Krejčí: K odvetě musíme nastoupit úplně jinak, není to ale nezvládnutelné

24.08.2023, 23:12
Aktuality

Podle kapitána Ladislava Krejčího musejí fotbalisté Sparty do domácí odvety 4. předkola Evropské ligy s Dinamem Záhřeb nastoupit úplně jinak než do zápasu v chorvatské metropoli. Pražané budou za týden na Letné odvracet "sestup" do Evropské konferenční ligy po úvodní prohře 1:3. Dva inkasované góly v rozmezí tří minut označil Krejčí za výpadek. Na tiskové konferenci ale prohlásil, že obrat lze v odvetě zvládnout.

"Teď je to samozřejmě velké zklamání, ale je to boj o Evropskou ligu. Věřím, že jsme doma mnohem silnější. Když dáme rychlý gól v první půlce, budeme na doraz. Víme, jak nás fanoušci doma ženou. Určitě to není nic nezvládnutelného," uvedl Krejčí.

Spartu poslal v 39. minutě do vedení z penalty. K pokutovému kopu se postavil navzdory tomu, že minulý týden v penaltovém rozstřelu proti FC Kodaň neuspěl a Letenští z 3. předkola Ligy mistrů vypadli. "Věděl jsem, že na ni půjdu, byla to penalta jako každá jiná. Věřil jsem si na ni jako na všechny předešlé," řekl čtyřiadvacetiletý český reprezentant.

Hosté ale na konci úvodního dějství vedení ztratili. "Šli jsme v hodně lidech do útoku, potom to byl brejk od nich, který dobře vyřešili, zatímco my ho vyřešili špatně dozadu. Ve druhé půlce jsme neměli takový drajv, který nás zdobil celou dobu," podotkl Krejčí.

V 58. a 61. minutě pak domácí dokonali obrat. "Nedokážu to teď popsat. Kdybych to věděl, dokážeme to změnit. Byl to výpadek, který nás bohužel postihl. Do odvety musíme nastoupit úplně jinak," prohlásil odchovanec brněnské Zbrojovky.

Sparta se s obhájcem chorvatského titulu utkala během tohoto léta už podruhé, v červenci s ním v letní přípravě ve Slovinsku remizovala 1:1. "Dinamo je silné v kombinaci okolo vápna, má silné individuality. Měli jsme zkušenosti z přípravy, věděli jsme, do čeho jdeme, ale bohužel jsme toho nedokázali využít," litoval Krejčí.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
kilobyte

https://twitter.com/odbrzdeno/status/1694802364866171095

Zlatej Mejdr. Ještě bylo libový, jak tam prohodil obránci míč mezi nohami a místo aby pelášil k bráně, tak to zaseknul k čáře.

Reagovat
Neon

Jo, to jsem vůbec nepochopil, jak se v první půli zasekl, kokot

Reagovat
podnebný

Vypadá to, že na Spartu dolehla krize, kterou nedokáže překonat ani Priske. Začnou soutěžit se Zlínem, Jabloncem a Budějovicemi, kdo vydrží nejdéle bez vítězství v lize a žádné terno neudělají ani v Konferenční lize. Ledaže by ve zbytku přestupního termínu získali lepšího gólmana, pravého halfbeka, tvořivého středního záložníka a důrazného hroťáka i stopera. Zatím přivedli posily, které nedosahují úroveň svých předchůdců Kováře, Hložka, Čvančary a Hancka. Mizernou formu má Kuchta, nedaří se Panákovi ani Krejčímu a Wiesner neumí bránit. Nahradit hráči z lavičky je mohou nahradit pouze tehdy, když dostanou větší příležitost. A ono to spěchá.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
db18

Třeba s pravým obráncem v sestavě.

Reagovat
Chittak_LFC

Opravdu si nejsem jist, zda promíchání pořadí nastupujících hráčů na plac může Dinamo vykolejit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele