La Liga preview - 2. kolo

01.09.2007, 11:31, aktualizováno 02.09.2007, 10:55
Previews
Souboj v prvním kole úspěšných uvidí El Madrigal, kde Villarreal přivítá Real Madrid. "Bílý balet" v úvodním kole zvítězil a nedostal se tak pod tlak jako dva předpokládaní rivalové v boji o titul. Barcelona se doma bude snažit odčinit remízu ze Santanderu, Valencia si jede do Almerie napravit reputaci po domácím výprasku od Villarrealu...





Real Zaragoza - Racing Santander (sobota 22:00)
Zaragoza na svém stadionu přivítá Santander. Lépe do sezony vstoupil Racing, který na domácí půdě získal cenný bod s Barcelonou. Naopak Real, který do sezony vstupoval s velkými ambicemi, překvapivě prohrál s nováčkem z Murcie. Lepší zprávou je pro fanoušky Zaragozy udržení kanonýra Diega Milita, jenž se dohodl s vedením na nové čtyřleté smlouvě. Vedení Realu po úvodním propadáku v Murcii nelenilo a přivedlo na stadion La Romareda defenzivního záložníka Petera Luccina, Francouz přichází do Zaragozy z Atletika Madrid, kde by na něj po příchodu Motty z Barcelony nezbylo místo. Domácím bude chybět tvořivý záložník Matuzalem, posila ze Šachtaru Doněck se na tréninku zranila, ovšem Matuzalem by stejně v utkání nemohl nastoupit, neboť minulé kolo uviděl červenou kartu.

Také Racing nebude kompletní, distancovaný je Polák Ebi Smolarek, který nedohrál kvůli červené kartě duel s Barcelonou. I přesto, že Santander hrál posledních dvacet minut v deseti, dokázal proti katalánskému velkoklubu udržet bezbrankovou remízu. I Santander v týdnu posiloval, do branky přišel Švýcar Coltorti, obranu posílil stoper César Navas. Trenér Marcelino k sobotnímu utkání řekl: "Zaragoza je velice dobrý tým, když drží míč na svých kopačkách tak jsou mimořádně nebezpeční". Vedle Smolareka budou Marcelinovi chybět Navas, Jose Moraton a Jonatán Valle.
Pravděpodobné sestavy: Real Zaragoza: César - Diogo, Ayala, Sergio, Juanfran - Gabi, Zapater, D'Alessandro, Aimar - S. García, Oliveira.  Racing Santander: Tono - L. Fernández, Garay, Oriol, Pinillos - O. Serrano, Colsa, Duscher, J. Lopéz - Bolado, Munitis. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.67 - 3.35 - 4.90
Tip eurofotbal.cz: 1
Levante UD - Real Murcia (sobota 22:00)
Murcia, nováček španělské nejvyšší soutěže, překvapivě zvítězila v prvním kole nad silnou Zaragozou. Klub z jihovýchodu Španělska tak pojede do Valencie s touhou získat minimálně bod. Útočník Fernanda Baiano, který přišel do Murcie ze sestoupavší Celty Vigo, se příznivcům svého klubu ukázal hned v prvním kole, kdy svoji brankou rozhodl o výhře nad Zaragozou. "Bylo to výborné utkání, porazili jsme velice kvalitní tým, všichni jsme potěšeni," řekl kanonýr Baiano. Trenér Lucas Acaraz může do utkání počítat s novou posilou právě ze Zaragozy, je jím záložník Movilla, který podepsal s Murcií čtyřletý kontrakt.

Trenér Levante Abel Resino doufá, že jeho tým podá proti Murcii lepší výkon než před týdnem na Mallorce, kde menší z valencijských klubů prohrál 0:3. "V tom utkání s Mallorkou jsme udělali moc chyb, byl to od nás velmi špatný začátek sezony," řekl Resino. "Od mých svěřenců čekám o mnoho lepší výkon než v předchozím zápase. Musíme hrát v klidu, není důvod k panikaření, sezona je dlouhá," dodal Resino. Levante představí v utkání novou posilu, z Messiny přišel útočník Christian Rigano. Trenér Resino se bude muset v utkání obejít bez služeb Pedra Leona.
Pravděpodobné sestavy: Levante UD: Storari - Descarga, J. Serrano, Cirillo, David - Juanma, Tommasi, Viqueira, Savio - Courtois, Riga.  Real Murcia: Notario - Pena, Arzo, Mejía, C.Torres - Regueiro, P. García, Richi, D. Lucas - Baiano, I. Alonso. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.20 - 3.40
Tip eurofotbal.cz: 02
FC Barcelona - Athletic Bilbao (neděle 19:00)
Co napravovat mají hráči Barcelony proti Bilbau, které v rámci druhého kola La Ligy přivítají na Nou Campu. Po bezbrankové remíze se Santanderem nepřipadá v úvahu nic jiného než tři body spojené s pohlednou útočnou hrou. To absencemi zužovaní Baskové do Katalánska přijíždějí v roli jasného outsidera a můžou jen překvapit.

Svěřenci Franka Rijkaard tentokráte již nesmí klopýtnout. Po minulém kole se na celý tým valila kritika ze všech stran a přátelský zápas proti Interu (5:0) naznačil, že se z toho Blaugranas ponaučili. Ve zmíněném utkání se ale navíc stala nešťastná událost v podobě zranění Samuela Eo'oa, který se musel podrobit operaci a mimo hru bude až tři měsíce. Krom něho diváci na hřišti neuvidí ani další zraněné Edmílsona, Gudjohnsena a Puyola a k dispozici svému trenérovi nebude ani Bojan Krkic. Ke svému ligovému debutu se v červenomodrých barvách chystají již plně připravený Gabriel Milito s Giovani Dos Santosem. V předběžné nominaci se objevil také Santiago Ezquerro, u kterého se čekalo, že v tomto zápase nastoupí již v dresu soupeře, a nadějný odchovanec Marc Crosas, jeden z této dvojice se ale nakonec na lavičku nedostane. Do základu se podle všeho poprvé v ligovém zápase dostane Thierry Henry, Iniesta nebo Xavi uvolní místo Decovi a jediný větší otazník visí nad složením středu obrany, nejpravděpodobněji se momentální jeví dvojice Milito - Thuram.

Bilbao, které ve svém úvodním duelu taktéž pouze remizovalo, se na Nou Campu nejspíše pokusí uhrát bod defenzivní hrou, i když všechny ukazatele hovoří proti nim. Velký počet chybějících hráčů způsobí, že se do útoku vedle Adurize postaví mladíček Susaeta. Velkých změn dozná oproti předchozímu duelu obrana, napravo nastoupí Iraola, uprostřed pak Ustaritz, a nahradí tak Expósita s Ociem. Proti Baskům hovoří i historické statistiky- ze 77 vzájemných duelů na hřišti Barcelony vytěžili pouze 17 výher a devět remíz. Poslední zápas navíc skončil debaklem 0:3...
Pravděpodobné sestavy: FC Barcelona: Valdés - Zambrotta, Milito, Thuram, Abidal - Deco, Touré, Xavi - Messi, Henry, Ronaldinho.  Athletic Bilbao: Iraizoz - Iraola, Ustaritz, Amorebieta, Koi - Tiko, Javi Martínez, Cuellár, D. López - Aduriz, Susaeta. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 6.00 - 10.00
Tip eurofotbal.cz: 1
UD Almería - Valencia CF (neděle 19:00)
Valencia pojede do Almeríe s jasným cílem, odčinit týden starou porážku z utkání proti Villarrealu (0:3). "Netopýrům" se v utkání na Mestalle nedařilo v ofenzivě, natož pak v obraně, naopak "Žlutá ponorka" svým výkonem mile překvapila a odvezla si ze hřiště rivala plný bodový zisk. K ostudné porážce přispěla i dvě naprosto zbytečné vyloučení Davida Villy a Joaquina. Oba se tak v utkání s Almeríi nepředstaví. Trenér Flores se bude muset dále obejít bez zraněných Vicenteho, Edua a Žigiče. Ze středečního úspěšného duelu o postup do hlavní fáze Ligy mistrů si navíc odnesli šrámy Ivan Helguera a Jaime Gavilán. Kouč Flores tak ví, že utkání s nováčkem soutěže rozhodně nebude procházkou růžovým sadem. "Nikdo nám nedá nic zadarmo, bude to velmi těžké utkání. Rozhodně pojedeme do Almeríe s respektem, nic nepodceníme." tvrdil na tiskové konferenci Flores.

Almeríi se narozdíl od svého dnešního soupeře první kolo navýsost vydařilo. Nováček soutěže si odvezl všechny tři body ze stadionu Riazor, kde hraje své domácí zápasy Deportivo La Coruňa. Trenér Almeríe Unai Emery nevěří, že by se na Valencii podepsala vysoká domácí prohra s Villarrealem: "Nemůžete se dívat jen na výsledek, ale také na samotnou hru. Výsledek 3:0 pro mě není vším. Valencie je velký tým, o tom není pochyb. Pro nás to bude těžké utkání, ale rozhodně se Valencie nebojíme, ale budeme mít maximum respektu pro tento týmu." Emery bude mít k dispozici skoro kompletní kádr, chybět bude jen Cabrera, jenž se zranil o tréninku a bude mimo hru dva týdny.
Pravděpodobné sestavy: UD Almería: Cobeno - Acasiete, Carlos Garcia, Juanito, Bruno - Koróna, Crusat, Juan Ortiz, Soriano - Miguel nebo Uche, Negredo.  Valencia CF: Canizares - Miguel, Marchena, Albiol, Moretti - Angulo nebo Mata, Albelda, Baraja, Silva - Arizmendi, Morientes. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.45 - 3.20 - 2.00
Tip eurofotbal.cz: 2
Real Valladolid - Deportivo La Coruňa (neděle 19:00)
Valladolid, jenž si po třech letech opět užívá pobyt mezi španělskou smetánkou, se proti Deportivu La Coruňa pokusí navázat na dobrý výkon z předchozího kola a získat další důležité body. Naproti tomu hosté chtějí dát zapomenout na tragický výkon proti nováčkovi z Almeríi.

Domácí zatím působí fantastickým dojmem. Svěřenci José Luise Mendilibara předvádí svěží útočný fotbal a navazuje tak na svou hru z loňské veleúspěšné sezóny v Segunda división. Problémem by mohly být absence tří zraněných hráčů - Marcose, Víctora a Diega Camacha. Hlavní novinkou v sestavě Valladolidu je Javier Baraja, který minulý zápas zmeškal kvůli zranění a nyní už je plně připraven získat první minuty v nové sezóně.

Naprostý šok zažili fanoušci Deportiva proti Almeríi, když museli sledovat, jak jejich oblíbenci prohráli s nováčkem soutěže 0:3. Je tu druhé kolo a druhé utkání s nováčkem. Svěřenci Miguela Ángela Lotiny zcela jistě dělají vše proto, aby dali na špatný první zápas zapomenout a naladili se na vítěznou vlnu. Oproti předchozímu zápasu chystá Lotina několik změn, na pravé straně obrany by měl hrát Barragán, ve středu zálohy se možná místo De Guzmána objeví Juan Rodríguez.

Jen těžko lze odhadovat vítěze v tomto velezajímavém zápase, papírově silnější by měli být hosté, nicméně první dojem zanechal lepší Valladolid. Naváže na něj i proti Deportivu?
Pravděpodobné sestavy: Real Valladolid: Butelle - López, Calvo, Sesma, Sánchez - Dorrado, Borja, Sisi, Rafa - Llorente, Kome.  Deportivo La Coruňa: Aouate - Barragán, Lopo, Coloccini, Pablo - Rodríguez, Sergio, Lafita, Guardado - Taborda, Riki. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.20 - 3.10
Tip eurofotbal.cz: 1
Real Betis - Espanyol Barcelona (neděle 19:00)
Espanyol cestuje do Sevilly se statistikou na své straně. Z posledních jedenácti střetnutí prohráli na stadiónu Rize de Lopery jen jedinkrát. Nyní potřebují, aby tuto bilanci ještě vylepšili, a napravili tak špatný dojem ze zápasu s Valladolidem. Betis, jako celá Sevilla, drží smutek nad smrtí Antonia Puerty a v tomto zápase budou hrát za jeho památku.

Fanoušci Betis hojně nakupují trička s Puertovým jménem, vlajky Betis po celém městě obsahují černé pruhy a jen těžko odhadovat, jak moc se "Los Beticos" dokáží soustředit na zápas. Tak jako tak se dá očekávat, že Héctor Cúper vsadí tentokráte na Marka Gonzáleze, na Ricarda v bráně, neochvějnou jistotou je pak obránce Juanito na pozici stopera.

"Los Blanquiazules" rozhodně nebudou mít proti Betis snadnou úlohu, neboť jim chybí celá řada důležitých hráčů. Mimo hru jsou hlavně kapitán Raúl Tamudo a tvůrce hry Iván de la Peňa, trenér Valverde nemůže počítat ani s Rufetem a Davidem Garcíou.
Pravděpodobné sestavy: Real Betis: Ricardo - Ilic, Juanito, Nano, Babic - Odonkor, Somoza, Sobis, Rivera - Pavone, Gonzáles.  Espanyol Barcelona: Kameni - Zabaleta, Torrejón, Jarque, Rodríguez - Valdo, Ángel, Moisés, Jonatan - Luis García, Riera. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.20 - 3.30
Tip eurofotbal.cz: 0
Getafe CF - Recreativo Huelva (neděle 19:00)
Getafe se poprvé v sezóně představí před domácím publikem a bude si chtít napravit reputaci z posledního nevydařeného zápasu na půdě Sevilly. Hostující by pravděpodobně brali z nadcházejícího zápasu i bod.

Svěřenci Michaela Laudrupa sice v Seville inkasovali čtyři góly, ale celý zápas byl dost zkreslen dvěma brzkými vyloučeními, která změnila obraz zápasu k nepoznání. Do té doby bylo Getafe na hřišti lepším týmem, soupeře přehrávalo a svým fanouškům dalo naději, že i po odchodu Bernda Schustera se na předměstí Madridu budou nadále slavit úspěchy. Getafe do svých řad ještě v posledních hodinách přestupového období získalo dvě posily z Realu Madrid - záložníky De la Reda a Frajera, ani jeden však k dispozici svému novému trenérovi nebude. Další pozdní posila - Braulio - už je připraven a mohl by odehrát své první minuty za Getafe.

Recreativo přijíždí na Getafe s obrovskou motivací. Nejenže jim nadcházející soupeř "sebral" Ucheho, ale také trenéra Laudrupa, který před podpisem smlouvy s Getafe odmítl nabídku právě od Huelvy. V sestavě se ještě pravděpodobně neobjeví nově příchozí Gepard, odchovanec Barcelony, který přišle jako volný hráč po ukončení smlouvy s Monacem. Trenér Víctor Muňoz udělá v nominaci několik změn, tou hlavní je absence Barbosy a povolání brankáře Luqueho a obránců Beta s Quique Álvarezem.
Pravděpodobné sestavy: Getafe CF: Pato - Cotelo, Belenguer, Díaz, Licht - Celestini, Pablo, Nacho, Casquero - Uche, Kepa.  Recreativo Huelva: Sorrentino - Moya, Beto, Álvarez, Bautista - Varela, Vázquez, Martins, Marcos - Camuňas, Pongolle. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.25 - 3.40
Tip eurofotbal.cz: 1
Atlético Madrid - Real Mallorca (neděle 21:00)
Atlético přivítá Mallorcu, z tohoto utkání neberou domácí nic jiného než tři body, ovšem nebudou to mít tak snadné, jak by se zdálo. Mallorca si před týdnem snadno poradila s Levante (3:0) a na stadionu Vicenteho Calderóna by také ráda bodovala. To Atletico v úvodním kole těsně prohrálo v derby s Realem, na Santiago Bernabéu však červenobílí rozhodně nezklamali. Mocně posilující Atletico v týdnu získalo ještě jednoho hráče, z Barcelony přišel střední záložník Motta, naopak odešel Peter Luccin. Ke smutku madridských fanoušků nedošlo k avizovanému přestupu středopolaře Juana Romana Riquelmeho. Lepší zprávou pro Colchoneros je postup do základní skupiny Poháru UEFA přes Vojvodinu Novi Sad.

Real Mallorca vstoupil skvěle do nové sezony na svém svatostánku Son Mix. Domácí porazili Levante snadno 3:0 a zanechali velmi dobrý dojem, dvakrát se prosadil Ariel Ibagaza. Trenér Gregorio Manzano byl spokojen s výkonem svého týmu, ovšem ví, že duel s Atleticem teprve ukáže, jak na tom doopravdy Real je. "Atletico má jeden z nejlepších týmu v La Lize, z toho důvodu budeme schopni po tomto utkání říct, jak na tom skutečně jsme," řekl Manzano před zápasem.
Pravděpodobné sestavy: Atlético Madrid: L. Franco - Seitaridis, Pablo, Perea, Penía - M. Rodríguez, Maniche, R. García, Simao -Aguero, Forlán  Real Mallorca: Moyá - F. Navarro, Nunes, Ballesteros, Héctor - Ibagaza, J. Gutiérez, Pereyra - Tuni - Arango, Guiza 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.30 - 4.75
Tip eurofotbal.cz: 1
Villarreal CF - Real Madrid (neděle 21:00)
Villarreal přivítá na stadiónu El Madrigal Real Madrid a bude se snažit prodloužit svou úchvatnou sérii devíti ligových výher v řadě. Hosté z Madridu se pokusí navázat na dobrý vstup do sezóny druhou výhrou nad dalším nadprůměrným španělským týmem.

Žlutá ponorka ve svém úvodním duelu smetla Valencii a naznačila, že by tentokráte mohla mířit hodně vysoko (nebo snad hluboko?). Trenér Manuel Pellegrini zopakuje stejnou úvodní jedenáctku, která se v minulém kole na sto procent osvědčila a jedinou novinkou bude nominace Giullerma Franca, který minulý zápas zmeškal kvůli trestu. Nominováni naopak nebyli zraněný Gonzalo Rodríguez a nově příchozí Ángel.

Bílý balet nakonec překvapivě nevymyslel žádný přestup na poslední chvíli a naznačil tak, že má ve složení současného kádru plnou důvěru. Bernd Schuster se každopádně bude muset obejít bez zraněných Pepeho s Robbenem, což značí šanci pro Metzeldera, jenž by se měl objevit v základní jedenáctce. Zbytek sestavy by měl být stejný jako ten proti Atléticu, Argentinec Heinze tedy pravděpodobně začne jen na lavičce.
Pravděpodobné sestavy: Villarreal CF: Viera - Javi Venta, Fuentes, Cygan, Capdevila - Pires, Josico, Senna, Cazorla - Tomasson, Rossi.  Real Madrid: Casillas - Ramos, Metzelder, Cannavaro, Drenthe - Robinho, Diarra, Guti, Sneijder - Nistelrooy, Raúl. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.20 - 2.30
Tip eurofotbal.cz: 2

Autor: Milan Kopal, Petr Kilian / soccernet.com, marca.es

Komentáře (68)

Přidat komentář
HOST*

Tak Riquelme nakonec neprestoupil?!

Reagovat
HOST*

Co se to tady deje? La liga a zadny hadky Madridistu a Katalancu?

Reagovat
HOST*

taky se divim

Reagovat
HOST*CeceFCB

Reagovat
HOST*Madridista

To se jeste asi drzi z piety mir

Reagovat
Slejdy

jn

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tentokrate uz musime zabojovat jestli remizujem nebo dokonce ztratime situace bude uz vazna. Tento zapas taky ukaze jak si Vale dokaze poradit bez klicovych hracu Villy a Joaquina kteri se v minulem kole debilne vykartovali

sestava podle me:

----------------------- Canizares --------------------

Miguel -------- Albiol ------- Alexis --------- Moretti

Mata ----------- Albelda ------ Sunny -------- Silva

------------- Morientes ------- Arizmendi --------

Reagovat
HOST*

valenciacf.ic.cz

Reagovat
HOST*-Kopy-

Chceš hrát na dva DM ?

Reagovat
smazaný uživatel

Baraja taky neni zrovna dvakrat ofenzivní

Reagovat
HOST*-Kopy-

No to není, ale rozhodně je ofenzivnější než Sunny...

Nejlepší by bylo: Sunny s Fernandezem

Reagovat
smazaný uživatel

jj to by bylo, stred Albelda - Baraja uz davno neni co bejval

Reagovat
HOST*-Kopy-

Počkej až se vrátí Edu

Reagovat
smazaný uživatel

a kdy to uz konecne bude??

Reagovat
HOST*-Kopy-

brzo

Reagovat
smazaný uživatel

to doufam

Reagovat
HOST*Mista

Já myslím že prubne toho Fernandese na středu

Reagovat
HOST*

Jak to vypadá dneska s TV přenosy? Bude co sledovat na Sport 1?

Reagovat
smazaný uživatel

Real klopýtne, Barca vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

A výsledky bys tam neměl vědmo?

Reagovat
smazaný uživatel

Barca - Bilbao 3:0

Villarreal - Real Madrid 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Chceš i goly?...

Reagovat
smazaný uživatel

Samo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to přesně taky vidím...

Reagovat
smazaný uživatel

Ehm tak co?

Nádhera HALA MADRID!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ted na fotbalportal nekdo psal ze ve Spanelsku zemrel dalsi hrac na infarkt primo v zapase. Prej nekde ve 4.lize

Co se to sakra deje?

Reagovat
smazaný uživatel

Bude toho přibývat, ta zátěž je abnormální.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kde mám ty goly?

Reagovat
smazaný uživatel

TY si vážně myslíš, že je to tím?

Reagovat
Shevchenko

Čím asi?

Reagovat
smazaný uživatel

Heh? Vy si vážně myslíte, že ti fotbalisti jsou tak přetížení? Že hrajou dva zápasy týdně? A co horníci třeba? Myslíte, že se to dá vůbec srovnávat?

Reagovat
HOST*

Musím súhlasiť s Kyslíkom (hoci s ním skoro nikdy, keď si to tu čítam, nesúhlasím).

To nie je o záťaži. Je množstvo iných povolaní, kde sa ľudia namakajú viac ako futbalisti (a dostanú zlomok tých peňazí, ktoré za to berú hráči, ale to je o inom). Horníci - dobrý príklad, alebo baníci...

Ja si stále myslím, že to je tými sračkami, ktoré hráči berú a ani poriadne nevedia, čo to je.

Reagovat
HOST*Mamut

To som písal ja .

Reagovat
HOST*bistinko

Tak tak nejaky ten kokain,efedrin,pervitin alebo ine veci,nech sa lepsie vladze...Vsak dopingove kontroly su tiez urcite podchytene...

Reagovat
smazaný uživatel

A víš proč ty sračky berou? Rychlejšímu tempu se jejich tělo prostě nedokáže přizpůsobit a proto si musí těmito věcmi pomáhat.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, s horníkama se to nedá vůbec srovnávat a to vím o čem mluvím bo jsem viděl jejich pracovní podmínky. Jde jenom o ot že fotbal je více na očích jak třeba to hornictví. Spíše mě zaráží fakt, že se někdy stane že mu tu vadu neodhalí ani tak špičkoví kluboví lékaři.

Reagovat
smazaný uživatel

Bych tě chtěl vidět, kdybys měl naskočit do nějakého vrcholového fotbalového zápasu, bys nevydržel běhat ani pět minut. Fotbal je jedno z nejtěžších povolání, stejně jako být horníkem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jseš naivní, zažil mnohem více namáhavé činnosti, než je fotbalový zápas, žiješ asi v jiném světě.

Reagovat
smazaný uživatel

Tím chceš říct, že fotbal není namáhavé povolání? Oni končí svou fotbalovou kariéru v 30letech pro nic za nic.

Naivko.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty se asi bavíš o něčem jiném. Ve třiceti? To si pleteš s tenisem, ne?

Namáhavých je spoustu věcí.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechceš snad jak blb slovíčkařit? Zdravému fotbalistovi srdce neselže, ale pokud má skrytou vadu, která jde opravdu těžko odhalit, (nepředpokládám, že by Puerta neprošel řadou zdravotních testů, to je v profi fotbale nemožné), tak jí fotbal, který jak říkám je náročnější a náročnější spolehlivě dříve či později objeví. A protože si nemyslím, že je Puerta nějakou výjimkou, předpokládám, že bude nárůst těchto případů.

Reagovat
smazaný uživatel

No to bohužel není slovíčkaření, protože když argumentuješ brzkými konci kariéry, tak jaksi tenis je mnohem náročnější, protože se končí dřív.

Slabé srdce je bohužel v ohrožení, ale kvůli tomu se nebude snižovat počet zápasů, to je naprosto absurndí. Pokud někdo chce, může hrát za méně peněz méně zápasů někde jinde. Nebo pracovat v dole, když jim fotbal přijde abnormálně namáhavý,

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem se však o snížení zápasů vůbec nezmínil. Stačí tempo, které se pořád zvyšuje a fotbal je tím pádem náročnější a náročnější, jsem si jist, že hráči si musí pomáhat těmi "sračkami", protože jim dělá velké problémy se s tím vypořádat, což je ten hlavní problém. A vůbec nejhorší je, že jsou zkrátka profíci a hrají, i když mají horečku, takže přechodí chřipku a podobně, to je taky hnus a tím víc trpí srdce.

Reagovat
smazaný uživatel

Nidko si nic píchat nemusí, to je alibismus. Musí pracovat lidé, kteří musí uživit rodinu.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to alibismus, ale prostě to tak je, bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

Není, oni si to píchat nemusí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, myslím si, že je to tím. Dnešní fotbal je rychlejší a rychlejší, hraje se ve vyšším tempu a není náhoda, že ty smrti přibývají.

Reagovat
smazaný uživatel

Tebe by měli zapřáhnout někam do dolu, abys pak věděl, co je práce, když tady považuješ fotbal za "abnormální zátěž".

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal si snad nikdy nehrál, věz, že ten vrcholový je opravdu hodně náročný.

By mě zajímalo, proč vlastně ti hráči kolabují?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože mají špatné (slabé) srdce a nemůžou dělat náročné činnosti, jestli máš naivní představu, že umíraj jen fotbalisti, tak tě v tom samozřejmě nechám.

Reagovat
smazaný uživatel

Já tě v tom taky nechám, kdyby Puerta žil normální život a NEHRÁL by fotbal za Sevillu, tak se z fleku dožije sedmdesátky. Je normální, aby fotbalistovi po dvacítce selhalo srdce?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty mě očividně neposloucháš, psla jsme tu, že se slabým srdcem holt nemůže dělat namáhavé činnosti. Zemřel by jako fotbalsit,a zemřel by jak odělník, zemřel by jako horník, jako horolezec a desítky dalších činností mnohem namáhavějších než fotbal.

Kdo považuje fotbal za abnormální zátěž, tak má příliš pohodlný život.

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal je zkrátka hodně náročný a zátěz je abnormální, běháš celý zápas nahoru dolů a když to srdce rozpumpuješ, tak bohužel u některých jedinců nemusí vydržet. A to ještě Puerta neměl žádnou srdeční vadu, která by mu dělala problémy s dýcháním při chůzí nebo podobně, prostě byla skrytá. To si trochu pleteš s těmi poruchami srdce, které jsou na první pohled rozeznatelné.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč bych si to měl s něčím plést? Píšu někde, že byla na první pohled vidiletná? Zrovna u Puerty tohle ale moc neobstojí, protože už dvakrát zkolaboval, mohlo se to dávno řešit. Fotbal namáhavý je, ale nebdue se řece kvůli tomu omezovat počet utkání, zmenšovat hřiště nebo hrát s plyšovým balonem.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem pro nějaké omezování, o tom jsem nikdy nepsal. Lepší by bylo, kdyby hráči byli daleko více hlídáni a nic by se nepodcenilo.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím naprosto souhlasím.

Reagovat
HOST*R9

Nevíte někdo jestli bude dnes Real na Sport1?

Reagovat
HOST*-Kopy-

bude...

Reagovat
HOST*R9

dik

Reagovat
HOST*Mamut

Já som počul, že nebude, tak uvidíme. Dúfam, že mám zlý zdroj .

Reagovat
HOST*madridcan

v zostave realu ma udajne nastupit od zaciatku heinze a drenthe bude na lavicke

Reagovat
HOST*Mamut

To som čakal, vonku môžeme s Drenthem naľavo v obrane nastúpiť u tímov, ktoré sú v tabuľke v spodnej polovici, Villarreal je silný súper a Drenthe by to zrejme nezvládal.

Reagovat
HOST*bistinko

Smerom dopredu sa my zda byt drenthe celkom fajn ale dozadu...Nehraval on pred tym castejsie lave kridlo???

Reagovat
smazaný uživatel

On toho obránce krom jednoho turnaje vůbec nehrál.

Reagovat
HOST*bistinko

Hmm do branky s nim...

Reagovat
smazaný uživatel

to byl gol (ten posledni)

Reagovat
HOST*CeceFCB

Platil?platil dalej to nema zmysel rozoberat ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele