Kritika v Turecku sílí, přidal se i Galatasaray. Trapné, reaguje na stížnosti Džeko

25.12.2023, 21:48
Aktuality
Momentka z nedělního utkání (© AFP)

Turečtí fanoušci dostali pod stromeček ostře sledované istanbulské derby mezi Fenerbahçe a Galatasarayem (0:0) a utkání již tradičně rozvířilo emoce. Duelu chyběly góly, znovu ale došlo na kritiku rozhodčích a představitelů tamního svazu.

Zápas dostal na starosti rozhodčí Arda Kardeşler a v jeho průběhu stejně jako jeho asistenti přehlédl situaci, během níž narazil do tyče útočník Galatasaraye Mauro Icardi. Argentinský střelec byl přistrčen jedním z bránících protihráčů a jeho zaměstnavatel se marně dožadoval pokutového kopu.

"Ti, kteří chtějí spravedlnost výhradně pro sebe, dnes večer ze všech úhlů znovu manipulovali tureckým fotbalem," stojí v prohlášení Galatasaraye.

"Lidé obsluhující VAR nic neviděli, stejně jako 26 kamer na stadionu a my se za chování těch lidí stydíme. Stydět by se přitom měli ti, kteří turecký fotbal na současnou úroveň dostali," dodal istanbulský klub.

Fenerbahçe a Galatasaray suverénně vládnou tabulce turecké nejvyšší soutěže, se 44 body se přetahují o první místo a na třetí Kayserispor mají již patnáctibodový náskok. Prohlášení Galatasaraye vyvolalo reakci i v táboře soupeře. "Na základě srážky hráče s tyčí ze sebe dělají poškozené. Nechme na veřejnosti, aby si udělala obrázek sama," sdělilo Fenerbahçe. "Icardi narazil hlavou do tyče, klub to dal na Instagram a brečel kvůli penaltě... to je pro ně typické. A trapné," přidal se útočník Edin Džeko.

Autor: Tomáš Pavlík / dailymail.co.uk

Komentáře (25)

Přidat komentář
Спартак!

Najlepšie je, keď útočníci spália niekoľko 1000% šancí a po zápase sa klub sťažuje na zlý výkon rozhodcov

Reagovat
kilobyte

OT: Od příštího roku se prý mění zdanění z hazardu (I sázky a poker). Do teď byl zisk do 1 mega bez daně, teď se to změní na 50 tisíc. Víte o tom někdo něco víc?

Reagovat
Vinci

Dokud se nebude odvádět dan z proher tak jsem v klidu

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
fabec1222

Reagovat
fabec1222

Vybírej na pobočkách a máš to.

Reagovat
pobody's nerfect

I tak bys to měl danit. Ovšem chápu, že pak není nikde ucelená evidence výher a tím pádem se o tom nikdo ani nemusí dozvědět.

Reagovat
kilobyte

Tak mě jde o poker a Pokerstars.

Reagovat
naheCZ

Jak to vůbec je s tímto? Mě se to netýká ani s těma 50K (sázím výjimečně, ročně to jsou fakt jen stovky), ale pamatuji si, že se ten limit kritizoval, protože třeba u kurzových sázek se původně neřešil rozdíl mezi vsazenou částkou a výhrou. To snad pak pozměnili ne? Nebo fakt pokud vsadím 50K na kurz 1.01, tak na to díky dani prodělám?

Reagovat
kilobyte

Tak to nevím, ale měl by to být jenom zisk. Možná tam mohl být dříve problém s manipulačním poplatkem, že ten by se teoreticky nemusel odečítat ze zisku.

Ale celkově je to danění "hazardu" dost na hovno. Na herny/kasína/sázkovky jsou vysoké daně, protože je to vše označené jako hazard. Ale pak ještě daní zisky uživatele. Přitom při hazardu nemůžeš mít dlouhodobý zisk. Tak buď by měli uznat, že jsou to dovednostní hry, snížit daňové zatížení provozovatelům a danit výhry a nebo ať je to teda podle zákona hazard, ale ať teda nedaní výhry.

Reagovat
oli9

1 milion... Takže se to stejně nikoho z nás netýká

Reagovat
Coutinho10

no to právě asi už nebude ale těch 50k

Reagovat
oli9

Já jsem v klidu

Reagovat
Coutinho10

závidim já budu muset najet na excel a nějak si to evidovat, abych věděl a možná dobrý mít detailní přehled

Reagovat
kilobyte

Právěže milion už to nebude. Bude to 50k.

Reagovat
Coutinho10

toho jsem se bály jestli to je pravda...ach jo, tak to asi už nemá cenu

Reagovat
Coutinho10

*bál

Reagovat
Coutinho10

nikde ale vyloženě nečtu u kurzového sázení, jestli jde o zisk nad 50k ročně nebo výhry nad 50k ročně...to spíš zní, jak výhry, takže pokud třeba za rok vyhraješ 60k a prosázíš 20k, tak budeš danit nebo ne...spíš mi to přijde jako že jo, tak to ať jdou do hajzlu

Reagovat
kilobyte

Měl by to být čistě zisk.

Reagovat
Coutinho10

j, zkusím pak ještě dohledat někde, aby to byla 100% jistota, ale i tak mě to dost odrazuje a možná i dobře

Reagovat
Coutinho10

Tak máš pravdu

Kurzové sázky

Pro výhry v kurzovém sázení platí stejný režim zdanění jako pro technické hry. Nezáleží na typu sázek, pokud čistá výhra (celková výhra mínus celková sázka) přesáhne 50 000 Kč, je výherce povinen uvést výhru v daňovém přiznání

jako příjem a zdanit ji.

https://www.sazka.cz/daneni-vyher

Reagovat
smetos

Džeko

Reagovat
Bakary3

dobrej kokot

Frajer ho jasně hodí na tyč a on prohlásí tohle.

Byl pro mě vždy celkem sympaťák, ale to bych blil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele