Kirchhoff nejpozději v létě opustí Mainz, zájem avizuje Schalke

27.12.2012, 20:25
Aktuality
Třetí sezóna v prvním mužstvu Mainzu bude tou poslední, kterou Jan Kirchhoff v tomto bundesligovém celku odehraje. Dvaadvacetiletý stoper zde má smlouvu jen do konce sezóny a vedení klubu již oznámil, že jí neprodlouží. Toho by mohlo využít Schalke, které ale posilu chce už v lednu...

"Jeho agent Roger Wittman mi dnes sdělil, že Jan u nás smlouvu neprodlouží," uvedl manažer Mainzu Christian Heidel, v jehož klubu Kirchhoff působí od léta 2007. O dva roky později se pak rodák z nedalekého Frankfurtu začal prosazovat v prvním týmu.

Kam německý reprezentant do jednadvaceti let zamíří, zatím není známo. Podle německých médií o něj usilují Leverkusen a Mönchengladbach, favoritem je ale Schalke, jehož manažer Horst Heldt již zájem otevřeně avizoval.

"Je to zajímavý hráč, jehož smlouva po sezóně vyprší. Už jsme v kontaktu s jeho agentem, s Mainzem zatím ne. Faktem je, že při zranění Kyriakose Papadopoulose nás ve středu obrany tlačí bota," prohlásil Heldt pro list RevierSport. Jeho protějšek Heidel ale údajně nechce o lednovém přestupu ani slyšet.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (44)

Přidat komentář
smazaný uživatel

v Schalke by sedel

Reagovat
JozkokozleJ

Ak by vytiahli Matipa naspät na DM, nemusel by.

Reagovat
Arne

Ať ho vytáhnout nebo ne, toho Matipa z podzimu by usadil raz dva.

Reagovat
JozkokozleJ

Za tie posledne zapasy tam snad nebolo koho pochvalit. Matip ale bol spomedzi vsetkych este vyraznejsi, to ano.

Reagovat
Arne

To je pravda... I tak bych ale řekl, že to zranění Papy a jeho otřesný výkony byly jedním z důvodů, proč Schalke hrálo tak blbě, než že by hráli blbě ostatní a on se svezl. To je ale těžký hodnotit.

Reagovat
herbage

jenže základ budou hrát stejně Höwedes s Papadopulosem, tak je to fuk

Reagovat
smazaný uživatel

tak do herthy kdyz v lete odchazi

Reagovat
JozkokozleJ

Mne sa Höwedes vzdy pacil na pravom kraji a snad polovicu zapasov (ked bola dvojka Papa - Matip fit) tam i odohral. Sam neviem, ci sa Höwedes citi byt stoperom s vedomim, ze na kraji len zaskakuje alebo je stotozneny, ze moze byt jeho miesto primarne na RB. Kazdopadne, prichodom Krichhoffa by sa Schalke otvorilo X dalsich variant, kedze i Kirchhoff je schopny obstojne zahrat aj na DM.

Reagovat
herbage

já Höwedese už vzhledem k jeho výšce vidím jasně jako pravého stopera, modernímu RB se blíží spíš Ushida

Reagovat
JozkokozleJ

Trebars i v tych par zapasoch za repre, kedy hral Höwedes na RB ukazal velku kvalitu. Aj na moje prekvapenie bol velmi aktivny, pohiblivy a dobry v kombinacii. Trend je trend, ale ten nikdy nemoze platit absolutne. Nechcem tym ale pchat Höwedesa na lajnu, ale neprekvapilo by ma, kebyze mu trener tuto poziciu urcil ako primarnu.

Reagovat
smazaný uživatel

Kirchhoffovy zákony !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

neuč se definice ale praktické použití. definice je k hovnu pokud nevíš co ty zákony znamenají.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

si očividně chytrej člověk...

Reagovat
smazaný uživatel

byly časy kdy sem netušil k čemu jsou kirchohoffovy a ohmův zákon.

Reagovat
smazaný uživatel

No Fyzika mi už teď k hovnu je, ale mám z ní maturitu za 1, takže jsem o ni kdysi něco věděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ted se musí Typek cítit trapně

Reagovat
smazaný uživatel

těžko když studuju již 8 rokem VŠ

Reagovat
smazaný uživatel

takže jsi v podstatě skoro 30 letej chlap, co se rád hádá sám se sebou, skrz těch nespočet nicků, který tady máš. To je až trochu strašidelný, že ti tohle přijde v tvym věku normální..

Reagovat
smazaný uživatel

mám jen 1 nick.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filip12

Reagovat
JozkokozleJ

Nakoniec aby Mainz nemal problem s generacnou obmenou

Reagovat
jv

Jak už jsem někde psal, to by muselo znamenat, že se s Höwim počítá primárně na RB, což by pro něho samotného nebylo dobře, protože tam nemůže naplno prodat své přednosti a hlavně by to už definitivně zavřelo cestu k reprezentační stoperský dvojici Hummels - Höwedes. Na druhou stranu je potřeba brát, že Papadopoulos dřív nebo později odejde, Metzelder skončí a Schalke bude stopera potřebovat jako sůl, tak spíše bych to viděl na pomalou přípravu Papova odchodu.

Každopádně herním stylem se mi nelíbí, tak budu rád, když se vyhne Westfalenstadionu velkým obloukem. Akorát při odchodu Santany může být v létě problém sehnat kvalitního stopera, pokud bychom chtěli lovit výhradně v německých vodách. Snad dostane časem důvěru alespoň jeden z dvojice Sobiech - Hornschuh.

Reagovat
herbage

budoucí stoperská dvojka repre bude Hummels - Badstuber, takže Höwedes by mě na pozici stopera v repre mimo záskok překvapil. Odchod Papadopoulose vzhledem k nedávnému prodloužení smlouvy a celkem pravidelné účasti Schalke v LM nemusel být tak aktuální a krom toho Matip jako záskok dle mého stačí. Nemluvě o tom, že jim roste na stoperu Kolašinać a Metzelder už je dávno na vedlejší koleji, jehož odchod bude jen vítaným krokem pro klubovou pokladnu

Reagovat
smazaný uživatel

Já teda Kolašinaće na stoperu ještě neviděl, ale je fakt, že jsem pár zápasů v sezoně prošvihl. Každopádně pokaždé hrál nalevo

Reagovat
Arne

No nemysli si, že herb ho někdy viděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já nevím, radši se ujišťuju že jsem něco neprošvihl

Reagovat
herbage

Reagovat
herbage

ne, podle TM hrál pokaždé na postu levého beka, ale jako jeho prioritní post tam mají levého stopera, tak uvidíme. Badstuber taky začínal v Bayernu na levém bekovi

Reagovat
jv

Osobně se mi prostě Badstuber na stoperu nelíbí, ale ve dvojici s Matsem nejsou jeho nedostatky až tak vidět. Současný zranění navíc uvolní cestu dalším (Boateng, Höwi, Merte) a potom už se tam nemusí zpátky vůbec dostat, nehledě na fakt, že se nemusí něco povést podle představ, a bude to všechno úplně jinak.

Reagovat
db18

To by teda bylo, aby Mertesacker nepustil do repre Holgera Rád bych tam ale viděl Höwiho, protože Boatengovi to občas ujede - a většinou jsou z toho pak dost velký problémy

Reagovat
jv

Tak napsal jsem ho až na třetí místo a Jogi ho má evidentně v oblibě. Jinak s Boatengem se stejně počítá na beka a tam má nejspíš přednost před Höwim. Je mi ale jasný, že pokud se Holger vrátí jen trochu ve formě, tak ho budoucnost v repre nemine (akorát je prostě šíleně pomalý, tak nesmí hrát s dalším podobně stavěným hráčem, jako se to párkrát stalo s Mertem).

Reagovat
db18

Myslím, že Badstubera má radši - a k Mertemu už ho snad nikdy nepostaví (a napravo Boateng naštěstí neni tak nebezpečný pro vlastní branku )

Reagovat
db18

a Merte mi přijde ještě pomalejší. Výhodu má snad jen v hlavičkových soubojích, ale pro Holgera pak mluví ta jeho rozehrávka.

Reagovat
jv

Osobně bych Merteho už nechal jen jako "záplatu" a dal šanci mladším a perspektivnějším (Mats, Holger, Höwi, Jerome, možná časem i Kirchoff), ale to připadá do úvahy možná od příštího kvalifikačního cyklu.

Reagovat
jv

*Kirchhoff

Reagovat
jv

Tak on Boateng stejně odehrál v repre naprostou většinu napravo, kam s ním očividně Jogi počítá jako s druhou volbou anebo za určitých okolností a proti určitým soupeřům dokonce s první. I díky tomu se otevírá na stoperu místo pro Höwiho (zvlášť v případě Holgerova zranění), kterého bych vedle Matse viděl moc rád. Jinak moc se mi líbil ve dvojici s Boatengem při Euru U21 v roce 2009.

Reagovat
smazaný uživatel

A čo ten Matip? ten je tiež dobrý, nie?

Reagovat
jv

Právě jeho špatný výkony ke konci podzimu stály (mimo jiné) za špatnými výkony S04. Taky loni tu obranu hodně držel Papa, což se při jeho absenci jen ukázalo.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
db18

To by mohlo uvolnit cestu Höwimu do Bayernu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele