LA LIGA PREVIEW - 17. KOLO (SOBOTA)

05.01.2007, 23:16
Previews
Po zimním spánku se opět probírá k životu La Liga, španělská nejvyšší soutěž má o víkendu na programu 17. kolo. Jeho úvodní tři zápasy jsou na programu již zítra - Atletiko Madrid doma přivítá poslední Tarragonu, v baskickém derby změří síly San Sebastian s Osasunou a v magnetu kola se střetnou Zaragoza a Sevilla...

Atletiko Madrid - Gimnastic de Tarragona (20:00, rozhodčí Carlos Delgado Ferreiro)
Na stadionu Vicente Calderona by měla být k vidění jasná záležitost. Atletiko Madrid zde bude hostit posledního nováčka z Tarragony a domácí si nic jiného než tři body nepřipouštějí. "Tenhle tým je rozdílný od těch z minulých sezón, kdy jsme neuspěli. Nyní máme výborné hráče, motivaci a touhu. Na tento moment jsme čekali hodně dlouho. Naším cílem je jednoznačně účast v pohárové Evropě a já věřím, že se nám podaří udržet se mezi čtyřmi nejlepšími týmy soutěže," říká před prvním zápasem roku 2007 trenér Rojiblancos Javier Aguirre. Mexický kouč bude před úvodním výkopem svým svěřencům jistě zdůrazňovat důležitost první branky, v dosavadních osmi domácích zápasech Atletiko prohrálo hned třikrát a pouze v jednom případě se radovalo z úvodního gólu. V dobývání obrany Tarragony se budou muset domácí obejít bez dlouhodobě zraněných Maxiho Rodrigueze s Martinem Petrovem a distancovaných Petera Luccina a Maniche. Místa dvou posledně jmenovaných by v základní sestavě měli obsadit Costinha a Gabi.

Nováček soutěže je se 33 inkasovanými brankami zatím nejhůře bránícím týmem La Ligy, před sobotním duelem ale flintu do žita rozhodně nehází. "Prázdniny nám pomohly, vyčistili jsme si hlavy a znovu budeme myslet pozitivně," prohlásil odhodlaně záložník Abel Baudes, jemuž ani nevadí, že vedení zatím nepřivedlo žádnou posilu. "Nepotřebujeme posílit. Myslím si, že hráči, kteří zde nyní jsou, mají na to obrátit průběh letošní sezóny." Proti Atketiku se však nováček možná bude muset obejít bez brankáře Alvara Iglesiase a útočníka Mauricia Pinilly, nad jejichž starty visí otazník.

Pravděpodobné sestavy - Atletiko: Leo Franco - Valera, Pablo, Zé Castro, Antonio López - Galletti, Gabi, Jurado, Mista nebo Pollo - Torres, Agüero. Tarragona: Rubén Pérez - Ruz, Llera, Matellán, Mingo - Campano, Morales, Generelo, Buades, Juan - Rubén Castro.

Real Sociedad San Sebastian - Osasuna Pamplona (20:00, rozhodčí Rubinos Pérez)
V 17. kole bude k vidění také jedno derby, předposlední San Sebastian v souboji o Baskicko přivítá Osasunu. Té skvěle vyšel závěr loňského kalendářního roku. Tým vedený trenérem Josem Angelem Zigandou vyhrál posledních sedm zápasů a v tabulce Primera Division se posunul již na osmou příčku. Také proto bude na stadionu Anoeta favoritem. "Snad budeme pokračovat ve šňůře z minulého roku. Hráči v zimě pracovali dobře, bylo obtížné vybrat tým pro tento zápas. Pokud bychom třeba prohráli dvě utkání v řadě, vrátíme se zpět do druhé poloviny tabulky," je si Ziganda vědom jistého nebezpečí propadu tabulkou. Svalové zranění vyřadilo možná až na šest týdnů ze hry Ludovika Delporteho, mimo hru jsou rovněž Valmiro Valdo, Miguel Flano, Nacho Monreal, Juanlu a Bernardo Romeo.

Také San Sebastian zaznamenal na konci loňského roku drobný vzestup. Po tragickém startu do soutěže prohrál v posledních sedmi zápasech jenom jednou, a to ještě nejtěšnějším rozdílem na půdě Barcelony. Během přestávky získal Real Sociedad hned tři fotbalisty z Jižní Ameriky - Victora Lopeze, Germana Herreru a Savia, ani jeden z této trojice však do sobotního utkání podobně jako zraněný Fabio Felicio nezasáhne. Trenér Miguel Angel Lotina naopak může po nemoci počítat s Garim Urangou a k dispozici je i Imanol Agirretxe.

Pravděpodobné sestavy - San Sebastian: Bravo - López Rekarte, Gerardo, Mikel González, Juanito - Diego Rivas, Aranburu, Xabi Prieto, Jesuli, Uranga - Kovacevic. Osasuna: Ricardo - Javier Flaño, Cruchaga, Josetxo, Corrales - Juanfran, Puñal, Nekounam, David López - Soldado, Miloševič.

Real Zaragoza - FC Sevilla (22:00, rozhodčí Undiano Mallenco)
V posledním sobotním utkání změří v Zaragoze síly domácí Real s vedoucí Sevillou. Té vyšel loňský rok skvěle a vedle titulu podzimního krále, což se jí předtím povedlo jenom v sezóně 1945/1946, získala rovněž trofeje za vítězství v Poháru UEFA a Evropském superpoháru. "Do této chvíle to byl vynikající rok, ale na to nebudeme spoléhat. Mít dobrou jenom polovinu sezóny mě nezajímá, chceme, aby dalších šest měsíců bylo stejně dobrých nebo ještě lepších. K dobrému začátku do nového roku je důležité získat sebevědomí, což pro nás znamená porazit těžkého soupeře," burcuje své spoluhráče zatím nejlepší střelec soutěže Frederic Kanoute. Mezi nimi v sobotu nebudou zranění Kepa Blanco, Fernando Sales, Aitor Ocio a Duda. Otazník se pak vznáší nad startem gólmanské jedničky Andrese Palopa, toho pobolívá noha a trenér Juande Ramos tak k zápasu pro jistotu nominoval hned tři gólmany.

Sobotní večer v Zaragoze bude soubojem dvou elitních střelců La Ligy, Kanoutemu se totiž tváří v tvář postaví domácí zabiják Diego Milito. "Nemyslím na to, zajímá mě jenom vítězství týmu," ujistil argentinský kanonýr, že se nebude nijak soustředit na případné gólové dostihy s Kanoutem. Zaragoze patří v tabulce domácích zápasů zatím čtvrtá příčka, jistě však bude chtít napravit dojem z posledních dvou duelů, v nichž podlehla nejprve 1:2 Osasuně a poté 0:1 Valencii. Ke splnění tohoto cíle jí nepomůže Cesar Jimenez, který se podrobil artroskopické operaci kolena.

Pravděpodobné sestavy - Zaragoza: César - Diogo, Sergio Fernández, Gabriel Milito, Juanfran - D'Alessandro, Celades nebo Piqué, Zapater, Aimar - Ewerthon nebo Sergio García, Diego Milito. Sevilla: Palop - Daniel Alves, Javi Navarro, Escudé, David - Jesús Navas, Poulsen, Renato, Adriano - Luis Fabiano, Kanouté.

Autor: Tomáš Pavlík / football365.com, marca.es

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

www.fcbarcelona.cz má nový "kabát".

Reagovat
HOST*-Kopy-
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

Ja vím že se tomu směješ ale ja už to vidim nahradí schevu zacne davat goly, získa zaltou kopačku, stane se hračem světa Kdo ví možna i legendou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

sranda

ale bylo by to zajímaví kdyby tam šel

Reagovat
smazaný uživatel

no

Reagovat
HOST*

Tady je někdo hodně najivní!!

Baros je největší lempl co znám!

Jediný co se mu povedlo bylo euro jinak je to pruměrný neviditelný hráč, který se porád válí po zemi!

Reagovat
smazaný uživatel

nevíš vo co go!

Reagovat
HOST*-Kopy-

Takovej jouda vit Andy

Reagovat
smazaný uživatel

že to řikáš zrovna ty

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

taky fandím atléticu, ale -Kopyho- nech, vážím si lidí co umí létat

Reagovat
HOST*

Baroš je marny je to vul potopil se sam

Reagovat
-Kopy-

Jestli on je vůl tak ty si co ? Nebudu tady rači nadavat

Reagovat
HOST*Lukas

Zaragoza se Sevillou hraji od 22:00

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

dej ať Atlético vyhraje neboť zatím 0:0 a to je smutné...

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

prosííííím... Bože smiluj se! Potřebujeme výhru!

Reagovat
smazaný uživatel

jo hoši, modlit jste se měli už před zápasem, teď už je pozdě

vemte si příklad ze mě- Pane Bože prosím dej, ať AS Řím vyhraje serii A, ať dobře hraje AS Řím i v lize mistrů, Bože smiluj se. Amen.

Reagovat
smazaný uživatel

mě asi fakt mrdne , s nějakou posranou taragonou

Reagovat
smazaný uživatel

je to škoda no, taragona je marna, ale asi dobre betonovala no.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele