Klinsmann po nezdaru na Gold Cupu hledí vstříc MS 2018

26.07.2015, 19:44
Aktuality
Jen jednou se dosud stalo, že by fotbalisté USA na Gold Cupu nebrali medaile. A stejně jako se roku 2000 po neúspěšném čtvrtfinále nepakoval Bruce Arena, ani Jürgen Klinsmann teď po nezdaru v zápase o bronz nehodlá odstoupit. Naopak už pomalu myslí na příští mistrovství světa v Rusku...

"Ukázalo se, jak soutěživý tento region je," prohlásil na tiskové konferenci Jürgen Klinsmann s tím, že jeho práce u týmu nekončí, a že chce na příštím mistrovství světa postoupit ještě dále než posledně v Brazílii - čili alespoň do čtvrtfinále.

"Někdy holt ujdete krok zpět, abyste mohli ujít další dva kupředu. Je to postupný proces," trvá na svém německý kouč, jehož svěřenci se na turnaji nikdy nedostali do pořádného rytmu, a poprvé v dějinách Gold Cupu nedokázali zvítězit ve dvou po sobě jdoucích kláních.

Při nezahrnutí mimořádně nevyrovnaného duelu s Kubou Spojené státy registrují nepřesvědčivé skóre 6:5, přičemž se svými soky nechaly přestřílet v neuvěřitelném poměru 86 ku 45. Přesně polovina soupeřových projektilů potom vyletěla zvnitřku pokutového území USA.

V penaltovém rozstřelu s Panamou jménem USA selhal mimo jiné střídající veterán DaMarcus Beasley, pro něhož mělo jít ve 33 letech o definitivní derniéru v reprezentačním dresu.

"Bylo super být zpátky, po těch menších problémech s lýtkem. Je těžké prohrát takovým způsobem, a to ne proto, že mohlo jít o můj poslední zápas, ale že jsme zkrátka neuhráli kýžený výsledek," pronesl po utkání zklamaný levý bek, kterému prý sám Klinsmann v kabině sdělil, že mu ještě plánuje dopřát důstojnější sbohem.

To jiná americká osobnost, která naopak na penaltovém puntíku uspěla a prosadila se i v normální hrací době, bude naopak na celý šampionát z vlastního pohledu vzpomínat spíše v dobrém.

Clint Dempsey má nakročeno k titulu krále střelců letošního Gold Cupu (Guardado na něho ztrácí dvě trefy), v historii šampionátu již s 12 brankami platí za děleného druhého nejproduktivnějšího hráče a navíc už v národním týmu při nezapočítání pokutových kopů vsítil více gólů než ikonický Landon Donovan (43).

Autor: Tomáš Daníček / espnfc.com

Komentáře (35)

Přidat komentář
juveforever

to je taký tréningový turnaj. jasné že zostáva

Reagovat
smazaný uživatel

na domácí půdě není žádnej turnaj tréningovej

Reagovat
Coutinho10

OT: dnesni sestava NYC proti Orlandu Pirlo uz na lavce

https://pbs.twimg.com/media/CK2714EWgAADXQ9.jpg:large

Reagovat
smazaný uživatel

však od kdy bude hrát lampard

Reagovat
Coutinho10

mel uz hrat, ale asi je porad este zranenej

Reagovat
smazaný uživatel

Teďkom čtu na skysportu ,že po skončení smlouvy má guardiola převzít manchester city bayern s nim nehodlá prodloužit

Reagovat
A Seleção

A smlouva mu konci po nadchazejici sezone?

Reagovat
smazaný uživatel

2016/2017

Reagovat
smazaný uživatel

No co jsem viděl tu pomalu divizní úroveň tak je to od něj dost průser no.

Reagovat
A Seleção

Vysvetlete mi nekdo jak je mozny,ze zeme jako USA nema jednu z nejlepsich reprezentaci na svete?Investuji do sportu a podpory mladeze ohromny penize,ale ve fotbale zatim celkem zaostavaji za "svetem".

Reagovat
monty25

Má dokonce nejlepší reprezentaci na světě, ale v ženách.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemaj hráče na to altidore bradley dempsey prostě nejsou hráči srovnatelní ani s hamšíkem či kuckou

Reagovat
A Seleção

Myslim to tak proc neinvestuji do akademii a rozvoje mladych hracu.

Reagovat
kubys

Investujou a nemalý peníze. Taky to je mezi mladou generací nejoblíbenější sport, což samozřejmě bude způsobený i tím vyšším podílem hispánců.

Reagovat
Shevchenko

Fotbal tam mají jako babský sport. Pro muže to nebude nikdy tak populární.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo. Jenom to potrvá

Reagovat
smazaný uživatel

To už se bohužel říkalo i před 50 lety...

Reagovat
Riviera Kid

Protože to tam ty lidí nebaví. Amici chtějí šou, chtějí aby se furt něco dělo. Proto je tam popularni basebal, basketbal a americký fotbal. Hodně akce, hodně bodů. Kdežto nějaké nula nula a defenzivní dominance, to nebude moc pro ne.

Reagovat
Riviera Kid

https://youtu.be/9TL5vPlBVYA takhle nějak to tam asi bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jsem si hned vzpomněl jak si v Simsnech z fotbalu dělali prdel. Ta reklama v TV jak tam běžela před zápasem

Reagovat
Riviera Kid

Prudké střely, málo gólů a remízy? Rozhodne!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azazelo RD

Tak zrovna baseball není dobrý příklad, ne? Populární ano, ale že by to byla akční show, tak to si tedy nemyslím. Ale klidně mě někdo opravte.

Reagovat
Riviera Kid

Já ho teda taky nějak extra neznám, ale myslel jsem to spíš tak, že je tam hodně počítání, strajky, auty. A bodů je na konci taky docela dost. A pak je tam samozřejmě homerun.

Reagovat
smazaný uživatel

Moc ne právě...Nebo taky ho moc nesleduju no. Ale tak tam jde asi spíš o to že je to "jejich" sport.

Reagovat
Azazelo RD

Já si právě myslím, že to je historicky US sport, ale opravdu to není žádná akce a show. Ono už z principu být nemůže, když je to svého druhu "tahová strategie."

Reagovat
Riviera Kid

OK, mám to tak nějak zafixovane asi

Reagovat
smazaný uživatel

Tim stylem, jakym to u nich prezentují by to nebavilo ani Evropany..

Reagovat
smazaný uživatel

Klinsmann ven, Donovan místo něj !

Reagovat
Coutinho10

NYC a Orlando neskutecnej finish

Kaka za stavu 3:4 v 90 min z prinaku tyc a protiutok a 5:3 do prazdny

Reagovat
smazaný uživatel

rozmýšĽal som, že si to pozriem keď to beží na Eurosporte, ale nakoniec som dal prednosť Synot lige hehe....inak dnes Eurosport 3 zápasy MLS, celkom sa rozbehli. Je vidieť, že Eurosport prevzali Američania. Ale páči sa mi, že dávajú čoraz viac priestoru pre futbal, MLS vysielajú tuším 3 či 4 zápasy každé kolo? Plus samozrejme BL, 2.BL, teraz opäť kúpili poľskú ligu.

Reagovat
Coutinho10

jj...ja koukal taky na SL...to byl taky skvelej match na MLS sem koukal ze zacatku na mobilu druhym okem ...az ten konec (10-15 min), kdy skoncila SL sem videl poradne v TV a stalo to za to

Reagovat
smazaný uživatel

už by to mohlo začít...

Reagovat
Bayernista18

Na MS uspějou, tomu věřim.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele