Kterak se v Belgii kazilo derby už od startu: Traktory, trenér ve špitále a přerušený zápas

28.01., 17:55
Aktuality
Traktory před stadionem Stayen (© AFP)

Nečekalo se, že by utkání dvaadvacátého kola belgické nejvyšší soutěže mezi Sint-Truidense a Genkem mělo patřit mezi ty nejklidnější. Ostatně nabídlo dvě červené karty, neproměněnou penaltu na straně domácích a hektický závěr. Nicméně asi málokdo z přítomných na stadionu Stayen predikoval, jaké další události můžou bitvu o region Limburk ve Vlámsku provázet.

Sotva nedělní mač začal, už musely obě strany řešit, v kolik se vůbec vykopne. Původně plánovaný termín o půl druhé odpolední dodržený být nemohl, protože kolem stadionu začaly jezdit dopravní prostředky, které byste na takovém místě jistě nečekali. Traktory stávkujících farmářů každopádně po poledni ucpaly hlavní tepny vedoucí ke stadionu, a fanoušci Genku tak zůstali v zácpě. Takže bylo rozhodnuto, že duel započne o půl hodiny později.

Když už se vyřešil tenhle problém, prakticky hned na to se musel řešit další. Sedmačtyřicetiletý německý kouč Dennis Rudel, který zastává v Sint-Truidense funkci trenéra brankářů, byl odvezen sanitkou do nemocnice. Během toho, co připravoval své svěřence při rozcvičce, se mu totiž udělalo nevolno. Podle nejnovějších informací belgického deníku Het Laatste Nieuws by však měl být ve stabilizovaném stavu.

V nastavení druhé půle si pak ještě sudí Lothar D'hondt za remízového skóre svolával k sobě obě mužstva, protože na hrací plochu z hostujícího sektoru začala létat pyrotechnika jen krátce poté, co byl vyloučený už druhý hráč Racingu. Přerušení nakonec netrvalo dlouho, zhruba patnáct minut po čtvrté hodině se zbytek duelu dohrál bez dalších komplikací.

Sint-Truidense VV - KRC Genk 1:1

28.01.2024 14:00

Góly: 90. Rjotaro Ito - 2. Yira Sor

Více informací k zápasu

Nerozhodný výsledek byl zřejmě tím nejspravedlivějším rozřešením. "S takovým určitě můžeme žít. Čelili jsme totiž špičkovému soupeři,” hodnotil klání domácí kouč Thorsten Fink, který zároveň okomentoval i dění na tribunách "Takové chování nemůžeme omlouvat. Fotbal by měl být férový boj, a to na hřišti i mimo něj. Nemám tohle rád. To derby bylo tím vším zbytečně pokažené."

Ten na tohle střetnutí asi nikdy nezapomene. A nejen on. "Derby mělo vše, co mít má," hodnotil. "Hráli jsme před plným stadionem, byla cítit rivalita a na trávníku byly dva týmy, které obecně rády hrají ofenzivně. Těžko jsem ale udržoval stoprocentní pozornost, před začátkem zápasu jsem totiž uviděl našeho trenéra brankářů a byl jsem z toho všeho v šoku. Když se něco takového stane, fotbal je vedlejší. V životě jsou prostě důležitější věci,” zakončil.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
RU Saint-Gilloise
21
16
3
2
46 : 21
51
2
RSC Anderlecht
21
12
7
2
40 : 22
43
3
Club Bruggy
22
11
7
4
45 : 18
40
4
KAA Gent
22
10
9
3
39 : 24
39
5
KRC Genk
22
9
9
4
43 : 22
36
6
Royal Antverpy FC
21
9
8
4
41 : 21
35
7
Cercle Bruggy
22
10
3
9
27 : 24
33
8
Sint-Truidense VV
22
6
10
6
25 : 32
28
9
KV Mechelen
21
7
4
10
22 : 26
25
10
Standard Lutych
22
5
9
8
20 : 31
24
11
KVC Westerlo
22
5
7
10
32 : 40
22
12
Royal Charleroi SC
22
5
6
11
23 : 38
21
13
RWDM47
21
5
6
10
22 : 41
21
14
Oud-Heverlee Leuven
22
4
6
12
26 : 39
18
15
KAS Eupen
21
5
3
13
22 : 43
18
16
KV Kortrijk
22
3
5
14
13 : 44
14

Autor: Patrik Sandev / hln.be, voetbalbelgie.be

Komentáře (6)

Přidat komentář
JackDaniels.

Je zaujímavé sledovať kam speje ekonomika celej Európy a my s ňou. Od nemeckých partnerov máme info, že je tam ekonomika vo voľnom páde, avšak všetci majú zatiaľ roboty vyše hlavy a vysoké dodacie doby. Človek má aj trochu obavy o našu generáciu. Farmáti po celej Európe ako jeden z kľúčových segmentov si idú tvrdo za svojim a nepochybujem, že nemali inej cesty. Otázkou do budúcna tak isto je koľko mladých sa dá na farmárčinu. Stane sa z nej promonentná práca a pôjdu potraviny závtratne nahor a mi sa budeme stravovať umelými hnusmi? Čo myslíte?

Reagovat
Igner Farnsworth

Socialismus všude zkrachoval a my jsme si v Evropě řekli že do něj pujdem na 120% tady je výsledek kdo dělá v průmyslu, ví už dlouho, že jsme ve sráckach. O farmarich ani nemluvím..

Reagovat
Čenda

Reagovat
Drevar

Začal to nezmyselný covid lockdown a vyvrcholilo to eú sankciami na ruské energetické zdroje, klinec do rakvy zabili anglosasi, keď odpálili pod morom nord stream 2. V Nemecku je dezindustrializácia už v plnom prúde, napr. Vw vyraba na Slovensku 3dni v týždni na 2zmeny. Proste nedostatok prístupu k lacnej energii znížil konkurencieschopnosť celého kontinentu. A USA si veselo nakupuje z Ruska ropu, urán.. všetko.

Poľnohospodári obrovský štrajkujú v celej Európe... v Nemecku, Holandsku, Francúzsku atď.(samozrejme v správach v hlavnom prúde a podobných srackometoch o tom nieje ani muk, stavím sa že väčšina z vás ani nevie čo sa teraz deje v Texase). Štáty im chcú zrušiť rôzne dotácie a ľudia to nevedia pochopiť... Keď nie sú financie, prečo sa dotuje Ukrajina? Migranti, alebo šialený Green deal?? Veď potraviny sú základ pre civilizáciu. Žeby západná oligarchia chcela dosiahnuť hladomor? Za to že kravy.....sliepky prdia, seru, treba ich vyhubiť, lebo globálne otepľovanie? Úplný blabol. Ako to povedal Klaus schwab na wef? Nebudete nič vlastniť, budete žrať brouky a budete šťastní hehe potom zožral najdrahší steak a odletel súkromným triskačom čauko

Reagovat
andkoo

no u nas je polnohospodarstvo uz skoro uplne mrtve, na zapade sa to este doteraz ako tak drzalo vdaka bohatsim dotaciam..ale som fakt zvedavy pri nasej demografii, ze kto tam bude robit, na tie mizerne platy bude problem naverbovat aj ukrajincov/srbov, pojdu radsej robit za pas (alebo za soferov, vcera ma viezla v autobuse jedna usmiata ukrajinka)...takze asi nas caka dovoz lacnych nekvalitnych potravin z celeho sveta

Reagovat
Drevar

EU nám dáva dotácie, keď pestujeme repku olejnu, ktorá ničí ornú pôdu........ To je ono

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele