale zeby Christensen predvadzal to co Stones, ci Akanji sa neda povedat. Prve 2 kontakty v strede pola priniesli straty, potom sa mu uz nastastie lopta vyhybala.

Zaciatok hrozostrasny, Alaves rozhodne nebezpecnejsi, Pena jeden superzakrok, ale aj nedorozumenie s Araujom.

Snad to dotiahneme do vitazneho konca, ale zeby to bol z nasej strany nejaky pekny futbal sa povedat neda, co je kratko pred vyradovacou fazou LM nie moc pozitivne konstatovanie.

Este, ze Neapol je na tom podobne.

Reagovat
Messiáš

Neapol musíme ukopat a cokoliv dalšího bude asi už jen bonus. Teď Osimhen odcházel se zraněním za Nigérii a byť mu nic zlého nepřeju, tak jeho absence by samozřejmě pomohla

Reagovat
Kluivert9

Wtf? To byl spíš faul na Roqueho

Reagovat
Laliga

Klasika. Karty v Laligy nikdy nemali logiku. Aj keď toto už je fskt gól

Reagovat
ADM

??? redka?

Reagovat
patas92

Lol, však to ani nebyl faul natož faul na žlutou

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Kejza

Reagovat
Messiáš

Super no. Chudák Roque. VAR druhou žlutou neřeší?

Reagovat
celeb

zial nie.

Reagovat
Unique

Může mi někdo vysvětlit, proč tam ten posranej VAR teda je? Proč hlavnímu nezavolají, že to posral, nebo ať se jde podívat na video? To mě hlava fakt nebere

Reagovat
Messiáš

Já jsem asi pořád pro VAR, ale to jak je používán momentálně je neuvěřitelne tristní a jen zandava argumenty pro lidí, kteří si technologie ve fotbale nepřejí. Kéž by tomu bylo časem jinak, ale už tak na správnou implementaci měli času hromadu a přitom to furt skřípe..

Reagovat
Unique

Souhlasím s tebou. Taky jsem pro VAR. Jak říkáš, už to mohli mít dávno vychytané.

Reagovat
Laliga

Predpokladám že ho nevolali, lebo kontakt tam bol . Celé zle.

Reagovat
Salfovic

VAR v rukou lidí bude vždycky k hovnu.

Reagovat
Kokesh

Přeji, nepřejí, žádný krok nazpět už není. Jen vychytání nedostatků...

Reagovat
Messiáš

Já v to upřímně doufám. Jen si myslím, že málokdo věřil, že to bude v tuhle dobu takhle špatný. Snad vychytávání (aspoň částečně) proběhne v co nejkratší době

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
celeb

2. zlta ani nahodou

Reagovat
drussbarb

A ještě stopku aspoň na 5 zápasů

Rozhodčí se zbláznil

Reagovat
2miguel1

A to ešte bola ponechana vyhoda, kde bol prvy pri lopte hrač Alavesu

Reagovat
Kejza

přesně, taková číčovina, dávno měl tu "výhodu" ukončit

Reagovat
drussbarb

Otřesné, otřesnel

Reagovat
Petrinho17

Ja sa absolútne nebudem čudovať keď La Liga potvrdí, že žltá karta bola udelená správne a Roque dostane 1 zápas stopku.

Reagovat
Laliga

Pri tom ako sa rozhodcovia stále sťažujú, tak by som skôr čakal, že mu dajú miesto jedného zápasu, hneď dva. Zato že ich rozhodnutie spochybňuje

Reagovat
ADM

Lamine musí byť extrémne preťažený za posledný mesiac.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
2miguel1

Kedy ma prist raphinha ferran felix?

Reagovat
Laliga

Nevyzera . Tem chlapec Vám v 16 rokoch zachráni sezónu. Brutálne hrá

Reagovat
Unique

Neuvěřitelný co ten kluk v jeho letech předvádí

Reagovat
patas92

Doufám, že je nenapadne tahat ho po Euru ještě na Olympiadu

Reagovat
Kluivert9

Klidně se vsadím, že jo.

Reagovat
Messiáš

Půjde na obojí a pak bude vyzdimanej jako Pedri. Klasika

Reagovat
patas92

Toho se trochu bojím, no

Reagovat
ADM

Pedri je chodiaca mrtvola.

Reagovat
Visca el barca

To Áčko na Gunda na mrtvolu dobrý.

Reagovat
ADM

Zbytočne prehnaná reakcia.. áčko pekné, samozrejme, ale že v 21 vyzerá akoby behal pred každým zápasom maratón tomu nepridáva.

Reagovat
Visca el barca

Takovej pohyb měl vždycky

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Crustyq

Neskutečná redka...

Reagovat
blaugrana

Spanielski sudi su hanbou.

Reagovat
Hachim Mastour

Treba viac Katalancov a Baskov

Reagovat
Mateo16

Fekir normalne z 2 metrov prestreli praznu branu , On je hotovy

Reagovat
Mateo16

Abner spravi penaltu normalna groteska toto

Reagovat
misinho7

Rudiger ani na lavičke.

Ocakavam ze dnes to bude velmi ale ze velmi zle. Stoper asi Dani abo Mendy

Reagovat
misinho7

Atletom vlastne staci skusat centrovat a nieco tam padne. Dani stoper tak to je v prdeli

Reagovat
CHONG

Mendy - Nacho - Carvajal - Vazquez, to je úplně z prdele

Reagovat
misinho7

ak je nahodou Rudiger zraneny na dlhsie a ideme do klucovej casti sezony s tymto tak je to brutalna chyba Pereza...tymto si viacmenej mozme odjebat sezonu..dnes mam realne strach ze nam Atleti nalozia, neverim ze nedostaneme tak zo 2-3 goly

Reagovat
Kokesh

Já bych se toho nebál. Ale je to Carlův prokauč, v zimě se mělo po někom jít. A ne aby vychvaloval Tchouameniho, jak je na CB skvělý...proti Getafe byl za tu chvíli příšerný, nemá tam co dělat.

Reagovat
misinho7

Carlo vraj obrancu chcel ale Floro nie

Reagovat
smazaný uživatel

Carlo nemá v tomto ohledu absolutně žádné pravomoci.

Reagovat
Kokesh

Samozřejmě, že má. Když máš 2/4 stoperů dlouhodobě zraněný, potřebuješ dalšího. On tam začal cpát Tchou a vychvalovat ho, tudíž se nabudil dojem že nikdo není potřeba. Jenže je...

https://thetrivelaeffect.com/carlo-ancelotti-explains-real-madrids-controversial-cb-decision/

Reagovat
CHONG

Za mě je tohle jenom komunikace směrem vně klubu, Carlo je prostě gentleman a nebude si veřejně stěžovat, že mu Pérez nechce koupit hráče, pochybuji, že mu bylo ze strany vedení nabízeno rozšíření kádru o stopera a on řekl, děkuji nechci, radši tam nacpu Tchouaméniho...

Reagovat
imp.

Reagovat
misinho7

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kokesh

Mourinho už by měl dalšího stopera a nikdo by ani necekl. Vždyť tohle všechno prostě určuje trenér. Pokud by vyžadoval nového stopera, dostal by ho.

Reagovat
CHONG

Jak myslíš, ale já tomu prostě nevěřím.

Reagovat
vilp

Mourinho si nechal dotáhnout Adebayora, když se zranil Higuaín. Podle mě by určitě někdo přišel.

Reagovat
Mateo16

Ale Ancelotti nie je Mourinho. Ved sa pozri na tie prestupy pod Ancelottim

Chcel Havertza a Harryho. Flore ho poslal do prdele a dostal Brahima ( ktoreho nechcel) a Joseluho s ktorym hral ako nahradu za Mariana

Reagovat
smazaný uživatel

U nás to právě trenér neurčuje, musí vařit s tím, co má. Bylo to vidět i v létě, kdy Ancelotti chtěl kvalitního hrotového útočníka, ale vedení se rozhodlo počkat na Mbappého.

Reagovat
Kokesh

Ale Carlo je ten kuchař, chápeš to? Pokud nemá s čím vařit, nic neuvaří. To už může být klidně Babica a dát tam Joselua na CB a říkat jaká je to skvělá polívka, když dal místo brambory hrušku, ale není....

Já proboha netvrdím, že si ukáže na hráče a dostane ho. Ale pokud by vedení řekl, že nemá s kým hrát a alternativy jako Tchou a Carvajal ho nepřesvědčili, někdo by přišel...

Reagovat
smazaný uživatel

A koho tam měl stavět místo něj? A když tam hrál dobře, proč by ho neměl chválit? On může tak maximálně podat žádost vedení o novou posilu, to je všechno, u nás si trenér hráče nevybírá.

Reagovat
zasranej malíř

Lunin,Lucas,Carvajal,Nacho,Mendy,Camavinga,Kroos,Valverde,Bellingham,Rodrygo,Vini Jr

Reagovat
smazaný uživatel

Nic jiného asi ani poskládat nešlo...

Reagovat
Ed_Hazard

Pre mňa nepochopiteľné, že aspon na lavičke nesedí ten Carrillo

Reagovat
smazaný uživatel

Je zraněný, Marvel taky.

Reagovat
Ed_Hazard

ok nič som nepovedal.

Reagovat
zasranej malíř

Je zraněný, stejně tak Marvel

Reagovat
ACSeRw!n

luxusni obrana kridlo, pravej obrance, univerzal a kopyto

Reagovat
Breze

Na lavičke až jeden obranca a to este krajný

Reagovat
misinho7

Vini zraneny? Jezis my sme zdevastovani

Reagovat
Well

Jo 10 min před zápasem cca se to objevilo.

Reagovat
Well

Ta Brahimova technika.

Reagovat
Breze

Brahiiim

Reagovat
misinho7

Brahiiiiiiiiiiiim

Kazdopadne trpneme pri kazdom centre. Musime urcite dat viac golov, lebo nejaky dostaneme pri tej obrane

Reagovat
Mateo16

Brahim Sice nahodny ale aj to sa pocita , taky gol na Bellinghama

Reagovat
Breze

Náhodné sa to k nemu dostalo, ale potom skvelé spracovanie, zachoval chladnú hlavu a krásne zakončil.

Reagovat
misinho7

Zatial z nasej strany dobry vykon. Chcelo by to jeden pridat, Atleti vedia co je dnes nasa slabina a budu to skusat no. Okrem centrov vsak z ich strany nic moc.

Reagovat
misinho7

Btw Lunin naozaj super. Ked sa vrati Thibo ten si nezasluzi byt dvojka. Mohol by byt jednotka v nejakom nadpriemernom ci top klube.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Kokesh

No, Lunin má fakt příšerný odkopy a když vidím Camavingu na posledním, už je čekám oznámení na Livesportu.

Reagovat
Mateo16

Brahim ma tie narazacky uplne dokonale , velmi silna vlasnost

Atletico take zle tempo a nasadenie si ani nepametam , to som teraz dopozeral Betis vs Getafe kde sa sli pozabijať a potom Atletico nasadi taketo trapne nasadenie

Reagovat
Mateo16

Nacho

Reagovat
Breze

No vedeli sme, ze centry a rohy budú slabina.

Reagovat
zasranej malíř

Saul

Reagovat
misinho7

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
mistr129

lol

Reagovat
Acquanni

Ehm, proč to neuznali? Padl gól, odešel jsem na záchod, pak čumím do telefonu a teď koukám, že je skóre furt 1:0

Reagovat
vacin

Saul stál v ofsajdu a při tom byl v kontaktu s Luninem.

Reagovat
Acquanni

A bylo tam od Saula opravdu ovlivnění Lunina, nebo bude mít Xavi aspoň o čem mluvit? Btw. Díky, já to vůbec nevnímal v tu chvíli a pak se hodně divil

Reagovat
Breze

Áno, dosť jasne tam nacuval do Lunina a vôbec sa nesnažil hrat loptu. Jasný faul.

Reagovat
Acquanni

Už jsem to mezitím viděl, tam nebylo o čem hloupost Saula že tam takhle zůstal, kdyby šel do háje, tak to Lunin nejspíš stejně mít nebude.

Reagovat
vacin

Lunin by spíš nezasáhl, ale tím postavením k tomu (ne)zákroku jednoznačně přispěl.

Reagovat
Acquanni

Jo jak jsem psal výše, už jsem viděl a nejspíš by to Lunin stejně neměl, ale hloupost Saula že tam takhle zůstal.

Reagovat
Jesfey

Dle pravidel bych asi písknul jako ofsajd, ale jaký je rozdíl v tomhle ofsajdu oproti tomu, kdy se hráč v ofsajdu na poslední chvíli vyhne balónu a nechá ho někomu jinému?

Reagovat
HV

Tak asi v tom, že v tomhle případě brání brankáře? Třeba?

Reagovat
Jesfey

A "brání brankáře" je co? Gólmana se nedotknul, to i ten již zmíněný hráč v ofsajdu zavazí a především svým pohybem mate, což tady Saúl ne.

Reagovat
vacin

Svým postavením zabránil brankáři v zákroku. Byl v postavení mezi střelcem a brankářem. Jasnej ofsajd

Reagovat
vacin

U té přihrávky pak záleží jestli zavazi soupeři nebo ne.

Reagovat
Jesfey

Ano, takže opět záleží na interpretaci a na tom, jestli rozhodčí cítí, že zavazel nebo ne.

Reagovat
HV

Chtěl jsi vědět rozdíl, tak ho už víš. Saul brankáři bránil v pohybu, víc k tomu nemá smysl psát. Navíc sám píšeš, že to je podle pravidel ofsajd…

Reagovat
Jesfey

Ty jsi absolutně nepochopil, o čem tahle konverzace byla.

Reagovat
HV

Ok

Reagovat
Ángel di María 22

Jasna penalta na Lucase, ten sudi se posral ne? jak tohle muzou nezkontrolovat?

Reagovat
zasranej malíř

Nevím, zas tak dramatické mi to nepřišlo

Reagovat
HV

Reagovat
misinho7

Simoneho by uz jeblo...aj tak bude plakat pre ten offside

Reagovat
Mateo16

Ty toto mala byt jasna penalta. Tie rozhodnutia rozhodcov v LaLige su tento rok suverejne najhorsie

Reagovat
HV

Jak by řekl Xavi: Všichni to vidí

Reagovat
Breze

Zrovna tieto rozhodnutia ale Xavi určite nevidí

Reagovat
Miguel19

Na Juda to nepískne, aby pak pískl faul za menší zákrok

Reagovat
misinho7

Tak toto jasna penalta...

Reagovat
Mateo16

Rodrygo 4vs2 a on to vysepci

Reagovat
Vinci

Jude jasná žlutá za simulaci ale

Reagovat
One-Real

Camavinga už minimálně 5x na soupeře

Reagovat
Mateo16

Este ze hra pred Kroosom

Reagovat
smazaný uživatel

Po tom zranění nepůsobí vůbec dobrým dojmem.

Reagovat
Mateo16

Stiedania Ancelottiho

Prečo dat dole Brahima ked tam mozem nechat uplne tragickeho Rodryga ,

Reagovat
vacin

Už jdi do hajzlu.

Reagovat
Breze

Brahim najlepší hráč na ihrisku a Carlo ho vystrieda...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak naskočil do zápasu na poslední chvíli, nemusel být úplně připravený, má pořád zraněné to rameno...

Reagovat
Breze

To mas pravdu. Len to mrzí, lebo hral fakt parádne.

Reagovat
Mateo16

To rameno bude mat este velmi dlho zranene pokial nepojde na operaciu

Reagovat
imp.

V Brahimovi jsem se spletl. Myslel jsem si, ze to bude prumerak, ale je skvelej.

Reagovat
misinho7

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, neočekával jsem, že zvládne nahradit Asensia.

Reagovat
Mateo16

On je este lepsi ako Asensio

Reagovat
Breze

Momentálne je o parník lepši ako Asensio.

Reagovat
smazaný uživatel

Než Asensio ze které sezóny?

Reagovat
vilp

Z každé.

Reagovat
smazaný uživatel

17/18 a 21/22 byl lepší. Asensio vždycky dostával za mě nepochopitelný hate.

Reagovat
vilp

Protože to byl nudný alibista s Top střelou.

Reagovat
Eichel

Reagovat
Breze

Jediná vec v ktorej mal Asensio kedykoľvek navrch bola ta jeho fantastická strela lavackou, ta ho vytrhavala z priemeru. Inak to bol hráč, ktory mal vždy len záblesky geniality, ale inak bol často dlhé časti hry na ihrisku úplne neviditeľny.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Mateo16

Dnes prekonal svoju najlepšiu sezonu v AC

Reagovat
Ed_Hazard

Ono sa celkom dalo čakať ze bude super. Ja ho žeriem od prvého zápasu.

Reagovat
r3

Detto.

Reagovat
Miguel19

Jedna padavka za druhou. To je příšerný

Reagovat
Vinci

To je hrozná mrdka ten joselu

Reagovat
zasranej malíř

Zbytečný gól hoši

Reagovat
PP

Nacho byl někde na houbách..

Reagovat
smazaný uživatel

Skvěle zvládnutý závěr, absoulutní rezignace na jakoukoliv hru dopředu, stáhnout všechny ofenzivní hráče a potom to tak dopadá.

Reagovat
Al Capone

Ztracený body, byly jsme jasně lepší.

Reagovat
Manik...

Tpč nespravedlnost prostě funguje.

Reagovat
Vinci

Přesně, real měl prohrát za tu nesportovnost

Reagovat
Manik...

Reagovat
Cracker10

Reagovat
Breze

Skoda, zbytočná strata.

Reagovat
Manik...

Jebky opět neukázali nic. Zrušte ten trapný klub.

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
Manik...

Nebreč. To se stává, že lidi nesnáší jiné kluby.

Reagovat
Salfovic

Ty vole, proč šel do toho Nacho nohou

Reagovat
ACSeRw!n

bod dobrej, stejne uz mame titul jistej

Reagovat
Mateo16

Manuella Pellegriniho zrejme vyhodia , ocakavam v nasledujucich mesiacoch . To je pre neho KO

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele