LA LIGA PREVIEW - 36. KOLO

26.05.2007, 14:54, aktualizováno 27.05.2007, 15:17
Previews
V souboji o titul zůstávají po včerejší porážce Valencie s Villarrealem pouze tři kandidáti. Barcelona i Real Madrid v sobotu vyhrály a vytvořily tak tlak na Sevillu, která musí porazit Zaragozu...








Real Madrid - FC Barcelona (středa 00:00)
Na úvod 36. kola bude Mestalla hostit derby mezi Valencii a Villarrealem. Oba týmy předvádějí výtečný finiš, Valencia vyhrála čtyři utkání v řadě a stále živí naději na zisk titulu, Villarreal vyhrál dokonce pět zápasů v řadě a překvapivě se vrátil do boje o Pohár UEFA. Na Mestalle tak půjde o hodně. "Víme, že to bude dosti obtížné utkání, ale musíme být optimisty a pozitivní v našich šancích na vítězství," řekl kapitán David Albelda. Jako po celý rok ani dnes nebude Valencia kompletní, chybět budou Vicente, Edu a Morientes. Po dlouhém zranění se dostal do nominace Reguiero, nejistý je start mladíčka Silvy, kterého s největší pravděpodobností nahradí Gavilán.

Žlutá ponorka na sedmém místě ztrácí jediný bod na Atletiko Madrid a útočník Diego Forlán věří v bodový zisk i na horké půdě Valencie. "Všechny utkání jsou těžká, ale ta na Mestalle jsou ještě těžší. Když ale budeme hrát stejně jako v předchozích utkáních, nemáme se čeho bát," řekl bývalý hráč Manchesteru United. Zajímavé utkání čeká Roberta Ayalu, který se nedohodl z vedením Ches na nové smlouvě a po sezoně zamíří právě do konkurenčního Villarrealu.
Pravděpodobné sestavy: Real Madrid: Cañizares - Miguel, Albiol, Ayala, Moretti - Joaquín, Marchena, Albelda, Silva nebo Gavilán - Angulo, Villa.   FC Barcelona: Viera - Javi Venta, Gonzalo Rodríguez, Fuentes, José Enrique - Tacchinardi nebo Josico, Marcos Senna, Cani, Pires - Marcos, Forlán.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.50 - 5.70
Tip eurofotbal.cz: 1
Real Murcia - Athletic Bilbao (středa 00:00)
Real Madrid bude ve druhém duelu třicátého šestého kola hostit Deportivo. Domácí celek minulé kolo podruhé za sebou zachraňoval vítězství až v samém závěru utkání a stále tak drží všechny trumfy ve svých rukou. Tým z hlavního města předvádí opravdu drtivý finiš, z posledních devíti zápasů jich vyhrál rovných osm a k titulu zbývají udělat poslední tři kroky. Domácí zápasy s Deportivem a Mallorcou by neměly být pro svěřence Fabia Capella větším problémem, největší překážkou by tak měl být zápas se Zaragozou v příštím kole.

Deportivo v podstatě už jen dohrává sezonu, na 13. místě je jedenáct bodů nad sestupovou zónou a deset bodů za pohárovými příčkami. "Bude to nebezpečné utkání, přece jenom jsme více soustředění v utkání s většími týmy, ale zápasy proti lehčím týmům bývají někdy velmi komplikované, tak jako proti Espanyolu," vzpomněl si na předminulé kolo brazilský středopolař Emerson. La Coruňa ale nebude na Santiago Bernabéu úplně bez šancí. "Všichni vidí, v jaké jsou formě, jsou v tomto utkání velkými favority, ale my se nevzdáváme. Když budeme hrát svůj nejlepší fotbal a štěstí bude na naší straně, můžeme uhrát dobrý výsledek, ale víme, že to bude extrémně težké," ví svoje útočník Riki, který bojuje se zraněním a jeho start v utkání je nejistý. Real má Deportivu co vracet, na podzim totiž na Riazoru prohrál 0:2.
Pravděpodobné sestavy: Real Murcia: Iker Casillas - Miguel Torres, Sergio Ramos, Cannavaro, Roberto Carlos - Beckham, Emerson, Diarra, Robinho - Raúl a Van Nistelrooy.  Athletic Bilbao: Aouate - Coloccini, Lopo, Andrade, Capdevila - Sergio, De Guzmán - Estoyanoff, Juan Rodríguez, Cristian - Arizmendi. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.55 - 11.00
Tip eurofotbal.cz: 1
Racing Santander - Sevilla FC (středa 00:00)
Barcelona přivítá na svém hřišti Getafe a jistě udělá vše proto, aby odčinila nedávnou ostudnou porážku ze vzájemného souboje ve španělském poháru. Getafe potřebuje vyhrát, aby si udrželo šance na účást v Poháru UEFA, ta se skrývá na šesté příčce, pokud ovšem madridský celek nevyhraje celý Copa del Rey.

Katalánci k zápasu nastoupí se značným sebevědomím po drtivé porážce Atlética Madrid 6:0 na jejich hřišti. Dá se proto předpokládat, že na trávník vyběhnou ve stejném složení, jako minulý týden na stadiónu Vicente Calderóna. V obraně tedy opět dostane důvěru Zambrotta s Giem na krajích, ve středu se pak postaví dvojice Puyol - Thuram. Co se týče zálohy, tam opět pravděpodobně nezbyde místo pro Andrése Iniestu. Edmílson s Xavim a Decem odvedli proti Atléticu skvělou práci. O trojici R.E.M. - Ronaldinho, Eto'o, Messi nemá cenu příliš pochybovat, oproti minulému kolu by na výkonnosti měl z těchto tří zapracovat akorát Ronaldinho.

V táboru Getafe je největší (a zároveň nejsmutnější) zprávou zranění Daniela Güizy. Útočník hostů se bude ze svého svalového zranění léčit po dobu minimálně tří týdnů. Mimo hru jsou taktéž Angel Vivar Dorado, Alexis Ruano a David Cortés. Stoperská dvojice nastoupí ve složení Belenguer - Pulido. O góly se budou snažit Verpakovskis s Manuem.
Pravděpodobné sestavy: Racing Santander: Valdés - Zambrotta, Puyol, Thuram, Van Bronckhorst - Edmilson, Xavi nebo Iniesta, Deco - Ronaldinho, Eto'o, Messi.  Sevilla FC: Abbondanzieri - Contra, Belenguer, Pulido, Paredes - Mario Cotelo, Celestini, Casquero, Nacho - Verpakovskis, Manu. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 4.90 - 10.00
Tip eurofotbal.cz: 1
Getafe CF - UD Almería (středa 00:00)
Pravděpodobné sestavy: Getafe CF: Laquait - Merino, Beto, Pablo Amo, Poli - Santi Cazorla, Jesús Vázquez, Barber, Aitor - Uche, Sinama-Pongolle.  UD Almería: Iraizoz - Zabaleta, Jarque, Torrejón, Chica - Moisés Hurtado, De la Peña, Coro - Luis García, Riera - Tamudo. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.30 - 3.50
Tip eurofotbal.cz: 1
Espanyol Barcelona - Atlético Madrid (středa 00:00)
První matchball bude odvracet Celta Vigo proti Betisu Sevilla, jenž by naopak případnou výhrou zkombinovanou s neúspěchy přímých konkurentů mohl oslavit své setrvání. Porážka (a tím pádem jedenáctý zápas bez výhry v řadě) zařadí Andalusany mezi vážně kandidáty na sestup.

Celta prohrála již pět zápasů po sobě. Nepomohl tedy ani příchod Hrista Stoichkova, který své svěřence přes média silně zkritizoval a podal jim legendárního Romária jako vzor. Bývalý vynikající bulharský útočník Stoichkov zápětí svá slova na svolané tiskové konferenci dementoval s tím, že se jednalo o nedorozumění ze strany novinářů a že je stoprocentně na straně svého týmu, přesto asi vše nebude ideální. Krom nasazení Pinta do brány se očekává, že nastoupí stejná jedenáctka jako v minulém kole proti Realu Sociedad San Sebastian, kde Celta prohrála 3:1.

Velká řada absencí zužuje tým hostů, zranění jsou Nano a Arzu, zraněný pak Vogel. Další hráči pak do Viga necestují z technických důvodů, jsou to Romero, Maldonado, Rivas a Vega. Oproti předchozím předpokladům se do sestavy dostali Brazilci Assuncao se Sobisem, přestože na trénincích zkoušel kouč Luis Fernández variantu se třemi útočníky s Odonkorem a Xiscem na křídlech.
Pravděpodobné sestavy: Espanyol Barcelona: Pinto; Ángel, Tamas, Contreras, Placente; Oubiña, Pablo García; Gustavo López, Canobbio, Nené; Baiano  Atlético Madrid: Contreras; Ilic, Melli, Juanito, Isidoro; Juande, Miguel Ángel, Capi; Odonkor, Edu, Xisco 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.25 - 2.80
Tip eurofotbal.cz: 1
Deportivo La Coruňa - Levante UD (středa 00:00)
Pravděpodobné sestavy: Deportivo La Coruňa: Ricardo - Javier Flaño, Cuéllar, Miguel Flaño, Corrales - Valdo, Puñal, Nekounam, David López - Raúl García - Soldado.  Levante UD: Bravo - Gerardo, Ansotegi, Víctor López, Garrido - Mikel Alonso nebo Aranburu, Juanito, Savio, Xabi Prieto - Herrera, Kovacevic. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.35 - 3.30 - 2.00
Tip eurofotbal.cz: 02
Valencia CF - Real Zaragoza (středa 00:00)
36. kolo svede dohromady i Racing Santander, bojující o poslední zbytky na děje na překvapující účast v evropských pohárech, a zachraňující se Levante, které by případným ziskem tří bodů udělalo sloní krok k setrvání v nejvyšší soutěži.

Co se týče domácích, trenér Miguel Ángel Portugal představí základní jedenáctku dost odlišnou od té, kterou jste mohli sledovat v průběhu sezóny, jelikož ke zraněným Pinllosovi a Garayovi přibude i vykartovaný Munitis. Zkušený útočník si odpyká svůj již druhý trest po přímém vyloučení z posledního zápasu proti Mallorce, vytáhlý Srb Nikola Zigic se tak bude muset na hrotu útoku poprat s hostujícími obránce bez své obvykle podpory. Vše nasvědčuje tomu, že Munitise nahradí brazilec Felipe Melo a nikoli odchovanec Juanjo, který by svým stylem hry byl přirozenější alternativou. Díru způsobenou absencí Pinillose se pokusí zacelit Argentinec Cristian Álvarez. Další Argentinec Ezequiel Garay nejenže přijde kvůli svému zranění o zbytek sezóny, ale navíc zmešká plánovaný debut za argentinskou reprezentaci Jelikož bude chybět i stoper Moratón, do hry se dostane veterán Pablo Alfaro.

Levante bude mít co dělat, aby napravilo špatný dojem z posledního ligového duelu s Osasunou, svěřenci Abela Resina tehdy doma utržili debakl 1:4. Klub z Valencie se pokusí využít možné menší motivace Kantábrijského celku a získat tři body, které by měly hodnotu zlata. I proto se pravděpodobně pustí do svého soupeře od první minuty a nasadí vysoké tempo hry. Tým je zužován řadou absencí. Zranění jsou Alexis, brankář Molina a i když se stihl uzdravit na poslední chvíli Frederic Dehu, prostě odpadl Zé María. Díky tomu se do základu nejspíše podívá Félix Ettien.

Pravděpodobné sestavy: Valencia CF: Toño; Cristian Álvarez, Rubén, Alfaro, Cristian Fernández; Balboa, Scaloni, Vitolo, Serrano; Melo, Zigic.  Real Zaragoza: Cavallero, Descarga, Álvaro, Serrano, Rubiales, Ettien, Camacho, Tommasi, Courtois, Riga, Reggi. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.30 - 3.65
Tip eurofotbal.cz: 0
Real Mallorca - Osasuna Pamplona (středa 00:00)
Athletic Bilbao přivítá ve své katedrále fotbalu San Mamés tým Mallorky v zápase, který by mu mohl odkrýt brány setrvání v nejvyšší soutěži. Celku z baleárských ostrovů už totiž o moc nejde a svěřenci kouče Maného mají více než nadějné vyhlídky na zisk tří bodů.

Plány trenéra Maného se asi lehce zkomplikovaly zrušením jednozápasového trestu za nakumulování žlutých karet pro obránce Unai Expósita. Během týdne se totiž na trénincích formovala nová obrana ve složení Iraola Sarriego, Ustaritz a Casas. Sotperksá dvojice by nicméně měla mít své místo jisté. Expósito by případně mohl nastoupit na místo Casase, který se stále vrací po dlouhodobém zranění, stejně tak jako na pravé straně, čímž by posunul Iraolu více dopředu a na lavičce by skončil Etxeberria.

Mallorka přijíždí do Baskicka s klidnou hlavou a splněnými cíly. Po skvělé druhé polovině sezóny, ve které mužstvo Gregora Manzana nasbíralo 27 bodů ze 48 možných, se nachází jen jediný bod od první desítky! Manzano během týdne prohlašoval, že jeho svěřenci budou hrát na vítězství, i když jakýkoli bodový zisk by byl úspěchem. Nemělo by se zapomínat, že Mallorka své dva předcházející duely ze hřištích soupeřů vyhrála. Jedinou změnou v zákaldní sestavě oproti minulému kolu by mohlo být nasazení Víctora Casadesúse.

Pravděpodobné sestavy: Real Mallorca: Aranzubia; Iraola, Sarriegi, Ustaritz, Casas; Murillo, Javi Martínez; Etxeberria, Yeste, Gabilondo; Aduriz.  Osasuna Pamplona: Moyá; Héctor, Nunes, Ballesteros, Navarro; Varela, Pereyra, "Caño" Ibagaza, Jonás; Arango, Víctor. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 4.00 - 4.85
Tip eurofotbal.cz: 1
Recreativo Huelva - Villarreal CF (středa 00:00)
Matematika je přesná věda, a proto nebudeme Náctic ještě odepisovat, tuto formalitu si odbudeme až za týden, i když nutno dodat, že katalánský tým předváděl během celé sezóny atraktivní útočný fotbal a sestup by si zasloužili jiní. Ale hraje se pouze na body, i proto se například Atlético, soupeř Tarragony, stále drží na příčkách zaručující Pohár UEFA a ani debakl 0:6 od Barcelony ho o tuto pozici nepřipravil.

Hráči Tarragony jsou se sestupem nejspíše smíření, nicméně to neznamená, že by se na zbytek sezóny vykašlali. Jejich záměrem nyní je udělat alespoň trochu radost svým věrným fanouškům, kteří přes mnohá utrpení v průběhu sezóny svůj celek plně podporovali. Trenér Paclo Flores nemůže počítat s absentujícími Carlosem Pladevallim, Mingem, Oscarem Lópezem, Antoniem Pinillou, Davidem Cuellarrem a Tobíasem Grahnem, z čehož jasně plyne, že příliš možností jak zamíchat se sestavou, se nenabízí.

Los Colchoneros prožívají další slabou sezónu, ovšem domácí debakl 0:6 se opravdu nečekal, zvláště při pohledu na tak výrazně kladnou bilanci proti Barceloně z posledních let. Trenér Javier Aguirre prohlásil, že největším balzámem by bylo vítězství v Tarragoně, ke kterému v každém případě nepřispějí zranění Maniche a Valera. Sám trenér se ale možná nedostaví, jelikož se musí zúčastnit komunálních voleb a je ve hvězdách, zda se nebudou termíny překrývat, pokud ne, připojí s k týmu v neděli. Co se týče ryze fotbalových záležitostí, ej možné že se Aguirre opět vrátí k zaběhlému systému 4-4-2 po dvou odbočkách s rozestavěním 4-2-3-1. Jak se ukázalo minulý týden, návrat Lea Franca do brány je důležitějším, než se mohlo původně zdát. Šestigólový příděl dokonce vrátí do sestavy Pabla Ibáňěze, který poslední zápasy ani nebyl nominovaný. Záloha je značně nejistá, v útoku každopádně nastoupí Torres spolu s jedním ze dvojice Mista - Aguero.
Pravděpodobné sestavy: Recreativo Huelva: Rubén Pérez, Calvo, Navas, Matellán, Marco, Chabaud, Morales, Campano, Merino, Portillo, Rubén Castro.  Villarreal CF: Leo Franco; Seitaridis, Pablo, Zé Castro, Pernía; Galletti, Luccin, Costinha o Jurado, Petrov; Fernando Torres, Mista. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.50 - 3.40 - 1.70
Tip eurofotbal.cz: 0
Real Betis - Real Valladolid (středa 00:00)
Ve šlágru kola si to na stadionu Sáncheze Pizjuána rozdají druhá Sevilla s pátou Zaragozou. Domácí jsou v roli černého koně na zisk titulu a i po vítězství v Poháru EUFA stále srdnatě bojují s dvěma giganty v čele. Naposledy v minulém kole otočila Sevilla skóre v La Coruňi a na vedoucí duo ztrácí jen dva body. Zaragoza v posledních týdnech ztratila formu (v posledních šesti utkání jen dvě vítězství), přesto svěřenci Victora Feranandeze zůstávají na páté příčce s čtyřbodovým náskokem na Atletiko Madrid. "Žádný tým v lize neovládá hru s takovou kontrolou jako Sevilla, bude to pro nás strašně obtížné utkání," řekl na tiskové konferenci Fernandez. "Oni (Sevilla) si zaslouží uznání za jejich úspěchy v sezoně, momentálně jsou jedním z nejlepších týmů v Evropě, nejen kvůli triumfu v UEFĚ, ale také pro to, jak oni hrají a jak tohoto úspěchu dosáhli," nešetří s chválou trenér Zaragozy. Fernandez ale zná tajemství, jak na Sevillu, na podzim jeho tým porazil Andalusany 2:1. "Musíme být velice koncentrovaní, nebezpeční a zkoušet dostat se do šancí. Prostě hrát tak, jako v duelu na podzim," vzpomíná na výhru bývalý trenér Betisu Sevilla. Zajímavé utkání to bude hlavně pro dvojici Diogo, Luis Fabiano, i vy si jistě vybavujete ruční výměnu názorů těchto dvou hráčů z podzimního duelu.
Pravděpodobné sestavy: Real Betis: Palop - Daniel Alves, Javi Navarro, Dragutinovic, Puerta - Jesús Navas, Poulsen, Renato, Adriano - Luis Fabiano a Kanouté.  Real Valladolid: César - Diogo, Sergio Fernández, Gabriel Milito, Juanfran - D'Alessandro nebo Lafita, Piqué, Zapater, Aimar - Sergio García a Diego Milito.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.65 - 5.50
Tip eurofotbal.cz: 10

Autor: Milan Kopal, Petr Kilian / soccernet.com, marca.es

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*

jo drtivý finiš jen tak pro opravu

Reagovat
HOST*españa

od začátku bude hrát gago, namísto emersona

Reagovat
HOST*

citim ze dnes da becks gola

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele