LaLiga - preview 20. kola: Real čeká Getafe

12.01., 09:13, aktualizováno 01.02., 09:02
Previews
Coliseum Alfonso Perez (© AFP)

Real Madrid bude ve čtvrtek večer dohrávat odložený duel 20. kola na půdě Getafe. Aby sesadil z prvního místa LaLigy Gironu, stačí Bílému baletu vybojovat proti desátému celku soutěže bod.

Getafe CF - Real Madrid

čtvrtek 21:00

Poslední ze tří dohrávek 20. kola LaLigy se odehraje na Estadio Coliseo del Golfo, což je tvrz domácího Getafe. Madridské mužstvo doma prohrálo zatím jen jedno jediné utkání. Tentokrát proti němu ale stojí samotný Real Madrid, který potřebuje bodovat, aby se vrátil na první příčku.

Getafe se v poslední době trochu přestalo dařit a prohrálo krátce po sobě se Sevillou a Osasunou. To mělo za následek jednak vypadnutí z Copa del Rey a jednak propad na desátou příčku v lize. Minule se ale svěřenci trenéra Josého Bordaláse přeci jen trochu zvedli a doma se jim v pondělí povedlo porazit Granadu. Především první půle pak stála za to, prosadilo se v ní totiž duo Mason Greenwood a Borja Mayoral, navíc se domácím povedlo udržet čisté konto.

Především Mayoral si mohl užívat své vystoupení, dal totiž už svou čtrnáctou branku v sezoně a v ligovém žebříčku mu patří sdílená první příčka po boku Dovbyka s Bellinghamem. Právě s ním se teď potká přímo na hřišti v souboji o prozatímní korunu krále střelců. A čerpat bude především z domácího prostředí, kde se Getafe velmi daří. Z deseti zde odehraných utkání se Bordalasovým svěřencům povedlo prohrát doma jen jednou!

Navíc se Getafe povedlo doma dostat jen šest ligových branek. Azulones se nyní nacházejí na desáté příčce, v klidném středu tabulky, což je jejich nadstandard. Ve třech minulých ročnících totiž pokaždé skončili až na patnáctém místě, což by tentokrát moc rádi vylepšili. Tentokrát jim bude scházet Arambarri s Moribou, ale do hry se vrací trio Carmona, Suárez a Milla.

Real postrádá obvyklé zraněné, tedy Courtoise, Alabu a Militãa. Jude Bellingham, který minulé kolo vynechal kvůli naakumulování karet, se opět postaví do zálohy a pokusí se přidat další branky ke svým čtrnácti ligovým trefám. V minulém kole proti Las Palmas Realu chyběl a jeho absence byla znát. Nakonec se ale přeci jen ukázala kvalita Bílého baletu a trenér Carlo Ancelotti mohl slavit díky trefám Viníciuse s Tchouaménim obrat na 2:1. Pokud vyhraje i nyní, vrátí se na první místo před Gironu.

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suárez, Djene, Alderete, Rico - Greenwood, Maksimovic, Milla, Aleñá - Mayoral, Mata

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Lunin - Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy - Valverde, Tchouameni, Modrić, Bellingham - Vinícius, Rodrygo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.65 - 4.33 - 1.54

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

FC Barcelona - CA Osasuna

středa 19:00

LaLiga dohání resty a jen jeden den poté, co skončilo 22. kolo, se našla skulinka v programu pro dohrávku 20. kola. Čekají nás v ní celkem tři zápasy a jako první se do sebe pustí Barcelona s Osasunou. Jejich duel začne v Katalánsku už v úterý večer a rozhodně by měl stát za to.

Barcelona totiž potřebuje vylepšit své výsledky a domácí duel s Osasunou bere jako ideální příležitost. Stav, ve kterém se Blaugranas teď nachází, není vůbec uspokojivý. Samotné výsledky, které hvězdný klub svým fanouškům doručuje, jsou poslední dobou tristní. Barcelona už ve dvou minulých soutěžních duelech prohrála a pod těžkou palbu kritiky se dostala zejména její obrana.

Barcelonští nejprve vypadli z poháru Copa del Rey na úkor Athleticu, který dokázala Barceloně dát čtyři branky a vyřadil ji. Minulé kolo LaLigy hráčům katalánského giganta navíc moc pozitiv neukázalo. Villarreal totiž zvládl přidat ještě o jednu branku navíc a díky skvěle sehranému závěru utkání svého soka přestřílel 5:3! Ještě v 83. minutě přitom Villarreal prohrával o jednu branku a vypadalo to, že tři body si konečně připíše Barcelona.

Jenže se tak nestalo, dlouhé nastavení zužitkovala lépe návštěva z Villarrealu. A nejen tenhle výsledek podnítil trenéra Xaviho, aby oznámil trochu nečekanou věc - že totiž po sezoně skončí na lavičce klubu, v němž se coby hráč stal legendou! Na podobná oznámení jsme si museli v posledních dnech zvyknout, ale přeci jen působí jako blesk z čistého nebe. Je pravda, že výsledky poslední dobou nejsou zcela hodné Barcelony.

V LaLize patří Blaugranas až čtvrté místo se ztrátou jedenácti bodů na první Gironu a kromě toho vypadli i v Copa del Rey. Tentokrát nezískali ani španělský Superpohár a ve vyřazovací fázi Ligy mistrů je čeká nevyzpytatelná Neapol. Mnoho neúspěchů jde ale na vrub i kádru, který je často zmítán absencemi. I pro duel s Osasunou chybí Xavimu hráči jako Gavi, Baldé, Ter Stegen, Alonso, Martínez nebo Roberto s Raphinhou.

Osasuna nebude pro Barcelonu zas tak snadným soustem, protože i ona umí zahrát velmi kvalitní utkání. Trenér Jagoba Arrasate vede třináctý tým tabulky, který v šesti posledních ligových duelech padl jen jednou. Zvítězil nad Almeríí nebo Getafe, v minulém kole pak remizoval se Sevillou. Na Barcelonu má čerstvé vzpomínky, protože s ní jeho tým před dvěma týdny prohrál semifinále Superpoháru.

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Peña - Koundé, Araújo, Christensen, Fort - De Jong, Gündoğan, Romeu - Félix, Lewandowski, Yamal

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - D. García, Catena, Cruz - Peña, Ibáñez, Muñoz, Gómez, Mojica - R. García, Budimir

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.58 - 9.54

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Rayo Vallecano

středa 21:00

Atlético si na nedostatek herního vytížení v těchto dnech rozhodně nemůže stěžovat, neboť v neděli večer skončilo jeho utkání s Valencií, jen aby se už ve středu znovu pustilo do boje. V dohrávce 20. kola se Colchoneros postaví proti Rayu, které se jejich ofenzivní síly oprávněně obává.

Dobře si totiž pamatuje, co s ním útok Atlética udělal naposledy. Hrálo se třetí kolo LaLigy, psal se konec srpna. Atlético se v sezoně teprve rozjíždělo, ale jeho sílu odneslo právě Rayo naplno. Atléti neměli se svým soupeřem slitování a roznesli ho na kopytech. V síti brankáře Dimitrievskiho tehdy skončil míč celkem sedmkrát a říká se, že makedonský veterán se dodnes kvůli tomu budí hrůzou. Ve středu tedy bude moci opět stanout proti své noční můře.

Abychom však k němu a celé jeho obraně nebyli zas tak moc kritičtí, je pravda, že Rayo od té doby jasně zpevnilo svou obranu. Celkově i s těmi sedmi nebohými góly inkasovalo Rayo dohromady jen 26 branek, což v porovnání s tak katastrofickým zápasem není špatná bilance. Celkově to hostům stačí na solidní třinácté místo s tím, že od sestupového pásma jej dělí už osm bodů. Svěřenci pětačtyřicetiletého kouče Francisca Rodrígueze v minulém kole dokázali ukončit sérii dvou prohraných utkání a konečně brali body.

Lépe řečeno jeden, nicméně jeho zisku si určitě cení. Proti nim totiž ve 22. kole LaLigy stál Real Sociedad, kterému se letos poměrně daří. S obranou Raya si ovšem ani doma v San Sebastiánu rady nevěděl a nakonec se oba týmy rozešly bez branek. V krátkém sledu teď přichází duel s dalším pohárovým účastníkem, jenž má každopádně mnohem silnější zbraně.

Atlético v poslední době může být oprávněně hrdé na svou obranu. Ta neinkasovala už ve třech soutěžních utkáních po sobě. Nejprve si poradilo 1:0 s Granadou, následně stejný výsledek znovu zopakovalo i se Sevillou v poháru a o výhře 2:0 nad Valencií už byla řeč. Atlético si nechalo jednu branku na každý poločas a o jeho převaze na hřišti nemohlo být pochyb. I díky tomuto výsledku se svěřenci trenéra Diega Simeoneho dostali na třetí místo.

Mají ale stejný počet bodů jako Barcelona, takže nesmějí zaváhat. Colchoneros se opírají o čtvrtou nejlepší ofenzivu soutěže, jenže postrádají zraněného Vitola, Marcose Paula, Lemara a Azpilicuetu.

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Savić, Witsel, Hermoso - Llorente, De Paul, Koke, Ñíguez, Riquelme - Griezmann, Depay

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Lejeune, Hernandez, Espino - Valentin, Pérez - Palazón, Trejo, García - Camello

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.63 - 3.93 - 6.08

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

UD Almería - Girona FC

neděle 14:00

Krátký nedělní program, který kvůli konání Superpoháru čítá jen dva zápasy, otevře v neděli souboj Almeríe s Gironou. Domácí v polovině soutěže stále čekají na svou premiérovou výhru v novém ročníku a s jejich šancemi na udržení ligové příslušnosti to vypadá přinejlepším bídně. Jiné starosti má pak Girona, která je jen o skóre druhá a má více než reálnou šanci na to, zahrát si v příští sezóně Ligu mistrů.

Pět bodů za pět remíz, ztráta propastných jedenácti na nesestupové sedmnácté místo, to je tragická vizitka "Almeriensistas" po odehrání půlky ligové sezóny. Andalusané mají kromě nejhorší obrany v lize také jednoznačně nejhorší gólový rozdíl, který čítá -24.

V minulém utkání se Almería držela proti Osasuně, na branku Budimira ze sedmadvacáté minuty ale až do konce odpovědět nedokázala, navíc statistika očekávaných gólů 0,16 mluví za vše.

Katalánský celek zatím v polovině sezóny předčil očekávání i těch největších optimistů, a to hned několikrát. Fakt, že to s reálným útokem na titul myslí Michelovi svěřenci vážně, dokázali už poněkolikáté, naposledy v minulém kole proti Atléticu Madrid, kdy ukázali neskutečnou mentální sílu a i přes promrhaný dvougólový náskok dokázal v první minutě nastavení rozhodnout Portu a zařídit tak pro svůj celek vítězství 4:3.

První vzájemné utkání obou celků skončilo přestřelkou, ve které dokázala Girona smazat dvoubrankové manko a zvítězit 5:2. Ostatně, ve třech posledních vzájemných zápasech padlo minimálně pět gólů, dočkáme se podobného přídělu i v neděli?

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Pubill, Montes, E González, Akieme - Lopy, Robertone - Baptistão, Arribas, Embarba - Ramazani

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Couto, Juanpe, Blind, Gutiérrez - Sávio, Martín, A. García, Valery - Torre - Dovbyk

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.76 - 3.77 - 2.01

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Cádiz CF - Valencia CF

neděle 16:15

Tři výhry v řadě a dvě v novém roce, taková je vizitka Valencie na začátku roku 2024. V započaté formě chce pokračovat i na půdě Cádizu, který bojuje o záchranu a na výhru čeká už přes čtyři měsíce!

"Kanárci" z Cádizu se vehementně trápí a příchod nového roku zatím nepřinesl žádnou změnu. V tabulce se potácí na osmnáctém místě, ovšem s jednobodovou ztrátou na Sevillu. V Granadě se v minulém kole prosadit nedokázal a to bylo už po druhé za sebou, co nedal ani gól. V tuto chvíli Cádiz jakžtakž zachraňuje vysoký počet remíz, od konce listopadu jich zaznamenal pět a celkem jich má na svém kontě už devět. V tomto ohledu si vedou lépe Betis a Mallorca, plichet mají deset.

Pro tři body na stadion Ramóna de Carranzy se vydala Valencia. V úvodu nového roku má slušnou formu a porazila jak v lize Villarreal, tak i v Copa del Rey Cartagenu. Samozřejmě i Los Che by rádi zlepšili své postavení v tabulce. Aktuální desáté místo není pro fanoušky uspokojivé a minimální metou by měly být evropské poháry.

Valencia první zápas na Mestalle zvládla a vyhrála 2:0, avšak venku je její bilance o dost horší. Na Cádizu dokonce vyhrála naposledy v roce 2005!

Cádizu bude určitě chybět Roger Martí, jenž laboruje se zraněným kotníkem. K dispozici pravděpodobně nebude ani trio Brian Ocampo, José Marí a Gonzalo Escalante. Kvůli zranění zůstávají mimo i valencijští Thierry Correia a Andre Almeida, zatímco Selim Amallah a Mouctar Diakhaby reprezentují Mali respektive Guineu na APN.

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelen, L. Hernandez, Fali, Pires - Navarro, Kouame, Alcaraz, Machis - Ramos, Guardiola

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Foulquier, Mosquera, Paulista, Gayá - Perez, Guillamon, Guerra, Canos - Duro, Yaremchuk

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.24 - 2.79 - 2.78

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Villarreal CF

sobota 14:00

Las Palmas začalo nový rok porážkami jak v lize, tak i ve Španělském poháru a ve víkendovém zápase s Villarrealem bude chtít zjednat nápravu. Úplně stejně je na tom i Žlutá ponorka, která je jen čtyři body od sestupového pásma.

Nový rok nezačal pro aktéry sobotního klání zrovna optimálně. Las Palmas i Villarreal vypadly shodně z poháru a ani v LaLize nepředvádějí dobré výkony. I když v případě domácích se dá hovořit i o smůle, protože s Barcelonou byli jen krůček od senzační remízy. Výhru Kataláncům zařídil až v nastaveném čase Ilkay Gündogan.

Přesně v polovině sezony je celek z Kanárských ostrovů na desátém místě a rád by zde setrval, co nejdéle to půjde. K tomu je však potřeba zase sbírat body. Las Palmas vyhrálo naposledy před měsícem na půdě Deportiva Alavés a v dalších čtyřech soutěžních zápasech už to nedokázalo.

Překvapivě o několik příček níže je Villarreal. Pro Žlutou ponorku je aktuální vývoj velkým zklamáním, tedy alespoň co se LaLigy týče. Na nový rok hosté nezvládli derby s Valencií a v pondělí senzačně vypadli i z Copa del Rey, přičemž přemožitelem byl třetiligový Unionistas.

Villarreal potřebuje na tyto nezdary zareagovat, ale s Las Palmas první zápas letošní sezony nečekaně prohrál. Triumf Los Amarillos režírovali Saúl Coco a Marc Cardona.

Las Palmas bude bez Fabia Gonzáleze, kterého trápí potíže s kotníkem a Daleyho Sinkgravena. Nejistá je také dvojice Marvin Park a Munir El Haddadi. Ani hosté nemohou počítat s kompletním kádrem a k dispozici nebudou mít Raula Albiola, Juana Foytha a Yeremyho Pina. Aissa Mandi je pro změnu na africkém šampionátu.

UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Valles - Suarez, Coco, Marmol, S Cardona - Muňoz, Perrone, K Rodriguez - El Haddadi, Sandro, Moleiro

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Jorgensen - Alti, Coquelin, Cuenca, A Moreno; Parejo, Capoue, Comesana; Baena, G Moreno, Morales

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.68 - 3.53 - 2.70

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Celta Vigo

sobota 16:15

Španělská nejvyšší soutěž se zase po týdenní přestávce rozbíhá a sobotní program nabídne mimo jiné utkání celků spodní poloviny tabulky, čtrnácté Mallorcy a o tři pozice horší Celty. Oba týmy mají za sebou poměrně slušné týdny a zdá se být jen otázkou času, než se odlepí z nižších pater. Sužují je ale zranění, a tak je ve vzájemném klání nečeká nic lehkého.

Celek z Baleárských ostrovů si po těsné porážce na Santiago Bernabéu potřeboval spravit chuť alespoň v pohárovém utkání s druholigovým Burgosem. A povedlo se mu to na jedničku. V první půli gól sice ještě nepadl, ve druhém poločase už se však favorit chytil a góly Gonzáleze, Larína a Pratse zvrátil duel na svou stranu.

K Pirátům byl navíc velmi přívětivý i los. V osmifinále je totiž jedním ze dvou týmů, který si ještě nezahraje proti prvoligovému soupeři, a k dalšímu střetnutí vycestuje na jiný ostrov. V kanárském městě Santa Cruz si zahraje proti místnímu celku Tenerife, které v derby vyřadilo celek ze sousedního ostrova, konkrétně Las Palmas.

Ligový zářez na pažbu si naopak v minulém kole připsali v Olivovém městě. Celta si dokázala připsat velmi cennou výhru 2:1 proti Betisu, kterou si navíc vybojovala v posledních vteřinách. Skóre otevřel už v šesté minutě Ruibal, domácí nicméně z penalty nasměroval k obratu Aspas. Otočka nakonec byla dokonána v šesté minutě nastavení, kdy hostující obraně uprchl čerstvý Swedberg a zařídil domácím tříbodové oslavy.

Stejně jako Mallorčané si i "Los Celestes” poradili s pohárovým druholigovým soupeřem. Přestože na hřišti Amorebiety ještě v poločase prohrávali 1:2, skóre dokázali třemi brankami otočit a zvítězit 4:2. V dalším kole mimochodem narazí Benítezovi svěřenci na Valencii.

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Maffeo, González, Raillo, Copete, Van der Hayden - A Sánchez, Morales, Costa, D Rodríguez - Larin

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Guaita - Mingueza, U Núñez, Domínguez, M Sánchez - Pérez, Tapia, Beltrán, Cervi - Aspas, Larsen

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.41 - 2.97 - 3.62

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Real Sociedad

sobota 18:30

Sobotní podvečer v LaLize ozdobí velmi důležité a populární utkání, neboť se v Bilbau odehraje baskické derby! Do zápasu, ve kterém za posledních víc jak šest let pokaždé padla aspoň jedna branka, půjdou jako favorité hráči domácího Athleticu.

Ti jsou totiž ve skvělé formě, která je nese tabulkou vzhůru. Athletic zvládl zatím z devatenácti odehraných utkání prohrát jen třikrát a v celé LaLize najdeme jen tři týmy, které si vedly lépe. Pokud se něco Athleticu letos opravdu daří skvěle, tak je to obrana. Defenzivní linie baskického celku zatím dopustila inkasování jen devatenácti branek, což je v rámci ligy třetí nejlepší počin. A to už je něco, na co může být trenér Ernesto Valverde rozhodně pyšný.

V rozhovoru pro klubový web zkušený kouč poznamenal: "Jsem velmi spokojený s tím, jak se poslední dobou prezentujeme především v obraně. Narazili jsme na několik velmi silných mužstev, udrželi jsme ale i tak nulu vzadu už čtyřikrát po sobě, což je pro mě skvělý výsledek. Intenzivně pracujeme na tom, aby se z defenzivy opět stala naše silná zbraň a je vidět, že to děláme dobře. Nicméně nesmíme usnout na vavřínech. Tohle je výsledek kolektivní práce, celý tým se do defenzivy zapojuje velmi svědomitě," chválil kouč Valverde.

A je pravda, že jeho svěřenci mu musí dělat velkou radost. Vždyť z posledních šesti soutěžních klání si udrželi čisté konto pětkrát! A to hráli třeba se Sevillou nebo i Atléticem. Ruku v ruce s tím jdou i výhry, protože v devíti předešlých ligových zápasech Athletic neprohrál, šestkrát z toho dokázalo vyhrát. A kromě toho, že postoupilo v rámci Copa del Rey do osmifinále, si vede skvěle i v lize. Zatím se mu totiž daří držet čtvrtou příčku!

Se svým rivalem už Athletic odehrál plno utkání a doma se mu velmi daří. S týmem ze San Sebastiánu prohrál za posledních sedm let jen třikrát. Nyní ovšem nemůže počítat s obráncem Álvarezem, záložníkem Danim Garcíou a především Iñakim Williamsem. V případě La Realu spočívají hlavní absence v útoku - pryč je Kubo se Sadiqem, zraněni jsou Silva a Merquelanz.

Real Sociedad se do derby, které se vůbec poprvé v historii odehrálo už v roce 1909, zapojí s obrovskou chutí vyhrát. V rámci LaLigy se totiž La Real radoval z výhry naposledy na začátku prosince a od té doby si připsal jen tři remízy v řadě. Osm výher v devatenácti utkáních zatím ekipě trenéra Imanola Alguacila stačilo až na šesté místo.

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - Lekue, Vivian, Paredes, Yuri - Ruiz de Galarreta, Vesga - Berenguer, Sancet, N. Williams - Guruzeta

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Marrero - Odriozola, Zubeldia, Le Normand, Tierney - Mendez, Zubimendi, Merino - Barrenetxea, Oyarzabal, Zacharjan

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.04 - 4.24

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Real Betis - Granada CF

sobota 21:00

Sobotní večer nabídne ve Španělsku utkání, které i přes obrovský tabulkový rozdíl obou soupeřů nebude mít jasného favorita. Představí se v něm sedmý Real Betis a předposlední Granada. Nováček soutěže v minulém kole konečně zabral a připsal si teprve druhé vítězství v sezóně, naopak "Verdiblancos” se trápí. Na vítězství už čekají šest soutěžních duelů, a aby toho nebylo málo, loučí se i s domácím pohárem.

Od konce podzimní části Evropské ligy, jejíž konec Betis absolutně nezvládl a propadl se o patro níž, se nad bílo-zelenými stahují mračna. Čekání na ligový triumf trvá již od konce listopadu, navíc zpackaný pohárový zápas s Alavésem dává tušit, že se pod koučem Pellegrinim začíná židle povážlivě kývat.

Přestože byl andaluský celek ve Vitorii-Gasteiz o něco aktivnější, gólově se prosadit nedokázal. Za domácí naopak vsítil jedinou branku Benavídez a poslal svůj tým do osmifinále soutěže.

Granada se s pohárovým působením rozloučila už o dvě kola dřív, a to kontumačně, nyní však uměla konečně naplno bodovat v lize. Podařilo se jí to ve střetnutí s neškodným Cádizem, který v ofenzivě obecně naprosto tápe. Na gól Uzuniho navázal dvacet minut před koncem Zaragoza, hosté navíc po vyloučení Sobrina dohrávali v deseti. Granada je tak na koni a mohla by v malém andaluském derby svého soupeře rozhodně potrápit.

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Ruibal, Pezzella, Papastathopoulos, Abner - Carvalho, Roca - Diao, Isco, Pérez - Iglesias

Granada CF - pravděpodobná sestava:
Batalla - Vallejo, Méndez, Miquel, Neva - Zaragoza, Ruiz, Villar, Carreras - Uzuni, Boyé

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 3.80 - 5.13

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Deportivo Alavés

pátek 21:00

Sevilla má za sebou náročný rok 2023 a v tom novém se pokusí uspět co nejvíc. Začala sice špatně, když minule padla s Athleticem, jenže Deportivo Alavés je papírově snazší soupeř. Domácí navíc mají obrovskou chuť vyhrát, protože právě Depor je jejich tabulkovým sousedem.

Opět už v pátek se odehraje tradiční utkání nového kola LaLigy, tentokráte s pořadovým číslem 20. S ohledem na španělský Superpohár v Saúdské Arábii se tento víkend dočkáme jen sedmi ligových duelů a jako první dva týmy se do sebe pustí Sevilla s Alavésem. Vstup do nového roku se Seville moc nepovedl, svěřenci trenéra Quiqueho Sáncheze Florese hned v prvním utkání těžce narazili na silnější Athletic a prohráli s ním o dvě branky.

V následném pohárovém zápase už byla Sevilla jasným favoritem a tentokrát už se radovala z výhry. I domácí Racing Ferrol jí nicméně dal pořádně zabrat, Sevilla rozhodla o své výhře proti početně oslabenému soupeři až tři minuty před koncem zásluhou trefy Juanla Sáncheze. Opět nic dominantního nebo přesvědčivého. Navíc se Sevilla stále nedokázala dostat ze současného šestnáctého místa v tabulce, což je v jejím podání pořád velmi podprůměrný výkon.

Los Nervionenses se tak nacházejí jen jeden bod od osmnáctého Cádizu a reálně jim hrozí pád do už dobře známých sestupových vod. Není se moc čemu divit, protože si na konto zatím připsali jen tři výhry v celé půlce sezony! Deportivo na tom naštěstí pro domácí není o moc lépe, od Sevilly ho dělí jen jeden bod. Trenér Luis García šéfuje týmu, jenž má tristní útok. Za devatenáct zápasů se zmohl jen na pouhých patnáct přesných zásahů! To je mimochodem druhý nejhorší počin v celé lize.

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Juanlu, Bade, Ramos, Salas, Pedrosa - Sow, Rakitić, Suso - Ocampos, Mir

Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Sivera - Gorosabel, Tenaglia, Marin, J. López - Blanco, Guevara - Rioja, Benavidez, Rebbach - Omorodion

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.19 - 4.35

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Madrid
19
15
3
1
40 : 11
48
2
Girona FC
19
15
3
1
46 : 24
48
3
FC Barcelona
19
12
5
2
36 : 22
41
4
Athletic Bilbao
19
11
5
3
36 : 19
38
5
Atlético Madrid
19
12
2
5
39 : 23
38
6
Real Sociedad
19
8
8
3
30 : 19
32
7
Real Betis
19
6
10
3
21 : 20
28
8
Getafe CF
19
6
8
5
24 : 25
26
9
Valencia CF
19
7
5
7
22 : 23
26
10
UD Las Palmas
19
7
4
8
16 : 17
25
11
Rayo Vallecano
19
5
8
6
18 : 24
23
12
CA Osasuna
19
6
4
9
22 : 29
22
13
Villarreal CF
19
5
4
10
27 : 38
19
14
RCD Mallorca
19
3
9
7
17 : 23
18
15
Deportivo Alavés
19
4
5
10
15 : 25
17
16
Sevilla FC
19
3
7
9
23 : 27
16
17
Celta Vigo
19
3
7
9
20 : 29
16
18
Cádiz CF
19
2
9
8
14 : 26
15
19
Granada CF
19
2
5
12
22 : 40
11
20
UD Almería
19
0
5
14
19 : 43
5

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (65)

Přidat komentář
netopier

Človek si v piatok otvorí článok preview 20. kola a nevie, aké zápasy sa budú hrať

Reagovat
Moshe Dajan

EF nás natahuje, chce, abychom se nemohli dočkat...přidaná hodnota

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Laliga

A tá stará tabuľka je tiež úchvatná

Reagovat
Ed_Hazard

Sevilla si zasluzi zostup. To je nieco sialene co predvadzaju. Ramos by sa mal uz na to vykaslat, vidiet ho takto hrat ...to uz je vyslovene nedostojne

Reagovat
oli9

Girona dnes za 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

Real Madrid did not discuss Kylian Mbappe in any meetings, until last week, now the situation has changed.

Kylian Mbappe is set to announce in February that he will NOT renew with PSG.

@jfelixdiaz

Tohle vypadá už hodně dobře.

Reagovat
zasranej malíř

No, byl bych v klidu, potahne se to minimálně do dubna to jeho "rozhodování" jak už ho známe

Reagovat
Moshe Dajan

tak určitěěě

Reagovat
Breze

Ako to je mozne? Ved podla inych zarucenych informacii je uz predsa dohodnuty s Realom?

Reagovat
HV

Vinicius ty vole Sterling zapomenut

Reagovat
Raul=Real

To čo za jasnú penaltu neodpiskal ten kkt?

Reagovat
Ed_Hazard

Ten rozhodca bola cista sialenost. Vyrazena lopta brankarom na roh, rozhodca piska odkop od brany. Brahim zotnuty vo vapne a ten kokot si to neda ani skontrolovat VARom Potom sa cudujte niekto, ze to ti hraci prihravaju. No bodaj by nie, ked sa Brahim snazil hrat aj po faule a ten retardovany rozhodca to zjavne zobral, tak, ze netreba piskat. Wtf..

Reagovat
Xavi

Camavinga uklouzne a pískne faul a pak tam byl faul na hráče Getafe, kterej taky nepisknul. To ti nějak vypadlo ne?

Reagovat
Raul=Real

Piskal celkovo zle, na konci slapak na Modrica mal byt tiez karta...a uklouznul Tchua nie Cama...ale najvacsi zárez bol pri penalte, o tom sa snad nemusime baviť

Reagovat
smazaný uživatel

Jednou zaříznou nás, jednou soupeře, to si nevybereš. Předpokládám, že naše klubová televize si vybere jenom ty co nás poškodily a bude je vysílat 24/7. Ta pozornost upřená na rozhodčí ze strany klubu je strašně rušivá.

Reagovat
Raul=Real

To suhlasim, rozhodca je len clovek, robi chyby...a castejsie v prospech Realu ci Barcy, tak to uz proste je...ale ze takyto jasny faul v 16tke neriesi VAR, to je seriózne na oficiálnu sťažnosť

Reagovat
los_blancos

Pre klub je zas rušivé, že takíto nekompetentní rozhodcovia pískajú najviac práve v ich zápasoch. A stále platí, že niektorí z nich si platili coaching u Negreiru... Príde ti to normálne? Takže za mňa to, že klubová TV ich neustále kritizuje v rôznych videjkách je to najmenej.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to spiknutí proti nám.

Reagovat
los_blancos

Zisti si niečo o prípade Barcagate, resp. prípade Negreira a ušetri ma týchto ironických poznámok, buď tak dobrý...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že o tom si není potřeba nic extra zjišťovat, když o tom madridské deníky a novináři informují pomalu víc než o dění v klubu. My ani Barcelona opravdu nemáme právo si stěžovat na poškozování ze strany rozhodčích. Ano, ať se ta kauza vyšetří, dotyční ať případně dostanou trest, ale je to minulost a není to něco, čemu by měli hráči, realizační tým nebo fanoušci věnovat pozornost a odvolávat se na to.

Reagovat
los_blancos

Vo väčšej miere sa tomu venujú klasické médiá jak El Mundo a pod; športové (aj madridské) to práveže viacmenej ignorujú, lebo sú súčasťou problému a sčasti spoluvinníkmi.

"My ani Barcelona opravdu nemáme právo si stěžovat na poškozování ze strany rozhodčích"

Odkedy sleduješ La Ligu? Kde si bol posledných cca 10 rokov, keď tá pomoc FCB bola maximálne využitá a najviac evidentná? Kto iný sa má cítiť najviac poškodzovaný, ak nie klub, ktorý bol najčastejšie druhý? Porovnateľne už len kluby, ktoré mohli hrávať európske poháry miesto FCB či tie, čo nespravodlivo zostúpili... Je to najväčší škandál v histórii futbalu a nebyť premlčania boli by potrestaní okamžite podobne ako Juve či Rangers, a nemohli by tak získať 2 tituly z minulého roku, ktoré sú získané aj tak podvodom vďaka fiktívnym finančným pákam. Ale jo, fanúšici sa nemajú vôbec na čo sťažovať. Si len ďalší alibisticky "madridista", ktorých je (žiaľ) najviac.

Reagovat
smazaný uživatel

Právo si stěžovat mají menší týmy, které jsou v zápasech s Realem a Barcou "poškozovány" pravidelně. Ta rovina je v těchto zápasech nakloněná tak 60/40, potom samozřejmě každé rozhodnutí proti nám vyvolá víc vášní, protože na to nejsme jednoduše zvyklí. Zkus se někdy vžít do role fanouška malého klubu v zápase proti Realu a uvidíš to. Vyplývá z toho i ta averze ostatních týmů vůči Realu a Barce.

Druzí jsme byli proto, že jsme nebyli lepší než oni - takové nastavení je podle mě lepší než nějaká ublíženost a ukřivděnost.

Uvozovky si můžeš odpustit, to, že se ve volných chvílích věnuješ studiu mediálních kauz a přikládáš jim důležitost z tebe nedělá o nic většího madridistu než někoho, kdo se třeba kromě sledování zápasů o klub víc nezajímá. (no offense)

Reagovat
los_blancos

Práveže sme boli na to až moc zvyknutí a logicky sme sa začali oveľa viac sťažovať po vypuknutí kauzy Barça-Negreira.

Cítiť sa poškodený má právo každý. Či už klub, ktorý kvôli tomu získal viac medzinárodných trofejí než domácich (čo je len tak mimochodom celkom rarita), alebo kluby, ktoré sú teraz už niekde v Segunde či Tercere. Lenže tie malé nechcú proti Barçe bojovať, lebo vedia, že bez nich klesne hodnota celej ligy na polovicu, to je jediný dôvod, prečo RM ako jediný s tým verejne bojuje.

Jj, RM sa logicky tiež dlhodobo pripískava proti malým, podobne jak asi v každej lige veľkoklubom. Lenže toto neustále sťažovanie sa, že sa pomáha rovnako obom, aj keď je dokázané, že len jeden z nich podplácal, je proste zbabelé a nefér. Príklad: Oyarzabal sa sťažoval, že mu proti FCB neodpískali 11 a pritom si neodpustil poznámku v zmysle, že zakaždým sa pomáha len tým istým dvom. Často boli prípady, že tí menší sa po zápase ani nesťažovali, keď boli proti Barçe poškodení, naopak ak to bolo s RM, tak sa toho nebáli. Nebudem sa dohadovať, prečo je tomu tak, ale je očividné, že za to, čo sa deje v Španielsku už niekoľko desaťročí, môžu aj malé kluby, lebo boli ticho, keď mali kričať.

Reagovat
Xavi

Jo Tchua. Brahimovi se stalo asi osudným, že chtěl hrát a nespadl, no.

Reagovat
Laliga

Tak to sme to pekne dopracovali, najskôr sa každý sťažuje ako sa nám nepáčia simulanti, a potom toto. Pekný príklad, ale nie ojedinelý. Keď sledujem napr u nás Rodryga či hlavne Judea, naprieč celou sezónou doplácajú na to že nejdú hneď k zemi ako Vini. Ťahanie za dres to už je automatika, takto prídu o loptu tak 5-10 za zápas bez povšimnutia, sme tam aj nejaký ten kopanec. Rozhodcovia vedia len vyplakávať aký je na nich tlak a podobné kecy, no vo finále sú to oni kto tlačí tých hráčov k tomu aby padali ako hnilé hrušky.

Reagovat
Gazdo

Jude nejde hned k zemi?

Reagovat
los_blancos

Možno že by si si ho mal všímať častejšie alebo nepozerať len highlighty alebo byť proste len objektívny?

Reagovat
Laliga

Neviem prečo ten smajlík, ak by si sa normálne pýtal, poviem si že asi nesleduješ pravidelne, a vidíš ako kolega spomína zostrihy, kde ti nebudú dávať tých XY situácií "kde sa nič nestalo" lebo Jude mal snahu hrať a rozhodca do očí bijúce fauly preto odignoroval. Koľko len bolo už takých zákrokov od začiatku sezóny kde ho faulov jeden, druhý až ho napr tretí hráč poslal definitívne k zemi, alebo mu už čisto zobral loptu a nato, že to všetko vďaka faulom tomu predchádzajúcim sa "zabudlo". Nehovoriac o nekonečnom ťahaní pri takmer každej snahe o obídenie protihráča , ktoré už sa jednoducho úplne bežne toleruje mám taký dojem. To už musí byť dres natiahnutí tak meter dozadu aby si to "všimli".

Reagovat
Well

Hlavně je snad druhý nejvíc faulovany hráč v top 5 ligach a většinu se snaží ustát. Jenže jednou spadl po zásahu do obličeje a přidal tomu a tak ho někteří už mají za simulanta. Tímhle měřítkem by byl simulant snad každý hráč i Messiho nebo Modrice si pamatuji, jak tomu několikrát přidali a za simulanty bych je neoznacil.

Reagovat
Laliga

Stále toho bolo oveľa viac proti Realu. Už len žlté karty. To že Real dostal dve a Getafe jedinú je absolútny výsmech, ale toto je takmer v každom jednom našom (neviem ako u Vás) zápase. Zvládame vyhrávať tak si nikto nevšíma "detaily". Potom príde zápas kde sa niečo odpíska pre Real (a je úplne jedno či oprávnene) a to všetci rýchlo idú ukazovať prstom. Už na začiatku keby fúkol penaltu na Viniho, asi len ťažko by to niekto mohol vyvrátiť. Loptu nezasiahol, zato obe Viniho nohy áno, a bol jasne dôvodom prečo išiel k zemi. Karty rozhodcovia dávajú absolútne zle zápas čo zápas. Nechajú súperov tvrdo atakovať alebo neustále prerušovať každú akciu faulom, bez kartového trestu. Hlavne že ju dal zrovna Tchouamenimu zo všetkých tých zákrokov, tomu ktorý teraz vynechá derby. Na žltú to bolo, to je pravda, rovnako ako X ďalších zákrokov v tom zápase.

Reagovat
los_blancos

Reagovat
Ed_Hazard

Jakoze ano, piskal zle na obe strany.

Nevypadlo, nepozeral som cely zapas. Ale dakujem za potvrdenie vcerajsieho debilneho piskania.

Reagovat
Raul=Real

Mam pocit ze VAR dava automaticky signal, ak je nieco podozrive...a nie ze rozhodca musi rozhodnut ktora situacia je na preskúmanie a ktora nie...kazdopadne ten faul nevidel asi len Xavi pri telke...nepochopim ako toto neskumal VAR

Reagovat
Laliga

Je to ako hovoríš, on si to nemusí vyžiadať. Oni to pozerajú automaticky a dajú mu signál ak je niečo v neporiadku.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí si nemůže nechat nic zkontrolovat VARem.

Reagovat
kaja900

Reagovat
Ángel di María 22

Silene spatny rozhodnuti

Reagovat
zasranej malíř

Tchoua 5. žlutá v sezóně,tudíž nebude na derby, Rudi zraněný (ale nemělo by to být vážné) každopádně máme teď 1 stopera k dispozici tak že by Cama vedle Nacha v derby?

Reagovat
Laliga

Carlo niečo vymyslí. Predchádzajúce dva zápasy sme mali pech. V oboch sme boli herne lepší aj čo do šancí atď. To my dáva nádej že ich sfúkneme aj bez stopéra . Len to chce konečne nedostať 3 góly z jednej príležitosti. Dva krát nám uštedrili lekciu z efektivity. Druhý krát teda aj z toho že netreba podceňovať jediný súboj, ako pri Griezziho góle, keď mali chlapci debatný krúžok pri sledovaní vopred zbytočnej snahy Viniho. Už musí prísť raz zápas aj bez týchto komplikácií. Dúfam

Reagovat
los_blancos

To už skôr Carva či Mendy.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě tam dá Carvajala a Vázquez bude hrát napravo, včera byl skvělý. Ale snad se dá Rüdiger do pořádku, popřípadě uspějeme s odvoláním proti té nesmyslné žluté.

Reagovat
Mateo16

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1753176837188878792

Ty pico ten klub je v uplnach srackach , ešte raz si to zopakujme .

V lete sme im ukradli Gulera

City im uplne vpohode vyfuklo Echeveriho

A teraz im pocuvajte dobre Tottenham ukradol Bergvallho

Reagovat
Visca el barca

Hm a tys ho viděl někdy hrát?

Reagovat
Mateo16

Nevidel som ho nikdy moj post alebo nebol o nom ale o tom ze ked uz Tottenham vam dokaze vyfunkuť hraca mate VELKY problem

Ako asi dopadne ten Estevão Willian

Reagovat
Visca el barca

A ty si byl u jednání?

Reagovat
Mateo16

Co to je zase za argument ? Vysledok je ze mate hovno a to ste mali za ciel hraca do 10 mega

To ze Deco je diletant je dlhodobo zname

Reagovat
Laliga

Argument je to dobrý. Dokonca nevieš ani to či reálne o všetkých troch usilovali. Že si sa to niekde dočítal neznamená že to je pravda. A záujem či sledovanie hlavne neznamená že ho chcú za každú cenu angažovať. Nevieš dôvod, nevieš či to stopol hráč alebo Barca, nevieš nič. Čiže argument od Viscu perfektný, stručne zhrnul, že sa smeješ z niečoho o čom nemáš ani páru.

Reagovat
Xavi

Reagovat
Phillipinho

Tak vzdycky to pravdepodobne bylo o penezich. Tak na tom prece nic az tak divnyho zas nebo jo?

Reagovat
Ed_Hazard

Divne nie je nic. Zaujimave mne osobne ale pride, ze dokazes klub ako Barcelonu prešťať aj v prestupe o hodnote 10M e

Reagovat
Ed_Hazard

Prave to citam. Toto uz hranici so sikanou

Reagovat
patas92

Neskutečná šikana, že Barca za hráče, kterého ani nepotřebuje, nechce dát víc, než co bylo původně domluvené.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JM

Stejně jsme ho nechtěli

Reagovat
patas92

No tak asi chtěli, ale ne nezbytně

Reagovat
Visca el barca

Tak přesně do těhle válek by se pouštěl Bartomeu. Co on je za post? DM to nebí, takže ho opravdu nepotřebujeme

Reagovat
vilp

Typologicky vypadá jak Frenkie.

Reagovat
Ed_Hazard

Ty vole co ste zas tak uzkoprsi Ber s rezervou. Sam ale musis uznat ze dat prednost Kohutom pred slavnou Barcelonou nie je uplne bezne

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Ten fotbal je ale pěkně v prdeli, jak Vini, tak Brahim včera byli faulováni ve vápně, oba to ustáli a chtěli jít dál do zakončení, akorát už jim to prostě pohyb po faulu neumožnil. A ani jedna penalta se pak nepískla. Takže prostě a jednoduše musíš padat.

Reagovat
Laliga

Je to fakt všetko na hlavu postavené. Chcú sa zbaviť simulácií, a sami do nich hráčov tlačia. Nepáči sa im že je lopta v hre krátku dobu z tých 90 minút, ale nikoho nenapadne zaviesť jednoduché pravidlá aby sa naťahovanie času zredukovalo. Tak napr: keď majú zahrávať loptu domáci, a súper ju vezme do ruky, alebo odkopne-automaticky by mal dostať kartu. To je niečo čo je úplne ľahko realizovateľné a výrazne by to prispelo k plynulosti hry. Rovnako jednoducho by šlo vyriešiť X ďalších vecí. Ale nie je vôľa.

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
Lemond Laws

A spíš ta reakce toho rozhodčího, jak se ještě jakoby usmíval, že to byla vtipná akce.. nebo nevim.

Ale přesně, jak tady říkáte, kdyby "simuloval" a zůstal prostě ležet, tak to pískne... A teď, že to chtěl dohrát, tak je z toho roh

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele