Kováč se s jinými kluby baví, spekulace ale vyvrací a soustředí se jen na Pardubice

25.03., 17:09
Aktuality
Radoslav Kováč (© FK Pardubice)

Trenér Pardubic Radoslav Kováč v reakci na spekulace o zájmu několika prvoligových konkurentů o jeho služby ujistil, že se soustřeďuje jen na práci v aktuálně třináctém mužstvu tabulky. Český internacionál má na východě Čech spolu s celým realizačním týmem platnou smlouvu do června 2025. Vedení jeho slova potvrdilo.

Bývalý reprezentant působí na pardubické lavičce od září 2022. V médiích se objevily spekulace, že o čtyřiačtyřicetiletého trenéra má zájem Baník Ostrava, který už s ním údajně také jednal. Dalšími zájemci mají být Viktoria Plzeň a Slovan Liberec. "Jsem v pravidelném kontaktu s řadou lidí v českém fotbalu, tak to bylo vždy. Volají mi funkcionáři různých klubů, pochopitelně že někteří se ptají na mou trenérskou pozici a vize do budoucna," uvedl Kováč pro klubový web.

Zdůraznil, že klíčový je pro něj uzavřený kontrakt. "Mám v Pardubicích platnou smlouvu a s realizačním týmem máme rozdělanou práci, na kterou se stoprocentně soustředíme. Žádnou konkrétní nabídku na stole nemám, a pokud někdo rozvíjí podobné teorie, je to velmi neuctivé k mým trenérským kolegům. A k nim já chovám bez výjimky velký respekt," řekl rodák ze Šumperka.

Vedení klubu ho podpořilo. "Jsem s Radkem pochopitelně ve velmi těsném kontaktu a vím, že zástupci jiných klubů mu občas volají a baví se o různých tématech. Mám s ním dohodu, že pokud by se jednalo o vážné téma, budu první, s kým to probere. Vím, že je to férový chlap, a kdyby se dělo něco vážného, probrali bychom to spolu," uvedl sportovní ředitel Vít Zavřel.

Východočeši hrají o záchranu, na barážové příčky mají k dobru tři body. Po reprezentační přestávce nastoupí v sobotu v Olomouci, kde Kováč s velkým fotbalem začínal. "Vidím, že přístup trenéra k práci je na špičkové úrovni, nezajímá ho nic jiného než co nejlepší umístění našeho týmu. Bylo by ale fajn, kdyby média zanechala spekulací, k tomuto tématu se nebudeme do skončení sezony vyjadřovat," dodal Zavřel.

Autor: ČTK

Komentáře (20)

Přidat komentář
FiX

Do Live za Kloppa

Reagovat
kattos

Já mám takovej pocit, že jeho nejlepší vlastnost a proč se o něm mluví je fakt že je mladej

Reagovat
kilobyte

To si zas nemyslím. On zase tak mladý není. Třeba Veselý a Priske jsou jen o 2 roky starší, Trpiš o 3 a Svědík o 5.

Spíše bych řekl, že je o něj zájem, protože pracuje s mladými hráči a asi v něm vidí potenciál.

Reagovat
Salfovic

Mladý profesně.

Reagovat
thewall

Jsem netušil, že už je mu tolik.

Reagovat
Mr.Mike

To jak ted hrajou Vlcek a Hranac je dost jeho zasluha..takze to fakt neni jen o tom ze je mladej.

Ale zas si myslim treba ze to ani casem nebude trener pro nase nejvetsi kluby. Ale v tymech kde budou chtit rozvijet a prodavat svy mlady hrace tak bude super.

Reagovat
Pablos

Plus prošel stážema v Anglii, které mu to dohodil Čech a Rosický ...a pracuje hodně s daty. Na to asi se taky kouká... prostě to zní in

Reagovat
$dolar$

Jj hodne se soustredi na Pce, kdyz se schazi s x dalsima klubama.

Ja fakt doufam, ze se Sadek uplne nezblaznil a neni to realna varianta.

Reagovat
didosh

Reagovat
Kily

na druhou stranu si představ, jak moc by pod ním ještě výkonnostně vyrostl Hranáč

Reagovat
$dolar$

Neumim si predstavit, kam by u nas v ramci ligy jeste rostl. Vsak je uz ted totalni zvire. Vic uz z nej dostanou jen lepsi souperi kazdej tyden - lepsi liga.

Reagovat
Bex5

Souhlas

Reagovat
fabec1222

Pokud mu ho po EURU neprodaj

Reagovat
didosh

Reagovat
JanCapekzeSán

Šádek by ho mohl udržet na uzdě...

Reagovat
Infeld Prácheňský

Reagovat
Mistřizbystří

Šádek je podle mě chladně racionálně uvažující. Kováč za sebou zatím nemá žádnej trenérskej úspěch, Pardubice nic nepředvádí. Kdyby Pardubice hrály třeba dole se skóre 45:36, kdyby předváděly atraktivní ofenzivní fotbal, tak si může Šádek říct, že je to zajímavej trenér s odlišnym stylem fotbalu, kterej by v Plzni s kvalitním kádrem mohl být terno, ale Pradubice pod nim hrajou prostě sr*čku a já tam od Kováče žádnou přidanou hodnotu nevidím.

Reagovat
Mr.Mike

Ja moc neverim ze by tam sel..tam je nejvic realnej asi Liberec.

Plzen pujde po Svedikovi

Reagovat
Gedofrey

Vidím to stejně

Reagovat
Bex5

Taky taky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele