Kouče Soukupa čeká další blízkovýchodní výzva, povede Bahrajn

28.07.2016, 13:42
Aktuality
Před českým trenérem Miroslavem Soukupem stojí další porce těžké práce v čele národního týmu z Blízkého východu. Po Jemenu, kde vydržel zhruba rok, se tentokrát bývalý kouč české dvacítky usadí u reprezentačního kormidla Bahrajnu, kde si dříve udělal skvělé renomé jeho krajan Milan Máčala...

Pod Máčalovým vedením se Bahrajn ocitl jenom jeden zápas s Novým Zélandem od senzačního postupu na mistrovství světa 2010, od té doby a především v nedávných měsících však arabská krajina spíš tápe.

Máčala zůstává posledním trenérem Bahrajnu, jehož práce zasáhla do tří kalendářních ročníků, a národnímu týmu skutečně schází jakákoliv koncepce. I proto velice brzy ztratil šanci na účast na MS 2018 a stále se ještě musí prát o místenku na příštím Asijském poháru.

Právě to bude nejbližší soutěžní náplň Soukupovy práce; po několika přátelských zápasech Bahrajn další fázi kvalifikace vykopává letos v listopadu.

Padesátiletý rodák z Prachatic byl nezaměstnaný od brzkého konce u Ittihadu Kalba, druholigového celku ze Spojených arabských emirátů, kde loni nezůstal ani půlroku.

Soukup se na Blízkém východě přesto těší slušné reputaci, za kterou může hlavně jeho výsledek s Jemenem z Poháru Perského zálivu 2014. Tehdy pod ním houževnaté, defenzivně laděné mužstvo poprvé v historii turnaje uhrálo alespoň dva body za dvě bezbrankové remízy.

Nyní na Soukupa čeká další těžká výzva, což si sám stříbrný medailista z MS "20" 2007 moc dobře uvědomuje. "Důvěra, kterou ve mně vedení svazu vložilo, pro mě znamená, že abych uspěl, musím předvést dvakrát tolik, co sám umím," prohlásil s pokorou Soukup po podpisu smlouvy na nevyjasněnou dobu.

Autor: Tomáš Daníček / ahdaaf.me

Komentáře (20)

Přidat komentář
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole a vy tady hanite Vrbu. Kluk tady udela 2 body a ma slusnou reputaci!

Reagovat
Azazelo RD

Panáčku, v Ittihadu to byla samá kalba, teď začne teprve práce.

Reagovat
sosna

Ittihad Kalba

Reagovat
Spalovač šancí

Na jak dlouho tam trenéři podepisují smlouvy? Na týden?

Reagovat
Puskas

do 1. prohry

Reagovat
Spalovač šancí

Takže ideální trenéři Straka a Pešice, ti žádný repre zápas neprohráli

Reagovat
smazaný uživatel

mimo téma - kde je teď Bílek ?

Reagovat
Whitemedia

Pěkně toho přičmoudlíka v ubrusu odstřihli

Reagovat
smazaný uživatel

Jedna žena ti nestačí? Konvertuješ k islámu nebo co? Zrádce, vlastizrádce

pravdaobahrajnu.cz

Reagovat
Murtago

Reagovat
smazaný uživatel

dobra zem,hodně štěstí

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá jak první vývojový stádium Ščasnýho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
raduinho

Reagovat
jester Radka Bejbla

trénuje ještě Máčala?

Reagovat
smazaný uživatel

v červnu se stal členem představenstva v Sigmě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele