LA LIGA PREVIEW - 18. KOLO (SOBOTA)

12.01.2007, 22:04
Previews
Španělskou Primera Division v sobotu čekají dvě městská derby. V tom prvním se o prodloužení čtyřzápasové vítězné šňůry pokusí Valencia, na jejíž stadion zavítá sousední Levante. O něco sledovanější derby pak bude od 22 hodin k vidění na Olympijském stadionu v Barceloně, kde se o návrat do čela tabulky pokusí svěřenci Franka Rijkaarda.

Valencia - Levante (sobota 20:00)
Derby čeká Valencii, když hostí Levante. Největší událostí na Mestalle je zájem Roberta Ayaly prodloužit smlouvu. Argentinský obránce tak odolal nabídkám Chelsea a Liverpoolu, stejně jako Villarrealu. K celé věci řekl: "Na jednu stranu mám respekt ke klubu, kde jsem strávil mnoho let, na tu druhou Valencia neprojevovala příliš velký zájem o mé setrvání." Valencia hrála v týdnu v poháru na hřišti Getafe a remízu zachránila Silvovým gólem až v samém závěru. Marodka je stále velká. Gavilán, Edu, Moretti, Del Horno, Regueiro, Navarro a Vicente.

To kouč Levante López Caro přijel k zápasu bez forwarda Kapa, který je v trestu za pět žlutých karet. Mimo hru jsou i N'Diaye, Ze Maria, Harte, Carmelo, Meyong Ze a Dehu. Do kádru se vrátili uzdravení Cesar a Luyindula, stejně jako Robert, jemuž vypršel disciplinární trest.

Pravděpodobné sestavy - Valencia: Cañizares - Miguel, Ayala, Albiol, Curro Torres - Joaquín, Albelda, Baraja, Silva - Morientes, Villa. Levante: Molina - Descarga, Alvaro, Alexis, Rubiales - Ettien, Camacho, Berson, Courtois - Riga, Nino.



Espanyol Barcelona - FC Barcelona (sobota 22:00)
Na programu je v tomto kole i katalánské derby dvou týmů z Barcelony. Jejich poslední zápasy hovoří spíše pro Barcu, navíc když se po dvouzápasové absenci vrací do hry Ronaldinho. Barca je momentálně druhá se ztrátou dvou bodů na Sevillu, ale má zápas k dobru. Utkání s městským rivalem vynechá opět Deco, který laboruje se svalovým zraněním, dlouhodobě mimo hru jsou Messi s Eto'em, druhý jmenovaný se ale už navrátil do tréninkového procesu. Ani dva góly v poháru proti Alavésu zřejmě nepomohou do sestavy Saviolovi a Argentinec je připraven k přestupu.

Zájem o Saviolu má mimojiné právě Espanyol, který má co napravovat - v posledním ligovém zápase doma podlehl Huelvě. Svého rivala navíc porazil naposledy v roce 2001, o což se jedním gólem postaral současný kapitán Tamudo: "Je to vždy výjimečné hrát proti Barce, obzvláště když vyhrajete. Hraji za svůj klub mnoho let a každé derby je obrovskou motivací, otázkou cti. Dáme do toho všechno." Po zranění už by mohl být na lavičce náhradníků připraven Pandiani.

Pravděpodobné sestavy - Espanyol: Kameni - Chica, Torrejón, Jarque, Velasco - Rufete, Moisés Hurtado, De la Peña, Riera - Luis García, Tamudo. FC Barcelona: Valdés - Belletti, Puyol, Márquez, Gio nebo Sylvinho - Edmilson, Xavi, Iniesta - Giuly, Ronaldinho, Gudjohnsen.

Autor: Radek Nosil / football365.com, marca.es

Komentáře (12)

Přidat komentář
HOST*-Kopy-

Valencia vyhraje!

Barcelona prohraje!

Reagovat
smazaný uživatel

Barca s přehledem zvítězí

Reagovat
HOST*Ondras

vivala Valencia...to bude kotel 4:0(3 Villa,1 Silva)

Reagovat
HOST*Pajec

No souhlasím, že to bude na branky velmi bohatý zápas, ale ty střelce bych změnil a to takhle (2 Moro,1 Villa a pokud bude Joaquín hrát v základu tak věřím, že i on se prosadí) AMUNT VALENCIA

Reagovat
HOST*españa

snad máš pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Vali vyhraje tak 2:0 a Barca taky 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Všem, které toto téma zajímá doporučuju přečíst si článek na fcbarcelona.cz

Možná, že Saviola přece jen nakonec neodejde. To by udělalo radost asi všem fanouškům Barcy na světě

Reagovat
smazaný uživatel

To rozhodně, lepší než kupovat umělce typu Gudjohnsena.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakej máš pocit z toho článku? Přestože byl dosud jediným problémem v této záležitosti Rijkaard, kterej nakonec povolil a jeho slova znějí hodně optimisticky, stejně mam špatnej pocit, řže to nakonec nevyjde... Saviola by chtěl zůstat, už kolikrát se ve špatné situaci vyjádřil, že by v Barce chtěl zůstat... Doufam, že to vyjde. Rijkaard asi pochopil, že je to v našem zájmu...

Reagovat
smazaný uživatel

Jaké povolil? Neřekl vůbec nic nového.

Reagovat
HOST*Tavo

Někdo na léto netrpělivě čeká v domnění, že přijde Cristiano Ronaldo, Ustari nebo Rodrigo Palacio... já se ale léta docela bojim a mam k tomu své důvody.

Tak zaprvé: vůbec se mi nelíbí nápad (na 95% je to sci-fi) vyměnit Xaviho za C.Ronalda. Xavi prostě nesmí odejít a hlavně CR nesmí přijít. Cristiana sice obdivuju, je to skvělej hráč a nám by se určitě hodil, ale máme dost útočníků na jeho pozici. A oslabit Mesiho pozici nebo zaříznout Dos Santose - to neni vůbec dobrý. Dál tu je nepřestávající zájem AC o Ronaldinha a nikdy nekončící "zaručené" zprávy o tom, že si Frank s Dinhem často vjíždí do vlasů. Potom tu jsou Decovy plány na Premier League, které jsou zatím pouze z říše snů, ale naše snaha o Lamparda jim může dát reálnou podobu. Problém Saviolův rozebírat nebudu, to už snad nemá cenu. A taky jsme dostali dvakrát košem: od Chivua (to mě ani tak nemrzí, protože zůstal v mém milovaném AS, ale z pohledu Barcy už je to trochu horší) a od Palacia, který šlechetným a nekonvenčním gestem dal zásnubní prsten Argentině. Bellettiho odchod do AC by tak bolestivý nebyl.

Rád bych se znovu zastavil u pravého křídla. Messi svou pozici má jasnou. Rijkaard sice na Ronalda pěje chválu, ale zároveň důrazně a srozumitelně dal najevo, že o jeho příchod on sám zájem nemá. Giuly má smlouvu ještě na rok, Rijkaard už hledá náhradu. Giovanni Dos Santos to asi nebude, vypadá to tak, že s ním Frank jako s alternací RWM moc nepočítá.

Tak nevim, ale spekulace, kteréjsou právě v éteru mi radost rozhodně nedělají.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele