Korejská republika s novým trenérem? Komise chce odvolat Klinsmanna

15.02., 10:16
Aktuality
Jürgen Klinsmann (© AFP)

Trenér Jürgen Klinsmann nejspíš korejskou reprezentaci dál nepovede. Odborná komise po neúspěchu na nedávném mistrovství Asie doporučila vedení svazu odvolání německého kouče.

Korea na šampionátu v semifinále nečekaně prohrála 0:2 s Jordánskem. Po turnaji vyšlo najevo, že v předvečer zápasu si útočník Son Hung-min z Tottenhamu při potyčce se záložníkem I Kang-inem z Paris St. Germain vykloubil prst.

Před sídlem svazu dnes dokonce demonstrovali fanoušci a dožadovali se Klinsmannova odchodu. Mimo jiné se jim nelíbilo, že trenér po prohře s Jordánskem s úsměvem gratuloval vítěznému kouči.

Klinsmann vede Koreu od loňského února, kdy podepsal smlouvu do světového šampionátu v roce 2026. Před tím trénoval Herthu BSC, Bayern Mnichov, výběr USA a Německo, se kterým získal bronz na mistrovství světa v roce 2006.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
Csaplárova past

Fanouškům se nelíbí, že Klinsmann gratuloval soupeři s úsměvem ... a teď je řeč o Jížní nebo Severní Koreji?

Reagovat
Rudnevs

Ono to v telke vyznelo blbo, ked si po zápase vykračoval s úsmevom, ale neskôr to odôvodnil tak, že proste dal rešpekt a gratuloval súperovi.. nerobil by som z toho takú vedu.

Reagovat
fabec1222

Tak on byl vždycky takovej. Pamatuju ho z MS, kdy trénoval USA. Tam byl takhle pozitivně naladěnej na každém zápase.

Reagovat
Rudnevs

Predtým v Bayerne aj v reprezentácii taktiež.. entuziastický, vždy dobre naladený človek. Pri tých prehrách a nezdaroch to ale pôsobí vtipne.

Reagovat
Rudnevs

Ak niekto rozumie nemecky, takto ho svojho času stvárnil nemecký komediant Matze Knop: https://youtu.be/N4ayWa2n490?si=V7O9Ui4DZI08obMG

Vysmiaty sa tší z vyhadzovu v Bayerne...

Reagovat
fabec1222

Matze Knop...Kurva, už mi ten song hraje v hlavě...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kucka

Reagovat
db18

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele