Kirchhoff oficiálně posilou Sunderlandu

07.01.2016, 22:58
Aktuality
Sunderland po úspěšné zdravotní prohlídce oficiálně oznámil příchod obránce Jana Kirchhoffa z Bayernu Mnichov. 25letý zadák podepsal kontrakt do roku 2017, přestupovou sumu pak ani jedna strana neuvedla...

Odchovanec Eintrachtu Frankfurt na sebe poprvé upozornil během angažmá v Mainzu, kde se postupně vypracoval do role opory, načež si jeho služby zajistil Bayern Mnichov.

Za ten však Kirchhoff, jenž často trpí na zdravotní problémy různého druhu, pravidelně nenastupoval, část předminulé a minulou sezónu proto strávil na hostování v Schalke.

Před startem letošního ročníku se defenzivní univerzál vrátil do Mnichova, během podzimu však nastoupil jen do jednoho jediného utkání, nyní své bavorské trápení definitivně ukončil. "Měl jsem několik nabídek z Bundesligy, ale chtěl jsem si vyzkoušet novou výzvu. Na Anglii se těším," prohlásil Kirchhoff. "Jan má i přes svůj mladý věk hodně zkušeností. Doufáme, že se na Premier League adaptuje rychle a našemu týmu pomůže," dodal manažer Sam Allardyce.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (754)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele