Kolín nad Rýnem opustil úspěšný sportovní ředitel Schmadtke

24.10.2017, 12:24
Aktuality
Ještě letos v dubnu spolu s generálním manažerem Alexanderem Wehrlem podepisoval kontrakt až do roku 2023, nyní se pro spory ohledně budoucího vývoje klubu Jörg Schmadtke s 1. FC Kolín nad Rýnem náhle rozchází. Bývalý brankář byl letos v létě v Německu podruhé v kariéře oceněn jako manažer roku...

Své první ocenění si dnes 53letý funkcionář vysloužil roku 2011 v pozici sportovního ředitele Hannoveru 96, který stejně jako předtím Alemannii Cáchy dostával ze svízelné finanční pozice. V oné sezoně H96 finišoval čtvrtý, Cáchy pod jeho dohledem roku 2005 dokráčely až do finále německého poháru.

Roli sportovního ředitele následně Schmadtke zastával také v Kolínu nad Rýnem, kde od roku 2013 potvrzoval svou dobrou pověst. Zasloužil se o postup Kozlů do 1. Bundesligy i o letošní návrat do evropských pohárů po dlouhém čtvrtstoletí. Klub přitom přebíral na pokraji krachu, s téměř 40milionovým dluhem.

Nyní se Schmadtke sám rozhodl rezignovat a nabídnout klubu "čerstvý impuls". S vedením se prý neshodl na dalších strategiích.

Někdejší brankář Düsseldorfu či Freiburgu se v Bundeslize napříč roky vytasil s několika vydařenými nákupy. Pro Cáchy vyhlédl Simona Rolfese či Jana Schlaudraffa, do Hannoveru dovedl například Larse Stindla s Mohammedem Abdellaouem, Kolínu nad Rýnem pomáhal s nákupy Anthonyho Modesteho či Leonarda Bittencourta.

Autor: Tomáš Daníček / bild.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pane Křetinský, ideální muž místo A. Kotalíka

Reagovat
Rudnevs

Zaujímavá Myšlienka - Sky Expert Erik Meijer, ktorý Schmadtkeho pozná, vravel že za Schmadtkeho koncom môže byť to, že chcel nového trénera, s čím nebolo vedenie stotožnené. Další Expert Lymberopoulos s ním súhlasí a dodáva, že v poslednej dobe vzťahy medzi Schmadtkem a Stögerom v poslednej dobe meboli najlepšie. Impulz podľa nich neprišiel od FC ale od Schmadtkeho, ktorý musel vedieť že to takto ďalej nepôjde. Meier pozná Schmadtkeho ako niekoho, kto vidí veci buď čierne alebo bielo - nič medzi tým. Jeho odchod z Aachenu prebiehal tak, že si na zasadaní s dozornou radou a s vtedajším generálnym manažérom Frithjofom Kraemerom a dozornou radou uvedomil, že to takto ďalej nepôjde a jeho posezónny odchod oznámil hneď v najbližšom rozhovore po zápase s Mainzom bez toho aby toto rozhodnutie oznámil vedeniu...

Každopádne ale skvelý manažér, jeho výsledky a prestupy sa popisujú už v článku, len by som ešte dodal že za jeho angažmánu bol Aachen prvý krát v histórii Schuldenfrei. On je dobrý v tom, vytiahnúť nejaky klub z nezávideniahodnej situácie, napríklad do FCK alebo HSV by sa teraz niekto taký hodil.

Reagovat
smazaný uživatel

snad HSV

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Bayernista18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele