KDYŽ SE "SPASITEL" VZTEKÁ

13.02.2007, 21:28
Aktuality
Zaujalo nás
Měl to být velký návrat krále. Více než čtyři měsíce marodil kamerunský ostrostřelec Samuel Eto'o se zraněným kolenem, všichni v Barce dychtili po jeho návratu, který měl katalánský klub dostat z výsledkové i herní krize. Jak se zdá, zatím je to jen jedna velká fraška...

Samuel Eto'o v utkání proti Santanderu odmítl nastoupit na poslední minuty zápasu. Jsou k tomu dva důvody. Ten první (zatím) zůstává záhadou... Druhý výrazně pošpiňuje dalším vroubkem Eto'ovu úspěšnou kariéru. Frank Rijkaard totiž kamerunskému ostrostřelci údajně slíbil třicet minut, Eto'o se však v utkání proti Santanderu začal rozcvičovat až dvacet minut před koncem utkání. Kamerunec dobře věděl, že dalších deset minut mu zabere intenzivní rozcvičování, tudíž si správně spočítal, že by mohl na hřišti strávit méně času, než v minulém kole proti Osasuně, kde hrál osm minut. Dobře věděl, že by se sotva dostal k míči a tak s grimasou uraženého fotbalisty vrátil zpátky na střídačku. Místo něj se na hřiště dostal Oleguer...

Na pozápasové tiskové konferenci si Frank Rijkaard nebral servítky. "Eto'o se rozcvičoval, pak ale mému asistentovi řekl, že nechce střídat. Je to ostuda, nebyl jsem poté schopný s ním mluvit," prohlásil lodivod Barcy Rijkaard. Nebyla však jeho reakce unáhlená? Rijkaard býval horkokrevným fotbalistou, podobně jako jeho svěřenec Eto'o, v jeho tiskovém prohlášením jistojistě hrály emoce. "Je lepší se na to vyspat. Musím si poslechnout jeho vysvětlení, promluvíme si o tom v pondělí," dodal později s větší kapkou moudrosti holandský kouč. Pro Barcu by bylo v klíčovém období La Ligy a před dvojzápasem Ligy Mistrů určitě lepší, kdyby se tyto věci neřešily přes média, ale v klidu vysvětlily v útrobách stadionu? Nic tomu nepřipadl ani Brazilec Ronaldinho, který se na adresu útočníka Barcy s číslem 9 nevyjádřil taktéž zrovna v nejlepším. Na Nou Campu nepanují v poslední době zrovna nejlepší vztahy a reakce rozzuřeného kohouta Samuela Eto'a na sebe nenechala dlouho čekat…

"Říci na tiskové konferenci, že jsem nechtěl hrát, je chování špatné osoby. Ten, který tohle řekl, je zároveň tím, který by s vámi měl chtít mluvit. Ti, kdo to řekli, by se měli obávat," vzkázal horkokrevný Kamerunec. Ale pokračoval: "V Barceloně jsou dvě skupinky. Jedna prezidentova a druhá někoho jiného. Ta druhá je ta, která je nespokojena s mým návratem. Nemám s nikým problém. To není má válka. Je to mezi dvěma lidmi a já jsem byl využit. Naslouchal jsem čemukoliv a chci vám říct, že jsem se vrátil, abych střílel góly."

Messi, Saviola, Aragonés i Laporta se Samuela Eto'a zastávají. "Nedluží žádné vysvětlení. Když jste strávil tak moc času bez fotbalu kvůli zranění, je normální, že si děláte starosti s návratem," tvrdí argentinská hvězdička Leo Messi. Laporta věří v rychlé vyřešení incidentu: "Samuel trpěl čtyři měsíce, teď potřebuje hrát a dávat góly. Musíme stát při něm. Rijkaard je na tyto situace expert a ví, jak je řešit." I Javier Pedro Saviola stojí za svým útočným parťákem, přesto by se zachoval odlišně: "I kdyby to bylo na minutu, hrál bych, protože fotbal miluji."

Není tajemstvím, že Samuel Eto'o je přesně typem člověka "Co na srdci, to na jazyku". V Barce to už kolikrát na vlastní kůži pocítili. Nespokojenost s výši jeho platu počínaje a brzkým vystřídáním konče. Přesto... I přes všechny incidenty je jeho přínos katalánskému klubu na hřišti neoddiskutovatelný, Sammy takovým typem člověka byl, je a bude, proto by bylo pro všechny strany nejlepší, kdyby se oba rozzuření kohouti nechytali pod krkem přes média a všechny "nesrovnalosti" si vyřešili mezi čtyřma očima. Před důležitými zápasy v následujících týdnech by to byl pro jejich příznivce vyložený happy end...

Autor: David Kubáň

Komentáře (78)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ta anketa nemá žádný smysl, opravdu je tady 23 lidí, co b ho vyhodili? Nebo je to jen proto, že je to Etoo... Odpovězte si sami.

Reagovat
HOST*-Kopy-

23 % neni 23 lidi to by jste mel vedet pane dokonale...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevtěř.

Reagovat
HOST*-Kopy-

Tím to nezachraníš... Ja bych přiznal že sem se splet ale ty ne co ? 23 lidí to se to opravdu povedlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Věř tomu.

Reagovat
HOST*-Kopy-

Neboj...

Reagovat
smazaný uživatel

Muselo byť v tom titulku slovo " spasitel" ?

Reagovat
smazaný uživatel

No osobně sem čekal, že si to někdo spojí s tim přitroublym psem ze Simpsnových...

Reagovat
smazaný uživatel

Teraz som pochopil ako som sa mýlil. Eto´o sa nedostal na ihrisko, ale za to sa tam dostal Oleguer - človek , ktorý hrdo vyhlasuje jednak, že nie je Španiel, ale Katalánec / a preto odmieta reprezentovať / a človek, ktorý verejne vyjadruje podporu separatistickej organizácii ETA. V porovnaní s ním je malý Samuel anjelík.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosil bych citaci jeho věty, kde veřejně podporuje organizaci ETA, díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bych musel hľadať v novinách / mimochodom mienkotvorných /. Presne to bolo o tom, že vyjadril verejne podporu jednému zo šéfov ETA, ktorý si odpykáva 20 - ročný trest. O tom predsa musíš vedieť...

Reagovat
smazaný uživatel

Já o tom vím právěže mco dobře a proto bych chtěl onu větu...

Reagovat
smazaný uživatel

No, dobre, keď nezabudnem a nájdem to, tak ti to odcitujem. A čo, vari sa nebudeš zastávať aj Oleguera?

Reagovat
smazaný uživatel

Byl bych rád, kdyby jsi to uděklal hned nebo ta slova do té doby odvolal...

Reagovat
smazaný uživatel

Mám ten jeho článek k dispozici v Katalánštině, pokud bys chtěl...

Reagovat
smazaný uživatel

A aká je teda tvoja verzia " prípadu " ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jaká moje verze? Ty jsi vyřkl docela závažnou věc a já bych byl rád, kdybys ji jasně doložil (jasnou citací), nebo ji odvolal a omluvil se, pak se případně můžeme bavit na toto téma dál, přečetl jsem si o tom docela dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Katalánec Oleguer vyjadril sympatie baskickej separatistickej organizácii ETA

Oleguer Presas pre svoj politický názor prišiel o sponzora

MADRID 9. februára (SITA, AP) - Obranca španielskeho futbalového klubu FC Barcelona Oleguer Presas prišiel o podporu svojho sponzora - firmy Kelme vyrábajúcej športové oblečenie, pretože v jednom z rozhovorov pre médiá vyjadril sympatie baskickej separatistickej organizácii ETA. Spoločnosť podľa publikovaného vyhlásenia síce rešpektuje "právo na slobodu prejavu a presvedčenia", ale zároveň trvá na svojej zásade, že "vzťah medzi hráčom a značkou Kelme musí byť založený výhradne na športových princípoch", a preto bola zmluva jednostranne zrušená. Katalánec Oleguer v článku publikovanom v baskickom denníku Berria podporil Joseho Ignacia De Juana Chaosa, ktorý je zodpovedný za smrť 25 osôb v sérii atentátov a od roku 1987 si odpykáva 20-ročný trest vo väzení. V novembri ho španielska justícia odsúdila na ďalších 13 rokov väzenia. De Juana Chaos na protest drží hladovku, ktorá začína ohrozovať jeho životné funkcie. Lekári, ktorí sa snažia udržať ho nažive v madridskej nemocnici, požiadali najvyšší súd, aby rozhodol o jeho ďalšej väzbe.

Copyright © SITA 2007

Takže?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, to mi nestačí, to je jakýsi opis. Těch je plno, já chci tu jeho odcitovanou větu či odstavec, kde to říká. O to mi jde a vím, proč mi jde o tohle a ne o to, jak se to snaží vyjádřit tisk.

http://www.vilaweb.cat/www/mailobert?id=2262903

Zde mi to prosím odcituj, je to originál...

Reagovat
smazaný uživatel

A čo som ja tvoj žiačik? Prečo by som ti tu mal na požiadanie niečo citovať.. Ak chceš vyjadriť nesúhlas s oficiálnou správou oficiálnych tlačových agentúr, tak nerob šaška a vyjadri sa k veci. Možno že budeš mať aj v niečom pravdu..

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tys sám říkal, a´t se neřídím médii. Ta navíc očividně lžou. Ty máš dokázat, to co tvrdíš. A to nedokážeš tím, že to tvrdí ještě někdo další...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si fakt magor. Ja som ti dal oficiálne správy oficiálnych tlačových agentúr. Z tých usudzuje prevažná väčšina ľudí. Ak máš niečo, čo vyvráti ich pravdivosť, tak prečo to stále tajíš? Veď to napíš, možno nás presvedčíš. Ja netvrdím, že som vševedúci, ale bohužiaľ zatiaľ od teba nemám žiadny iný názor. A toto nie sú bulvárne média - to len tak mimochodom k tej narážke.

Reagovat
smazaný uživatel

Nezajímají mě tiskové agentury, dkyž neříkají pravdu. Viděl jsi vůbec někdy ten Oleguerův článek než jsem ti ho poslal? Nebo ses slepě řídil tím, co někde opsal nějaký pisálek a udělal z toho senzaci?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale doktore, to nemôžeš takto brať. Snáď si nemyslíš, že ľudia v návale informácií v tomto uponáhlanom svete za každou správou pátrajú až k prameňu. Sám dobre vieš, že seriózne agentúry si informácie overujú. Popravde, problém Oleguer zaujíma tak možno nás tu a toho jeho sponzora a to je všetko. Mimochodom , ako teda vysvetlíš reakciu toho sponzora? Nedostatkom informácií?

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho slova byla kontroverzní, to já vůbec nepopírám, sponzor se zachoval možná logicky (už má nabídku od nového btw.). Ale nevyjádřil podporu organizaci ETA. Většinou byl problém ten, že on dal rozhovor pro jedno periodikum a druhé si vytáhlo co se mu hodilo a to si každý přečetl (už to bylo španělsky, katalánsky moc lidí ve španělsku neumí, tak to nečetlo) a pak byl nasraný...

Reagovat
smazaný uživatel

Poučenie pre neho je : nepúšťaj sa na tenký ľad, lebo si narazíš frňák. Hold, je ešte mladý, možno má nárok na takéto kraviny - ale iba v Katalánii.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale on nenarazil, ve své vlasti je stále velmi oblíbený, sponzora má, hraje za Barcelonu... PRoblém teĎ máš akorát ty, protože nemáš dostatek hrdosti na omluvu...

Reagovat
smazaný uživatel

To akurát dokazuje, na ktorej strane vždy stojíš. Do krvi sa budeš zastávať takých indivíduí ako je Eto´o a Oleguer. Prepáč, ja mám radšej slušných ľudí. To bola tá tebou žiadaná omluva.

Reagovat
smazaný uživatel

Viz dole, srabe.

Reagovat
HOST*

kamo, nechci ti do toho kecat a jeste jsem se nedobral konce toho vaseho sporu, ale AP je jedna z nejuznavanejsich (pokud ne vubec ta nejuznavanejsi) svetovych agentur. Dost pochybuju, ze by si troufli neco vymyslet a pak to publikovat

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je to tak, ten jeho článek jsem tady hodil... Máš možnost mi dokázat opak...

Reagovat
HOST*

neumim ani spanelsky, ani katalansky a narozdil od tebe dokazu priznat, ze neco mi proste nejde. Jen by mě zajímalo jestli sis všimnul, že bojuješ ta ktrochu proti všem. Že proti lidem na diskusi to pochopim, ale že se opřeš i do světově uznávané agentury a budeš jim tvrdit, že manipulují s fakty to bych do tebe neřek. Tak trochu to zavání panem Romanovem z Hearts, jestli už jsi to dnes četl. Všichni mi škodíte a nemáte mě rádi, jen já mám pravdu a vy jste pitomci... tak se chovaj šestiletý děcka prosimte

Reagovat
smazaný uživatel

I ty se ale podepisují. Nicméně já chci jen jednoduchý důkaz a měl bys vědět, že to, že s tebou někdo souhlasí, není důkaz, takže mně je jedno, že jsem proti všem, když se ti "všichni" pletou, což je bohužel pravda. Nicméně věz, že i ve španělsku už většina lidí otočila na "mou" stranu, ale jelikož neumíš ani kváknout, tak to samozřejěm nepoznáš...

Reagovat
HOST*Jorge

to nepoznam, ty zas neumis kopnout do balonu a jiny veci, jenom kopes kolem sebe a urazis lidi, jdi se vycpat jeste jednou mi odpovez, jo predstav si ze uz jsem si stacil vsimnout, ze musis mit vzdycky posledni slovo. Ja uz to cist nebudu. Jen jeden ukol pro tebe. zamysli se nad tim jak dlouho barcelone fandis a nekriticky ji obdivujes. rok? dva? tri? nebo mi chces tvrdit, ze jsi ji fandil i v dobe kdy nestala za nic a ve spanelsku vladl real, nebo valencie? coz takhle nejakej ceskej tym?

Reagovat
HOST*Jorge

se kterym by sis prosel i porazky a neplodny leta, takovy jsou ve fotbale taky, ale to ty vlastne vis pze vis uplne vsechno

Reagovat
HOST*adam

ses fakt magor

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi z něho zle.

Reagovat
smazaný uživatel

Další blbeček.

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo musíš zakaždým každého urážať? Robí ti to dobre, vole?

Reagovat
smazaný uživatel

Nech ho, to dělá pokaždé, když nemá argumenty.

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám 45stránkový soubor word s diskuzí občanů španělska na toto téma, ve kterém se v závěru dá za pravdu, že Oelguer organizaci ETA v tomto článku podporu nevyjádřil. Ten word obsahuje katalánský originál i španělský překlad. Co máš ty? Nic...

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel, když se někdo chovná omezeně, tak takhle reagovat musím. Merengues o tom neví vůbec nic, řídí se jednou nesmyslnou větou v českém (ale najdou se i španělské) článku aniž by si zjsitil fakta... Takhle se chová jen blbeček.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, raději věřím tomu než tvým výmyslům, zatím jsme se tady od tebe nic nedozvěděli. Btw., i kdyby to nebyla pravda, tak mi je z něho zle, nesnáším ho, se na něho stačí podívat a můžu jít rovnou zvracet.

Reagovat
smazaný uživatel

No podle zevnějšku taky hodnotí jen omezenci btw., ...

Já jsem vám nabídl ten jeho celý článek, jediné, co sačí udělat je "kopírovat" a "vložit", protože předpokládám, že ten jeho článek perfektně znáte, když o něm tak mluvíte...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja osobne pre dnešok končím, posledné na čo mám teraz chuť je čítať nejaký článok v cudzej reči. Takže buenas nochas. P.S. ani to neviem, či som dobre napísal...

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem věděl, že to nedokážeš a že nemáš dost informací, o čem mluvíš...

Reagovat
smazaný uživatel

Vždy viem o čom hovorím, ale takisto vždy viem, že jeden doktor si všetko vždy vysvetľuje podľa seba. Čo ten tvoj Oleguer nemá v hlave ani toľko rozumu, aby si nedokázal spočítať, čo jeho kontroverzné reči vyvolajú? To je potom pekný magor, tudíž človek hodný tvojho prehnaného záujmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Odbíháš od témátu a nemáš ani kousek hrdosti, abys přiznal chybu... Jseš schopný to jen zakecávat, nic víc...

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se moc líbí, že se tu oháníš katalánským článkem a sám neumíš katalánsky ani kváknout. A co je španělsky, tak to je, podle tebe, překroucené. Oleguer holt dohání v novinách články (žádný rozhovor to nebyl, normální příspěvek), to co nedokáže na hřišti. A tvá chorobná neochota doložit jakýkoli svůj argument nějakým věrohodným důkazem či zdrojem, je bohužel chronicky známá a přispívá ke snížení tvého kreditu. Ale to je tvoje chyba...

Navíc pokud je skutečně zodpovědný za smrt lidí (kteří určitě nebyli jen ti "nepřátelé Basků" jak píše ve svých článcích, ale jenom měli tu smůlu a byli v nesprávný čas na nesprávném místě), tak se opravdu není o čem bavit a může být v ETA (jakože je a Oleguer se zastával právě jeho ČINNOSTI, která ho s ETA pojila) a nemusí...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já jsem nikoho neobvinil, dokazovat musí druhá strana a zatím to něudělala... A jelikžo ty taky ne, tak je jasné, že vazquez mlel nesmysly a měl by se omluvit, jak už jsem ale psal, tak na to nemá...

Reagovat
smazaný uživatel

Opět nejsi zcela informovaný a hodně situacím přidáváš. Na toho Oleguera jsem velmi zvědavý...

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak co se týče organizace ETA, to, za co bojuje ji stoprocnetně schvaluju, bohužel nesouhlasím s formou boje.

Reagovat
smazaný uživatel

Lenže ono sa to bohužiaľ prelína, takže neostáva nič iné, ako ETA odsúdiť. To ako keby si podporoval islamských teroristov. Tí tiež tvrdia, že bojujú za spávnu vec. Je síce pravda, že niekedy sa veci vyvinú správnym smerom ako napríklad v prípade strany Sin Fein / sorry, neviem presne ako sa to píše / , ale treba pre budúcnosť klásť až takéto obety?

Reagovat
smazaný uživatel

Mně jde o základní myšlenku: I když je jen otázkou času, kdy se španělsko rozpadne.

Reagovat
smazaný uživatel

To by sa ti hodilo, čo? Ale aspoň by bol od vás Kataláncov pokoj. Musel by som sa pozrieť trochu do histórie, či to bude až také jasné jak hovoríš.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokoj bdue od všech.

Reagovat
HOST*misacek

podle mě se to zas celý zbytečně nafukuje..kdyby se to stalo jinde než ve špičkovym evropskym klubu, normalni fanousek by se o tom ani nedozvedel...dal bych mu pokutu a tim bych to smazal

Reagovat
smazaný uživatel

Ono těch komárů začíná být docela slušný hejno, v tom je asi ten hlavní problém.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

chich chach chuch směšná to fraška,

Samuel není vzduch, nebude poslouchat,

však dělá ze sebe šaška!

radši býti poslušná hračka,

než-li rozvrzaná pračka!.. on věří si moc,

mluvím vážně, chlapec potřebuje pomoc.

nemám problém s černou perlou,

význam pro mě, osobu trošku znalou, je..

..radost, že se slavná Barca možná pobije!

Trenér je bůh, hráč jeho sluch a team vzduch,

pro který musí každý dýchat.

RESPECT!

Reagovat
smazaný uživatel

Jako musim uznat, ze jsi to napsal krasne, mas muj respekt.. Ale jinka Eto'o je takovej jakej je a podle me si zaslouzil vice nez nejakym 5 minut a buh vi jak to vsechno nakonec je.. Nicmene je to ted krasna medialni kauza, ktra vsechny hrozne zajima... Ale ja se musim zastat Eto'a, ptze on je presne ten typ, kterej dre a odevzda vsechno co v nem, vzdy chce vyhravat a je to obrovskej dric a nedivim se tedy vubec, ze se ho muselo hodne dotkonout kdyz takoveho hrace, na ktereho ceka cely stadion, trener chce poslat jen an 5 minut, i kdyz nevim co v tom je...

Reagovat
HOST*Eto'o

Po všech těch výkonech co už pro Barcu vydřel,si myslím,že by si opravdu zasloužil lepší chováni.Hráč,který vede z určité časti barcu hodně dopředu,se nemůže uspokojit s nějakýma zasranýma 5 min.Né jen on,ale i desítky tisíc fanoušku dlouho čekali na jeho návrat a teď aby se obávali,kdy vubec naskočí do zápasu.To že král proti Osasuně chvilku,to beru,ale že ho Rijkaard nepostaví doma od začatku,tak to pěkně posral.Měl jsem ho rád,ale teď už fakt nevim.Snad se všechno vyřeší co nejdřív a už ve středu roznesem Liverpool

Reagovat
HOST*

Eto ven !! Eto ven!!! Eto ven...

Reagovat
Messiáš

Nevíte o Eto'ovi něco nového?

Reagovat
smazaný uživatel

goal.com.

Reagovat
HOST*

Real Madrid by okamžitě koupil Kamerunce Eto'o, pokud by byl po sporech v Barce na prodej.

Reagovat
smazaný uživatel

Eto už v Realu byl a označili ho za neperspektivního!!! -až pak se dostal do Mallorky a z ní už do barcy

Reagovat
smazaný uživatel

A do teď toho sakra litují, viz žalozpěvy Calderóna.

Reagovat
HOST*

„Przed meczem doktorzy doradzili mu, aby rozgrzewał się solidnie, co najmniej 15 minut przed wyjściem na plac gry. Kiedy dostał polecenie, aby przygotować się do zmiany, Eto’o odmówił, ponieważ nie był dostatecznie rozgrzany i było zbyt duże ryzyko”.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.elmundodeportivo.es/mundo- img/20070214a/abrazo.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, bez té mezery mezi "mundo-" a "img..."

Reagovat
HOST*

A to je ze kdy??

Reagovat
smazaný uživatel

Ze dneška.

Reagovat
smazaný uživatel

Já mam Samuela docela rád. Je pro nás velmi důležitý, jeden z nejlepších hráčů planety. Ale neni nenahraditelný. Takže jestli bude dál dělat dusno nebo odmítne za tuhle "kauzu" nést následky, potom může jít. Není nenahraditelný. Něco podobnýho jako Cassano a AS Řím.

Reagovat
smazaný uživatel

Cassano je nahraditelnej kdekoliv i v AS... Eto'o je nenahraditelnej !

Reagovat
smazaný uživatel

Cassano nebyl pro AS přínosem, jakým je Etoo pro Barcu.

Reagovat
HOST*Tavo

Ale jo, byl. Potom co odešel Batistuta to ve věčnym městě táhli Totti s Cassanem.

Reagovat
HOST*

Je to jejich nejlepší útočník, bez něj sou v hajzlu...

Reagovat
HOST*Tavo

Tak to bych neřek. Na světě je spouta typově podobných a perspektivních útočníků, kteří by mohli v Barce dosáhnout jeho úrovně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele