KLASNIČ PO ÚSPĚŠNÉ TRANSPLANTACI

23.03.2007, 13:15
Aktuality
Ivan Klasnič je z nejhoršího venku, útočník Werderu Brémy se úspěšně podrobil transplantaci ledviny. Pro chorvatského reprezentanta to byl druhý takovýto zákrok během dvou měsíců...

Klasnič se pod nůž poprvé dostal na konci ledna, tehdy však jeho tělo nový orgán nepřijalo. "Transplantovaná ledvina byla bohužel odmítnuta jeho tělem. Přesný důvod teď lékaři zjišťují a zabere to zhruba šest týdnů. Tato doba bude využita k provedení testů u jiných lidí tak, abychom se o další transplantaci mohli pokusit za 6-8 týdnů," prozradil doktor Klaus-Peter Horndasch.

Druhá a tentoráte již úspěšná transplantace byla provedena 16. března, tedy přesně před týdnem. "Tentokrát jsem výsledky operace nechtěl zveřejňovat veřejně, dokud si lékaři nebudou jistí, že mé tělo nový orgán přijme," sdělil důvod svého rozhodnutí Klasnič.

I přes úspěšný zákrok nyní na hřáče čeká další několikaměsíční přestávka. V letošní sezóně se Klasnič na hřiště již určitě nepodívá a nepomůže tak Werderu v boji o německý titul. Chybět bude také chorvatskému národnímu týmu, který se nyní připravuje na zítřejší utkání kvalifikace o postup na ME 2008 proti Makedonii. "Donesly se k nám skvělé zprávy a přejeme mu brzké uzdravení, opravdu si to zaslouží," řekl trenér chorvatské reprezentace Slaven Bilič.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Xavi

Nevěřím, že by ještě někdy mohl hrát fotbal na vrcholové úrovni.

Reagovat
HOST*

to je na nem jestli bude chtit tak muze hrat zase na vrcholove urovni jako pred tim

Reagovat
Xavi

A tak zhruba za dva roky na další, s tím že by si nejvíc odrovnával tělo.

Reagovat
smazaný uživatel

Pevně věřím, že to dokáže.

Reagovat
smazaný uživatel

Pevně věřím, že to dokáže.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele