LA CORUŇA A FOTBAL SE RADUJÍ

08.04.2004, 21:37
Aktuality
Fotbal je nejkrásnější sport na světě. Zvláště když ho někdo umí. Ve čtvrtfinále Ligy Mistrů jsme se o tom mohli všichni přesvědčit. A jak to viděli někteří z hlavních protagonistů? Co po středečním utkání Deportiva s AC Milán řekli, co se kde stalo a co se bude dít? Pár zajímavostí neuškodí.....

Foto: Walter Pandiani se raduje z prvního gólu.
© AFP


Deportivo a Porto v historii evropských soutěží nesehráli jediné vzájemné utkání. Semifinále tedy bude premiérou. Porto má ovšem za sebou řadu zápasů s celky ze Španělska. Od roku 1956 to bylo 27 soubojů, s celkovou bilancí 7-3-17 a 29:47 na branky. Poslední 4 zápasy sehrálo s Realem Madrid a získalo jen jeden bod za remizu 1:1 na Santiago Bernabeu...

"Pro to, co se stalo, nenacházím vysvětlení," řekl po zápase trenér AC Milán Carlo Ancelotti. Sympatická jsou ovšem jeho slova o tom, že soupeř byl jednoznačně lepší, zasloužil si vyhrát a je favoritem proti Portu a možná také ve finále...... Javier Irureta na tiskové konferenci zářil a jeho první slova mluví za všechno: "Bylo to utkání, o kterém každý trenér sní!" Já osobně nevěřím, že stejný sen měl také trenér AC Milán Ancelotti.....

Dočkáme se i my jednou na našich stadionech podobného prostředí, jaké vytvořili příznivci Deportiva na Riazolu? Byli opravdu tím pověstným dvanáctým hráčem. A šlo to bez urážek, sprostého pokřikování...Vezmete si příklad, fanoušci z ......?

"Z Porta do La Coruni je to 295,5 km, jsou to města spřátelená a je možno očekávat perfektní prostředí. Nyní ovšem budeme oslavovat toto velké vítězství, které patří na jedno z předních míst v historické kronice Deportiva." To byla slova prezidenta tohoto mužstva Augusta Cesara Lendoira.

Juan Carlos Valerón si nemyslí, že by Deportivo bylo favoritem v semifinalovém utkání. Vyzdvihl výkon Waltera Pandianiho, který odevzdal na hřišti 100% výkon. Všiml si také jedné zajímavosti: "Zatímco my jsme byli nabiti energií a do šaten o přestávce doslova letěli, soupeř se ploužil, jakoby smířen předčasně s vyřazením."

Fanoušci Deportiva si dali sraz u fontány "Cuatro caminos", kde již tradičně oslavují úspěchy "blanquiazules". Slavilo jich mnoho, ale ani zdaleka ne tolik, jako po získání titulu mistra Španělska v roce 2000, dokonce méně než tomu bylo po vítězství nad Realem Madrid ve finále Copa del Rey v roce 2002. Slavit se bude dlouho, protože čtvrtkem začíná volno, Semana Santa. Kolikrát dostanou příležitost ještě k oslavám v této sezóně?

Moje gratulace patří nejen Deportivu, Monacu, Lyonu a Chelsea. Patří nám všem, kteří jsme se dokázali bavit u fotbalu, který sice mnohdy nemá logiku, ale i tak je nejkrásnějším sportem na světě!!

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to jo no...

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA MILAN

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA FC BYSTRC

Reagovat
smazaný uživatel

FORCA BARCA!!

Reagovat
smazaný uživatel

barca at de nekam....

Reagovat
HOST*Honza

Reagovat
smazaný uživatel

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele