KLUIVERTA LÁKÁ ANGLIE

24.02.2003, 12:39
Aktuality
Patrick Kluivert, jedna z největších hvězd Barcelony a nizozemské reprezentace, v rozhovoru pro BBC prozradil, že by si rád jednou zahrál anglickou Premier League. Hlavním důvodem je pro něj přístup fanoušků, kteří prý v Anglii za svým týmem stojí mnohem více než ve Španělsku...

26-letý ostrostřelec naznačil, že má až po krk chování španělských fanoušků, kteří prohrávající tým kritizují a otáčejí se k němu zády, místo aby jej povzbudili. V letošní sezóně měl Kluivert dostatek příležitostí sledovat náladu fanoušků, jeho Barcelona má na svém kontě devět ligových porážek a krčí se ve středu tabulky, i když se v posledních kolech, zdá se, začíná zvedat.

"Moc se mi tu líbí, ale člověk nikdy neví... Jednou možná odejdu," řekl Kluivert. "Kdybych jednou odešel do Anglie, pak by hlavním důvodem byli fanoušci. Tady, když prohráváme 0:1, tak nás fanoušci nepovzbuzují, ale posmívají se nám. Hrál jsem v Anglii proti anglickým týmům a tam příznivci svůj tým ženou neustále dopředu, i když prohrává," postěžoval si nizozemský reprezentant.

Kluivert také přiznal, že těžko nesl odchod svého krajana Luise van Gaala. Ten byl z pozice hlavního kouče propuštěn po katastrofální první polovině sezóny, kdy Barcelona sice suverénně procházela Ligou Mistrů, ale ve španělské nejvyšší soutěži se propadla až do spodních pater tabulky. "Bylo to pro mě těžké, znám van Gaala hodně dlouho," řekl Kluivert. Dodal však, že trenér Antič přinesl úlevu v tréninku, která přinesla tolik potřebované ligové výhry. "S Antičem je to jiné než s van Gaalem, to však platí o jakémkoli trenérovi, protože všichni mají odlišné metody. Je však určitě uvolněnější než van Gaal," potvrdil Kluivert změnu k lepšímu.

Autor: Petr Starý

Komentáře (11)

Přidat komentář
antimadrista

Nikam nepude a kdyžtak až za hodně dlouho!

Reagovat
HOST*Kalich

Barca už není to co bývala, v lize mistrů se jí sice daří, ale v lize?Odůvod víc proč do anglie jít právě teď. Myslím, že do anglie by se každý, alespoň jednou chtěl podívat.

Reagovat
antimadrista

Já ne, je tam zima. V tom depresivnim počasí bez slunce by sem nechtěl žít.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nevím, o které ze "španělských" megastar se tohle ještě nenapsalo. Jestli je ti Angličani vždycky nějak donutí, aby něco takové řekli nebo jsou to jen výmysly. Pravdou je že "na cestě" na ostrovy už byli Figo, Raúl, Ronaldo, R.Carlos, Rivaldo, Ayala a teď nově i Patrick. Jenže skutek utek .... Antimadristo, je pravda že Cocu s F. de Boerem se vrací do Holandska?

Reagovat
Webmaster

Težko říct, jestli je to pravda, ale v článku, ze kterýho jsem čerpal, bylo psáno, že to řekl v rozhovoru pro BBC. A myslim že to zní celkem důvěryhodně, já kdybych si třeba něco chtěl vymyslet, tak se určitě nebudu odvolávat na to že to padlo v rozhovoru pro BBC.

Reagovat
smazaný uživatel

Já netvrdím, že sis to vymyslel Ty. Spíš jestli nelhal ten článek. Ono je to stejně jedno, Kluivert do Anglie nepůjde. I když jednou by mohl nahradit Begkampa, to by byla síla!

Reagovat
antimadrista

To s tim Cocum a F. de Boerem je lež, sice jsem taky o tom něco slyšel, ale pokud to nebude na fcbarcelona.com tak to neberu v úvahu.

Reagovat
smazaný uživatel

Stránky Barcy sice nenavštěvuji, ale určitě jsou lepší než realmadrid.com. To je totiž velká bída a ostuda!

Reagovat
PJ

Co myslíš? Co je lež? Nějak nejsem v obraze :-)

Reagovat
antimadrista

Že by měli odejít.

Reagovat
PJ

Aha... No o tom sem ani neslysel, takze to asi nebude pravda...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele