LaLiga - preview 1. kola: Opona se zvedá i ve Španělsku

11.08.2023, 08:52, aktualizováno 14.08.2023, 08:48
Previews

Dvěma zápasy bude v pondělí večer dohráno první kolo španělské ligy. Cádiz změří síly s Alavésem, Atlético Madrid je favoritem souboje s dalším nováčkem z Granady.

Cádiz CF - Deportivo Alavés

pondělí 19:30

V pondělních dohrávkách prvního kola budou fanoušci moci sledovat utkání dvou ze tří nováčků mezi španělskou elitou. Jako první se o půl osmé na hřišti Nuevo Mirandilla představí celek Deportivo Alavés, kterému se povedlo po roce vrátit do nejvyšší španělské ligy a svou prvoligovou příslušnost si bude chtít bezpochyby udržet.

Baskický tým z města Victoria-Gasteiz může rozhodně minulou sezónu označit jako úspěšnou. Mimo postup z LaLigy2 se dokázal probojovat i do osmifinále domácího poháru, kde padl s pozdějším vítězem Evropské ligy, Sevillou FC.

V tabulce však celek pod vedením Luise Garcíi skončil těsně až čtvrtý a o postup se tak ještě musel porvat v postupovém play off. V něm dokázal vyřadit nejprve Eibar a ve vyrovnaném finálovém dvojzápase si pak poradil i s Levante a mohl slavit postup do LaLigy.

Cádiz byl loni jeden z mnoha týmů, které ještě před posledním kole neměly, co se záchrany týče, nic jistého. Svůj poslední zápas na půdě již jistě sestupujícícho Elche ale dokázal zremizovat a udržel se mezi elitou. Zda se mu to podaří i letos, o tom může dost napovědět právě utkání se soupeřem z kategorie nejhratelnějších.

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelén, Fali, Mbaye, J Hernández - Sobrino, Escalante, Alcaraz, Machís - Roger, Ramos

Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Sivera - Marín, Sedlar, Abqar, Duarte - Guevara, Blanco - Alkain, Guridi, Rioja - De la Fuente

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 2.98 - 3.82

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Granada CF

pondělí 21:30

Po roční odmlce se do nejvyšší španělské soutěže vrací Granada a hned v prvním kole jí čeká obtížný soupeř. Atlético Madrid je spolufavoritem na mistrovský titul a doma by si mělo dojít pro tři body. Na lavičce Colchoneros opět nebude chybět Diego Simeone, přičemž vedení chystá prodloužení jeho stávajícího kontraktu.

LaLiga má tři hlavní kandidáty na titul a vedle Barcelony s Realem Madrid to je bezesporu Atlético. Šampion z ročníku 2020/2021 skončil v uplynulé sezoně na třetím místě, právě za dvěma zmíněnými spolufavority a letos by chtěl pomýšlet na zisk trofeje. A znovu se o to pokusí s Diegem Simeonem na lavičce. Argentinský kouč se stal hlavní tváří úspěchů Atlética a vedení je s ním natolik spokojeno, že chystá další prodloužení kontraktu. Ten stávající má do léta 2024 a připomeňme, že na pozici trenéra působí od konce roku 2011.

Kádr Atlética na novou sezonu zas tolik změn nedoznal. Byly tu odchody i příchody a nevýraznějším rysem bylo posílení toho, co Atlético umí nejlépe - defenzívy. Obranné řady doplní známá jména jako César Azpilicueta nebo Çağlar Söyüncü. Oba přicházejí z anglické Premier League. Posilou bude i Santiago Mouriño. Naopak španělskou metropoli vyměnili za francouzskou riviéru Renan Lodi a Geoffroy Kondogbia (oba Marseille). Nemusí to být jediné odchody, protože saúdskoarabské peníze krouží kolem Marcose Llorenteho, Maria Hermosa či Antoina Griezmanna.

Diego Simeone má víceméně stejný tým jako loni. K dispozici bude mít i Joãa Félixe, se kterým trenér Chelsea Maurizio Pochettino nepočítá a novou roli by měl dostat Rodrigo Riquelme. S Atléticem se zkrátka musí počítat na nejvyšší mety a to platí pro LaLigu i evropské poháry, protože loňské fiasko nechtěji v Madridu opakovat.

Atleti vyzvou v prvním kole Granadu, která se po roční odmlce do nejvyšší soutěže vrací. Nástrahy "Segundy" zvládli Nazaries výborně a celou soutěž zaslouženě opanovali.

Sestava Granady má určitě co nabídnout. V týmu působí zkušenost i mládí. V ofenzívě hrají prim José Callejón, Myrto Uzuni nebo Antonio Puertas. Jako volný hráč přichází Gerard Gumbau, bývalý hráč Barcelony nebo Elche. Samozřejmě ztrátou jsou odchody Jorge Moliny, Quiniha a Rubena Rochiny. U kormidla zůstává Paco López a jeho mise je jasná, udržet Nazaries v LaLize.

Favorit je na Wanda Metropolitano jasný, ale výsledky z posledních vzájemných zápasů Simeoneho družinu varují. V sezoně 2021/2022 byla lepší Granada. Domácí zápas vyhrála 2:1 a na Wanda Metropolitano urvala cenou výhru 0:0. Nicméně ve stejné sezoně Granada spadla do nižší soutěže.

Na domácí straně budou scházet Jose Giménez, Reinildo a suspendovaný Axel Witsel. Pokud jde o Granadu, ta je v kompletním počtu.

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Söyüncü, Savić, Hermoso - Azpilicueta, Llorente, Koke, De Paul, Carrasco - Griezmann, Depay

Granada CF - pravděpodobná sestava:
Ferreira - Sánchez, Rubio, Miquel, Neva - Melendo, Gumbau, Villar, Puertas - Uzuni, Callejón

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 5.46 - 11.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Celta Vigo - CA Osasuna

neděle 17:00

Loňská sezona je pryč a Celta Vigo ji v žádném případě nechce opakovat. I z tohoto důvodu angažovala na trenérskou lavičku zkušeného Rafu Beníteze. Jaká bude jeho premiéra proti pohárovému zástupci z Pamplony? A dokáže Osasuna znovu bojovat o Evropu?

Rafael Benítez, to je ve fotbalovém světě slavné jméno. Rodák z Madridu se nejvýrazněji zapsal do historie jako kouč, který v roce 2005 vyhrál Ligu mistrů s Liverpoolem, ovšem trofejí má na svém kontě více. S Valencií získal dvakrát titul a o rok dříve, než vyhrál Ligu mistrů, opanoval s Netopýry i Pohár UEFA. Jeho nástupce Evropskou ligu dobyl pro změnu s Chelsea a v jeho portfoliu je i triumf na mistrovství světa klubů v roce 2010, tentokrát s italským Interem.

Ve Vigu bude mít samozřejmě jiné úkoly, především vrátit Celtě důstojnost a postavení v první polovině tabulky. Celestes už ke konci minulé sezony sáhli ke změně trenéra, a ačkoli Carlos Carvalhal splnil úkol a Vigo v posledním kole zachránil, klub s ním rozvázal kontrakt a ukázal na věhlasnější jméno.

S jakým týmem nakonec bude Benítez pracovat, to zůstává ještě otázkou, protože přestupové období pokračuje. Už teď je jasné, že mu vedení přivedlo zajímavou posilu do ofenzívy, z francouzského Lille přivedlo Jonathana Bambu. Defenzívu pak vyztuží Manu Sánchez z Atlética Madrid a čerstvou akvizicí je i ze Celticu zakoupený Carl Starfelt. Hodně hráčů se vrací z hostování, takže Benítez bude mít při ustálení sestavy z čeho vybírat. Pochopitelně zůstává i tradiční opora Iago Aspas. Velký zájem je mimochodem o Gabriela Veigu, na kterého cílí italská Neapol.

Těžký úkol má v nadcházející sezoně Osasuna. Obhajoba sedmého místa bude o to těžší, protože klub nakonec bude startovat v předkole Konferenční ligy. Boj na více frontách není pro Los Rojillos obvyklý a může znamenat potíže. I na straně Osasuny ale došlo k některým změnám, z Betisu klub posílil zkušený Raúl García. Do defenzívy zase přišel Johan Mojica.

Celta loni neměla s Osasunou lepší bilanci a v domácím zápase 1:2 prohrála, zatímco v Pamploně udržela remízu. Utkání nemá jasného favorita a mělo by nabídnout vyrovnanou partii.

Gabriel Veiga je v hledáčku italského mistra a start proti Osasuně se ho týkat nebude. Chybět bude i zkušený brankář August Marchesin. Pokud jde o hosty, těm bude scházet Darko Brašanać.

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Mingueza, U. Nunez, Starfelt, M. Sanchez - Tapia, Beltran, Baeza - Perez, Aspas, Bamba

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Pena, Catena, D. Garcia, Mojica - Moncayola, Torro, Oroz - Raul Garcia, Budimir, Ruben Garcia

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.17 - 4.01

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Real Betis

neděle 19:30

Sezóna 2023/2024 španělské LaLigy už klepe na dveře a již v rámci prvního kola bude k vidění duel dvou velmi kvalitních mužstev. Na Estádio de la Ceramica ve Villarrealu se představí Real Betis, který se v minulé sezóně, stejně jako jeho soupeř, umístil v nejlepší šestici celků a bude hrát skupinu Evropské ligy.

Žlutá Ponorka přišla v letním přestupovém období mimo jiné o Torrese, který se upsal Aston Ville a Danjumu, který bude hostovat v Evertonu. Velmi citelně kádr oslabil také přestup Samuela Chukwuezeho. Nigerijský středopolař podepsal smlouvu na pět let s milánským AC.

Opačným směrem přicestoval z Itálie na hostování stoper Matteo Gabbia a Setiénovo mužstvo posílil také norský útočník Alexander Sørloth.

V přípravě se ale žlutým dařilo jen velmi sporadicky. Ze sedmi utkání si připsali pouhé jedno vítězství, a to nad Altachem, který se loni jen taktak udržel mezi rakouskou elitou. Naposledy padl Villarreal v Saint James' Parku, a to suverénním výsledkem 0:4. Za domácí Newcastle skórovali Murphy, Joelinton a dvakrát nová letní akvizice Harvey Barnes.

Mezi zajímavá jména, která se od nové sezóny objeví na soupisce Betisu, se řadí zejména Marc Roca, jenž odehrál minulou sezónu za Leeds a do Andalusie přichází na hostování, po roce se vrací také Hector Bellerín a po nepovedeném angažmá v Seville přichází jako volný hráč záložník Isco.

Jinak se ale "Béticos" přípravou také spíše protrápili. Ze šesti utkání vstřelili pouze čtyři branky, zvítězili jen nad Middlesbrough a navíc před týdnem utrpěli porážku 0:1 od svého odvěkého rivala. V generálce proti Realu Sociedad padli stejným výsledkem, jediným střelcem utkání byl Aihen Muñoz.

Oba celky před úvodním ostrým startem sezóny sčítají ztráty. Na straně domácích se určitě nepředstaví dlouhodobě zranění Albiol a Coquelin, kteří mají problém s kolenem. Sevillský celek bude rovněž postrádat několik hráčů. Mimo jsou William Carvalho, Nabil Fekir a nejistý je rovněž start brankářské jedničky Claudia Brava.

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Jorgensen - Foyth, Gabbia, Mandi, Cuenca - Terrats, Parejo, Baena - Pino, Sørloth, G. Moreno

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Bellerín, Pezzella, Bartra, Abner - Rodríguez, Roca - Rodri, Juanmi, Pérez - Iglesias

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 4.00 - 4.84

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Getafe CF - FC Barcelona

neděle 21:30

Obhájci titulu z Katalánska zavítají v úvodním kole do Madridu, kde se utkají s jedním z papírových outsiderů celého ročníku, Getafe. To zakončilo loňskou sezónu na patnáctém místě a jen o dva body se vyhnulo vyřazení. A hned na úvod sezóny je čeká možná vůbec nejobávanější soupeř. Dokáží se "Azulones” postarat o první velké překvapení ročníku a obrat mistra o body?

Celek pod vedením zkušeného kouče Jiméneze odehrál během letní pauzy šest přípravných duelů. V nich si udržel pozitivní bilanci 4 - 0 - 2 a asi nejcennější skalp si připsal v generálce proti nizozemskému týmu Vitesee.

K vidění bylo v utkání hodně, jedna červená na každé straně po šarvátce Suáreze s Boutrahem, a zejména pak pět gólů, z nichž o čtyři se postaral španělský celek. Prosadili se Latasa, Aleñá, Mayoral a také nová letní posila, mladičký Sergi Altimira.

Když je řeč o přestupech, barcelonští se na trhu rovněž činili. Asi nejzvučnější posilou, která do Katalánska dorazila, je dvaatřicetiletý İlkay Gündogan, který v minulosti působil v Manchesteru City či Dortmundu. Tématem posledních dní je pak přestup Ousmane Dembélého do PSG.

Xaviho družina jinak odehrála velmi rozmanitou přípravu na novou sezónu. Začala ji v japonské metropoli, kde si poradila s celkem Kóbe, pokračovala v USA, kde porazila týmy jako je Real Madrid a AC Milán a padla pouze s Arsenalem, v nádherném utkání, které skončilo 3:5 v její neprospěch. V prozatím posledním utkání se Barcelona představila proti Spurs, které po trefách Lewandowskiho, Torrése, Fatiho a navrátilce Abdeho porazila 4:2 a dobře se tak naladila na úvodní soutěžní duel sezóny. Uvidíme, zda v něm potvrdí roli favorita a z odveze si z madridského předměstí všechny body.

Nepomůže jí v tom však Ferrán Torrés, který se vykartoval v posledním utkání minulé sezóny proti Celtě Vigo, za domácí kromě Enese Ünala nenastoupí ani Luis Milla a Mauro Arambarri, který laboruje se zraněným kotníkem.

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soría - Suárez, Mitrović, Alderete, Angileri - Alena, Dakonam, Maksimović - Portu, Latasa, Mata

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Koundé, Araújo, Christensen, Baldé - Pedri, de Jong, Gündoğan - Raphinha, Lewandowski, Gavi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.24 - 3.99 - 1.56

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Girona FC

sobota 17:00

Prvním sobotním duelem úvodního kola LaLigy se stane utkání v San Sebastiánu, kde domácí La Real vyzve na souboj Gironu. Baskický celek by rád pokračoval ve skvělých výkonech z posledních let, ale Girona už ukázala, že se s ní musí počítat a že svou kůži rozhodně nedá zadarmo.

Minulá sezona se povedla oběma zúčastněným stranám nad očekávání. Real Sociedad se nakonec ujal role čtvrtého nejlepšího týmu v lize a zajistil si s poměrně solidním náskokem strat v základní skupině Ligy mistrů. Její hymnu už ale jen jako divák bude sledovat oblíbený záložník, který vydatnou měrou přispěl ke kontinuálnímu zlepšení baskického klubu, David Silva. S dresem La Realu se rozloučil určitě jinak, než jak si plánoval. Další vážné zranění kolene spojené s operací ho donutilo předčasně ukončit bohatou kariéru a na tuhle ztrátu musí vedení nějak reagovat.

Odešla navíc i dvojka Illarramendi - Portu. Zatím se mu ale povedlo přivést jen hrotového útočníka Andrého Silvu a zadarmo zkušeného obránce Hamariho Traorého. Silvova kreativita zatím La Realu schází. S Gironou má výběr trenéra Alguacila dobré zkušenosti a poslední dobou se na tyhle střety mohou oprávněně těšit i nezaujatí fanoušci. Za dva poslední zápasy padlo dohromady 12 branek!

Gironě se minulá sezona taky povedla na jedničku, neboť desáté místo v nabité konkurenci je rozhodně výkon nad očekávání. Desátá skončila Girona i přes mírný herní a výsledkový úpadek v závěru sezony, kdy začala celkem vydatně ztrácet body. A na vydařenou sezonu chce mužstvo z Katalánska navázat, čemuž odpovídají i přestupy.

Solidní loňská sezona dopomohla přivábit i takovou osobnost jako obránce Daley Blind, jemuž skončila smlouva v Bayernu Mnichov. Mezi zajímavá jména patří rozhodně i mladíci Sávio s Yangelem Herrerou, kteří patří Manchesteru City a s nímž má Girona dlouhodobě skvělé obchodní vztahy. I Girona vsadila na akvizici v útoku, jelikož přišla o Tatyho Castellanose, jenž bude střílet branky v Serii A. Náhrada je ale více než rovnocenná, za 7,5 milionů eur pořídila polovinu práv na celého útočníka Artjoma Dovbyka, kanonýra ukrajinské ligy.

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Gorosabel, Zubeldia, Le Normand, Muñoz - Zubimendi, Merino - Méndez, Barrenetxea, Kubo - Sadiq

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Couto, López, Espinosa, Blind - Cyhankov, A. García, Herrera, Sávio - Stuani, Dovbyk

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.85 - 3.52 - 4.92

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - RCD Mallorca

sobota 19:30

Španělská nejvyšší soutěž se po pěti letech vrací na Estadio de Gran Canaria! A jako první se tam podívá Mallorca, které připadl úkol přivítat Las Palmas mezi španělskou elitou. Los je samozřejmě výhodnější pro Mallorcu, která minule ukázala svoje možnosti a hovořila o velmi úspěšné sezoně.

Dlouhých pět let uplynulo od chvíle, kdy Las Palmas naposledy hrálo první španělskou ligu. Naposledy v sezonách 2015-2018. Mezi současnou dvacítku těch nejlepších se mužstvo přezdívané Kanárci podívalo díky lepšímu skóre oproti třetímu Levante a hodlá se v první lize usadit na delší dobu. Pomoci mu k tomu mají mimo jiné nové tváře jako Munir El Haddadi, Julián Araujo, Daley Sinkgraven nebo Cristian Herrera.

Mallorce se povedl skvělý kousek, neboť sezonu zakončila i přes několik (nemálo) zakopnutí na skvělém devátém místě! Navíc ji jen pouhé tři body dělily od sedmé příčky a tedy od pohárů. Mužstvo vedené čtyřiašedesátiletým koučem Javierem Aguirrem sice prodalo do PSG nadějného útočníka Lee Kang-Ina, ale získalo z Villarrealu Morlanese, z Valencie zadarmo Toniho Lata a především útočníka Larina z Realu Valladolid.

Las Palmas v této přípravě odehrálo šest duelů, ale dokázalo vyhrát jen dvakrát. Naposledy bylo nad jeho síly bundesligové Lipsko, které španělského soka porazilo jasně 3:0. Mallorca naopak neprohrála v přípravě ani jednou, naposledy remizovala se Sunderlandem a Spezií.

UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Escandell - Araujo, Lemos, Coco, Sinkgraven - Pejino, Loiodice, Viera, Ramirez - El Haddadi, Cardona

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Maffeo, Van der Heyden, Raíllo, Copete, Lato - D. Rodriguez, Morlanes, Mascarell - Larin, Muriqi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.67 - 2.79 - 3.41

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Real Madrid

sobota 21:30

Jako už tradičně se i tentokrát na startu LaLigy lidé optají na jednu otázku. Vyhraje Real Madrid, nebo se bude radovat Barcelona? První z nich se do boje pustí už v sobotu večer, kdy se madridský gigant ukáže na půdě ambiciózního Athleticu.

Minulá sezona se v Madridu rozhodně pozitivně nehodnotila. Dalšího titulu v Lize mistrů se španělský velikán nedočkal, opanoval ji Manchester City a to zcela po právu. V LaLize se Real dlouho díval na záda dalším konkurentům a jeho ztráta na první Barcelonu (ještě k tomu právě Barcelonu!) narostla až na konečných deset bodů. Herně to taky nebylo v podání Ancelottiho týmu ono a aby nebylo těch negativních zpráv málo, tak jsme se dočkali odchodu několika důležitých hráčů. Zejména Karim Benzema bude na hrotu "Bílého baletu" hodně chybět.

Sezona ještě pořádně nezačala a Real Madrid už musí řešit jeden vážný problém. Kromě všudypřítomných a neustávajících zpráv s ohledem na příchod Kyliana Mbappého je novinkou posledních dní zranění brankářské jedničky Thibauta Courtoise. Belgický gólman si přetrhl kolenní vazy a mimo hru bude několik měsíců, což je pro Real velká rána. Courtois patří dlouhodobě k jeho hlavním postavám a ztráta opory pár dní před prvním kolem je velmi nepříjemná zpráva.

Real potřebuje několik změn a pro změnu nějakou dobrou zprávu. Pořád se mluví o příchodu Kyliana Mbappého, což by byl rozhodně klíčový moment, který by pozměnil rovnováhu sil. Na přestupovém poli ale Real nezahálel a povedlo se mu přivést několik hráčů. Největší změny se dočkala ofenzivní část, zejména záloha. Vrátil se Brahim Diaz, přišel talentovaný Arda Guler a největší hvězdou dosavadního přestupového okna se stal samozřejmě Angličan Jude Bellingham.

Zapomínat bychom neměli ani na dvojici ne možná známých, ale rozhodně funkčních hráčů, útočníka Joselua s odchovancem Franem Garcíou. V předsezónní přípravě se Ancelotti předvedl s novou taktikou, ale moc úspěchů mu nepřinesla. Real vyhrál nad AC Milán a Manchesterem United, ale následně prohrál s Barcelonou a Juventusem.

Athletic skončil v minulé sezoně na osmém místě, což už se stává jeho vizitkou. Osmý totiž skončil ve třech z posledních pěti ročníků. Od šestého Realu Betis je dělilo devět bodů, takže pokud chce tým trenéra Ernesta Valverdeho příště do Evropy, čeká ho ještě pořádný kus práce.

Přestupová politika baskického klubu, který se zaměřuje vyloženě jen na rodáky z tohoto regionu, dost omezuje možnosti, jak posílit. Athleticu se zatím povedlo přivést dvojici De Galarreta z Mallorky a Marton z juniorského týmu Realu Sociedad, jenže klub opustil (ještě k tomu zadarmo) obránce Iñigo Martínez, dlouholetá opora zadních řad. Jak si Baskové v náročné sezoně povedou bez jeho služeb?

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Alvarez, Vivian, Lekue - Ruiz de Galarreta, Vesga - N. Williams, Sancet, Muniain - I. Williams

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Lunin - Carvajal, Militão, Rüdiger, Alaba - Valverde, Tchouameni, Camavinga - Bellingham - Rodrygo, Vinícius

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.43 - 3.51 - 2.22

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

UD Almería - Rayo Vallecano

pátek 19:30

Almería se v minulém ročníku zachraňovala až na poslední chvíli a tentokrát by svým fanouškům jistě ráda nabídla klidnější ročník. Odstartuje ho na domácí půdě v duelu s Rayem Vallecano, které jde do nové sezony s novou tváří na lavičce.

LaLiga je konečně zpátky! Trvalo to skoro stejně jako Napoleonovo sto denní císařství, ale dočkali jsme se! Nejvyšší španělskou ligu tentokrát otevře duel Almeríe s Rayem a domácí se v pátek večer budou chtít na Power Horse Stadium předvést v tom nejlepším světle. Almería v loňské sezoně utekla hrobníkovi z lopaty, skončila o jeden bod nad sestupovým pásmem, ale vlastně splnila své předsezónní plány, kterými byla záchrana.

Rayo v nedávných letech vsadilo na neokoukanou tvář a tahle sázka se mu naprosto vyplatila. Jenže s úspěšnými ročníky v první lize se pojil také enormní zájem o trenéra Andoniho Iraolu, který nakonec dal přednost anglické Premier League a Bournemouthu. Vedení neztrácelo čas a rychle si našlo náhradu, kterou se stal Francisco Rodríguez. A ten má co napravovat, neboť v uplynulé sezoně se mu nepovedlo angažmá v nakonec sestupujícím Elche.

Domácí mají šanci vytvořit něco unikátního, protože v případě, že se zachrání také v nadcházející sezoně, překonají svůj limit. Ještě nikdy v klubové historii se Almería neúčastnila tří sezon v první lize po sobě. Pomoci jim k tomu má nový kormidelník, z Arábie se vracející Vicente Moreno.

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Martinez - Pozo, Babić, Gonzalez, Centelles - Robertone, Melero, Lopy - Lazaro, L. Suárez, Embarba

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Lejeune, Aridane, Espino - Ciss, U. López, Trejo - Salvi, De Tomas, Palazon

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.70 - 3.12 - 2.99

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Valencia CF

pátek 22:00

V pátek večer se rozjede první kolo španělské LaLigy a hned se v něm dočkáme hodně atraktivního souboje. Sevilla totiž v prostorách Estadio Ramón Sánchez Pizjuán přivítá Valencii. A oba týmy potřebují hned na úvod uspět, aby daly aspoň částečně zapomenout na nevydařenou loňskou sezonu.

Z pohledu obou mužstev to byla hodně nepovedená sezona, minimálně v rámci LaLigy. Sevilla se sice opět dokázala prorvat až do úspěšného finále Evropské ligy, jak jsme u ní už tradičně zvyklí, a vyhrála jej. LaLiga ale jejím fanouškům nabídla mnohem smutnější podívanou plnou drásajících momentů zmaru a stresu. Skvělý závěr sezony Sevillu alespoň odklonil od záchranných prací a výběr trenéra Josého Luise Mendilibara, jemuž věřil málokdo, zakončil sezonu na dvanáctém místě.

Byly to ale pořádné nervy. Los Nervionenses získali jen 49 bodů a nebýt trenéra Mendilibara, zřejmě by to bylo ještě mnohem horší. Zkušený kouč se na lavičku Sevilly postavil v březnu a v sedmnácti zápasech pod jeho vedením Sevilla prohrála jen třikrát. Tradiční španělský velikán zažil poměrně rušné léto, protože do Aston Villy odešel sportovní ředitel Monchi, dlouhodobě považovaný za muže, který prakticky vše promění ve zlato.

Nebyl jedinou tváří, která už se Sevillou není spojena. Rony Lopes, Karim Rekik nebo José Carmona už v týmu také nefigurují. Nové tváře finančně podvyživeného mužstva zatím představuje duo Djibril Sow a Adriá Pedrosa, natrvalo byl koupen také Loïc Badé.

Před zápasem s Valencií se do kontaktu s médii dostal Erik Lamela a mimo jiné zmínil: "Naší povinností a cílem je dostat se znovu na první čtyři místa, protože Liga mistrů je pro nás klíčová. Jsme rádi, že jsme zakončili minulou sezonu vítězstvím v Evropské lize, ale je pravda, že jinak to nebyla povedená sezona. V LaLize máme co napravovat. Tvoří se tu ale dobrý kádr a s trenérem Mendilibarem na lavičce jsme už ukázali, že umíme velké věci. Věřím, že vykročíme správnou nohou.

Valencia jen marně vzpomíná na chvíle, kdy se taky rvala v pohárech o úspěch, slávu i peníze. V březnu uplynuly tři roky od osmifinále Ligy mistrů s Atalantou a od té doby Valencia živoří. Nutno podotknout, že minulá sezona přinesla až 16. místo, což je mimochodem nejhorší výsledek "Netopýrů" od sezony 1984/1985. To je mimochodem sezona, po níž Valencia sestoupila o úroveň níž.

Valencia na přestupovém poli trochu zahálí a když její příznivci by si asi představovali věhlasnější posily. Pryč je Justin Kluivert, Edinson Cavani a taky Yunus Musah, kterého zlanařilo milánské AC. S novými spoluhráči se tak zatím seznamuje jen mladý záložník Pepelu a natrvalo byl koupen obránce Cenk Özkaçar. Trenéra Baraju tak čeká další nezáviděníhodná cesta.

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Dimitrović - Navas, Badé, Marcão, Acuña - Rakitić, Sow, Jordán - Ocampos, En-Nesyri, Lamela

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Correia, Özkaçar, Paulista, Gayá - Pepelu, Almeida, Račić - Castillejo, Duro, Mari

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.95 - 3.34 - 4.63

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Sociedad
0
0
0
0
0 : 0
0
RCD Mallorca
0
0
0
0
0 : 0
0
Girona FC
0
0
0
0
0 : 0
0
CA Osasuna
0
0
0
0
0 : 0
0
Getafe CF
0
0
0
0
0 : 0
0
Real Betis
0
0
0
0
0 : 0
0
Athletic Bilbao
0
0
0
0
0 : 0
0
Valencia CF
0
0
0
0
0 : 0
0
UD Almería
0
0
0
0
0 : 0
0
Sevilla FC
0
0
0
0
0 : 0
0
UD Las Palmas
0
0
0
0
0 : 0
0
Atlético Madrid
0
0
0
0
0 : 0
0
FC Barcelona
0
0
0
0
0 : 0
0
Villarreal CF
0
0
0
0
0 : 0
0
Real Madrid
0
0
0
0
0 : 0
0
Rayo Vallecano
0
0
0
0
0 : 0
0
Cádiz CF
0
0
0
0
0 : 0
0
Celta Vigo
0
0
0
0
0 : 0
0
Deportivo Alavés
0
0
0
0
0 : 0
0
Granada CF
0
0
0
0
0 : 0
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (250)

Přidat komentář
monkej

Atléti titul

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Stejně jako v PL, tak si pojďme zatipovat i tady, komu se chce! Aspoň to tu trošku ožije

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

SESTUPUJÍCÍ

18.

19.

20.

Nejlepší hráč sezóny:

Nejlepší střelec:

Nejlepší asistent:

Nejlepší brankář (čistá konta):

Nejlepší mladý hráč:

Nejlepší trenér:

První vyhozený trenér:

Nejlepší přestup:

Nejhorší přestup:

Překvapení ligy (hráč):

Zklamání ligy (hráč):

Překvapení ligy (tým):

Zklamání ligy (tým):

Postupující z 2. ligy:

Vítěz Španělského poháru:

Reagovat
HalaMadrid_Flx

1. Real Madrid (ikdyž bez Thiba těžké, ale budu věřit )

2. Barcelona

3. Atletico

4. Villarreal

5. Real Sociedad

6. Real Betis

7. Valencia

8. Sevilla

9. Athletic Bilbao

10. Osasuna

11. Girona

12. Celta Vigo

13. Mallorca

14. Getafe

15. Cádiz

16. Vallecano

17. Alméra

SESTUPUJÍCÍ

18. Granada

19. Alaves

20. Las Palmas

Nejlepší hráč sezóny: Vini

Nejlepší střelec: Lewandowski

Nejlepší asistent: Vini

Nejlepší brankář (čistá konta): Ter Stegen

Nejlepší mladý hráč: Bellingham

Nejlepší trenér: Ancelotti

První vyhozený trenér: Paco Lopez (Granada)

Nejlepší přestup: Bellingham

Nejhorší přestup: Romeu

Překvapení ligy (hráč): Bellingham (okamžitě TOP )

Zklamání ligy (hráč): Romeu

Překvapení ligy (tým): Villarreal (silný)

Zklamání ligy (tým): Las Palmas (otřesné)

Postupující z 2. ligy: Espanyol, Leganes, Eibar

Vítěz Španělského poháru: Barcelona

Reagovat
vilp

Nejhorší přestup hráč, co stál 4 mega nebo kolik.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Absolutně jsem nevěděl, koho tam hodit, tak z provokace Romeu.

Reagovat
smazaný uživatel

1. Real

2. Barcelona

3. Atlético

4. Sociedad

5. Sevilla

6. Betis

7. Valencia

8. Granada

9. Mallorca

10. Villarreal

11. Celta

12. Osasuna

13. Athletic

14. Almería

15. Getafe

16. Girona

17. Las Palmas

SESTUPUJÍCÍ

18. Alavés

19. Cádiz

20. Rayo Vallecano

Nejlepší hráč sezóny: Vinícius

Nejlepší střelec: Lewandowski

Nejlepší asistent: Griezmann

Nejlepší brankář (čistá konta): Oblak

Nejlepší mladý hráč: Bellingham

Nejlepší trenér: Ancelotti

První vyhozený trenér: Setién

Nejlepší přestup: Bellingham

Nejhorší přestup: Gündogan

Překvapení ligy (hráč): Fran

Zklamání ligy (hráč): Gündogan

Překvapení ligy (tým): Granada

Zklamání ligy (tým): Villarreal

Postupující z 2. ligy: Valladolid, Gijón, Éibar

Vítěz Španělského poháru: Atlético

Reagovat
smazaný uživatel

Tu Granadu jsem možná trochu přestřelil, ale mám pocit, že budou hrát vysoko...

Reagovat
Pospovič

Bohužel i Valencii, ta bude ráda, pokud se zachrání

Reagovat
santini

presne toto ma napadlo keď som kukal tie tipy.. Valencia na 7. miesto, to bude chcieť kopu šťastia

Reagovat
Xavi

taky to tak bohužel vidím. Valencie bude ráda za záchranu.

Reagovat
patas92

TOP4: Barca, Real, Atletico, Socky

Nejlepší hráč sezóny: Ter Stegen

Nejlepší střelec: Lewandowski

Nejlepší asistent: Griezz

Nejlepší brankář (čistá konta): Ter Stegen

Nejlepší mladý hráč: Fati

Nejlepší trenér: Xavi

Nejlepší přestup: Oriol Romeu

Nejhorší přestup: Bellingham

Překvapení ligy (hráč): Fati

Zklamání ligy (hráč): Bellingham

Reagovat
CHONG

Přání otcem myšlenky...

Reagovat
patas92

Asi jako všichni co tady dávají svoje tipy

Reagovat
Sigma Olomouc

Já třeba mému Realu nevěřím

Reagovat
patas92

Toho Bellinghama jsem hodil jen tak, zbytek ale seriózní tipy

Reagovat
Sigma Olomouc

Jako ono to může být, i ten Jude bude buď totální katastrofa nebo TOP hráč

Reagovat
teenz

Byl jednim z nejlepsich hracu pripravy.

Reagovat
Sigma Olomouc

Aha, tak to jo. Přípravy mých oblíbených týmu jsem neměl čas sledovat

Reagovat
Ed_Hazard

Stačí, že stál 120M. Aj keby hral "dobre", tak je vysoko pravdepodobné, že ho budú označovať za flop, nakoľko a bude čakať že dá každý zápas G+A a každý tretí zápas urobí rabonu.

Reagovat
Ed_Hazard

Popravde s tým Romeum aj súhlasím Ja očakávam, že ten chlap im odvedie kus dobrej roboty v strede ihriska.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Sigma Olomouc

1. Barça (když zaregistrují posily )

2. Atlético (do poslední chvíle se bude přetahovat o titul s Barçou)

3. Real Madrid (pokud nepřijde útočník)

4. Betis

5. Sociedad

6. Villareal

7. Sevilla

8.

9. Mallorca

10.

11.

12. Valencia

13.

14.

15.

16.

17.

SESTUPUJÍCÍ

18. Alaves

19. Las Palmas

20. Getafe

Nejlepší hráč sezóny: Gündoğan

Nejlepší střelec: Lewandowski

Nejlepší asistent: Griezmann

Nejlepší brankář (čistá konta): Ter Štégen

Nejlepší mladý hráč: Gavi

Nejlepší trenér: Simeone

První vyhozený trenér: Carlo Ancelotti

Nejlepší přestup: Gündoğan

Nejhorší přestup: Söyüncü

Překvapení ligy (hráč): Rodrigo Riquelme

Zklamání ligy (hráč): Tchouameni

Překvapení ligy (tým): Atlético

Zklamání ligy (tým): Real

Postupující z 2. ligy: Huesca, Leganes, Valladolid

Vítěz Španělského poháru: Barcelona

Reagovat
Sigma Olomouc

Kurňa, omylem jsem to odeslal.

8. Bilbao

10. Girona

11. Osasuna

13. Vallecano

14. Celta Vigo

15. Granada

16. Almeria

17. Cádiz

Reagovat
roman1978

Ter Stégen

Reagovat
Sigma Olomouc

Vím, chtěl jsem napsat třeba Gyndogan nebo Sejinči, Ančeloti

Reagovat
roman1978

Reagovat
vilp

Vítěz: Barcelona

Nejlepší hráč sezóny: Griezmann

Nejlepší střelec: Lewandowski

Nejlepší asistent: Vinícius

Nejlepší brankář (čistá konta): Oblak

Nejlepší mladý hráč: Pedri

Nejlepší trenér: Alguacil

První vyhozený trenér: Aguirre

Nejlepší přestup: Romeu

Nejhorší přestup: Güler (smůla na zranění a pochybuju, že mu dá dinosaur prostor)

Překvapení ligy (hráč): Romeu

Zklamání ligy (hráč): Gündogan, Fati, Mendy

Překvapení ligy (tým): Granada

Zklamání ligy (tým): Mallorca

Reagovat
patas92

U Gundogana se to může stát, ale u Fatiho čekám 15+ gólů. Pokud se teda zas nezraní, nebo mu nevezme minuty Neymar

Reagovat
Mateo16

Moc tomu neverím ze kúpite Neymara , plat aj suma co chceš PSG je mimo reality

Reagovat
Sigma Olomouc

Prvně byste spíš měli zaregistrovat posily než se zajímat o Nejmara

Reagovat
patas92

Všichni budou zaregistrovaní, nemusíš se bát.

Reagovat
Sigma Olomouc

Taky Gülerovi nevěřím, to zranění ho zlomí

Reagovat
Mateo16

Zranenie nemá vážne problém bude že traged ho bude ignorovat

Reagovat
Sigma Olomouc

Zranění není vážné, ale nejsem si jistý, jestli po té pauze bude 1. herně v pohodě

2. bude mít důvěru Carla

Jinak mu samozřejmě přeju

Reagovat
vilp

Ale tak díky tomu zranění ho bude ignorovat ještě víc, protože si ho v přípravě ani nevyzkoušel.

Reagovat
Mateo16

hej to pravda jedina výhoda je ze v utoku kam sa snim rata nitko neni Ale co s toho ked znova to bude stavat na niakej blbosti 4-4-2 alebo 4-3-1-2 a Bellingham bude mat zaklad

Ale je dost mozne ze tie vysledky budu tak katastroficke ze Carla vyhodime pocas sezony

Reagovat
CHONG

Mendy nikoho zklamat nemůže...

Reagovat
Ed_Hazard

ale Gundo

A pri Mendym sa stotožňujem s Chongom

Reagovat
vilp

U Gundogana je to takový tušení, uvidíme. Mendy bude ještě víc na nic než loni, ale ve finále souhlas.

Reagovat
Eichel

len teda neverím, že Fati bude sklamanie.. podľa mna si svoje odkope

Reagovat
roman1978

Vítěz: Barca

Nejlepší hráč: Pedri

Střelec: Lewandowski

Nahrávač: Raphinha

Brankář: MATS

Mladý: Balde

Trenér: Xavi

Vyhozený trenér: Anceloti

Kauf: Gundo

Prokauf: Arda

Překvápko: Yamal

Zklamání: Arda

Překvápko: Celta

Zklamání: Real

Postup: Leganes, Eibar, Elche

Pohár: Barca

Reagovat
Churro

1. Barca

2. Real

3. Atletico

4. Betis

5. Sociedad

6. Sevilla

7. Villarreal

8. Bilbao

9. Mallorca

10. Osasuna

11. Girona

12. Celta

13. Getafe

14. Vallecano

15. Granada

16. Almeria

17. Las Palmas

---

18. Valencia

19. Cadiz

20. Alaves

Reagovat
Messiáš

1. Atletico Madrid

2. Barcelona

3. Real Madrid

4. Sociedad

5. Betis

6. Sevilla

7. Valencia

8. Girona

9. Mallorca

10. Villarreal

11. Athletic

12. Osasuna

13. Celta

14. Almería

15. Getafe

16. Rayo Vallecano

17. Las Palmas

SESTUPUJÍCÍ

18. Alavés

19. Granada

20. Cádiz

Nejlepší hráč sezóny: Griezmann/Vinicius

Nejlepší střelec: Nemám páru Lewa, ale bude to bida stejne

Nejlepší asistent: Griezmann

Nejlepší brankář (čistá konta): Oblak

Nejlepší mladý hráč: Lamine Yamal, Ilias Akhomach

Nejlepší trenér: Simeone

První vyhozený trenér: Setién

Nejlepší přestup: Bellingham,Romeu, Isco, Mika Marmol,

Nejhorší přestup: Jonathan Bamba

Překvapení ligy (hráč): Oriol Romeu, Abde, Ilias Akhomach, Mika Marmol, Isco, Fran, Myrto Uzuni

Zklamání ligy (hráč): Lewa

Překvapení ligy (tým): Almeria/Girona

Zklamání ligy (tým): Villarreal, Athletic Club,

Postupující z 2. ligy: Espanyol, Gijón, Real Zaragoza

Vítěz Španělského poháru: FC Barcelona

Reagovat
Xavi

Konečně je to tady.

Reagovat
Mateo16

Real Madrid's attack for the first game of 23/24 season:

• Vini Jr

• Rodrygo

• Joselu

• Brahim Diaz

Flore ser uz na ten zapas s egom posli tam dardu do Pariza toto je tragedia

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Xavi

Joselu může být příjemné překvapení.

Reagovat
Well

Reagovat
Mateo16

No v príprave celkom pálil šance

Reagovat
teenz

Reagovat
Ed_Hazard

Snáď hej. Minimálne chalan do partie vyzerá byť parádny

Reagovat
Kenneth

Pochybuji. Do kabiny asi fajn, ale je to takovy horsi Morata.

Reagovat
zasranej malíř

Jdeme si pro treble

Reagovat
smazaný uživatel

Darder do Mallorky. Ti můžou jít letos klidně na poháry.

Reagovat
Phillipinho

Muriqi s Larinem a pod nima Darder. Velka sila.

Reagovat
Ed_Hazard

Tak tipovačku by sme mali. Čo tak ešte pritvrdiť a skúsiť túto sezónu LL nejak oživiť? Tá aktivita je posledné roky (hlavne po migrácii webu) katastrofálna. Chýbajú mi celkom analýzy a štatistiky ako bývali od impa.

Reagovat
Stannis Baratheon

Ten základ Sevilly Těm je dohormady tak 350.

Reagovat
Visca el barca

On dorazí fakt Neymar?

Reagovat
Visca el barca

On dorazí fakt Neymar?

Reagovat
teenz

Jo, s Dembzem budou nahanet strach.

Reagovat
misinho7

Jakoze Kepa hosťovacka.

Spokojný veru nie som

Reagovat
misinho7

Uz bol istý v Bayerne ale stopol to a vybral si nas. Ehm. A vraj sme chceli prve Bona ale ze je teraz ten africky pohar narodov tak ze preto sme od toho upustili.

Reagovat
MystycMac

Ten Brankar je nasmiech celému svetu to je taky Maguaire v Brane hrubkar kixar v hlave vykradnuté...To je Extrem toto také poleno zobrať

Reagovat
misinho7

no ja ho nemam rad a za mna to je slaby brankar..ideme viacmenej od najlepsieho brankara k totalnemu priemeru uz ma ani netrapi ze sa vyjebali na hrotaka ale to ze koho mame v brane...

Tak dufam ze Lunin sa hecne a dnes ukaze ze si tu sancu zasluzi a Kepu tam ani nepusti..

Reagovat
MystycMac

Real berie Brankárskeho Maguaira, ja už neviem čo tam šnupú alebo žeby už bol perez senilný...Najhoršia možná možnosť ...hrubkar, maličký, pusti každú strelu z diaľky ktorá nejde do stredu Barcelona ani nakupovať nemusí Kepa bude ich najväčšia posila...

Reagovat
Jordi Alba

Pískej konec ligy, šaškárna.

Reagovat
zasranej malíř

Lunin,Carvajal,Militao,Alaba,Garcia,Tchouameni,Camavinga,Valverde,Bellingham,Vini Jr,Rodrygo

Reagovat
misinho7

tak zacina nova era, som zvedavy na tu zalohu. Takto to vyzera naslapane ale ci to bude aj fungovat to uvidime (mam kus zly pocit ze proste cele to bude fajn ale celkovo v sezone doplatime na to ze nemame cisteho utocnika a bude to sklamanie...toto je taka ta finalna ceresnicka co chyba tej zostave.)

Reagovat
teenz

No problem je kreativita.

Reagovat
misinho7

Mne sa ta nabusena fyzicka zaloha paci. Jude tam moze nieco vymysliet a taktiez priniest aj goly. Ja si skor myslim ze nam bude chybat ten utocnik. Vini aj Rodrygo cosi vymysliet vedia, sak Karim z nich profitoval ( hlaven z Viniho) ale teraz tie goly bude len na nich a toho sa bojim.

Kazdopadne uvidime...ale mam pocit ze to bude take prechodne (tato sezona) kde sa viac zapracuju mladici a prsote bude sa cakat na toho Mbappeho...a vlastne aj Thiba. ...ale snad sa mylim

Reagovat
One-Real

Ja myslim, ze se toho Mbappeho letos jeste dockas. Muze tam byt dohoda mezi Realem a Mbappem, ze bude "trvat" na sezone v PSG za kazdou cenu, vicemene si tim snizi prestup o par desitek mio (PSG je v sileny pozici, vlastni vinou a zaslouzene), ktery Real mozna neusetri, ale nalije je jemu

Reagovat
smazaný uživatel

Comunicado oficial bude posledního srpna, představení na SB před zápasem s Getafe.

Reagovat
misinho7

snad

Reagovat
zasranej malíř

Podle mě se šejci zeserou a příští týden už bude v nominaci PSG a bude normálně hrát

Reagovat
Ladas321

Už se začíná opakovat klasicky scénář a ve Francii se píše, že začal jednat s klubem a prodloužení kontraktu není vyloučené. Včera byl v kabině v PSG a pak měl rozhovor s Camposem.

Reagovat
Ed_Hazard

Polcas 10 na Bilbao

Reagovat
Moshe Dajan

Viera je král

Reagovat
One-Real

Kepa bez rukavic > Lunin se ctyrma rukama

Reagovat
Whites

Diskuze k zápasu Athletic - Real: https://discord.gg/pjqHwDQD

Reagovat
Al Capone

Jo není nad to mít zaplacený sportovní kanál a místo fotbalu mít reklamy...

Reagovat
Miguel19

10 minut, neuvěřitelný...

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Miguel19

Jude dobrá oslava...ten bude taky hodně oblíbený

Reagovat
teenz

Reagovat
misinho7

Reagovat
Miguel19

To LB Realu je slaboučký...

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel je na něm vidět nervozita.

Reagovat
teenz

Reagovat
misinho7

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Ed_Hazard

*

Reagovat
JM

Prosím někdo odkaz.

Jsem v zahraničí a Tipsport ani nic oficiálního mi nejede

Reagovat
Ed_Hazard

viprow.nu/sports-football-online

Reagovat
JM

Reagovat
misinho7

Ta mlada zaloha zatial masaker. Energicka, rychla a nic cez nich neprejde. Bilbao si zatial nepiplo a to su doma.

Su tam este nepresnosti a hlavne utok Vini a Rodrygo este mi pridu taky trosku mimo, teda hlavne Vini vidno ze to neni jeho pozicia. Ale ta zaloha dneska zatial na jednicku.

Reagovat
Ed_Hazard

Ja tam naopak nevidím stále žiadnu kreativitu. Príde mi to celé strašne "stuhnuté" a troška hra na náhodu, že sa nám to vpredu nejak poodráža.

Reagovat
misinho7

Tak Luka tam neni no, ale tak asi sa neda mat vsetko. Teraz to proste valcujeme na ukor nejakej kreativity na druhej strane Jude tam mal par myslienok a myslim ze nejako sa to poriesi. Hlavne Vini nech sa chyti a zacne tam aj on vymyslat. Zatial je tam strateny.

Reagovat
teenz

Reagovat
MystycMac

Militao takisto ACL to je extrém... typujem že Perez pôjde po Maguairovi aspoň na rok loan...

Reagovat
2miguel1

To Bilbao je k hovnu rok co rok

Reagovat
misinho7

Jude je ale pan hrac. To bude riadna kupa.

Reagovat
Pithivier

Mel par dobrych napadu, v priprave delal dojem, tak snad to bude pokracovat

Nekdo tu nekde psal, ze je to podprumerny prehypeny zaloznik, ktery nema rychlost, dribbling, strelu z dalku, nic...

Reagovat
misinho7

Reagovat
Mateo16

Škoda ze sme dnes vyhrali son na svadbe. Škoda ze sme dnes štyri zobrakmi vyhrali dúfam že prehier bude postupne pribudat

Reagovat
Mateo16

Zobracky kader musí začať prehrávať

Reagovat
teenz

Odejdi.

Reagovat
smazaný uživatel

Čím dál větší nuda ty tvoje komentáře...

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
misinho7

Reagovat
Jordi Alba

To vás na tu svatbu moc nepřišlo.

Reagovat
2miguel1

Xavi zober toho Neymara!

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
teenz

Kylian zpet v Acku.

Reagovat
smazaný uživatel

Je konec. Hnusní vyděrači...

Reagovat
teenz

Mind games od PSG.

Reagovat
MystycMac

Real zas ponížený...

Reagovat
Pithivier

Zadna nahrada za Thiba, Militao druhy ACL, v utok taky bez alternativ

Pro roman1978 a technecium to bude hotove vyvrcholeni, totozne jako jejich vzajemne milostne hratky

Reagovat
teenz

Reagovat
MystycMac

Nechápem ako stým útokom chcú ist do sezóny ...Stačilo par minút a každý videl že z Joseluho nič úplne poleno...

Reagovat
misinho7

Reagovat
Ladas321

To bych neřekl, akorát fanoušci zklamání. Kde není nabídka, tam není přestup.

Reagovat
CHONG

A čím? Však jsme za něj ani nepodali nabídku

Reagovat
Kluivert9

Stejně jste ho nechtěli.

Reagovat
CHONG

Jako jo, jsi borec, takový Markus z Eurofotbalu, ale ani to nic nemění na tom, že Real za něj letos (aspoň zatím) prostě žádnou nabídku nepodal...

Reagovat
Kluivert9

Nechtěli jste ho. Vždyť to píšu.

Reagovat
Ed_Hazard

Ja osobne som rád, že sa Floro nenechal znova vtiahnuť do tejto drbnutej hry. Kylian si to musí v hlave upratať, už mi fakt začína liezť na nervy..

Reagovat
Leo Rekordman

To áno, ale prečo nie? Ak je pravda, čo sa písalo , že mal Real s ním nejakú dohodu,že príde budúce leto zadarmo, načo by posielali ponuku, ale ak predĺži zmluvu, potom sa dá povedať, že opäť s nimi troška vyjebkal. Aj keď, tu ťažko niečomu veriť a hľadať pravdu v tejto ságe....

Reagovat
misinho7

akoze ja verim tomu ze tam mame s nim nejaku dohodu lebo ked naozaj nekupime hrotaka kvoli nemu a on podpise a o rok ho aj tak budeme musiet kupit tak su to blazni

Reagovat
herbage

třetí rok v řadě by s vámi vyjebal

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Salfovic

Za ro ho kupovat nebudete, protože se s ním domluvíte, že přijde zadarmo za další dva roky

Reagovat
zasranej malíř

jak nečekané

Reagovat
Gazdo

Zas styria zaloznici? Naco tam mame toho Ferrana, Fatiho ktori sa v priprave ukazovali v dobrom svetle?

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
dextroza_m

Ferran myslim nemuze hrat...

Reagovat
Gazdo

Na lavicke 5 kridel to bude hadam aj nas rekord nie?

Reagovat
Salfovic

By mohli mít lavičku jako plechovku RedBullu, jako mají v Plzni plechovku Gambáče.

Reagovat
Moshe Dajan

luxusní akce Betisu

Reagovat
patas92

A teď zas 10 minut reklam

Reagovat
Miguel19

Zase ty jejich reklamy

Reagovat
patas92

Na každou sázkovku co existuje

Reagovat
Miguel19

Jako to je průser. Včera Real zapnou v 10. minutě, dneska v 5.

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Miguel19

Co to je za psychopata ten Damian?

Reagovat
Moshe Dajan

Už dlouhé roky, pořád stejný debílek.

Reagovat
Miguel19

Ježiš to je fakt mrdka.

Reagovat
vilp

Hlavně Tebasova LaLiga je ráj přesně pro podobný kokoty, protože rozhodčí samozřejmě zase budou dělat, že nic neviděli. Jako každý zápas.

Reagovat
Moshe Dajan

Už měl být venku.

Reagovat
patas92

Getafe klasicky močky, nic překvapivého

Reagovat
CHONG

Reagovat
LAM

To je strašná marnost.

Letos to moc nevidím. V létě jsme zatím spíš oslabili než posílili a nebudeme hrát ani na CN. Navíc Araujo na RB? Jako opravdu?

Reagovat
Miguel19

Tohle je za mě rudá.

Reagovat
Miguel19

Wtf Raphinha

Reagovat
Miguel19

Solidní MMA

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
vilp

Reagovat
Rattlesnake

a dembele měl prý v hlavě nasráno...

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Gazdo

Reagovat
dextroza_m

Ty vole, on se necha vyprovokovat...

Reagovat
MystycMac

WTF to je prasak, to by by si zaslužilo dodatočný trest ...

Reagovat
Well

Ten by za tohle měl být automatický.

Reagovat
Cracker10

Raphinha to je amater

Reagovat
vilp

Tohle bez karty. To je zas co za rozhodčího...

Reagovat
MystycMac

WTF Araujo chyti loptu bez karty ???????????????????????????????????

Reagovat
vilp

Lewa mi přijde strašně mizerný.

Reagovat
Gazdo

A to ti este niekto povie ze nas najlepsi hrac

Reagovat
vilp

Nějak tu jeho roli nechápu. Furt se stahuje někam do hloubky, ale nemá na to kvalitu, chybí mu technika a přehled, a díky tomu se pak nedostane ani k tomu, v čem vždy vynikal, kdykoliv se Barca dostala do vápna, tak si nebyl schopný najít dobro pozici, protože tam byl pozdě.

Reagovat
Gazdo

On je proste pomaly a mal by sa presne ako pises okolo vapna. Z nejakeho dovodu sa snazi tu hru tvorit. Problem je ze jedine nase kridlo v time je Raphinha (lebo nikoho ineho Xavi proste nepostavi a radsej tam da 20 zaloznikov) a tak Robert moze dostat loptu max po strede a tadial to ide tazko lebo od nas nikto na tom kridle tu hru neroztiahne takze Lewa musi ist hlbsie a potom prave nie je tam kde ma byt

Reagovat
celeb

Raphinha len dokazuje ocividny fakt, ze nas najracionalnejsi krok je predat ho, kym ma nejaku cenu. Neproduktivny, len efektny, navyse nezvlada zlomok z toho co Lewa ci Gundogan.

In ak tragicky polcas aj bez tej cervernej, Bordalas uplne vygumoval Xaviho.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se v tom vašem postoji ke křídlům už úplně ztrácím, koho z nich byste si teda nechali? Mám pocit že se vyhazují (vyhazovali) Dembele, Raphinha, Ferran i Fati.

Reagovat
Visca el barca

Nehledě na to, že by jsme zrčitě měli na super náhrady. Když se letos utratilo 3 mil euro.

Reagovat
Mercury

Je to tak. My bychom radi aby ty lajny pilovali v top forme Neymar a Pedro, za nimi Alves a Alba. Nic jineho neni dost dobre.

Reagovat
misomy6

Keď niekoho privedú je to najlepsi hráč a nákup galaxie a potom sa pomaly z nich stanu za sezónu hráči na odpis…myslím ze postoj fans barcy je v tomto dlhodobo konzistentný

Reagovat
Salfovic

Vždyť jo, všichni stojí za hovno

Reagovat
Gazdo

Ferrana a Fatiho minimalne este tuto sezonu nechat musime ale Raphinha je proste bolest

Reagovat
celeb

Dembeleho vyhadzovali az potom, ked bolo jasne, ze ide prec. Jeho strata je a bude velmi citelna.

Fati musi ostat, ale potrebuje hrat. Ferran je otazny. Ja ho nevyhadzujem, na zaciatku prestupaku som pisal, ze jeden (alebo obaja) z dvojice Ferran/Raphinha by mal byt predany a Dembele ma ostat.

Reagovat
Rattlesnake

ruka nic?

Reagovat
Switchback

to není ne? když těsně před rukou míč změnil směr

Reagovat
MystycMac

to bolo nepiskatelne ...skor ma fascinovalo že za ruku nebol odmenený Araujo.

Reagovat
MystycMac

Pedri je hrozne tragicky ...De Jong oveľa lepši...

Reagovat
LAM

Dneska to nemá cenu ani dokoukávat. Z toho tři body nebudou.

Jinak Španělská liga v plné kráse a veení LL se pak asi může ptát proč atraktivita ligy tak upadá. Getafe je jenom zářnej příklad toho jak vypadá tým kterej se soustředí jen na provokování a dohrávání soubojů místo fotbalu. Třeba Suarez mohl bejt klidně venku, protože toho nic jinýho ani nezajímalo viz zákrok na Gundoguna. Rozhodčí tohle dokonce i podporují viz loňksej zápas s Espanyolem a stejný zápasy zažívají samozřejmě i v Madridu.

Raphinha tohle samozřejmě nezvládl a já spíš čekal, že něco provede Lewa....

Reagovat
smazaný uživatel

Strašně nudná liga, bohužel.

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Kejza

Reagovat
jsmolda

Antilopy ve Francii mají už lepší ligu než tenhle ubrečený cirkus

Reagovat
Messiáš

Lewa je solidne v lese. Frustruje mě podobně jako Suarez v jeho posledních letech v Barceloně. Takovej bez chuti a bez zápachu.

Bordalas jede težký Dark Arts, ale funguje mu to. Rozhodčí je celkem wtf, ale nemá to zrovna jednoduchý. Araujo měl vidět žlutou, nehledě na to, že si možná myslel, že to chytá za čárou. Po změně stran čekám nasazení Yamala, není moc na co čekat. Xavi zatím absolutně nepřizpůsobil hru tomu, že už v kádru není Dembele.

Reagovat
avicii

Sorry chalani ale takúto komédiu som dávno nevidel la ligu zapinam čoraz menej a menej a ci to tak nemajú mnohý ? Radšej niečo v Taliansku alebo Nemecku zapnem keď sa dá

Reagovat
vilp

Bundesliga je pro mě nejzábavnější liga, i ten Superpohár byl včera tak dobrý, že jsem ho dokoukal místo Realu. Z LaLigy je soutěž, kde se v podstatě jen betonuje, prasí a hádá.

Reagovat
avicii

Preto je tak Perez posadnutý tou superligou.. a preto mam tak nerád keď Liverpool hra proti tímom s la ligy, asi len ten Real sa k takým veciam neznižuje...

Reagovat
smazaný uživatel

Možná to je tím, že za nás v podstatě nehrají Španělé...

Reagovat
avicii

Reagovat
Gazdo

Ale no ved Barcelona nikdy nebetonuje. My to ani nevieme ako dokladaju posledne roky preplesku od hocikoho v europe

Reagovat
patas92

To vyloučení by Barceloně mohlo paradoxně pomoct, pokud to Getafe víc otevře (byť to tak nevypadalo). Jinak zatím hrozně bez nápadu.

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
vilp

Však si za to můžete sami. Zbytečně na hřišti čtyři záložníci a ještě Araujo na beku. Tisíc přihrávek do šířky, impotentní kontrola, mizerný pohyb, krom Rafinhy neudělal nikdo pořádný náběh. Stejná sračka, jakou jsem včera viděl od Enriqueho.

Reagovat
Gazdo

xavi sa k tomu schyloval uz v minulej sezone. Podla mna jemu totalne odpadli gule. Tak ako na zaciatku angazma vyhlasoval ze chce stavat na nabehoch kridelnych hracov a roztahovat hru tak jedine co dosiahol je roztahovanie hry v zalohe

Reagovat
Rattlesnake

paradoxně by to mohlo getafe teď trochu otevřít a něco by tam mohlo protéct,

ne že ne.

Reagovat
Rattlesnake

mata je taky dobrý výmaz

Reagovat
Miguel19

Dobrý vemeno, jak jenom čuměl do země a běžel..

Reagovat
celeb

normalne hrame lepsie v 10 nez v 11. v prvom polcase. Nam ta 3 clenna zaloha funguje ovela lepsie nez ten mackopes v 1. Hraci si nezavadzaju a vedia co maju hrat.

upd: ked sa to teraz vyrovnalo, tak aj zacinam verit vo vyhru.

Reagovat
vilp

Teď zas po tom předskočení Koundého rychlý protiútok a Lewandowski úplně někde 20 metrů vzadu.

Reagovat
alcantara

Trosku geniality Pedriho, inak strasna nuda a sed. Smutne, kde sme to dopracovali.

Reagovat
celeb

Pedri s Gundom najlepsi na ihrisku v poslednych 5 minutach a idu dole? Lewa dnes nic moc, 34 rokov a ostava?

Aby sa nam to v dozadu nerozsypalo.

Reagovat
Kejza

Damian Suarez zvladl 82 minut bez karty. to je kumšt

Reagovat
Dr. Admess

No, myslím, že Ez Abde si dlouho nezahraje. Bída.

Reagovat
Kluivert9

Nejslabší na place

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
patas92

Reagovat
Visca el barca

Abde je slaboučký. Prodat.

Reagovat
Rothbard

Nastavení dokud Barca nedá gól? Tzv. Xaviho time.

Reagovat
alcantara

Penalta proti tymto zmrdom by bola lovely.

Reagovat
Dr. Admess

No, kopnul ho jasně. Ale za tohle penalty... Pfff...

Reagovat
Miguel19

Co tam zkoumají tak dlouho? jasná penalta...

Reagovat
Kluivert9

Za tohle penaltu fakt ne

Reagovat
Miguel19

Pro mě jo

Reagovat
Kluivert9

To už spíš držení Gaviho, než ta teatrálnost Arauja.

Reagovat
drussbarb

Vždyť to držení bylo jasné, a i to nakopnutí se vždycky pískalo …

Reagovat
patas92

Však oba zákroky toho žebráka byly na penaltu. Nejdřív drží Gaviho, kdy mu navíc balon spadne na ruku a za vteřinu nakopne Arauja

Reagovat
Kluivert9

Gaviho držení se asi dalo písknout, ale ten Araujo byl moc soft

Reagovat
MystycMac

Araujo Delfin

Reagovat
Dr. Admess

A nakonec to zruší takováhle ruka, tyvole.

Reagovat
Miguel19

To je fraška ta liga

Reagovat
alcantara

Hrud Gaviho je ruka Gaviho. Smiesna liga.

Reagovat
drussbarb

Když jsem viděl rozhodčího, jak debilně se tváří před posouzením na monitoru, docela mě zamrazilo, ale furt jsem si říkal, že penalta je jasná. No …. asi tak jasná nebyla.

Reagovat
patas92

komedie

Reagovat
Greny

Wtf? To byla jasná penalta

Reagovat
Cracker10

Ruka Gaviho?

Reagovat
Cracker10

Jinak hroznej zapas, fuj to byl hnus.

Reagovat
Kluivert9

Každoroční klasika na Getafe

Reagovat
MystycMac

Kludne mohol pískať Penclu pre Getafe.. obe mužstva čisty grc to inak skončiť nemohlo...

Reagovat
Moshe Dajan

Tak tohle byla prvotřídní komedie. Možné pouze v La Lize.

Reagovat
Messiáš

Uplne v klidu pisknutelna penalta, byla by prisna, ale, ze ji zrovna zrusi nakoplou rukou Gaviho asi z 15 cm je komedie. Hrozně moc kontroverzí, na Getafe nám to nejde, ale tady se 3 body uhrát daly

Reagovat
misomy6

1.Penalta za mna jasná

2. Barca si nevytvorila jedinú šancu za 115 minút, absolútne takticky nepripravený tím som videl, doslova nevedeli co majú hrať

3. Načo to vobec ako fanúšik Realu pozerám nechapem

Reagovat
alcantara

A 126 minut. Za toto mi musia platit.

Reagovat
Salfovic

Penalta za co ?

Reagovat
Crustyq

Hrozná komedie. Raphinha, Getafe, rozhodčí...

Reagovat
alcantara

Ja neviem, ale mne chybal Dembele, dokonca mi chybal aj Raphina. Sialenost, tento pomaly vykon bez tempa, nabuduce rovno 4-6-0.

Reagovat
drussbarb

Getafe teda není moc sympatický tým, tohle byl hnusný výkon, ale co mají dělat, když jim to rozhodčí dovolí, že

Závěrečné posouzení penaltové situace jako ruky Gaviho pobavilo snad ještě víc než přímý přenos od páté minuty, abychom nepřišli o reklamy.

Takhle LL moc dalších diváků nezíská, jsem sice pobaven, ale ještě víc zhnusen

Reagovat
Salfovic

Rozhodnutí vyloženě Šalamounské

Reagovat
celeb

1. polcas nepozeratelny, 2. zabavny. 125+ minut, 4 cervene karty. Hrali sme dobre na zaciatku 2. polcasu ked sme mali 3 clennu zalohu a FdJ siel na beka.

Rozsypat sa to znova zacalo stiahnutim Oriola a hlavne Pedriho s Gundom, ktori v danej chvili boli najnebezpecnejsi a Pedriho kreativita ku koncu chybala ohromne. Mal ist dole Lewa, ktory sa nezmyselne casto stahoval do zalohy, casto nestihal utok a centre ho minali. Ku koncu uz ani nemaval vobec loptu + v zalohe sme mali len Gaviho s FdJ ...

Rozhodca za mna ok, velmi tazky zapas. Penalta sa mu asi zdala prisna, tak tam videl mikroskopicku ruku zaroven s hrudou ... salamunske rozhodnutie.

Raphinha chuj - predat. Vie sa dostat do sanci, ale co z toho, ked sa nakazil od Moratu.

Ked hrame jasne na 3 zaloznikov, tak hrame dobre. Ked tam mame 4 alebo 2 - nachuja. A jedno ci to skusa Valverde, Setien ci Xavi.

Nabuduce by som dal do zakladu Fatiho. Ten chalan potrebuje hrat.

Reagovat
JM

Getafe

Reagovat
CHONG

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
wyqinac

Tvl tak Kepa v Realu

Reagovat
Rothbard

Bude dělo nebo na dělo. Nic mezi.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele