Kollerův přestup na pokraji kolapsu

03.01.2008, 14:42
Aktuality
Norimberk očekává, že tento týden Monaco sleví ze svých požadavků a nadsazené ceny za českého reprezentanta Jana Kollera. Rodák ze Smetanovy Lhoty se již dohodl na podmínkách smlouvy s bundesligovým klubem, ale ten stále nemůže najít společnou řeč s francouzskými funkcionáři.

Koller jednal s Norimberkem již před několika týdny a dohodl se na smlouvě do roku 2009. Před Vánocemi dokonce francouzský deník L'Équipe zveřejnil informaci, že si již kluby podaly ruce. Hráčův agent Pavel Paska ale jakoukoliv dohodu popíral.

Tým z Ligue 1 údajně požaduje 2 miliony eur, což se Norimberku zdá za velezkušeného a hotového střelce až moc. Hrozí tak, že Koller před evropským šampionátem nemusí do Norimberku přestoupit.

Podle tisku je navíc tento týden posledním termínem na to, aby Monaco akceptovalo nabídku předloženou německým klubem. "Buď půjdou s cenou dolů, nebo přestup padne," řekl na rovinu sportovní ředitel Norimberku Martin Bader. "Ať z toho vzejde jakékoliv rozhodnutí, je jasné, že to bude před následujícím víkendem."

Kollerovi tak nezbývá nic jiného, než čekat a doufat. Pokud by ale nakonec střelec jednapadesáti reprezentačních branek do Norimberku přestoupil, sešel by se v týmu s českými fotbalisty Tomášem Galáskem a Jaromírem Blažkem.

Vysoký útočník začal s profesionálním fotbalem na Letné. Se Spartou ale nikdy nenašel společnou řeč, a tak zamířil do belgických klubů Lokerenu a Anderlechtu, v nichž se proslavil. Nejlepší léta své kariéry ale prožil v německé Borussii Dortmund, s níž vyhrál titul a měl kousek od trofeje Poháru UEFA. Ve finále vstřelil gól, ale nakonec jeho tým podlehl Feyenoordu 2:3.

Loni před světovým šampionátem přestoupil do slunečného Monaka. Natrvalo se ovšem v základní sestavě neusadil, a proto nyní horlivě uvažuje nad přestupem.

Autor: Pavel Janega / football365.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hm,Honza Koller,tot zvlaštni kapitola...těžko řict co je pro něho lepši,každopadně by do Norimberku přestoupit měl...každopadně 55 mil se mi nezda zase tak hodně...nevim...

Reagovat
smazaný uživatel

za 34-letýho hráče? to je dost. ale Norimberk vyhodil 40 melounů už za Blažka, tak proč ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Norimberk rozhodně nepatří v Německé lize k nejbohatším, takže 55 mega je hodně.

Reagovat
smazaný uživatel

je důležité aby hrál-jinak euro "0"!!!

Reagovat
smazaný uživatel

dědek ho postaví i kdyby neodehrál ani minutu. stejně jako staví baroše.

Reagovat
smazaný uživatel

Když už máš ten palec dole, tak pověz, koho bys tam rád viděl místo těch dvou...

Reagovat
smazaný uživatel

kdo jiný ??? má své kvality, to že v Monacu nehraje je jiná, přestup mu prospěje

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=Iaqei52YkrA&feature=related

tohle je pro fajnšmejkry....všimněte si bravurní práce nejlepšího sportovního redaktora václava tittelbacha, a taky samozřejmě brilantní odpovědi jenika ze smetanovy lhoty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Koller by se měl možná poohlédnout po jiném klubu kde by hrál pravidelně v základu a střetával se s kvalitními obránci, kteří by ho prověřili před Eurem.

Reagovat
smazaný uživatel

tak v repezentacnim utoku by nemel hrat ze soucasnych hracu asi nikdo nikdo na to poradne nema

Reagovat
smazaný uživatel

"Půjde to. Potřebuji čas, aby si všechno sedlo. Abych i v Monaku dával góly a řekl si o prodloužení smlouvy. Upsal jsem se knížecímu klubu do roku 2008, ale kdyby mi nabídli další dva roky, neváhal bych ani chvíli. Po dvou letech v Bruseli a pěti v Dortmundu si připadám jako v ráji. A rodina, na kterou jsem při výběru nového angažmá hlavně myslel, pak tuplem. I ten fotbalový ráj do Monaka příjde," Jan Koller v knížce Králové fotbalu, rok vydání - 2007...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele