"KULTURNÍ BARBAR" RONALDINHO

02.03.2004, 15:40
Aktuality
Klíčový hráč Barcelony, Brazilec Ronaldinho, se v poslední době dostává do vynikající formy. O víkendu sestřelil v lize dvěma góly Deportivo La Coruňa a střelecká forma mu jak se zdá vydržela. V pondělí totiž při natáčení reklamního spotu rozbil vzácnou vitráž románské katedrály Portico de la Gloria z dvanáctého století, která stojí v Compostele.

Ronaldinho je díky svým žonglérským kouskům jedním z nejvyhledávanějších fotbalistů, co se týče účinkování v reklamách na sportovní obuv a oblečení. Po nedělním utkání La Ligy na půdě La Coruni si svůj pobyt v Galícii ještě prodloužil. Na severu této španělské oblasti, v Santiago de Compostela, totiž natáčel reklamní spot, při němž žongloval s míčem. V jednom okamžiku vykopl míč "nůžkami" do vzduchu a k překvapení svému, celého televizního štábu a spousty přihlížejících diváků trefil vzácnou mozaiku compostelské katedrály, před jejímiž dveřmi své kousky předváděl.

"Požádal jsem Ronaldinha, aby vykopl míč co nejvýše do vzduchu, jak jenom může a on měl takovou smůlu, že trefil okno. Byla to moje chyba," citoval tamní list La Voz de Galicia slova režiséra reklamy Emila Sampera.

Katedrála je součástí světového kulturního dědictví a jedním z nejznámějších poutních míst ve Španělsku. Její poškození však nabude mít pro natáčecí štáb a záložníka Barcelony žádné následky. Společnost natáčející reklamu je totiž pojištěna i pro takovéto případy.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dobrý, jenom advert´s director není ředitel reklamy, ale režisér...:))

Reagovat
Kily

ok, už jsem to opravil, moc jsem s tím spěchal

Reagovat
PJ

Hmmm, je šikovnej, to se musí nechat

Reagovat
smazaný uživatel

Trocha humoru nikdy nezaškodí...Forza Milan, Forca Barca!!!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, zajímalo by mě jestli mu to strhnou z platu Napadá mě, zda v tom nemá prsty duchovenstvo katedrály, které chce do svatostánku přilákat více návštěvníků a potažmo budoucích věřících (fotbalových fanoušků). Mimochodem, ta okna jsou za svatojakubských poutí rozbíjena docela často a jsou proto pojištěná. A poslední rýpnutí: Vnějšek katedrály je čistě barokní nikoli románský.

Reagovat
smazaný uživatel

To je dobrý. Mimochodem videli jste tu reklamu na Pepsi? Ronie v ní jedním kopnutím sestřelí asi 6 nějakých barbarů,co rabujou město. Před tím ještě dribluje mezi dřevěnýma ohradama,nobo co to je. Mě osobě se dost libí,mnohem lepší než to co točí Beckham...

Reagovat
PJ

To neni nic divnýho, že se ti líbí víc než ty kde hraje Beckham. A kdyby v létě Beckham šel do Barcelony a Ronaldinho do Manchesteru nebo Realu? Taky by se ti líbil víc? Vsadim se že ne

Reagovat
HOST*Ludvik

Však ta forma ho opustí

Reagovat
HOST*Ronaldinho

Keby chcel mohol by si kúpiť celú tú katedrálu, takže to nevadí.

Jeho forma je fantastická.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, nechci ti brát iluze, ale katedrálu by si rozhodně koupit nemohl.

Reagovat
smazaný uživatel

Je opravdu suprová.Ronaldinho žongliju mezi prase .Hlavička Raúla taky neni piškóta a i Totti ukáže svuj tvrdost no a Carlos má poslední slovo!!!Becko už jenom pořádá malou autogramiádu

Reagovat
HOST*adam

Teď na saťaku neustale opakuji to natačeni ty reklamy...Super, fakt bomba. Nic mu strhavat nebudou, protože reklamní agentura je i na tyto připady pojištěna

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc to byla jen maličká tabulka skla,vůbec nic velkého,takže je to vklidu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele