LA LIGA - IDEÁLNÍ SESTAVA 26. KOLA

12.03.2007, 15:54
Aktuality
Barca se ve fantastickém utkání rozešla smírně s Realem Madrid a zástupci z El Clásica mají v naší sestavě hned pět hráčů. Ztrácely i ostatní týmy favorizované na titul, a tak je nejlepší jedenáctka vybrána z celkem sedmi klubů. Zastoupení mají i lepšící se San Sebastian a Tarragona.

Brankář:

Iker Casillas (Real Madrid) – Potvrdil, proč je španělská jednička. Kataláncům pochytával jednu šanci za druhou a i díky němu si Real z Nou Campu odvezl bod. V úvodu utkání chytil velkou šanci Eto'oa, poté však byl bezmocný, překonal ho nikým nehlídaný Messi. Dále zlikvidoval další tutovku Eto'oa a vyhrál i třetí souboj s kamerunským lvem. Ve druhém poločase ještě zlikvidoval projektil Marqueze, včasným vyběhnutím připravil o gól Ronaldinha. V závěru nestačil na střelu Messiho na zadní tyč.

Obránci:

Garcia Sergio Ramos (Real Madrid) – Byl ústřední postavou defenzivy Realu, Barca se prosazovala především z křídelních prostorů. Stíhal ale i vyvážet míč, po jeho akci mohl jít do střely Higuaín, ale míč mu odskočil. Po centru Gutiho dal dokonce hlavou třetí gól pusinek, na výhru to ale nakonec nestačilo.

Ezequiel Garay (Santander) – Santander prodloužil sérii bez prohry, když Garay dal další gól z penalty. Že mu na stopera standardky jdou dokázal i ve druhé půli, kdy brilantně zahrál trestný kop a míč skončil těsně nad. Není divu, že se o něho zajímá Manchester United.

José María Calvo (Tarragona) - Pravý bek měl velký podíl na další výhře Gimnástiku. Puerta se proti němu příliš neprosadil. Stíhal i zaútočit, když využil chyby Davida, vřítil se do šestnáctky, ale neuspěl.

Záložníci:

Savio (San Sebastian) – V San Sebastianu si od jeho lednového angažování hodně slibovali, to pravé ovoce ale přišlo až teď. Dirigoval hru svého týmu, soupeře načal i gólově. Fanoušci se mohli nakonec těšit z nevídaných tří branek do sítě soupeře.

Iniesta (FC Barcelona) - Odchovanec Barcy hraje ve velké formě, znovu dokázal, že motorem zálohy je už nějaký čas především on. Není tolik vidět v rozhodujících okamžicích, ale jeho přínos pro tým je velký, ve středu hřiště Barca až na úvod střetnutí Real přehrála.

Matías Fernandez (Villareal CF) – Chilský ofenzivní záložník zásoboval své spoluhráče v útoku jednou geniální přihrávkou za druhou. Mladý kreativní talent žluté ponorky nakonec asistoval u obou gólu svého týmy, který vyhrál 2:0 na hřišti Levante.

Joaquín (CF Valencia) – Konečně to byl ten starý známý betiský Joaquín. Centroval, chodil do narážeček, obcházel protihráče, jako kdyby to byli nepohyblivé figurky. Angulo na levé straně jakoby neexistoval, a tak skoro všechny akce Che šly po pravé straně. V první půli poslal ideální přihrávku za obranu právě na Angula, ale ten před prázdnou brankou trefil tyč. Podílel se na vyrovnávající brance netopýrů v nastaveném čase.

Útočníci:

Lionel Messi (FC Barcelona) - Drzí mladík byl ústřední postavou El Clásica. I díky zranění dal letos zatím jen tři branky, v sobotu večer své konto zdvojnásobil a jeho zásluhou Barca neprohrála. Nejprve využil přesnou přihrávku Deka a vyrovnal. Podruhé srovnával skóre po narážečce Ronaldinha s Eto´em, když Casillas vyrazil míč přímo k němu a Messi jej poslal pod břevno. V nastaveném čase odvrátil hrozbu, když na sebe vzal sám odpovědnost, dostal se do vápna a opět nedal Casillasovi šanci.

Ruud van Nistelrooy (Real Madrid) – Byl to hlavně on, kdo táhl ofenzivu Bílého baletu, Nizozemec dokázal výborně přidržet balon a dostával se do mnoha šancí. Nejprve skóroval z hranice velkého vápna, když z první nedal šanci Valdesovi, poté bez problému proměnil pokutový kop. Ve druhém poločase zmařil jeho tři příležitosti na hattrick výborný Valdes.

Javier Portillo (Tarragona) – Odchovanec Realu Madrid vstřelil veledůležitý gól. V úvodu utkání ještě trefil jen břevno, čtvrt hodiny před koncem už se hlavičkou nemýlil a rozhodl tak o nejtěsnější výhře Gimnásticu nad FC Sevillou.


Ideální sestava B Tým: Roberto Abbondanzieri (Getafe CF) - David Belenguer (Getafe CF), Lilian Thuram (FC Barcelona), Fernando Amorebieta (Athletic Bilbao) - Xabier Prieto (San Sebastian), Guti (Real Madrid), David Cuéllar (Tarragona), Jurado (Atletiko Madrid) – Diego Milito (Zaragoza), Darko Kovačevič (San Sebastina)

Nepovedené výkony uplynulého kola:

Brankář: Antonio Doblas (Betis Sevilla) – Chytil jedinou střelu D'Alessandra z velkého úhlu. Při jediném slabší chvilce obrany svůj tým nepodržel, když pustil pokus Milita ze střední vzdálenosti. V závěru nadělal starosti svým obrancům chybou na pravé straně, naštěstí Ewerthon centr pokazil.

Obránce: Torres (Real Madrid) - Mladý bek Realu tentokrát měl proti sobě těžké sousto, se kterým si neporadil. Rychlý Messi měl příliš prostoru a dokázal toho využít i střelecky.

Záložník: Angulo (Valencia CF) - Valencia nemohla v zápase s Pamplonou využít služeb žádného ze čtyř levých křídlech a volba kouče Florese padla na univerzála Angula. Ten ale neznamenal pro soupeře žádné nebezpečí a před prázdnou brankou dokonce trefil tyč.

Útočník: Boško Jankovič (Mallorca) – Toto kolo opoře Mallorcy nevyšlo. Jeho tým prohrál 3:1 s posledním Sebastianem a srbský útočník dvakrát neuspěl sám osamocený před brankařem Bravem.

Zajímavosti:

V tomto kole padlo 25 branek, průměr na utkání je 2,5.

V tomto kole bylo uděleno 43 žlutých a čtyři červené karty.

V probíhající sezoně zatím nejvíc žlutých karet, a to 12, nasbíral čtyřlístek – Cannavaro (Real Madrid), Alves (FC Sevilla), Murrilo (Bilbao) a Sergio Ramos (Real Madrid). Nejvíce červených v tomto ročníku La Ligy zatím dostal Riera z Espanyolu, který musel předčasně do kabin již třikrát.

Nejlepší defenzivu má Getafe. Tým německého internacionála Bernda Schustera v pětadvaceti kolech inkasoval jen 18 branek (4 branky doma + 14 branek venku). Na druhém pólu této činnosti je Tarragona s 48 inkasovanými góly (22 branek doma + 24 branek venku).

Nejlepším útokem se může chlubit Barcelona, která do této chvíle nasázela soupeřům 53 branek (33 branek doma + 22 branek venku). Nejtristnější útok mají s pouhými 18 vstřelenými brankami s San Sebastianu (14 branek doma + 4 branky venku).

Tabulka střelců
18 – Kanouté
17 – Ronaldinho
16 - Diego Milito
14 - Van Nistelrooy
12 – Morientes
10 - David Villa, Baiano, Tamudo
9 – Guiza
8 - Luis García, F. Torres, Sinama-Pongolle, Jankovič, Soldado


Autor: Radek Nosil, Milan Kopal

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3+1 a ještě Portillo a Jurado

Reagovat
HOST*-Kopy-

Reagovat
HOST*-Kopy-

Těma dvěma zbylejma bych se ani nechlubil..takhle je pustit...ale odchovanci jsou odchovanci no

Reagovat
smazaný uživatel

nikdo je nepustil, pořád jim u nás běží smlouva, ale podle mě teď máme lepší mladíky, teď ještě aby dostali šanci

Reagovat
-Kopy-

Portillo to byl velkej talent, i ted nehraje spatne v Gimnásticu, pamataju vždy jak střídal a daval góly, no ale prostě prodávalo se málo jeho dresů tak musel pryč

Reagovat
smazaný uživatel

ne, on musel pryč, protože dal ve své poslední sezoně u nás za 27 zápasů jen 2 góly a co si pamatuju, tak byl společně s Borjou naším nejhorším hráčem, takový Soldado je úplně jiná kategorie...

Reagovat
-Kopy-

toho jste nám ukradli

Reagovat
smazaný uživatel

Iniesta lepší než Guti?

Reagovat
HOST*-Kopy-

sporný

Reagovat
HOST*

Guti je lepší simulant.

Reagovat
HOST*-Kopy-

Barcelonksá záloha po většinu zápasu přehrávala tu vaší... a nebudem se přít o leteckejch dnech gutiho...

Reagovat
smazaný uživatel

na Iniestu 2 fauly, na Gutiho 9 + 3 žk + udělal 2 góly, tvůj argument je trochu mimo, ale přít se nebudu

Reagovat
HOST*R9

Taky si myslím, vždyť Guti byl strůjcem našeho vítězství...Iniesta zahrál famózně ale Guti režíroval sám celou naši zálohu...u Barci je na tvoření lidí víc a už i proto bych se přiklonil ke Gutimu...

Reagovat
HOST*-Kopy-

Měl podíl na vašem bodu, strůjců bylo také více (Casillas, Ramos a Ruud)... a mít čtyři hráči v jedenátce - to by jste tam museli vyhrát a hráči podat fenomenální výkon...

Reagovat
smazaný uživatel

Guti byl náš nejlepší, na tom se shodla drtivá většina madridistů.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

už mlčím

Reagovat
-Kopy-

Ne mě to nevadí, vždy ta jedenáctka někomu nebudu sedět...to je jasné...s tím počítám...koukej třeba yarda ten je spokojenej s 3+1 + 2

Reagovat
-Kopy-

Jdu si číst... dostal jsem knížku... JÁÁÁ Diego...

Reagovat
Xavi

Sem myslel, že nám chybí kreativita...?

Reagovat
HOST*R9

A co to má společnýho s jediným zápasem???Guti je jedinej kdo u nás tvořit dokáže, ale jeho výkony jsou jasně kolísavý???

Reagovat
HOST*-Kopy-

To sem rád, merenguesi... srovnávat fauly počítat do zařízeného gólu (ne)penaltu... a ten argument má taky něco v sobě...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele