Klinsmann po neúspěchu na mistrovství Asie skončil u korejské reprezentace

16.02., 08:52
Aktuality
Jürgen Klinsmann (© AFP)

Německý trenér Jürgen Klinsmann podle očekávání skončil na lavičce korejské reprezentace. Den po doporučení odborné komise oznámil jeho odvolání předseda tamního svazu Čong Mong-kju. Devětapadesátiletý Klinsmann, bývalý mistr světa i Evropy, vedl tým necelý rok. Naposledy Korejce koučoval v semifinále asijského šampionátu při nečekané porážce 0:2 s Jordánskem.

Klinsmann měl smlouvu až do mistrovství světa v roce 2026. Podle svazového šéfa ale jeho funkční období zůstalo za očekáváním. "Nedokázal s týmem pracovat tak, jak jsme od trenéra národního týmu očekávali," řekl Čong Mong-kju.

Hráčům, kolegům z realizačního týmu i fanouškům Klinsmann poděkoval na instagramu. "Díky za veškerou podporu, která nás dostala do semifinále asijského šampionátu, a díky za neuvěřitelnou cestu za posledních dvanáct měsíců, během nichž jsme až do semifinále neprohráli 13 zápasů v řadě," napsal. Pod palbu kritiky se dostal po debaklu s Jordánskem, který Korejci utrpěli před deseti dny v Kataru. Outsidera turnaje nedokázal jeho tým porazit předtím ani ve skupině a v základní hrací době porazil na šampionátu jen Bahrajn.

Klinsmann začal trenérskou kariéru na lavičce německé reprezentace a v roce 2006 ji dovedl na světovém šampionátu k bronzovým medailím. Poté vedl Bayern Mnichov, americký národní tým a Herthu Berlín. Jako hráč získal bývalý skvělý útočník titul mistra světa v roce 1990 a šest let nato triumfoval i na Euru.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele