Kdy, když ne teď?

16.08.2011, 09:32
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Co nabízí domácí fotbalová liga českému fanouškovi, se dá směle přirovnat k luxusnímu menu. Každý zápas v solidním tempu, dostatek gólů, zajímavé akce, větší důraz na útok. Pokud má zmlsaný divák fotbalu někdy začít chodit i na ten gambrinusligový, má nejlepší možnost.

Vše nasvědčuje tomu, že se vlak s názvem Gambrinus liga vypadává po dlouhé době ze zastávky nikoliv po starých a okoukaných kolejích s názvem nuda a obrana, ale vybírá si moderní trať, která jediná dokáže lidi bavit a přítáhnout přímo na stadion - koleje s názvem útok.

Jako první strojvedoucí se ukázali být Pavel Vrba s Plzní nebo Zdeněk Psotka s Olomoucí. K těmto týmům se postupně přidal Jablonec. Letos ligu baví bojovný styl Bohemians, kteří doma zvládnou porazit západočeskou Viktorii. Lidé se chodí dívat na nezdolného obra Leonarda Kweukeho. Na parádní rány z dálky, na které snad mají patent v Jablonci či v Teplicích. Rychlé útoky zas pobaví diváky ve Štruncových sadech. Neuvěřitelné kousky Jiřího Štajnera pro změnu táhnou důvtipnou kombinaci liberecké zálohy.

Jednoduše každý si letos musí vybrat. Vždyť domácí fotbal nabídl 75 gólů v dosavadních čtyřiadvaceti zápasech. To je přes 3 góly na utkání, vážení! Počet, jaký tu dlouho nebyl. Navíc se rozhodně nejedná o nějaké utrápené střely nebo dorážky. Góly padají po krásných kombinacích či zakočení s myšlenkou.

Vše nasvědčuje tomu, že český divák pomalu začíná chápat. Domácí fotbal je to, co by ho mělo bavit. Můžete být příznivcem klubu v Anglii nebo Španělsku, ale kolikrát za život se půjde na utkání podívat? Kolikrát uvidí na vlastní oči hrát hvězdy světového fotbalu? A kolikrát se mu povede získat jejich podpis nebo si poslechnout jejich reakce?

Domácí fotbalová liga tohle umožňuje. Letos konečně nabízí i přidanou hodnotu - góly, nasazení, napětí. Stojí za to se zamyslet, jestli nepozměnit své tradice a místo virtuální příslušnosti ke vzdálenému subjektu se spojit s něčím hmatatelným.

Pochopili to na Slovácku či v Hradci, kde bylo v posledním kole vyprodáno. Před týdnem zase byla nadprůměrná návštěva v Liberci na utkání se Slávií, stabilně vysoká čísla si drží Sparta.

Přiznávám, o čistotě domácího fotbalu si nedělám iluze, ale letos mě (až na výjimky, jakou bylo utkání Loko Vltavínu s Hradcem Králové) nesmírně baví. Jednoduše i kalná voda plná mastných skvrn může "házet" duhové odlesky. A právě jeden takový gólový vrhá už tři týdny naše domácí fotbalová soutěž.

Autor: Filip Horký

Komentáře (268)

Přidat komentář
FC Porto FC

Jednoduše i kalná voda plná mastných skvrn může "házet" duhové odlesky. A právě jeden takový gólový vrhá už tři týdny naše domácí fotbalová soutěž. To je ale mínění o naší lize..........

Reagovat
Gryphonheart

A není to jenom o počtu gólů.. Taky věřím, že spousta mladých hráčů co teď hrají ligu, bude jednou táhnout reprezentaci směrem dopředu:), stačí se podívat na týmy jako Liberec nebo Bohemians, nejen ta ofenzivní kvalita tam je..

Reagovat
smazaný uživatel

No to jsem se včera na Bohemku dívaĺ no ,ale nic moc teda

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím liga velice baví Jen tak dál, lidé budou přibývat

Reagovat
Aldeano

Snad

Reagovat
7kaka7

jo ale musí tam taky zůstat, to je na klubech aby si je udrželi, nedá se očekávat že by přibývali pravověrní co budou fandit za jakékoliv situace....

Reagovat
Error

Jenom by mě zajímalo - jaký byl gólový průměr na utkání v předcházejících letech?

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud tě zajímají průměry za celou sezónu, tak minulej rok to bylo asi nejvíc za předešlejch 10 let (průměr něco přes 2,6 gólu na zápas), jinak to většinou nebylo ani 2,4. Ale jak už tu psal někdo podemnou, tak po třech kolech těžko soudit, co bude na konci. Ale doufejme, že to klukům vydrží, góly jsou fakt pěkný

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Za článek chválím, nicméně myslím, že článek opomíjí situaci v Brně a Osravě. V Ostravě hrajou tužku, stejně jak v Brně, kde dokonce ve druhé lize... Tohle jsou dvě města s obrovským fanouškovským potenciálem a je k pláči jak to tam vypadá s fotbalem :(

Reagovat
smazaný uživatel

jo to je pravda, ale jak bylo řečeno, lidi chodí tam, kam je táhne hezký fotbal, baník se zbrojovkou toho poslední dobou moc neukázali.. veřím, že pokud se zvednou, že tam lidi zase chodit začnou.

jinak je v lize překvapivě všude na co se dívat jen tak dál

Reagovat
Hubna

Ostrava sice hraje tužku, v zápasech Baníku ale padá spousta gólů ale myslím a doufám, že návrat Svěrkoše jim pomůže

Reagovat
smazaný uživatel

přesně vždyt na Lužánky chodívalo na fotbal 30 tisíc lidí ted ma brno průměr tak 1000 lidí ne???a hymna Baníčku my jsme s tebou,neopustíme tě- je ted spíš k smíchu (jestli ji teda na Bazalech jěště někdo zpívá)

Reagovat
smazaný uživatel

Heleď, a nenapadlo tě třeba, že ten kdo chachaří hymnu zpívá na stadionu dostál svých slov a Baník neopustil?

Reagovat
smazaný uživatel

Napadlo,jen mi přišlo,že dřív jich to zpívalo daleko víc než ted ty bídné 2 tisíce... Je škoda,že ted když to Baník potřebuje nejvíc se k němu fanoušci otáčí zády... i když na druhou stranu Baník hraje fakt strašně

Reagovat
soukup

1000 lidí opravdu ne, to přišlo loni ty poslední kola, když už všichni na to srali a byli zhnusení, sezóní průměr byl asi 2500 a stejný počet přišel i teď ve druhý lize na Opavu

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej clanek.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cubinho

Dobrých pět let je liga rok co rok zajímavější. A letos mě baví zase za poslední roky nejvíc. Nepamatuju si, kdy naposled padlo tolik gólů z hranice 16-ky. Také se mi líbí, že týmy (hráči i trenéři) konečně pochopili, že zápas trvá 90 minut, takže když vedou v 50. minutě 2:0, nezalezou na vlastní polovinu a braní výsledek (třeba včerejší Jablonec, ...). Přidanou hodnotou jsou potom návraty zkušených hráčů jako Jarošík, Svěrkoš, Heinz, mladíků jako Šumský, brzy snad dostanou příležitost Přikryl, Krejčí... Špica je nesmírně vyrovnaná, boj o záchranu taky. Letos se máme opravdu na co těšit

Reagovat
Jajinek

Přikryl šanci dostane...u Krejčího seš v tom předimenzovaním kádru Sparty trochu bojím....

Reagovat
smazaný uživatel

Krejčí by měl jít možná na hostování k nám do Hradce.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby nebylo bojkotu Slávia, Bohemka hrála ve vyprodaném Ďolíčku, Baník nebyl v krizi a chodila na něho alespoň ta sedmička a Brno by hrálo na Lužánkách, tak by to byla super liga.

Reagovat
cubinho

Přesně, nad tím jsem taky přemýšlel, jaká to je škoda. Pokud se do Baníků vrátí třeba i Magera a Jankul, tak lidi začnou chodit, tomu věřím. Jaktože dosud nebyl Přikryl ani na lavce? Složení útočné trojice zatím Zdenovi moc nevychází - doufám, že příště už bude sedět Varadi, protože zatím nic nepředvedl - na druhou stranu se mi moc líbí Šumák, vypadá to, že je ve formě...no a Heinz se do té formy dostal překvapivě rychle No, má to Psotka těžké... Navrátil (Petr) - Heinz - Šumák (Přikryl) ?

Reagovat
Jajinek

Petr bude hrát základ! Letos má vedle sebe spíše bijce, tak to na něm bude trochu stát ta kulišárnost. Jinak Přikryl dostal čas na odpočinek po Euru, jinak bude střídat, tak jako vloni. Dostane Jeromovy minuty. Varadi...no...on je kapitola sama pro sebe, pokud mu to ta nezačne padat jako Hubňasovi, bude pro všechny děsný kopyto, jako byl předtím MIchal...

...btw neví někdo jakou má pozici v tom Polsku? Zatím moc nehraje co jsem se koukal...

Reagovat
cubinho

Myslím, že už je v pozici náhradníka...

Reagovat
smazaný uživatel

Přišel tam teď do útoku tuším Ljuboja, takže ho dali na lavicu. No mám pocit, že je tam zatím pořád jenom na hostovování... Že by se vrátil zpět?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, nahradnik.

Reagovat
smazaný uživatel

sorry ale ten Petr byl hroznej když jsem koukal na U21... jinak jak hraje ligu nevím, ale, že by byl bůhví co, to se říct nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani v lize neměl moc formu, akorát teď proti Budějovícím to bylo solidní.

Reagovat
cubinho

Neusuzuj podle jednoho zápasu Ke konci jara měl skvělou formu a vůbec, je v něm ohromný potenciál. Teďka z kraje podzimu se zatím trošku hledá, ale výkyv formy u mladých hráč není nic neobvyklého.

Reagovat
Hubna

Reagovat
Gryphonheart

5 let zase asi ne, ale už loni během podzimu se to začalo obracet. Když vyhrával titul Liberec, Sparta a snad i ta Ostrava, tak měli všichni mnohem lepší hráče v kádru a předváděly atraktivní fotbal o úroveň výš. A lidi na to i proto chodili.. Jinak pochválit je potřeba i vedení mnoha klubů, zatímco třeba ve Slavii se vesele zadlužovali, v Brně a Ostravě rovnou celý fotbal rozkrádali, tak mnoho dalších týmů poctivě pracovalo s mladými hráči, s fanoušky a výsledky můžeme vidět možná už teď.. Sparta, Liberec, Jablonec, Hradec, Plzeň, možná Olomouc - jedinej východní klub kterej lze ještě vůbec brát seriózně).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Průměr přes 3 góly na zápas A dokonca aji bez Brněnské obrany Pevně doufám že tenhle ofenzivní styl mužstvům vydrží, respektive že to není anomálie kvůli nesehranosti z přípravy a že se do měsíca týmy nesehrajou a nezačnou praktikovat beton a nakopávání.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam jde o to, že ty góly jsou fakt pěkný a není to zase tolik o chybách obrany ale spíš kvalitě útoků... alespoň mi to tak příjde

Reagovat
soukup

Brněnskou obranu zodpovědně zastupují v Ostravě a Budějicích

Reagovat
smazaný uživatel

Svěrkoš to zvedne, na 4 banány za kolo. A protože mi přes rameno kouká sestra, musím napsat i Standu vlčka .

Reagovat
smazaný uživatel

sestra zamilovaná do standy, jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Je dobře, že česká liga baví a je ještě líp, že se o tom píše a mluví. Teď by to chtělo, aby se Sparta probojovala přes základní skupinu EL do jarních kol. A Plzeň? Nějakou tu skupinu by si zahrát mohla .

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň si nějakou tu skupinu zahraje na 100% Nejlepší by bylo vidět je v LM... Už mi to hrozně chybí, jak úterý středa český týmy nevidíš

Reagovat
smazaný uživatel

Ve středu se hraje i Evropská liga . Taky bych rád viděl český tým v Lize mistrů. Přesněji řečeno, Spartu bych tam viděl rád.

Reagovat
tnt03

Reagovat
smazaný uživatel

Očima čísel:po třech kolech 2O11/2012-Průměr 3,125 gólu na zápas

2010/11-průměr 2,25 gólu na zápas

2009/10-průměr 2,25 gólu na zápas

2008/09-průměr 2,17 gólu na zápas

2007/08-průměr 2,208 gólu na zápas

2006/07-průměr 1,875 gólu na zápas

2005/06-průměr 3 gólů na zápas

No z tohodle vyplývá,že většinou to po 3 gólech ještě nebylo tak marný (až na sezónu 2OO6-07) uvidíme,ale jestli si to liga tenhle rok udrří.

Reagovat
smazaný uživatel

*udrží

Reagovat
Shevchenko

Že to nebylo marné? s výjimkou první a poslední sezóny to bylo marné všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

tri golove povedenejsi kola a vsechny fotbalove weby se uz rozplivaji nad tim jak de liga strasne nahoru a jak je oproti minulejm letum skvela

Reagovat
smazaný uživatel

Nech nás být.

Reagovat
smazaný uživatel

Mazej za kopečky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak píšu nahoře 3 góly na zápas byly i v sezóně 2OO5/06 po třech kolech a na konci sezóny to bylo 2,363 gólu na zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

to jenom potvrzuje jak je to hloupe delat nejake nazory po trech kolech casem to zase upadne do te hruzy z poslednich let

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
clinger

tak se odstěhuj třeba do španělska a tam si zařvi HALA nebo co je teď zrovna v módě

Reagovat
smazaný uživatel

proc bych se mel stehovat jenom protoze si nemazu med s gambrinus ligy kolem huby spanelska anglicka a nemecka liga mi stacej v televizi stehovat se nehodlam a uz vubec ne do spanelska

Reagovat
clinger

dobrá tak se na ni nedívej a pak tady na ni nemusíš blejt

Reagovat
smazaný uživatel

divam se jenom na spartu a mam stejne pravo se vyjadrit jako ty nebo nekdo jinej jestli ti vadi jinej nazor nez tvuj tak nelez do diskusi nulo

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že Spartě nefandíš.

Reagovat
smazaný uživatel

ne asi cumim na jeji zapasy jen tak z hecu mysli trochu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty ses poved.

Reagovat
smazaný uživatel

dekuji

Reagovat
smazaný uživatel

Nemas zac, to nebyla lichotka.

Reagovat
smazaný uživatel

byla

Reagovat
forma

Reagovat
smazaný uživatel

no nemáš rád český fotbal, neumíš češtinu, já myslím, že bychom to tu bez tebe zvládli

Reagovat
tnt03

Reagovat
tnt03

Reagovat
smazaný uživatel

A to je málo jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne,ale chtěl jsem tim říct že to spadlo o ňákýho 0,75 gólu oekávám to stejné i teď.

Reagovat
cubinho

¸. ¤*¨¨* ¤ .¸¸ ... ¸.

\¸ ♥ Sigma ♥

.\¸ .¤ *¨¨* ¤. ¸¸. ¸.¤

..\

☻ /

/▌

/ \

Reagovat
cubinho

Reagovat
Hubna

Krása

Reagovat
ryzskej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Copyright

Reagovat
Radin

Reagovat
smazaný uživatel

¸. ¤*¨¨* ¤ .¸¸ ... ¸.

\¸ ♥ Slavia ♥

.\¸ .¤ *¨¨* ¤. ¸¸. ¸.¤

..\

☻ /

/▌

/ \

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

skvele napsanej clanek

Reagovat
exse

Tak ještě snížit počet týmů na 12 a už to bude uplně dokonalý. Jenom bych zmínil že tenhle trend de krásně pozorovat na Příbrami, kteří byli v lize největší betonáři, teď mají nového trenéra který chce hrát fotbal a hned v jejich zápasech průměrně padají 4 góly, navíc proti Slavii měli tak 5 gólovek a dal 3 tyče

Reagovat
smazaný uživatel

a hlavně se nebojí útočit i s poměrně horším kádrem (na ligu)

Reagovat
smazaný uživatel

Za tech 12 tymu

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, 12 mančaftů. Kdo má furt čumět na ty ,,cajzlderby".

Reagovat
smazaný uživatel

se snizenim tymu mas pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, na jednu stranu dáváš Příbrami palec nahoru a pak je stejně v podstatě odsuzuješ k pádu z ligy vinou zúžení na 12 týmů...

Reagovat
clinger

14 by stačilo.při 12 by to chtělo už každý s každým 4x a to by se asi okoukalo.aspoň pro mě

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo tu psal, že by to šlo i jinak. Každý s každým dvakrát a pak by se tabulka rozděli na dvě skupiny - jedni by hráli o titul, druzí o udržení. Někde se takhle asi hraje, ale teď si nevzpomenu kde.

Reagovat
clinger

jo to by taky šlo.myslím že je to tak v Belgii.tenhle model by mohl být zajímavej

Reagovat
smazaný uživatel

To by podle mě mělo jedinou vadu na kráse - ta návštěvnost v play outu by stála za prd. Viz hokej, kde i na Kometu pak bylo poloprázdné Rondo...

Reagovat
smazaný uživatel

To asi jo. Ale záleželo by také na tom, jaké týmy by o udržení hrály.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty špatné, na které lidi tak jako tak nechodíjou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vem, že loni by to hrála určitě Slavia, Baník... Taky by to mohl bejt nářez.

Reagovat
exse

Tím že by bylo jen 12 týmů tak i mezi těmi 6 týmy které by hráli o udržení by byli velké týmy, např loni by tam patřili: Liberec, Hradec, Slavia, Teplice, Budějovice, Slovácko, tudíž i to by bylo zajímavé a ikdyž je samozřejmé že by návštěvnost šla dolů, tak v té první skupině by šla zase rapidně nahoru a to je účel.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší by to bylo udělat opačně. Nejdřív dvě skupiny, Česká a Moravskoslezská, v každé deset týmů a každý s každým doma, venku. Pak by se rozdělily a prvních pět z Č a prvních 5 z MS každý s každým doma, venku. A o udržení stejně. Padal by poslední Český a poslední MS, aby se udržely počty. První část by byla kvalitativně trocha slabší, hlavně ta MS část, ale bylo by tam hodně zajímavých zápasů, druhá půlka by byla zase drama. Možná by si slabší MS týmy nikdy nezahrály se Spartou, ale to už je na nich. Mně by taková liga zajímala dost.

Reagovat
smazaný uživatel

To by se mi moc nezamlouvalo. Ale nápad je to zajímavý.

Reagovat
smazaný uživatel

Vem si jak by taková MS část vypadala : Sigma, Baník, Slovácko, Zbrojovka, Opava, Karviná, Jihlava, Zlín, Třinec, Znojmo. To by byly zápasy A bonus navíc, hodně pravděpodobně bysme nikdy nehráli s Příbramou, Budějovicama a podobnéma betonářama. Ten koncept nemá chybu.

Reagovat
centos

To zní fakt skvěle.

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát by do té titulové skupiny musel z vašeho moravskoslezského světa postoupit někdo zajímavý. A ne Jihlava, Třinec a Znojmo. Ty by v české světě moc pozornosti nepřitáhli, pokud by neprodukovali ultra hezký fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

To se rozumí tak nějak samosebou.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby to mělo fungovat teď, tak by to Baníku a Slovácku musel někdo vysvětlit .

Reagovat
smazaný uživatel

Sou na pěst oba. Vždycky sem trnul aby nespadl nějaký moravský tým, a když už tam nebyl Zlín, tak sem si říkal že je to pohoda, že mám po starostech a ona se poroučela samotná Zbrojovka. A teďka si zahrává Baník. Snad se oba zvednou. Slovácko to vydrží bez bodu ještě zápas a pude nahoru. A Baníku těžko říct co pomůže.

Reagovat
smazaný uživatel

Baník by nemusel být, až tak špatný. Teď je Svěrkoš, snad příjde i Magera a Jankulovski + někdo na stopera. Ale škoda Frejlacha a Šmejkala.

Reagovat
smazaný uživatel

Baníku pomůže jen finanční partner. Klub je v neuvěřitelných probémech. Mluvilo se o tom, už když kolabovala Slavie. Její situace byla paradoxně možná lepší. než ta v Baníku. Jen se o tom tolik nemluvilo

Reagovat
smazaný uživatel

a jak bys hrál s dvanácti týmy? 44 utkání ročně?

Reagovat
PJ

Úplně jednoduše. Dvakrát každej s každym, tj 22 zápasů. Pak rozdělit na skupiny o titul a o záchranu, zase dvojzápasy, takže celkem 32 zápasů za sezónu. Podle mě ideální formát.

Reagovat
smazaný uživatel

To by mohlo být zajímavý no a body by zůstávaly po těch 22 zápasech?

Reagovat
PJ

Tak to už je detail, a hlavně nevěřim, že by někdy k takový změně došlo. Ale kdyby mělo bejt po mym, tak by normálně zůstávaly

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych dal klidně 10 týmů a každej s každým 2x, ale taky to na nějakou změnu nevidim

Reagovat
smazaný uživatel

To by bylo moc málo zápasů.

Reagovat
smazaný uživatel

4x jsem chtěl napsat... To je tak, když ruce píšou něco jinýho než hlava myslí

Reagovat
smazaný uživatel

to by bylo úplně na nic,naopak zvýšit na 36 po 12 ve 3 skupinách ,pak o umístění 1.-3.,4.-6. atd. a pak na 1 vítězný zápas play-off na půdě lépe umístěného,takže od osmifinále 1.s 16.atd. +čf+sf+f-čili by si zahráli celkem 30 zápasů a pak by mohly být v 2.stupni rovnou krajské přebory,čili by 14 sestupovalo -tak by to byl nejlepší systém

Reagovat
Shevchenko

10 týmů, každý s každým 4x, 36 kol. Ideál.

Reagovat
clinger

česká liga je pro mě stejně nejzajímavější.ať jde někam PL a PD

Reagovat
cubinho

Reagovat
smazaný uživatel

to mas dost smutnej fotbalovej zivot

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, chodit pravidelně na stadion podporovat svůj milovaný klub, žít s tím klubem a být mu na blízku je opravdu strašné utrpení.

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz vemes v uvahu uroven ligy tak je

Reagovat
smazaný uživatel

Fandí se srdcem, ne podle kvality fotbalu. Ale protože nejsi fanoušek, těžko to pochopíš.

Reagovat
smazaný uživatel

nastesti mame borce jako ses ty aby nam to nefanouskum vysvetlily

Reagovat
božský John

A taky mentály jako Ty, aby to bylo komu vysvětlovat

Reagovat
clinger

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu, když vemeš kvalitu fotbalu v PL, nasazení hráčů, prakticky jistotu že jsou ty zápasy čisté a porovnáš to s tou nakopávanou v první lize, nebo nedejbože ve druhé, či třetí, pohledem na líně se ploužící primadony na hřišťu a ivánkem s kamarádama, tak se ani nedivím že lidi nechodíjou. Tři skvělé kola na tom moc nezmění. To by ten trend musel pokračovat už nafurt.

Reagovat
clinger

dneska nevěřím v čistotu už ani v PL nebo LM (občas když vidím zápas nějakýho "giganta s trpaslíkem").a už i v PL jsem viděl pár odchozených nudných zápasů

Reagovat
smazaný uživatel

Já se radši kouknu jak v GL tým prohraje a řekne, že je soupeř lepší, než když Real, Arsenal,... prohrajou a 90% je to rozhodčím 9% trávníkem a jednou za pár let je soupeř lepší...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
clinger

když myslíš.já si radši zajdu na stadion zafandit svýmu milovanýmu českýmu klubu,dát si pivečko a pěkně naživo s kámošama prožít zápas než koukat v televizi na ty miliardový hvězdy.samozřejmě že se dívám na LM apod. ale naživo je naživo

Reagovat
smazaný uživatel

je to tvoje volba a pokud te to bavi tak

Reagovat
Ronaldo.com

no asi bych neřekl že nejzajímavější ale asi nejsrdcovitější .je mi sice 17 lae už od 12 chodím na každej zápas teda musím se přiznat že jenom na domaci zatím a nikdy sem neměl chut na to vysrat i když letos jo protože to co se ve Zbrojovce děje je k pláči ale co stejnak na příští zápas zase dojdu. je to pravda že naživo je naživo!

Reagovat
smazaný uživatel

jsem zvědav, jaká bude kvalita hry v listopadu, potažmo v únoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak kde. Na Žižkově a v severních Čechách asi nic moc .

Reagovat
smazaný uživatel

nejenom tam, skoro všude. Hrát v těchto termínech je blbost. Fotbal a fanoušci tímto taky trpí.

Reagovat
smazaný uživatel

U nás máme jeden z nejlepších trávníků i v zimě, když teda nepadá víc sněhu než stačí roztát, pak je kvalitní, ale není vidět

Reagovat
smazaný uživatel

No právě, a že by tam u vás, na severu, nesněžilo, to se moc říct nedá, že ?

Reagovat
smazaný uživatel

No jasný, ale tak to je něco jinýho... Tady buď napadne půl metru denně a to nemůže zahřívání zlikvidovat, tak se to odloží a nebo se hraje a kvalita trávníku je lepší než na polovině dalších stadionů, kde ani nesněžilo... Jasně že fandím Jablonci a tak třeba nemusím být objektivní, ale fakt si nepamatuju, že by tu bylo za poslední léta oraniště a vadilo to fotbalu, maximálně ten sníh ovlivní návštěvnost, ale na hřiště si fakt nikdo stěžovat nemůže

Reagovat
božský John

To jo no, hřiště je u nás perfekrt a i v Břízkách není špatnej terén (na umělce to je jasný, ale na velkym se dá taky kopat,btw. byl jsi na Mšenu,jak hrálo první divisní zápas?)

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl jsem jít, ale moc jsem toho nenaspal a když jsem viděl to počasí, tak se mi moc nechtělo z postele Ale na příští bych chtěl jít. Hlavně se těším na derby

Reagovat
smazaný uživatel

Sem rád,že i Sparta hraje konečně hezkej útočnej fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Uz bylo nacase! S tim kadrem, co ma, tak to byla ostuda jenom to nakopavat dopredu.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to fajn ze pada hodne golu ale k cemu je to Dynamu kdyz ma po 3 kolech skore 5:10 a pocet bodu 0

Reagovat
cubinho

Obětuje se pro ostatní fanoušky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jj fotbal je nekdy krasnej ale nekdy dokaze bejt taky pekna svine

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo je to paráda. Od loňska, co je Hradec v gambrinus lize chodim pravidelně se dívat. Je to sice kopaná u který se někdy zasměju, ale je to fotbal naživo

Reagovat
centos

Reagovat
smazaný uživatel

Já sem chodil čtyři roky na druhou ligu a těšil sem se až si zajdu na první. A co je tady první liga tak sem viděl jenom pět zápasů A to sem byl třikrát v kotlu hostí a jednou sem měl jít taky do kotla, ale kámoš to odřekl.

Reagovat
smazaný uživatel

Co ti brání chodit častěji? Jinak důvod proč si byl u hostů?

Reagovat
smazaný uživatel

Většinou souběh s nějakým jiným utkáním. A těch pět zápasů byl kotel Sigmy - fandím Sigmě, kotel Baníka, kotel Zbrojovky, Slovácko - kámoš nedojel jinak by to byl taky kotel a Slavia.

Reagovat
smazaný uživatel

Zřejmě jsi velmi nenápadná. To bys mohl krást vlajky.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Moravě to tak nefunguje. Když sem se jednou "schovával" ve Zlíně na tribuně před náckama z kotla Sigmy, tak stačilo abych se kámoša zeptal na to za kolik je pivko a už se na mně podívaly dvě okolní řady že su z Hané.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a omlouvám se ti za ten překlep, kterým jsem tě přeoperoval na ženskou.

Reagovat
smazaný uživatel

To sem si ani nevšiml.

Reagovat
C-M@ster

Neviděl jsem zatím ani jeden zápas. Ale ze 3 moravských klubů maji 2 nula bodů. Z druhe ligy by se nahoru mohl prodrat 6. prazsky klub.... hura....

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych hodil na ty naše zápasy, ale všichni hrají pohledný fotbal až na to moje brno ..

Reagovat
C-M@ster

Děkuj Prosům.

Reagovat
smazaný uživatel

hodně dobrej článek a on to zkazí tím že tam dá nějakej trapnej pohár čmfs když hrál hradec s náhradníkama jinak Hradec do toho

Reagovat
smazaný uživatel

Je sice hezké,že v domácí lize padá tolik golů,ale v Evropě jsou Češi pořád slabí,viz Ml.Boleslav a Jablonec.AEK určitě byl k poražení a AZ...vymlouvat se pořád na těžkého soupeře je trapné.Je potřeba podržet svoje hvězdy a ne je prodávat jako to udělal Liberec s Gecovem a Dočkalem.Jistě,šli za lepším,ale potom česká liga nikdy nebude z těch lepších a já se potom radši budu dívat na ty zahraniční ligy.

Reagovat
cubinho

"...ale v Evropě jsou Češi pořád slabí..." proč si nezmínil Spartu s Plzní, chytráku? protože se ti to nehodí, že?

Reagovat
naheCZ

Jablonec nebyl daleko od postupu doma měly vyhrát, bohužel jim štěstí nepřálo...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo Jablonec, Plzeň a Boleslav měli hrozný výprodej... každý po jednom hráči ze základu, kterýho dobře nahradili... Ale já si tě pamatuju, ty jsi ten co říkal, že může každý tým nahrát 10 bodů, takže bychom měli víc než má Anglie nebo Španělsko se 7mi týmy

Reagovat
smazaný uživatel

Je dobře, že je liga zase jednou celkem atraktivní.

No a pro nás, fanoušky Sigmy, hned pozítří nastává naprosto klíčový okamžik sezony. Buď se pojede dál, nebo nás čeká boj o záchranu a 5 let bez pohárů. Takže nezbývá, než držet palce, aby letošní liga nebyla hned zkraje negativně ovlivněna nějakými zákulisními boji.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč 5 let bez pohárů?

Reagovat
sosna

To jsem taky nepochopil.

Reagovat
smazaný uživatel

Prý když je klub potrestán za korupci, tak 5 let nesmí hrát evropské poháry. Někdo k tomu házel nějaký odkaz ze směrnic UEFA.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v tomhle případě by se snad šlo odvolat k UEFA. Neřeknu kdyby to bylo jasné, s policejním videem, odposlechem, nebo potrestané soudem. Ale takhle Svaz může komukoliv zabránit hrát poháry, na což nemá právo. To má snad jenom UEFA.

Reagovat
sosna

A když je potrestán neprávem?

Stejně se mi to nezdá. Liberec taky dostal za korupci -6 a další rok hrál hned Ligu Mistrů...

Reagovat
sosna

Vydíš to docela černě. Pokud padne jakýkoliv trest tak disciplinárka musí veřejnosti předložit, na základě jakých důkazů rozhodla. A pokud vím, tak žádné nejsou.... Leda že by to chtěl Golda celé opřít o tu Kubíčkovu zkonstruovanou nahrávku. To bude ale mít hodně velkou soudní dohru.

Reagovat
smazaný uživatel

Moc se mi líbí, jak tady každý všechno ví určitě...

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně at se zvětšuje koeficient našeho fotbalu, ať také někdy může jít náš mistr ligy rovnou do skupiny ligy mistrů

Reagovat
smazaný uživatel

Jen k té poznámce o Slovácku. Píšete, jako by tam lidi začali chodit až teď. Slovácko má průměr kolem 5000 už hodně dlouho, i ve druhé lize mělo vyšší návštěvnost, než polovina ligy. Když si vezmete umístění týmu, je to úžasné číslo, které vyjadřuje vztah místních lidí ke klubu. Ale to nemůže nikdo z Čech a z Prahy už vůbec ne pochopit. Tam jak se nehraje špice, tak jdu jinam. Ale tady u nás na Slovácku je to úplně o něčem jiném. FCS

Reagovat
smazaný uživatel

A kolik chodilo lidí na Synot? A předtím na Joko Slováckou Slavii Uherské Hradiště?

Reagovat
smazaný uživatel

hodně

Reagovat
smazaný uživatel

na Slováckou Slavii bylo aj ve druhé lize 10 200! Na synot na Širůch vzhledem ke kapacitě stadionu 4700 chodilo skoro pořád vyprodáno. Pamatuju si, že úvodní zápas na Slaviu tam bylo oficiálně 6100, neoficiálně tak 11 000 + 1000 za plotem

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně na Intertotíku jsme se tam mačkali jak sardinky

Reagovat
smazaný uživatel

Podledních osm let vždycky chodilo přes 4000, spíš lehce pod pět. Na přelomu desetiletí na Synot spíš kolem tří, spíš pod tři.

Reagovat
smazaný uživatel

kdo to píše, že začali lidi chodit až ted? Jinak to vystihls přesně, tady to prostě ani neni tak o fotbale, než o tom pocitu být na stadioně a užit si atmosféru. I když momentálně doma hrajeme nejlepší fotbal od dob Jarolíma, bohužel to spalování šancí...Jinak v sezoně ve druhé lize jsme měli průměr 3700 lidí, tehdy bysme skončili na 8. místě v návštěvnosti první ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

"Pochopili to na Slovácku či v Hradci, kde bylo v posledním kole vyprodáno."

Reagovat
smazaný uživatel

tak to myslím ani nebylo myšleno nějak zle na nás, si myslím

Reagovat
smazaný uživatel

každopádně je mi trochu líto, jak je Slovácko na okraji mediálního zájmu, i když to tam fotbalem fakt žije, lidi si té ligy váží. Ale jednodušší je psát o těch, kdo vyhrávají.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna fanoušci Slovácka si nemůžou stěžovat na nezájem ze strany médií .

Reagovat
smazaný uživatel

taky myslím, pokud už se o nás píše, tak vždycky v souvislosti s fanouškama, už jenom ta cena pro nejlepší fanoušky je podle mě něco převratného pro takový klub, jako jsme my

Reagovat
smazaný uživatel

No a proč by se o vás mělo psát? Pokud byste nezačali vyhrávat, či se u vás neděl brajgl jako ve Slavii, či v Baníku?

Reagovat
smazaný uživatel

já souhlasim s tebou, akorát dal blbě odpovědět, o nás se píše docela hodně, všude slyšíš samou chválu na naše fanoušky, mnohdy si ji ani nezasloužíme, viz poslední zápas proti Spartě, kdy opět půlka lidí v kotli tak maximálně stála a hihňala se

Reagovat
smazaný uživatel

Taky je u vás jen jeden prvoligový klub a lidi, co rádi chodí na fotbal nejsou zmlsaní úspěchy. Ale je fajn, že máte dobrou návštěvnost.

Reagovat
smazaný uživatel

tak např. Žižkov nebo Dukla snad není divácká konkurence.. a o úspěších to u nás není už vůbec, ale těžko to vysvětlovat. Fanděte těm, kdo vyhrávají, my fandíme svým.

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia, Bohemka mají slušnou fanouškovskou základnu. Žižkov moc ne, ale dřív na něj také chodilo celkem dost lidí, velmi oblíbený byl například mezi pražskými boneheady. Jinak proč by měl být fanoušek úspěšného klubu horší, než fanoušek podprůměrného klubu? Zkus se chovat míň povýšeně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to jo, ale máš tu Zlín fotbal,hokej, a hlavní důvod je, že tu lidi prostě rádi chodí, to myslím, že je zásluha pár jedinců, kteří dokázali udělat z návštěvy fotbalu něco víc. No nic jdu na tenis, než začně pršet

Reagovat
smazaný uživatel

maj sa

Reagovat
smazaný uživatel

ale furt ani ten Zlín nebude mít fotbal + hokej o tolik větší návštěvnost než Dukla se Žižkovem, jestli vůbec

Reagovat
smazaný uživatel

Na hokej se ve Zlíně docela chodí, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Průměr 4500, jsou tak uprostřed v návštěvnosti

Reagovat
smazaný uživatel

Líbí se mi, jak se to tady zase hemží fanoušky cizích lig, kteří tam přitom nikdy nebyli na stadionu. Podle mých zkušeností, v čím větší pr*deli bydlí, tím většímu klubu v zahraničí fandí a na fórech dělá machry. Opovrhuje naší ligou a uznává jen tu svoji, kterou na své oči nikdy neviděl. Přitom kdyby se u nich začala hrát liga, tihle lidi by ve frontě na permice stáli jako první

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší na tom je, že kdyby ten jejich klub ze dne na den skončil, tak do měsíce si najdou jinej, kterýmu budou říkat "my" a "prát" se za něj na forech

Reagovat
smazaný uživatel

Superfrankie to má ošetřený, ten říká "my" Spartě, Chelsea, Arisu, Laziu, Dortmundu, Legii...

Reagovat
Aldeano

Mám podobný názor. Ne tak radikální teda. Ale vezmu to trošku z jiného pohledu. Proč si lidi(fanoušci) raději kupují zahraniční dresy a né nějakého jim blízkého klubu? Chápu, ten zahraniční velkoklub je výš,ale proto mu fandit? Už vůbec nechápu lidi, kteří opovrhují GL a jěště k tomu fandí třebaz i průměrnému týmu kvalitní ligy(L1,sA,PL,PD,BL...).... Jěště ho podporují koupí suvenýrů.... Fanoušky zahraničního týmu chápu jen v případě, když mají JEDEN klub jsou třeba v jejich fanklubu,občasně dle financí jedou na jejich zápas a neopovrhují GL ligou, kterou častokrát ani neznají. Strašně by se mi líbilo kdyby to tady bylo jako například v Polsku.... Budu se odkazovat na uživatele s nickem basileos, který pod ani ne měsíc starou diskusi o Polské lize vypočítával přijmy konkrétně Lechu... Autor psal o průměru na ligu 23.000 Jak je to možné v Poznani ( půl milionu obyvatel) a ne tady??? Krom Pražských klubů(Bohemka,Sparta,Slavia) ikdyž ani ti moc ne.... A Slovácka možná s Hradcem jestli to vydrží... Teď aktuálně taky Plzeň. Ještě možná Sigma,Liberec... Ale jnak Ostrava, která má s aglomerací něco k milionu taky nic moc. Když se nedaří spíš nic... Proč třeba nechodí v Teplicích? Parádní stadion,v nedávné době jěště i evropské poháry a stejně se nechodilo. Přitom když na Spartu, nebo Slavii přijde 15.000 lidí je tam dobrá atmosféra... Proč to tedy není pravidlem ty návštěvy, když ti lidé (co by šli na fotbal) tam očividně jsou.... Je to škoda.. Liga s diváky by šla neskutečně nahoru....

Reagovat
smazaný uživatel

Teplice nejsou fotbalové město, tam se vždy chodilo jen, když místní tým hrál se Spartou a pak na repre. Ale jsou tam prachy, jak od sponzora, tak od města, proto ten stadion. U nás je to na delší vypravování... Oni by ti lidi chodili, kdyby tam nebylo to, co tam je teď.

Reagovat
Aldeano

Zas až na mistrovskou sezónu kdy to bylo z vaší strany co se týče počtem diváků úžasný tak taky nic moc.... A u těch Teplic se nedivím, proč ten stadion mají, jen proč na něj nikdo nechodí....

Reagovat
smazaný uživatel

No, nechci ti kazit iluze ale Baník měl takřka vždy jednu ze tří nejvyšších průměrných návštěv za sezónu, společně s pražskýma eS.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ne? Já fandím Man United a dívám se na každý zápas. Suvenýry mám protože jsou. Sigma nemá v prodeju ani blbý přívěšek na klíče. A když sem si chtěl koupit šálu, tak sem si radši nechal zajít chuť, protože ty dobré jsou v prodeju měsíc a ten zbytek je strašně sterilní. Dresy jsou taky příšerné. Chtěl sem si koupit osušku alespoň, ale je to akorát chlupatá věc se špatně našitým logem klubu. To se se suvenýrama Man United ani nedá srovnat.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to máte hodně špatnej shoping, to i Baník má lepší. To ani vaši ultras nemají nic v prodeji?

U nás mají shop. oficiál Baník, pak ultras chachari.cz a nakonec BOFC Sara. Plus dálé lokální fancluby.

Reagovat
smazaný uživatel

Ultrasáci mají pěknou šálu. Ale tak z toho nejdou peníze klubu. No ještě aby Baník neměl obchod se suvenýry na úrovni, vzhledem k tomu, jaký má potenciální počet odběratelů.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

jo, tenhle styl se mi líbí, s malým znakem toho klubu na konci každé strany šály.

Reagovat
smazaný uživatel

Bez znaku by to bylo na hovno. Já mám rád tyhle balkánské šály. Raději než s nápisem. A navíc ta černá je fakt super. Krom toho šála dává najevo, že jsou z Moravy, což je další věc, která se mi líbí. Hrdost na tvůj region, město atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Moravská Orlica je znak Olmika. Třeba Znojmo má ten samý, akorát tam má ta orlica Z.

http://en.wikipedia.org/wiki/Olomouc

http://en.wikipedia.org/wiki/Znojmo

Reagovat
smazaný uživatel

Tyhlety černé jsou docela fajn, kéž by takové byly dresy. Měl sem zálusk na jednu, byla to taková klasická tlustá zimní, na jadné straně SK Sigma Olomouc, na druhé Hanáci. Sice švabach, ale s tím bych se nějak smířil, alespoň to dobře vypadá. Ale kámoš ze Sigma Ultras mě řekl že už jsou pryč.

http://www.ultras12.cz/fotogalerie/displayimage.php?album=78&pos=0

http://www.ultras12.cz/fotogalerie/displayimage.php?album=78&pos=2

Reagovat
smazaný uživatel

tyhle tlustý už moc nemusím i když mám dvě takové od FCB. Raději tenčí.

Reagovat
smazaný uživatel

Taková klasika. Ale zrovna tahle se mi nelíbí. Po podobné šále jsem omylem šlapal, když jsem jel busem ze školy. Ale vůbec nevím, čí byla . Nějakého neznámého klubu z ne moc známého (velkého) města.

Reagovat
Aldeano

To je právě škoda no. Že tomu nejdou kluby v ČR naproti marketingem...

Reagovat
smazaný uživatel

Když vemu že cenově to vychází skoro srovnatelně, ale ten výběr je aji u malých týmů PL deset krát větší než u Sigmy, tak skoro není co řešit.

Reagovat
smazaný uživatel

tady je zlo, že je tu i hrozně draho ohledně fans shopu. Dresy nesmyslně stojí přes dvanáctset a více. Takhle fanoušky nenalákají

Reagovat
stas87

polsko...nechcem a nebudem rypat do ceska a ceskych klubov ale...v polsku su suveniry,vstupenky a dalsich x veci snadno dostupne pre vsetky vekove kategorie,v polsku je jedno ci ide na zapas 10 rocne decko,40 rocny chlap ci 60 dedo,kazdy ma na sebe znak ci sal klubu,vo velkom pocte chodi aj baby,ta kultura je uplne niekde inde,jasne,aj tam bola kriza podobne ako v cesku,ale aj ked je polsko oproti cesku zaostale tak tie veci okolo futbalu su lacne a kazdy poliak si to moze dovolit,kluby objednavaju vlaky pre fans,spolupraca s policiou funguje vacsinou na 1ku,absolutne ziadne strety na stadionoch,v securtike z velkej casti krasne baby,ziadny boxeri a podobny ludia co sa idu vybit,domluva ultras s pyrotechnikou a vedenim klubu..ten dojem je uzasny,len ho kazi zapasy reprezentacie a bitky,polsky podnikatelia sa neboji investovat do svojho klubu/mesta,vidia ze ta investicia,ak ide vsetko tak ako ma tak sa 100% vrati,kazdy zapas dava televizna stanica,gazeta,przegald sportowy ci ine media casto pisu,do tv studia chodi futbalove osobnosti...aj ked je polsko zaostale,hlavne na vidieku tak futbal a veci okolo su pomaly ako v bundeslige

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně to tam kurví PZPN

Reagovat
stas87

jj,pokial si kluby s ultras dohodnu veci plati to,pokial je nieco organizovane zvazom su bitky a vytrznictvo...o com by pak nova a novinky pisali?

Reagovat
Aldeano

Reagovat
7kaka7

Z žádný prdele to přece neni dáll než 40km na ligovej stadion, ted otázka jestli si za to můžou kluby nebo lidi nejsou hrdí na svůj region, takové jížní čechy jsou smutným příkladem kraje kde klub pro lidi nic neznamená, široko daleko je snad jen Plzen,přitom mě příde že většinou jsou tam lidé hrdí na to že jsou jihočeši , ale dynamo nikoho nezajámá...

Reagovat
smazaný uživatel

pač zrovna Budějovice jsou hokejové město (tenhle nesmyslný sport bych fakt zakázal)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cubinho

Není pravda, já to mám 70 km do Olomouce a 70 km do Ostravy

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak,je to strašně daleko,ty 1.ligové kluby

Reagovat
7kaka7

blíž to máš teda na Slovácko,Brno nebo Opavu

Reagovat
cubinho

Bohužel Opava nehraje 1. ligu.

Reagovat
Didier Drogba

Václav Koloušek jde do Zbrojovky

Reagovat
Aldeano

Zdroj?

Reagovat
Sosi

Vše to ale začal Jarolím se Slavií, až potom se přidal zbytek

Reagovat
smazaný uživatel

Co začal?

Reagovat
Sosi

Atraktivní moderní, ofenzivní hra, co přitáhne diváky na stadion

Reagovat
smazaný uživatel

Patent na to rozhodně nemá.

Reagovat
Sosi

No tady se píše, jak kdyby první byl Vrba s Psotkou... Jarolím se Slavií válcoval ligu, ještě když Psotka tahal kačera v Olomouci po hřišti

Reagovat
smazaný uživatel

Tak asi ten největší herní převrat přišel s Hřebíkem ve Spartě, když začal hrát moderní zónovou obranu a aktivní, celoplošné napadání. Slovan v té sezóně také hrál na tu dobu moderně.

Reagovat
Aldeano

Přesně tak... To Jarolím to okopíroval a použil o nějakejch 5 let později......

Reagovat
smazaný uživatel

No, okopíroval...to zas ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Je fakt že Slávii sem ty dva tituly přál, páč je vyhrála krásným fotbalem, což dřív moc nebývalo. Sparta hrála vždycky to svoje co majou rádi snad jenom Sparťani a ten titul Liberca který si pamatuju naživo byl nejtragičtější ročník ligy co sem kdy zažil. Baník těžko říct, díval sem se málo a Baník samotný sem viděl ještě míň, v televizi moc nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

První titul nezískala Slavia takovým dominantním způsobem jako ten druhý. Na jaře byla lepší Sparta.

Reagovat
smazaný uživatel

Na jaře je Slávia vždycky tragická, všichni s tím počítali a přišlo to. A Sparta nevím jestli byla lepší, každopádně víc sbírala body. Její fotbal o tolik krásnější nebyl.

Reagovat
Sosi

Ale pořád hrála nejhezčí fotbal široko daleko.

Reagovat
smazaný uživatel

No to si právě nemyslím. Sezónu potom ano, to jste hráli hezký fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Při druhým titulu Slavie už byl ale Psotka trenérem áčka Sigmy, takže předpokládám, že žádnýho kačera nikde netahal

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodne o dosť zaujímavejšia liga ako tá slovenská.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty lidé co tady píšou jenom 12 týmů ... může te mi je vyjmenovat ? zajímalo jestli by tam byl i náš hradec

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta, Slavia, Slovan, Baník, Bohemka, Sigma, Viktoria Plzeň, Slovácko, Jablonec, Mladá Boleslav, Opava, Viktorka Žižkov (Hradec Králové, Teplice, České Budějovice, Brno...). Takhle bych to viděl já.

Reagovat
stas87

mlada boleslav..sportovo ano,historicky vobec,to je jediny klub ktory tam akosi nepasuje

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, že ne. Také nemám Fabriku rád. Zvláště jak přistupují k fotbalu (růžové dresy, kozatá modelka jako nejvěrnější fanoušek, kupování fanoušků atd.). Ale po sportovní stránce jsou přínosem a nelze vše brát jen z fanouškovského, nebo z historického hlediska.

Reagovat
smazaný uživatel

Já tohle historický cpaní před současnou výkonnost prostě nechápu...

Reagovat
centos

Kdyby se to zavádělo, tak bych byl pro, aby se to bralo podle umístění v minulém ročníku. Tedy i tehdy, kdyby tam Baník nebyl. Je to tak fér a takový klub si tam cestu stejně nakonec najde.

A Boleslav tam stejně nebude chtít nikdo, bo ten klub nemá nikdo rád.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle umístění to je jediná možnost no, když tam daj tým z třetí ligy nebo divize, protože má historii, tak stejně dostane 5:0 od každýho a za rok půjde dolu. Boleslav sice nikdo nemá rád, ale ona na to finance i kvalitu má prostě... A hlavně to dělení chtěj všichni dělat kvůli zvýšení kvality ligy, výběr jenom týmů s historií by jí rozhodně nezvýšil

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka je, co je lepší. Tým na který chodí lidi a má fanoušky a hraje špatný fotbal, nebo tým na který nepáchne ani noha, ale hrají o něco lepší fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady nejsme v Anglii aby na Leeds ve třetí lize chodilo 30 000 lidí, nebo na The Saint, nebo třeba na Sheffield. Když tým hraje dobře, tak lidi třeba přijdou. Když hraje špatně, tak nepřijdou každopádě.

Reagovat
smazaný uživatel

každopádně

Reagovat
smazaný uživatel

Tak požadavky na návštěvnost upravíme našim poměrům .

Reagovat
smazaný uživatel

Pro ty co chodí na stadiony asi fanoušci, ale k televizi ti lidi přitáhne leda dobrý fotbal a to je taky důležitý. Jasně nepřispívaj přímo na ten fotbal, ale kdyby tu ligu v TV nesledovali lidi, tak by nevysílali 4 zápasy za kolo a tudíž, by ani nešlo tolik peněz klubům. Jsem počítal, že při ceně 100 za lístek a návštěvnosti 5000 lidí vydělá klub za 15 zápasů 7,5 mega a rozpočty těch nejchudších bývají alespoň k 50 mega a sehnali by sponzoři do tý částky, kdyby na to sice chodilo 5000 lidí, ale v tv by to nebylo a širší veřejnost by to nezajímalo? Myslím že ne... Fanoušci jsou důležití ale jak se ukazuje poslední dobou tak s těma jejich super bojkoty taky nemaj tak úžasnou návštěvnost, co by to zlomila a jestli si vybrat o 1000 fanoušků víc nebo leší fotbal, tak bych byl pro ten fotbal...

Reagovat
smazaný uživatel

Petera v jednom rozhovoru říkal že fanoušci se sice hlasitě ozývajou a dožadujou se čehosi, ale rozpočet zaplníjou jenom ze 6%. Když si vemeš že Baník nemá až tak špatnou návštěvnost, tak je to skoro směšné. Gajda zase říkal že aby se vyplatilo zastřešit Andrák - cca 40 miliónů na střechu krát dvě, tak by musel 4 roky neustále chodit plný stadion. Jinak je to luxus. A to si na sebe Andrák vydělá sám aji kdybysme hráli divizu a na stadion by chodili jenom kamarádi hráčů a z nostalgie hrstka bývalých odchovanců.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě o tom mluvím... oni ty fanoušci co nejsou vidět jsou důležitější než ty na stadionu, protože v těchle číslech co jsme tady se to nevyplatí no... myslim, že ani Sparťanských 8500 to nezlomí. Já jezdím na Pardubice v hokeji a tam maj (s Brnem asi) největší procento prodaných dresů na návštěvníka, skoro každej tam má dres a prej fanshop vydělá tak akorát sám na sebe... Pro firmu je důležitý kolik na to kouká v TV lidí třeba nebo když budou vidět v Evropě ty týmy. Třeba teď s tím Alkmaarem prej byla průměrná něco pod 200 000 a maximální (v jednu chvíli) asi 600 000 (Snad nekecám) a to už se sponzorovi jinak vyplatí mít tam třeba reklamu

Reagovat
stas87

nie je to len o historii ale ako pise aj sancho aj po fans stranke,snad len banik,sparta,slavia,bohemka a olomouc maju oboje,napisal by som aj brno ale to uz nema dlhodobo divakov,co hraval jablonec za federacie?5 ligu?

Reagovat
smazaný uživatel

Co bylo za komoušů bych až zase tolik nevytahoval... Bůhví jak to tehdy bylo všechno a moc poctivých lidí (nekomunistů) peníze nemělo...

Reagovat
hrundy

vyhoď ten baník, nemaj na to spadnou i se 16 týmama, natož kdyby jich bylo 12

Reagovat
smazaný uživatel

Sestav si svou vlastní ligu a neraď.

Reagovat
centos

Reagovat
smazaný uživatel

napríklad pre mňa je slovenská pivná liga zaujmavejšia, v českej akurát sem tam kuknem na výsledky alebo na prenos Bohemky a to je tak celé...

na Slovensku mám svoj obľúbený klub, preto je pre mňa tá liga omnoho zaujímavejšia než česká...

skôr si myslím, že sa do našich líg zbytočne prudí, na to v akých podmienkach sa robí futbal v tejto oblasti si myslím, že sa držia pomerne slušne, pritom tie rozpočty sú niekde inde ako na západe, alebo v iných častiach európy ako ukrajina, cyprus, rumunsko, bulharsko...

Reagovat
smazaný uživatel

já myslím, že i česká pivní liga bude lepší V tom se nám může akorát Německo...

Reagovat
smazaný uživatel

tak Corgoň je extra patok, na to sa len tak niečo nechytá, takže v sponzoroch ligy, ste jasne v predu

Reagovat
forma

Jak mi v tom případě vysvětlíš že ta největší spodina z České ligy odchází za angažmá do Corgoň ligy ? Dyť v každém slovenském týmu je minimálně 6-7 čechů ...

Reagovat
smazaný uživatel

už i Příbram která loni skórovala pramálo má skóre 6:6 takže

Reagovat
smazaný uživatel

posledním odstavcem totálně odbouraná fajnová agitka na naší ligu. Přesně kvůli takovým pytlovinám pak mudrujou hospodští povaleči, co ligu neviděli ani z rychlíku.....

Reagovat
7kaka7

pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Lidi jen k tomu jak tu nekdo psal otom ze boleslav nikdo nema rad tak treba ja jim fandim uz pres 12 let kdyz jeste kopaly 2 ligu a fandim jim porad.To ze dostavaji od skodovky penize neni nic spatneho pokud je vyuziji pro kvalitni kadr tim padem tedy i pro z kvalitneni GL tak je to jedine dobre. A myslim ze od doby co jsou v GL tak jsou kvalitnim tymem ktery neskoncil nikdy hur nez na sedmem miste a to neni tak spatne nemyslite ??

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý den,

Toto není SPAM ! Píši jako zástupce firmy Action Czech a náhodně vybírám

uživatelé z různých portálů jako libimseti,facebook,xchat,blog.cz a dalších a nabízím

aktuální AKCI ,která platí do 21.08.2011

Jde o náhodně vygenerovaný reklamní banner při jehož kliku naněj vyhráváte věcné ceny ať už finanční obnos či jen dárek .

NA webové stránce http://www.moneyaction.tk se pod červenými hvězdičkami nachází reklama na

kterou musíte kliknout (WEB NENI MUJ ! Je to náhodně vygenerovaná

stránka nejde o SPAM ! ) a obratem vám pošleme informace o vaší výhře SEM !

© Action Czech s.r.o

Reagovat
centos

Reagovat
smazaný uživatel

SPAM! BAN!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele