Kdopak by Villase-Boase odvolával?

21.11.2011, 16:41
Názory a komentáře
Angažováním čtyřiatřicetiletého Andrého Villase-Boase dala Chelsea před sezonou jasně najevo, že chce konečně nastolit určitou koncepci a zamezit neustálému rotování manažerů. Kvitovali to i fanoušci, kteří v portugalském mladíkovi viděli nového Josého Mourinha. Jenže uplynulo pět měsíců a mnoho z nich otáčí - Villase-Boase již nechtějí.

Abych uvedl věci na pravou míru, zatím není situace natolik kritická, aby se proti manažerovi na Stamford Bridge pořádaly protesty (Steve Kean z Blackburnu by mohl vyprávět) nebo vedení hrozilo jeho odvoláním, nicméně hlasy, zda-li na to portugalský kouč tzv. "má", se objevují. Chelsea je ale stále ve hře ve všech čtyřech soutěžích, a tak prozatím není nějaká radikální volba na místě.

Dalším důvodem, proč je k budoucnosti Villase-Boase přidáván otazník, je Guus Hiddink, ostřílený nizozemský trenér, který má více než vřelé vztahy s majitelem Chelsea, Romanem Abramovičem, jenž o něj ostatně usiloval už před sezonou. Tehdy však ještě Hiddink odmítl opustit lavičku u turecké reprezentace. Nyní je ale po neúspěšné baráži o Euro bez práce a spekuluje se, kam zamíří. Ve svých letech bude Hiddink preferovat další štaci u některého národního týmu, na klubové úrovni by pravděpodobně připadala v úvahu jedině Chelsea.

Nemluví se o přímé výměně na manažerské pozici, 65letý Nizozemec by mohl na Stamford Bridge zamířit do hlubšího vedení, být jakýmsi sportovním ředitelem. Jenže vyvstává otázka - nebyla by tím vyjádřena určitě nedůvěra Villasi-Boasovi?

Náplň jeho práce a té Hiddinkovy by se totiž výrazně kryla, zejména ta netrenérská. Ne, že by snad Hiddink například v otázce přestupů nemohl být nápomocný, vždyť jen během svého krátkého působení u kormidla Blues v roce 2009 ukázal, že moc dobře ví, kde mužstvo tlačí bota a jak je potřeba posílit. Jenže to za všechno zodpovídal on sám.

Nyní je tu André Villas-Boas, se kterým by musel Hiddink vždy najít shodu. A jelikož si bývalý trenér Porta do Londýna přivezl velice osobitý styl a vyznání, nemuselo by to být vždy jednoduché. Proto říkám jediné: dejte Villasi-Boasovi čas a nechte ho pracovat.

V případě Chelsea se to může zdát jako ohrané klišé, ale pokud měl někdo dostat na modré lavičce za poslední léta výraznější šanci, je to právě mladý Portugalec. Zatímco jeho předchůdci byli většinou konzervativní, Villas-Boas do týmu vnáší zcela novu filozofii. Ruší všechny zavedené postupy a chce prorazit se stylem sobě vlastním. Během těch pěti měsíců dokázal Villas-Boas přetvořit Chelsea takřka k nepoznání, ať už k lepšímu či horšímu.

Jediné, co bylo od jeho předchůdce zachováno, je hráčský kádr. A právě tady je kámen úrazu. Hráčský materiál totiž zdaleka neodpovídá nárokům nového manažera a následující dvě přestupová období budou pro úspěch či neúspěch Villase-Boase klíčová. Můžete totiž změnit rozestavení, taktiku a styl hry, ale z Mikela ze dne na den Xabiho Alonsa neuděláte, ač se snažíte sebevíc, vy i hráč.

Zatímco v minulých letech se v Chelsea stavělo především na precizní defenzivě, Villas-Boas vyznává diametrálně odlišné pojetí fotbalu. Jelikož ale mnoho hráčů současného kádru Blues hrála ještě pod Josém Mourinhem, není pro ně jednoduché si na nový styl navyknout.

Největší problémy má paradoxně právě obrana. Villas-Boas zboural všechny naučené návyky a z toho, co bylo vždy chloubou Chelsea, udělal trhací kalendář. Nároky na obránce výrazně vzrostly a pro Terryho nebo Alexe není tzv. vysoká lajna zrovna ideální. Prozatím se ale v tomto systému hledají i další stopeři, Luiz s Ivanovičem, a dlouholetý problém na pravém beku asi ani nemusím zmiňovat.

Villas-Boas chce od obranné čtveřice, aby hrála hodně vysoko, aby co nejvíce zkracovala hřiště a útočníky soupeře vystavovala do ofsajdové pasti. Systém to jistě není špatný, ale má jeden háček - musí se praktikovat precizně a bezchybně. Sebemenší zaváhání v tomto případě často znamená obrovskou šanci soupeře, na což letos Chelsea již několikrát doplatila. Villas-Boas se nicméně nehodlá "vysoké lajny" vzdát a chystá se ji se svými svěřenci neustále pilovat. Už v lednu se nabízí příchod Garyho Cahilla z Boltonu, jenž by dorazil neposkvrněn Mourinhovou defenzivní školou, a tím pádem by mohl být novému systému prospěšný.

Zvykat si musí také záloha. Tady je třeba více než snahu o zrychlení kombinace, krátké přihrávky a narážečky, vypíchnout zcela novou roli štítového záložníka. John Obi Mikel byl roky zvyklý hrát klasického defenzivního záložníka, který jen odebíral míče a posouval je na nejbližší spoluhráče. Villas-Boas ale nikoho takového nepoužívá, defenzivního záložníka přetváří do role dispečera a mozku celé rozehrávky.

Mikel tak musí rázem nejen bránit, ale neustále se nabízet, chodit si mezi stopery pro míč a vzápětí vymýšlet přihrávku na další spoluhráče. Nějaké to posouvání míče směrem k vlastní brance musí z jeho hry vymizet. Vedle nejistě obrany je právě na Mikelovi nejvíce znát, jaký mu dělá nová taktika problém. Je možné, že i tuto pozici bude Villas-Boas v přestupovém období řešit. V kádru má sice ještě Ramirese a Meirelese, jenže ty prozatím využívá jinak, a mladého Romeua, jehož čas teprve přijde. Je možná škoda, že se portugalský manažer neodhodlal do zálohy vysunout Davida Luize.

Poslední dosud nezmíněnou řadou zůstává útok, kde osobně vidím největší problém v přetlaku hráčů. Pro osm hladových krků jsou v základní sestavě jen tři místa, takže je velice těžké je všechny uspokojovat. V útoku se tak zápas co zápas objevuje jiná trojice, což v situaci, kdy si Chelsea potřebuje navyknout na nový styl, není ideální. Vše pak zhoršuje fakt, že ani Torres, ani Drogba neoplývají přílišnou formou, jenže nemají prostor dostat příležitost třeba ve třech zápasech v řadě, aby se chytili.

Přijde mi tedy nevyhnutelné, aby mužstvo minimálně jeden z trojice Torres, Drogba, Anelka opustil a jelikož si můžeme předem vyškrtnout El Niña, zbývá Drogba s Anelkou. Kdyby pak odešli oba dva, ke škodě to nebude. Stále v týmu zůstanou vedle Torrese Malouda, Kalou, Sturridge, Mata a Lukaku, s čímž se dá pracovat. Villasi-Boasovi nezbývá než věřit, že se Torres konečně rozstřílí. Navíc se dá očekávat, že přijde do útoku nějaká nová tvář. Vždyť se stačí podívat, jaký vliv má na hru Blues Juan Mata. A právě takové hráče Villas-Boas potřebuje.

Zkrátka a dobře, už jen samotná myšlenka o odvolání Villase-Boase aktuálně není na místě. Doufám, že také v Chelsea hodlají dodržet své předsevzetí se svým manažerem dlouhodobě spolupracovat. Zhodnotit Villasovo-Boasovo působení na Stamford Bridge a jeho přínos si troufnu nejdříve za rok. To bude mít za sebou energický Portugalec další dvě přestupová okna, bude moci mít v rámci mezí kádr, jaký mu vyhovuje, a bude mu již prostředí Premier League dobře známé.

Letos se Villas-Boas na ostrovech teprve otrkává, což dokazují například zápasy s Manchesterem United, Arsenalem a Liverpoolem, které Chelsea hrubě nezvládla. Za rok už bude Villas-Boas vědět, jak k takovým zápasům přistoupit. V Portu totiž prakticky neznal pozici, v níž by nebyl favorit. I pro něj je to jedna velká změna.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (304)

Přidat komentář
terry

Reagovat
madridcan

to je ako dat status na FB a dat paci sa mi to

Reagovat
Liquid

to je vrchol egoismu

Reagovat
niflheim

No já mám kamaráda, který si tam dá "Like" a ještě si to tam sám okomentuje i několikrát pod sebe - to tam dokonce nikdo jiný nekomentuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

já též

Reagovat
kiwwi

tak ja som mal medzi kamaratmi takeho polodementa, on vzdy nalozil nejaky retardovany vtip zo zakladnej skoly, olajkoval si ho, do komentu dal 10 smajlikov a olajkoval si aj tie

Reagovat
vodka

když su na sračky, že ani nevim, že sem na facebook něco psal, mám tendence dělat to samé...

Reagovat
kiwwi

vsimol som si

Reagovat
domingo

To me snad nikdy nenapadlo :)

Reagovat
vodka

já si to vykládám jako takovou zoufalost z toho, že sem musel jít dom a touhu eště po nějaké další sociální interakci ale okolo té 3.-4. tam stejně nikdo neni, tak se zabavím aj sám, no...

Reagovat
vodka

ale ráno vždycky trpím, cože sem to tam naházal...

Reagovat
domingo

Ja spis napisu nejakou sracku, jdu spat a rano tam lezu s hruzou, co na me vybafne..

Reagovat
smazaný uživatel

"nina"

Reagovat
domingo

hs esem ožztwluáý nina anio co bvz afsaciud drveiiz bnix :C

Reagovat
kiwwi

hs esem ožztwluáý nina anio co bvz afsaciud drveiiz bnix :C

ja sem ozraly nina, ano co neviem neviem dobru noc :D ?

btw ja som take sms pravidelne posielal frajerke

Reagovat
domingo

Ja nevim co to melo byt

Reagovat
vodka

šak právě... dokud je to nesrozumitelné, tak je to ještě ok... Naštěstí ty největší facebookové excesy snad mám za sebou... Po plesoch to bývaly naprosté katastrofy, navíc když vstaneš v 1 a většina lidí si to už přečetla...

Reagovat
smazaný uživatel

ja se ti(vam) spis divim, ze vubec zvladas(te) lezt na net, ja kdyz jsem na kasi, tak se tak maximalne prevleknu (jak se dokazu dostat do spaciho mi je obcas zahadou), oplachnu a pak okamzite mirim do postele, neveda, ze okole me existuji ostatni lide

Reagovat
vodka

tak to mně už se víckrát stalo, že sem do postele ani nedošel, ale napsat sračku na fb sem zvládl... taky sem zvládl si dal na zbytek pizzy kečup, jenomže potom sem nějak vytuhnul a nebyt dobrotivé sestry, tak mě naši ráno najdou s ksichtem v pizze a zajebaného od kečupu...

Reagovat
kubys

Mám úplně to samé + tendenci úplně na sračky obvolávat ve 3-4 ráno, celý svůj telefonní seznam.

Reagovat
kiwwi

som rad ze v tom niesom sam

Reagovat
niflheim

Nejsem sáááám

Reagovat
kiwwi

ja mozem dojst aj po styroch ale za ten komp proste este sadnem, vyjebem ludovky a zaspim za stolom...spolubyvajuci ma potom hodia nejak do postele

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pro Ondru za povedený článek.

Reagovat
domingo

"Why does 'facebook' even give me an option to like my own status? Of course I like my own status. It's fucking hilarious. And sexy."

Reagovat
smazaný uživatel

Ovšemže

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Docela hloupá otázka ne? Roman přece...

Reagovat
smazaný uživatel

Hiddink k slovenskej repre, Weiss do Chelsea a Boas naspäť do Porta.

Reagovat
Liquid

Hiddink do Chelsea, Weiss na Siiř, Domenech k slovenskej repre

Reagovat
smazaný uživatel

ven

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já sice fandím Manchesteru United, ale tohle je manazer ktery ma koncepci z dlouhodobeho hlediska, bylo by nesmirne hloupe ho vyhodit po sezone....Možná to bude z pohledu Chelsea par let bez titulu, ale za par let az se sehraji Sturridge, Mata, Lukaku za nimi McEachran, Romeu a v obraně Bertrand s Luizem tak to přinese teprve ovoce

Reagovat
smazaný uživatel

sice fandíš jinému týmu, ale takový fanoušek se mi líbí ;))

Reagovat
REPLIKATOR

Není to Mata na té fotce?

Reagovat
Infi

nepochybně

Reagovat
smazaný uživatel

Si děláš srandu? To je Baos, žádnej Mata vole!!

Reagovat
smazaný uživatel

když k nim šel to tady bylo keců že to bude novej José a ted ani po půl sez´pně ho vyhazujete to mu neřikam oddanej fanoušek

Reagovat
smazaný uživatel

hezky clanek

Reagovat
miguel bain

Oni jsou fanoušci Chelsea dost zvyklí otáčet, ale co čekat, když si jich většina našla cestu ke svému "milovanému srdcovému klubu" tak "přirozenou" dlouhodobou cestou.

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Osobne vidim reseni v dalsim omlazovani tymu. Nebal bych se hrat 4-2-3-1 vcera se to ukazalo jako dobre reseni. Mel by prijit kvalitni mlady stoper, mlady pravy bek a leve kridlo. S tim, ze pocitam s uzdravenym Essienem. Nabic z teto formace lze lepe reagovat na vyvoj utkani. Anelka ven, Alexe netrapit a prodat, Terrymu naznacit, ze zaklad jisty nema a vytvorit mu konkufenci jako napr ferdinandovi

Reagovat
terry

Jak řikáš, včera to rozestavení 4-2-3-1 šlapalo vážně dobře. Vzadu s Ramiresem a Lampardem se diametrálně změnila rychlost a přesnost rozehrávky a Mata měl víc prostoru pod útočníkem. Je ale pravda, že takhle se prostě Lampard zabíjí.

Reagovat
smazaný uživatel

ano, ale není už to ten mladík, co právě kdysi hrával na postu Maty v rozestavení 4231... tím že matu posuneš na podhrot, tak ale potřebuješ jedno kvalitní křídlo a to se vší úctou už malouda není

Reagovat
terry

Jenže u něj na věku tolik nezáleží. Jeho pozice je prostě pod útočníkama, kde může naplno rozvinout své schopnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

ono, zase záleží na tom kdo by hrál, pokud by hrál na podhrotu lamps, tak by byl vlevo mata a 2 DMF by v ideálním případě hráli Ramires a Essien, teď Ramires a Meireles (podle mě)

Reagovat
mike.84

pokud by se to 4231 uplatnilo na delší dobu tak doufam že pak nebudou kupovat modriče aby to zas překopali. je fakt že ten mata je asi lepší pod hrotem, ale zas se musí co nejdřív koupit LW (jednoznačně hulk)

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně kdyby Andre nechal hrat aspon řadu zápasů obranu v celku. Mě by vyhovovalo Ivanovič-Terry-Luiz-A.Cole. Když si to vezmeš, tak každej zápas jsme měli jiné složení obrany.

Reagovat
kiwwi

to tu bude ta ista diskusia

Reagovat
terry

Nestihnul jsem to napsat dřív, no.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: zneuziju tehle diskuze a chtel bych se vas zeptat na vas nazor, myslite si, ze ma v budoucnu nejakou sanci a budoucnost v české republice studijni obor "sportovni management" vyucovany na ekonomicke fakulte? jak vidite uplatneni absolventu?? Dík za názory

Reagovat
smazaný uživatel

se to uci v ostrave ne?

Reagovat
smazaný uživatel

ano

Reagovat
Jakubisko

Učí se to všude možně. A myslím že to není špatný obor, ale vystudovaných manažerů obecně je hrozně moc, takže je to otázka spíš z tohoto ohledu...

Reagovat
domingo

To je fakt smutny, ze si lide vybiraji VS podle toho, jake budou mit potom uplatneni ...

Reagovat
smazaný uživatel

ja si ji nevybiram, letos koncim a zajima me verejne mineni o tomhle oboru...

Reagovat
kiwwi

jj, ale trebars niekoho mozu bavit dve odlisne veci naraz a preco si nevybrat z nich jednu, ktorou sa aj normalne uzivi

Reagovat
domingo

Tak samozrejme, ze clovek musi prezit. Ja ale porad vychazim z takove te prezite romaticke predstavy, ze smyslem akademickeho vzdelani je vzdelani, dosazeni mistrovstvi v nejakem oboru, neco pro uzkou skupinku inteligentnich a ctizadostivych lidi, kteri se potom uplatni v tom oboru vsude, protoze dosahli na jeho vrchol. A kdyz pak vidim ekonomky narvane blondynami z obchodnich akademii, ktere se protrapi k bakalari a jdou do kanclu vydelavat prachy, tak mi to prijde jako nechutna degradace vysokeho skolstvi. Vyska neni ucnak, zejo, je to instituce, ktera by mela byt nejakym zpusobem prestizni a slouzit lidem, kteri se chteji vzdelavat. Opravdu vzdelany clovek nouzi mit nikdy nebude, pokud tu teda nebude totalita.

Reagovat
kiwwi

pekna utopia, no

ale v podstate s tebou suhlasim...mna bavil sport a technika - vybral som si techniku a doteraz to lutujem...toto co robim by som mohol robit aj bez skoly (ktora bola mimochodom uplne napicu) a aspon som mohol robit sport

Reagovat
domingo

No a kdyz chces delat sport, tak k cemu potrebujes VS? Muzes byt sportovec, ucitel telocviku nebo nejaky manazer. Rozhodci a treneri maji svoje kurzy na hromade urovni, manazeri maji ekonomky, ucitel telocviku potrebuje akorat rozeznavat pravou a levou a sportovec.. jaky je vlastne smysl sportovnich fakult na tech vyskach?

Reagovat
kiwwi

sak jasne, futbal chodim hravat taj teraz s kamosmi, ale vies, uplne by ma bavilo makat kazdy den, s trenerom, atd.

Reagovat
Godwinson

Nic jiného než degradaci vysokého školství tu v našich luzích a hájích vidět nelze :)

Reagovat
herbage

a ty studuješ co, pro zajímavost?

Reagovat
smazaný uživatel

Vysoké školství je v současnosti, kdy se na VŠ dostane skoro 50% lidí, co skončí na střední fakt o něčem jiném. Ted se to posouvá o něco dále, tvoje romantická představa se dostává na malej doktorát, kde fakt zůstávají ti, kteří mají zájem o tu oblast.

Ono musíš to brát tak, že prostě ted ti firma vezme radši tupou blondýnu s bakalářem než holku z obchodky, i když maj v hlavě nasráno stejně.

Reagovat
domingo

Vsak ja nerikam, ze jdu delat revoluci, jenom ze je to smutny.. ja vim, jaky jsou pomery, neboj :)

Reagovat
smazaný uživatel

No proto, už jsem se bál,že mě z vejšky vykopneš

Reagovat
domingo

Sel bys hned po herbagovi

Reagovat
herbage

studenti pavěd jsou den ode dne drzejší

Reagovat
smazaný uživatel

to je snad poprve, co u tebe vidim sebereflexi

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

JJ, je sranda, kdyz nektere nechapaji treba v matice snad ani kvadraticke rovnice, coz je naprosty zaklad (to urcite spocitas s prstem v zadku i ty, studujici humanisticke vedy, a to i kdyz pocitam, ze matiku si mel naposledy nekdy na stredni)

ale s tim bakalarem bych si u nich nebyl jistej, alespon ne na tech "lepsich" at uz ekonomicky nebo radobyekonomicky zamerenych skolach

Reagovat
domingo

Kvadraticke rovnice snad jeste dam, kdybych nad tim premyslel :)

Reagovat
smazaný uživatel

na to mas hlavne jeden vzorecek, a vzhledem k tomu, ze treba nam na testy dovoluji popsany papir A4 z obou stran, kam si muzes napsat prakticky co chces, tak potrebujes jen umet natukat par cisel do kalkulacky, coz by sice mohl byt problem pro cvicenou opici, ale nemel by byt pro cloveka, ktery se chce v horizontu par let honosit titulem pred jmenem nicmene ono se na to beztak vetsina techhle einsteinu povetsinou po semestru dvou vysere, pokud je primo nevyleji z duvodu nedostatku dosazenych kreditu, a jdou nekam na vyssi odbornou, tam to je jinaci davacka

Reagovat
vodka

mně pobavilo, jak na jistém oboru se začínala matematika množinama a polovina lidí tam s tím měla problémy

Reagovat
herbage

nj, měli začít psaním mě/mně, s tím má mnoho lidí také problémy

Reagovat
vodka

to je překlep, mám tu zhaslé

Reagovat
kiwwi

kamos na chemickej fakulte: prednaska a uplne zakladne veci, organicka chemia tie vazby uhlik kysik dvojite vazby =O, vsak to poznate...a po dvojhodinovej prednaske sa v 300ke aule postavil jeden student a na celu aulu sa spytal: pan profesor, preco sa raz toto rovna nule a potom aj to druhe sa rovna nule

true story

Reagovat
herbage

to jsem slyšel něco podobné, že jeden učitel chemie dával zkoušku všem a za nic. Tak se dva kluci vsadili, o co že ho vyhodí. Dostal otázku z organické chemie cukry a tak začal jmenovat, že cukry se dělí na moučkový, krystal a kostkový. Ten učitel obrátil oči v sloupe a vyrazil ho, ale když odcházel ze dvěří, tak ho zastavil a řekl: Dejte mi index, dám vám za tři, protože takového debila tady nechci vidět znovu

Reagovat
Maresma

tak to je sila

Reagovat
kiwwi

hned ma napadol jeden vtip:

Skuska z fyziky. Profesor sa zle vyspal. Pyta sa prveho

studenta:

Idete autobusom a je hrozne teplo, co urobite?

Otvorim okno.

Dobre. A teraz popiste aerodynamicke zmeny, ktore v autobuse nastanu.

??????????????

Dakujem, zapiste sa na dalsi termin. Dalsi!

Druhy student, rovnaka otazka, rovnaka odpoved, rovnake

hodnotenie.

Za pol hodinu je stav zapasu profesor versus studenti 9 : 0.

Ako desiata vchadza pekna studentka. Profesor sa pyta:

Idete autobusom a je hrozne teplo, co urobite?

Vyzleciem si koselu.

Vy mi nerozumiete, je naozaj teplo.

Tak si este vyzleciem suknu.

Je neznesitezne horuco, - stupnuje profesor.

Tak si vyzleciem aj podprsenku.

To profesorovi vyrazilo dych. Studentka dodava:

- Este si mozem vyzliect nohavicky, ale okno neotvorim ani

keby ma mal pretiahnut cely autobus.

Reagovat
domingo

To bude urban legend, ale je to dobry :)

Reagovat
herbage

nejspíše ano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

chemiu sem na gymplu rád nikdy neměl, moc sem tam ani nechodil, testy sme psali vždycky tak, že zadání sme měli od třídy, co psala před nama, ale v prváku na vš sem to dal s přehledem za B... neskutečné, jaké s tím měli někteří problémy...

Reagovat
smazaný uživatel

Na VS se dneska dostane kazdej kdo ma aspon trochu inteligence a kazdej druhej z toho ji dokonci. Jenze v zivote stejne rozhoduje to co opravdu umis a ne nejaka skola. Ty blondyny co popisujes v tom kanclu skonci akorat varenim kafe a papirovanim za 20-30 hrubyho. Zadna zavratna kariera ani vydelky je necekaj, takze se tim nemusis tolik trapit.

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej a podle čeho si chceš vybírat obor? To co mě baví + zároven kde najdu uplatnění. Já chtěl na archeologii, ale 1) uplatnění, 2) otevírá se jednou za 2-3 roky

Reagovat
domingo

Me ten materialismus v akademickych kruzich proste sere, nemuzu si pomoct. Ale na druhou stranu to chapu, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to logické, že si současný člověk vedle "baví mě to" vezme i kritérium "chci se mít takhle"...

Reagovat
domingo

Ja jsem se na tohle vykaslal, no.

Vsak kdyz nejsi blby, tak se uplatnis vsude. Musis akorat studovat, abys byl lepsi nez ostatni. Coz mi vyhovuje..

Reagovat
fantomas

Reagovat
herbage

abych řekl pravdu, tak většina mladých lidí ani nemůže v 19 vědět, čím se budou v budoucnu živit a proto tuto nejistotu chtějí zmenšit tím, že si vyberou obor, kde nejlépe naleznou uplatnění. Já si také vybral těžký obor, který mě od střední bavil a věděl jsem, na co mám talent. Problém je, že jen talent nestačí a když jsem viděl, čím se pak lidé v tomto oboru živí, tak jsme zjistil, že to není nic pro mě. Radši jsem si vybral něco, co mě baví, co považuji za důležité a kde budu moci vynikat a posouvat hranice. Nicméně vím, že ve vědecké činnosti moje síla není a proto školu beru jako nutnou přípravu pro to, co chci později dělat. Ale většina lidí zjistí, co chce později dělat, až v průběhu studia a některým pak už ani nezbyde jiná možnost, protože nic jiného neumí, ale ani je to nijak zvlášť nebaví

Reagovat
vodka

no a co třeba já, kterého baví od všeho trochu a vyhraněný prostě nejsu a asi ani nikdy nebudu... Nakonec sem si vybral taky školu na základě uplatnění a pocitu, že tak strašné to nebude... NAkonec sem zjistil, že mě třetina předmětů nebaví, třetina mě baví, ale je jednoduchá a zbylá třetina je zbytečná...

Reagovat
herbage

a jaký obor?

Reagovat
vodka

stavebku..

Reagovat
herbage

No, vždycky můžeš dělat na stavbě (otázka je, na jaké pozici)

Reagovat
vodka

to dělám každé léto, kdyby bylo teplo celoročně, tak by mi to snad ani nevadilo. Je tam sice dost trosek, ale je s něma strašná prdel... a taky ti tam párkrát do týdne padne huba, čeho někteří lidi sú schopní..

Reagovat
Kaze

Já se chystám na architekturu, snad tedy budu pracovat jako architekt a ne na nějakém katastru je možnost studovat architekturu a i stavebku? Stavit věci mě holt baví

Reagovat
racet

jakou mas studijni referentku? Mamka na ekonomce pracuje a muzu ti rict,ze pokud nejsi ve sportu znamejsi osoba,tak mas male % uplatneni

Reagovat
smazaný uživatel

to verim, ted koncim bc, na navazujici jdu na jiny obor - 1. nevim jestli budu mit moznost pracovat mimo cr a tady se bojim o budouci uplatneni a 2. navazujici zrusili, 3. peresspektivnejsi bude vzdelavat se napr. v cistem marketingu a 4. jen doplnim info, nerekl bych ze je to zrovna davacka - zacinalo nas 100, ted je nas tak 35 kdyz se podivam na studijni facebookovou skupinu...

Reagovat
racet

to ja vim, sem tam zavitam k mamce do prace,ale v tomhle oboru jde 80% o znamosti(mozna se mylim) par vyjimek znam,kluk co vystudoval pomahal tady 2. ligovemu klubu ve svem volnem case,pote ho zamestnali na polovicni uvazek a nakonec skoncil v nejake nizsi lize v Anglii(nevim presne tym a ani co dela) a zivi ho to jinak jmeno studijni referentky neznas?

Reagovat
smazaný uživatel

znam, niemecova

Reagovat
racet

jana,ze? no ta je razna z mamcinych vypraveni jinak stejne moc sportaku neudela statnice,tak se neboj

Reagovat
smazaný uživatel

nutno rict, ze ti co to minuly rok nedali ve velkem, byli sami kreteni :D

Reagovat
racet

tak to je i mozne :)

Reagovat
Tomanatura

Nevim, jestli v CR, ale v Nemecku je to raj pro tuhle cinnost...

Reagovat
smazaný uživatel

o nemecku vim, mam tam jeden vyborny kontakt

Reagovat
terry

Já už to teda trochu nakousnul v článku, ale asi nastává chvíle, kdy se i já budu muset vzdát věčného zastávání Mikela. Mám ho rád, jenže on tu roli holding midfieldera, kterou chce AVB, prostě nezvládne.

Reagovat
domingo

To by me zajimalo, co teda bude delat, kdyz v klubu po nem chcou holding midfieldera a v repre vytazeny CM a neumi ani jedno, to je celkem na hovno situace

Reagovat
terry

Je to chudák.

Reagovat
smazaný uživatel

Když už dal ze svého těch 15 mega, tak ho snad nevyhodíjou. Btw. Hraje vůbec Lukaku? V poslední době sem o něm vůbec neslyšel.

Reagovat
smazaný uživatel

Nehraje proto si o nem neslysel, ale myslim, ze v pristim zapase uz jeho cas nadejde

Reagovat
terry

Hraje spíš za rezervu, když už. Zrovna teď nastoupil proti Swansea. Každopádně na áčko ještě nemá.

Reagovat
vitasrp

Zrovna ted je myslim zraneny, neco jsem o tom cetl tesne pred repre pauzou, cili do tydne, dvou by mel byt OK.. Tezko rict, jestli stihne CC s Liverpoolem..

A sanci zatim moc nedostal, s cimz ake v te konkurenci vubec nemohl pocitat.. Na druhou stranu si zahral proti ManUtd a Arsenalu, a ackoli nic moc nepredvedl, zkusenosti to jiste jsou dobre..

Reagovat
smazaný uživatel

Potřebuje čas. Není to trenérem, ale hráčema.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám pocit že ten pán na to asi nemá

Reagovat
smazaný uživatel

prohra s bayerem, remiza doma s vlky a je cas udelat boasovi papa

Reagovat
smazaný uživatel

typický uvažování fanouška Chelsea...

Reagovat
miguel bain

Hrozně se mi líbí jak fanoušci Chelsea uctívají své hvězdy a dlouhodobé ikony. A to si prosím nedovolím citovat některé live komentáře, nebo komentáře z diskuzí. Ale pojďme do toho. Terry nestíhá, Cashley by měl vypadnout, Mikel je tragéd, Anelka by měl zmizet a teď prosím to hlavní Drogba by měl být nahrazen Vidno že fanoušci srdcaři....teda ropaři jsou velmi vděčný národ

Reagovat
smazaný uživatel

většina fandů čukotky už přešla k šejkům ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
terry

Co je Ashley, Mikel nebo Anelka za ikonu? A ještě dlouhodobou?

Reagovat
Josifek

Tak minimálně Cashley je symbolem toho, jak se z tradičního anglického klubu stal velkoklub.

Reagovat
miguel bain

Já zapomněl, že vy si v Chelsea potrpíte na historii a tradici Ono je fakt málo naéř Cashleyových 6 sezon a 212 odehraných zápasů, to je nic

Reagovat
risk je zisk

Nevím Chelsea byla založena roku 1905 což je už docela velká historie, ty máš asi nějaký komplex? Nebo já nevím.

Reagovat
miguel bain

Neopovažuj se mě kritizovat, náplavo. Od toho jsem tu já

Reagovat
terry

Čekal jsem, že na něj se někdo ozve, u něj jsem chtěl původně to dlouhodobý škrtnout, jenže to je slovíčkaření. A ať už je u nás Ashley dlouho, ikona to nikdy nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejné blbosti píšou i v jiných klubech o svých hráčích, nechápu, jak to můžeš vzít v potaz.

P.S. Drogbu klidně pustit, srdcař to není a Anelka je v klubu 3 sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost. Doufám že Ryan bude hrát aji o berlích.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebavím se o tobě, ale o těch "fans", kteří píšou do diskuzí respektive diskuze na livefotbalu, sledují fotbal rok a klub si určili podle jednoho hráče. Tohle neberu jako člověka s respektováníhodným názorem, to se můžu zeptat bezdáka, co žebrá na Václaváku, co si myslí o architektonickém řešení Národního muzea..

Reagovat
risk je zisk

Jo pojď napiš ještě něco ať se pobavím.

Reagovat
smazaný uživatel

s drogbou mě to v článku taky rozčílilo... nicméně, přiznejme si, Mikel na to nemá

Reagovat
Yanek

Smesne, ze jsi to napsal uz jednou, ale vzhledem k tomu, ze nikoho nezajimas a nikdo na tebe nereagoval (az na jednoho) jsi to musel napsat jeste jednou trapnejsim zpusobem. Mas vubec na praci neco jineho nez kecani takovych sracek? Jestli ne, tak me to mrzi...

Reagovat
miguel bain

Mě mrzí, že ti ta mozková dysfunkce brání v rozeznání dvou úplně odlišných komentářů, je to vrozené, nebo tě postihlo nějaké neštěstí?

Reagovat
Yanek

Ty komentare jsou dost podobne a rekl bych, ze maji uplne stejny zamer. Chudacku.

Reagovat
miguel bain

Tak ona to nebude dysfunkce, je to prachsprostá debilita, že jo? Žes to neřek hned.

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
vitasrp

Krom toho, ze je Mikel traged a ze by mel Ashley vypadnout na tom nevidim nic poburujiciho..

Reagovat
Erdovec

měli by spíš objednat nějáký komparz na SB aby tam nebylo tak ticho

Reagovat
nemamvasrad

Přece nebudou během zápasu hráče rozptylovat

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, hlavně s myšlenkou Cahill v zimě příchod a Luiz posunout na DM Pak by nemusel odcházet ani Alex

Reagovat
terry

Já už se spíš smířil s tím, že odejde. Už jenom kvůli svojí situaci.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se s tím smířil taky, ale pokud by se Luiz posunul dopředu, tak by to ani třeba nebyla, chyběl by stoper (pokud by nepřišel RB a zůstal zároven Bos/Ferreira)

Reagovat
terry

Samozřejmě, jenže v Luizovo vytažení nějak nevěřim. Nic tomu zatim nenasvědčuje.

Reagovat
Josifek

Je to sranda, jak byl v Portu, to bylo furt keců, že je to novej Mourinho, navíc ještě hraje ofenzivně atp., teď už jsem podobné názory docela dlouho neslyšel/nečetl.

Reagovat
domingo

Tak to bylo jasne, ze to bude 'novy Mourinho', i kdyby ty zapasy koncily 8-7. Je to trener Porta, prvni opravdu uspesny po Josem, a jde do Chelsea.. navic spolu pracovali. Mourinho je samozrejme nekde uplne jinde a ani stylove si nejsou podobni :)..

Reagovat
kiwwi

a hlavne AVB nie je taky dement

Reagovat
smazaný uživatel

ale brečí na rozhodčí stejně jako mourinho, to se naučil dobře

Reagovat
domingo

Pusobi sympaticteji, to urcite, ale z toho se ten klub nenazere.

Reagovat
terry

Já to srovnání nikdy moc nechápal. Společný maj to, že jsou z Portugalska, trénovali spolu a vyhrávali s Portem.

Reagovat
Mr.Jindros

A šli z Porta do Chelsea... těch podobných znaků je dost na to, aby se to propíralo.

Reagovat
terry

Jo, to je samozřejmý. Spíš co se týče herního stylu jsou úplně jinde, ale jinak to srovnání sedí, to jo.

Reagovat
Josifek

Příjde na to, mají podobnou cestu, úspěch v Portu, pak cesta do Chelsea, ale jako trenéři jsou naprosto jiní, což by asi měl být klíčový fakt, proč Boase nenazývat novým Mourinhem, ale tak samozřejmě média mají podobné nálepky rádi a pak se toho chytnou méně rozumní fanoušci a je na světě Special two.

Reagovat
smazaný uživatel

Legenda

Reagovat
smazaný uživatel

To patří pod PD sekci.

Reagovat
smazaný uživatel

nevyhazova ale mělo by se ve hře helsea už něco změnit hlavně v obraně

Reagovat
smazaný uživatel

Podle toho, co jsem mohl v posledních zápasech vidět bych řekl, že je už na čase v útoku prodat víc, než jenom Anelku a Drogbu...nejlepší řešení by podle mě bylo zbavit se i Maloudy a Kaloua a koupit tak 2 útočníky, přičemž levý křídlo přímo do základu...takovej Neymar by se tam asi vedle Torrese a Maty hodil ideálně a co se týče dm, tak je mi hrozně líto Essiena, kterej by se na to místo hodil ideálně....jinak přesně, jak píšeš, obrana je dobrá, ale chce to pochopitelně čas, než si hráči zvyknou na jinej systém...+ samozřejmě rb..

Reagovat
alcantara

S United a Valenciou hrali vyborne zapasy, chce cas a doveru pri generacnej vymene. Pekny clanok, uzite si zapas s Wolves

Reagovat
smazaný uživatel

V zápase proti Liverpoolu bol Boas favoritom. (Myslené k tomu poslednému odstavcu, ktorý som ako jediný prečítal, keďže bol taký dobrý-krátky).

Reagovat
terry

A říká někdo, že nebyl?

Reagovat
smazaný uživatel

Táto veta ( V Portu totiž prakticky neznal pozici, v níž by nebyl favorit.), ktorá je písaná v tom odstavci, naráža na to, že v tých zápasoch favoritom nebol.

Reagovat
smazaný uživatel

+ ešte aj proti Arsenalu, teda keď sa bavíme o tých troch kluboch.

Reagovat
Erdovec

OT: já vím že to sem nepatří ale pro zajímavost, podívejte se na výsledek a potom na kurzy: http://www.livescore.in/cz/zapas/8AxNlLTM/?iframe_external=271404-6#prehled-zapasu

Reagovat
kiwwi

najs

Reagovat
smazaný uživatel

No jo ale ono je to tezky obmenit kadr kdyz Kalou,Drogba,Bosingwa dostali nabidku nove smlouvy to pak nikam nepovede. Ja bych je klidne pustil zadarmo na konci sezony nez je mit na krku dalsi roky s tim ze jejich plat bude drazsi nez tech par milionu co by bylo z jejich prodeje(nepredpokladam ze by o nem byl nejaky velky zajem) .

Hlavne me dostava jak spousta fanousku Chelsea tvrdi ze Boas je trener ktery sazi na mlade . Tak tohle jeden velky omyl , v Portu mel tym s vekovym prumerem asi 23 let , ale proste takovy byl stav kadru takze logicky stare hrace stavit nemohl kdyz zadne nemel. V Chelsea je to zatim presne naopak , domnivam se ze hraci jako McEachran,Bertrand,Lukaku(kdyz ho nenacpe na kridlo),Romeu maji co nabidnout(neni to jen domnenka , oni to uz prokazali na hristi v priprave a v Carling Cupu) , ale jak je vidno Boase nepresvedcili.

Reagovat
terry

Nemůžeme si dovolit pouštět hráče zadarmo jen kvůli tomu, že se nám nelíběj. Naštěstí to ani neuděláme.

A není pravda, že by Boase ti mladíci nepřesvědčili. S Romeum naopak podle mě počítá, Bertrand má taky slušně našlápnuto a teď už stačí jen aby odešel McEachran někam na hostování (Swans) a všem ukázal, že na to má taky. Lukaku má ještě čas, potřebuje se pořádně aklimatizovat.

Reagovat
smazaný uživatel

CFC ma kadr o 25 hracich , je tam par mladiku kteri toho moc nenahrajou , k tomu si pricti ze je ted nevim presne 8-9 hracu na hostovanich a vetsina z nich je velice nadejna. Proste ja nevidim jiny vychodisko nez se techto hracu zbavit,protoze spolehat se na to ze jim prodlouzime smlouvu a nekdo je koupi je riskantni. Pak nas tihle talenti opusti(idealne jeste zdarma protoze neprodlouzi) a dopadnou treba jako Borini kterej hraje za AS Roma.

Reagovat
terry

Ano, zbavit se jich je třeba, ale musíme za ně dostat nějaký peníze.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zadarmo rozhodně ne, ale klidně je všechny prodat za balík, který se vydá za jednu špičkovou posilu na RB, LW. Tj pustit Drogbu, Kaloua(12-15mil? + Bosingwu s Ferreirou(8-10 mil?) a koupit za ně Cahilla(12) s RB (12?). Když k tomu přibereš platy (Kalou 4, Drogba 8, Ferreira+Bos cca 10?), tak ušetříš ještě 10 mil ročně na platech.

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda ted mi docvaknul faktor FFP takze opravdu by to za nejaky prachy chtelo , na druhou stranu uz jenom na tech platech je uspora velka , dale do r. 2013 maj lukrativni smlouvy Terry,Lampard,myslim ze i Cole , tem az se bude pripadne prodluzovat tak by take mohl jit plat dolu.Me by jen zajimalo ktery tym by nam zaplatil za nekoho jako je Kalou nebo Fereirra navic kdyz jeste budou chtit velky platy navykly z CFC.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s Machačkalou, Malágou alebo PSG by ste sa o predaji povedzme Bosingwu určite mohli nejako pre Vás zaujímavo dohodnúť.

Reagovat
smazaný uživatel

To spise Droba/Anelka/Malouda . Bosingwa nema takove jmeno aby zaujal tyhle kluby.

Reagovat
smazaný uživatel

Určite by Bosingwa pre Machačkalu bol dobrou posilou, zatiaľ to nie je žiaden extra klub, sú len mierne na vzostupe, tak takí hráč, by im padol vhod, určite taktiež aj jeden, alebo viacerí, z tých troch útočníkov, ktorých si teraz menoval.

Reagovat
kubys

Až na to, že Machačkala musí koupit i nějaké Rusy, nemůžou donekonečna kupovat ze zahraničí, by potom neměli jak hrát.

Reagovat
terry

Kalou může být v jiném klubu platným hráčem a Ferreira je pořád kvalitní bek. Jo a na to snížení platu zapomeň.

Reagovat
smazaný uživatel

Lampard bere nejakych 130-150k ? smouva mu konci v 35 letech co se pripadnyho prodlouzeni tyce nevidim duvod proc by jeste treba do 36-37 mel brat takovy prachy. Vezmi si Giggs ten ma snad 50k.

Reagovat
smazaný uživatel

skvělý článek, nezbývá než souhlasit, uvidíme, jestli bude mít Romana stejný názor, klidně bych rok překousl i bez LM, Andrejce věřím, zatím přivedl jen jednoho hráče, který hraje základ a Mata je nejlepší nákup za poslední 3 roky, až se v lednu uzdraví Essien, tak Mikela zřejmě posadí na lávku, jinak podle mě Kalou, Malouda, Anelka, Bosingwa pryč a bude líp.. I když si dneska říkám, jakto, že s tímhle systémem neprohrál v Portu ani jeden špíl?

Reagovat
terry

Kvalita těch klubů tam je úplně jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

jasné, ale stejně jako kvalita těch hráčů, myšleno tím hráčů Porta, ok, souhlasím, že Porto nemá moc kvalitních soupeřů typu Benficy, ale i tak.. A když jde o EL, tak tam taky neprohráli, což už nějakou hodnotu má..

Reagovat
terry

Tak ani v EL to nebyl žádnej šlágr. Oni byli na vlně obrovský euforie a celej tým měl fazónu jak kráva. Ve skupině nebyla Sofia, ani Rapid soupeři. Osmifinále se Sevillou zvládli o fous, s CSKA taky, až Spartak roznesli a s Villarrealem měli víc štěstí než rozumu.

Reagovat
smazaný uživatel

V EL videl skoro vsechny jejich zapasy a je pravda ze efektivitu meli neskutecnou , treba ze 6 sanci dali 5 golu to se to potom hraje.

Reagovat
smazaný uživatel

a ke všemu dostali celkem málo gólů, myslím tak 18 za sezónu, co je skoro stejné číslo, jaké mají teď..

Reagovat
smazaný uživatel

V Portu mel mladej , dravej kadr kde to vsichni odjezdili na 100% . V Chelsea mu to pul tymu odchodi tak to je rozdil . Tim samozrejme nerikam ze kadr Porta je lepsi nez Chelsea , ale jen jsou diametralne odlisny.

Reagovat
Manik...

Úžasný článek, úplně mě chytnul, nejdelší co jsem kdy četl

Reagovat
smazaný uživatel

Mě osobně trošku mrzí, že Chelsea neangažovala toho Hiddinka, protože je to zkušený a určitě lepší trenér. Boas je sice výrazně mladší, ale Guus by ten tým mohl trénovat klidně šest nebo sedm let a já ani u Andrého nečekám, že vydrží dýl.

Reagovat
vodka

pěkně sepsané, ale Boas by měl pochopit, že s tpyem obránců, které má momentálně k dispozici je hrát tak vysoko ofsajd strašně amatérské...

Jak psal v tom svém sloupku Neville, stačí, aby se posunuli o 5-10 metrů dozadu a byli by znovu válec. Stopeři by měli víc času na rozehru, nedostávali by se tak často pod tlak, Mikel by měl taky víc variant a v případě nouze by mohl zahrát na jistotu...

Reagovat
terry

Však to píšu, že Terry s Alexem s tím mají problémy a ani Ivanovič na tohle zrovna není. Je škoda, že zrovna v tomhle si jde AVB tvrdohlavě za svym.

Reagovat
vodka

no jo, jenomže já v tom vidím prostě ze strany AVB amatérismus. Když už, tak bych tu hru obrany měnil postupně, ať nevznikná přesně ten problém, který vzniká. Nemyslím si, že by to Terry s Alexem časem nezvládli, ale takto je prostě hodit do vody a čekat, jestli se udrží na hladině mi nepřijde košer...

Reagovat
mesyas

od AVB očekávám v první sezoně jen to aby nasazoval mladíky a rozkoukával se. kdo čekal že budem válcovat soupeře a bojovat o nejvyšší příčky tak byl dost naivní já mu věřím a snad dostane další sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Verim ze dalsi sezonu dostane ii bez trofeje , ale pripadny nepostup do LM by neustal. A nic lehkeho to nebude , o 3 a 4 misto budou bojovat 4 velice silne tymy.

Reagovat
mesyas

hlavně chci aby dával šanci mladým což se moc často nestává mceachran, lukaku, chalobah, kane a spoustu dalších myslím že kdyby jim dal šanci rozhodně by ze sebe vymačkali víc než malouda, kalou boužel teď i drogba

Reagovat
vitasrp

Pěknej, pravdivej článek, spekulace o vyhazovu jsou mimo, minimálně v to teda doufám, protože tím by se nic nevyřešilo..

Hlavní problém je v typologii hráčskýho kádru, 7 z 11 hráčů základní sestavy tu bylo už pod Mourinhem, přičemž on ten kádr budoval také dost specificky, což v jednom z rozhovorů popsal sám Boas.. Vytvořil agresivní, dynamický, fyzicky založený tým s důrazem na disciplínu a rychlý přechod do útoku.. Teď máme rok 2011 a s takřka stejným, ovšem daleko starším týmem chceme hrát kombinační, dominantní fotbal. To prostě nejde.. Není možný, aby trenér na staré kolena přeměnil fyzicky založené hráče na ryzí techniky.. Je evidentní, že přestavba je nutná, bez ní se momentálně neobejdeme..

A jsem i rád, že Boas si jede svou. Minimálně z Carla jsem měl pocit(to nic nemění na tom, že jsem ho měl hodně rád), že přišel kvůli tomu, aby s končící generací ještě vyhrál, co se dá, ušil tak kabát, který hráčům bude nejlépe vyhovovat, ale z dlouhodobého pohledu nám žádnou vlastní filozofii nedal. Boas je úplně jiný, má svou vizi, jde si za ní, a ačkoli na ni teď nemá tým, jsem rád, že si za svým stojí, alespoň je vidět, že hráčská přestavba je nevyhnutelná. Proto jeho práci budu hodnotit nejdřív příští sezónu(očekávám, že u nás stále bude), protože to už si bude moci přivést své borce.. A stačí se podívat na letošní nákup Maty a zájem o Modrice - hráči, kteří v minulých letech do CFC opravdu nechodili.. A na to, aby byl Boasův styl úspěšný, podobných typů je zkrátka potřeba více. Proto mu dejme čas..

Reagovat
blade115

Jsi jediný, kdo dokáže odpovědět na článek článkem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zažilo ho cca 10-11 hráčů, ofenziva je celá změněná, než byla za jeho dob...

útok úplně novej - Ramires, Mata, Studge, Lukaku, Anelka k tomu se dá počítat i Malouda, který ho zažil 4? měsíce, zažili ho prakticky jen Drogba s Kalouem.

V záloze Essien zraněnej, Lampard tu byl před ním a Mikel s ním strávil rok, jinak všechno nové.

V obraně z toho zbyl akorát Terry, který tu byl před ním a Ashley.

Takže toho tolik z jeho dob nezbylo, jak by se zdálo. Horší bylo, že ti po něm nedali tomu týmu osobnost (už jen proto, že v klubu strávili strašně krátkou dobu - Hiddink, Scolari, Grant) nebo jeli podle týmu (Carlo, Hiddink).

Nevím no, podle mě ten jeho kádr není tak špatnej na to, na co chce hrát. Ofenzivní čtyřku má špičkovou (Lamps, Mata, Torres, Sturridge), v záloze agilního, běhavého Ramirese (chybí k němu štít, který by byl na tohle stavěnej - Luiz/Meireles?) a v obraně chybí RB.

To mi nepřijde až tak strašné, spíš tomu chybí klid při určování taktiky a schopnost se trošku zatáhnout do defenzivního bloku, pošoupnout ho blíže k brance.

Reagovat
vitasrp

Že pod ním odehrál jen krátkový časový úsek na podstatě věci ale nic nemění - vybral si ho Mou do svého tehdy silového fotbalu, který je na míle vzdálený od Boasova přístupu ke hře.. A podobný trend pokračoval v nákupech Granta a vlastně i Ancelottiho - jen ten Scolari chtěl hrát "španělsky", takže měl zájem o jiné typy a přišel třeba takový Deko.. Nemůžu si pomoct, ale ten tým je prostě postavenej do jinýho stylu, než který chce Andre praktikovat, proto je třeba docela podstatná obměna..

Reagovat
smazaný uživatel

Jen at si ho tam nechaj pro LFC jedině dobře příští kolo už jsou modráskové pod náma

Reagovat
mike.84

po tomhle menším fiasku nevím zda bude AVB tak jednoznačně přesvědčenej že hiddink v cfc žadnou funkci nedostane... kurv* už něco zrob s tou obranou a maloudu vymrd** někam do bečka protože to je neskutečne spolehat na někoho komu se vyvede 1 zapas z 5

Reagovat
mike.84

ale samozřejmě vyhazovat AVB i třeba za třetí místo by byla zas další rana pod pas fanouškům...

Reagovat
Error

Při čtení tohoto článku mě napadla otázka - měl Roman a vedení klubu vůbec ponětí, koho přivádí? Nevybírali "nového Mourinha" pouze původu a historie? Tušili, že na styl, který AVB praktikuje, bude potřeba kompletní přestavba kádru? Pevně věřím, že ano. Pokud by si tuto skutečnost uvědomili až teď, hodně rychle by se mohlo také stát, že si Boas sbalí svých 5 švestek a zmizí, aby Abramovičova peněženka neutrpěla. Znova ale opakuji, že bych byl velice rád, kdyby se ukázalo, že z nich amatéry ve své hlavě dělám zbytečně a dobře vědí, co dělají. Těším se na budoucnost

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělej článek.

Snad Roman nechytne zas rapl a nevyhodí ho. Nicméně, myslím si, že v Chelsea se o tomhle moc nediskutuje a ani neuvažuje, tahle fáma vznikla spíše díky místním diskutérům, kteří už zas vidí, jak Chelsea vyhazuje trenéra.

AVB ....v zimě přijde pár skvělých nákupů, jako byl Juan, a začne to být ono !

Reagovat
kubys

OT: Tak nějak jsem se konečně dostal k delšímu hraní FM12 a jsem naprosto nadšen, netušil jsem, že bude opravdu takový prostor pro zlepšení, zejména, co se týče taktické části hry. Dále rozbory soupeře od scoutů opravdu paráda, asi the best game ever.

Reagovat
Erdovec

the best game ever je CSM 2002 FE

Reagovat
mike.84

to je ta "hra" kde dostaneš třeba i FK Tirana do finále LM ?

Reagovat
Swarley

best game ever?Haxball

Reagovat
kubys

Píčovina jak mraky.

Reagovat
Swarley

to ano, co si budeme povídat...ale je to jakýsi chytlavý nebo co

Reagovat
smazaný uživatel

každá hra je chytľavá, keď ju hráš s kamošmi, alebo s dobrou spoločnosťou. Aj The Sims som tak vydržal hrať 4 hodiny.

Reagovat
Swarley

tak jasný...ono když si sedneš k PES nebo Fifě a hraješ to ve čtyřech, tak ty dny docela utíkají

Reagovat
kubys

Zvlášť, když to hraješ ve 4ech za jeden tým na Professional, i když je fakt, že potom nastávají hodně velké rozkoly, to mezi námi lítaly gamepady jedna radost. Totéž ve Virtua Tennisu.

Reagovat
smazaný uživatel

najlepšia je fifa 2 vs 2, na to nemá nič. "prihraj, nesebči, kokot, kvôli tebe prehrávame.."

Reagovat
kubys

A vem si, když jste spoluhráči ve čtyřech lidech, jak to potom asi vypadá.

Reagovat
smazaný uživatel

traja sme už hrali, to už je moc. potom nevieš, kedy si na rade ty a kedy nie.

Reagovat
kubys

Ale jo jde to, hlavní problém je v tom, že každý si jede svoje, prostě vezme míč a po lajně čest, že bychom si kutili nějaké narážečky a podobně, opravdu nepřichází v úvahu. Takže góly padají buď centry z krajů nebo když už se fakt naseru, lobovaným míčem přes obranu, i když někteří jedinci u nás mají problém držet tu ofsajdovou lajnu.

Reagovat
domingo

To mi primona Simona (? - tak nejak).. takova hovadina, ktera ti zapipa a ty to musis zopakovat, jsou tam ctyri svitici panely.. v American Dad bylo krasne ukazany, jak je to chytlave :)

Reagovat
Godwinson

Až tak? To je dobře, že jsou schopni tu už tak vysokou laťku ještě posouvat výše, jako jedni z mála.

Reagovat
mike.84

no ja tak nějak naopak postrádám ty zprávy od asistenta který psal jak široce či jakym tempem hrat proti soupeřu apod, ale to fmko je rozhodně zatím nejlepší pokračování.. to je fakt

Reagovat
smazaný uživatel

ale po jednej sezóne už to začína byť dosť nuda, stále tie isté nadpisy, tie isté špekulácie, vyjadrenia, otázky... Na tom by mohli do budúcna popracovať.

Reagovat
mike.84

souhlasím ale ja to vyřešil jednoduše.. jelikož moralce klubu to jinak neuškozuje, na tiskovky posílam di mattea a ja jen sem tam, spíš vubec.. ale zas lepší jak dratem do oka nebo hrat fifa managera a podobne sračky, (nebo haxball)

Reagovat
Godwinson

To zase ne, nuda to začíná být tak po třech sezónách, kdy už máš postavený neporazitelný tým a každý zápas je pouze nutnou povinností někomu uštědřit debakl :))

Reagovat
mike.84

to by mě zajimalo jak se to dělá (ta neporazitelna sestava) když ja sem schopnej i po 3 sezoně prohrat s těma hajzlama city 1-3 apod. ale je fakt že více než 4 sezóny sem to ještě nehral.

Reagovat
kubys

Je to jednoduché - musíš hrát za City.

Reagovat
mike.84

ale je sympatické že tam dali automat ted k tevezovi tyden co tyden pokutu a že on chce odejít tuze tuze moc

Reagovat
Godwinson

Poměrně snadno, třeba přetrpět první sezónu :), ale je pravda, že já tam mám hru rozehranou v minulém ročníku ve Francii, což je trochu něco jiného. Tam se tě delší dobu může držet jen jeden tým - Lyon. Ale naposled jsem tam tahal sérii od začátku sezóny 20 vítězných zápasů po sobě, takže to určitě lze :)

Reagovat
smazaný uživatel

200

Reagovat
vladis271

Inak som si pozrel záznam. Chelsea nás prestala ničiť v podstate s nástupon Hendersona, s nástupom Downinga sme ten tlak úplne otupili ( conaplat, že v 80. minúte ) a 5 min pred gólom bolo držanie lopty z posledných 5 minôt v pomere 77 ku 29 pre nás.

Striedania vyšli z tohto pohľadu určite, len nabudúce treba otupiť ten tlak skôr.

Reagovat
kubys

77 ku 29?

Reagovat
vladis271

žemi to neprišlo jeblé, keď som to písal

Reagovat
Swarley

tak makalo se na 106 %

Reagovat
fenixLFC

tak tretieho zaloznika som chapal v strede nas prehravali ked dosiel henderson tak sa to vyrovnalo a uz nas tolko nezvierali

Reagovat
smazaný uživatel

No chtít hrát s Terrym vysoko, to asi nejde, ne? Ale přeji mu úspěch - v kádru Hilário, Alex, Bosingwa, Ferreira, David Luiz, Meireles, Ramires, Oriol Romeu, Mata, Torres - to je na přední anglický klub prostě pecka.

Reagovat
herbage

s Terrym jde hrát vysoká obrana, jen musí najít tu správnou obuv

Reagovat
Paddy

za článek ...naprostý souhlas...přestupové období bude zlomové...jinak doufam ze Andre u nas vydrzi jeste spoustu let, konecne nekdo kdo se nebal a naboril vsechny zabehnute postupy...potrebujeme nutne praveho beka, Alex zrejme odejde , Kalou a Alenka pryc a konecne koupit prave kridlo ...zatim ta sezona vypada docela spatne, ale nepropadejme panice, urcite se zvedneme a budeme opet tou obavanou CFC, ktera vyhrava kazdy rok nejake trofeje come on Chelsea

Reagovat
Swarley

OT: co je s hrubasem?

Reagovat
herbage

prohrál v haxu

Reagovat
Swarley

a proto se tu nějakej ten den neobjevil?

Reagovat
herbage

porážky v tak důležité hře jako haxball bývají holt kruté

Reagovat
Swarley

Reagovat
Swarley

a dneska se něco chystá?

Reagovat
C0br

V to doufám.

Reagovat
Chazy

Už jsem ti jednou psal, ať na sebe dáš kontakt a pro cobru to platí taky. My prostě nechcem dlouhodobě házet odkazy sem

Reagovat
C0br

Stačí icq? 212134079

Reagovat
mike.84

mě je to trochu blbé, ale tak zeptam se, vyměníme kontakt kdybych se tě chtěl zeptat na něco o baseballu at nemusím tady offtopikovat ?

Reagovat
Chazy

Nepsal jsem ti to cca před půl rokem a nedal si mi košem proto, že si se mnou jinak nebudeš mít co říct?

Reagovat
mike.84

dobra pamět ? tak klidině to změni mužem :) 219 757 200 pokud teda mi to nechceš vratit... ale rozhodně sem ti nedaval košem se špatnym umyslem :D

Reagovat
Chazy

on se stydíí

Reagovat
Swarley

nestydí, jen tu nebyl a už jednou psal, že nemá moc těchto vymožeností:)

Skype může být?

Reagovat
Chazy

Ne sakra, já jedu jen na icq ... fb taky nemáš? To má dost lidí od nás. Tak to tě možná budem muset volat odsud no, to je smutný

Reagovat
Wat

To už to nedáváte sem? Škoda...

Reagovat
Chazy

http://tinyurl.com/7w77k5z

Co nadělám no, stejně je nás málo dneska .

Reagovat
Wat

Dík.

Reagovat
smazaný uživatel

jaké hráče přivedl Hiddink? prosím všechny

Reagovat
mike.84

Reagovat
mike.84

kež by někoho, to by byla jména

Reagovat
terry

Nemohl nikoho přivést, když tu nebyl ani na jedno přestupové období.

Reagovat
smazaný uživatel

takže nikdo nepřišel na jeho doporučení?

Reagovat
mike.84

žirkov

Reagovat
smazaný uživatel

ok

Reagovat
terry

Žirkov. Navíc on ty problémy, které Chelsea má, pojmenoval. Levé křídlo bylo jedním z nich.

Reagovat
smazaný uživatel

Není to o trenérovi, ale o hráčích. Obrana je neuvěřitelně děravá a útočníci náladoví, jediný, kdo si ve předu drží výkonost je Mata.

Reagovat
smazaný uživatel

Boha Chelski začína prehrávať a všetci ju riešia!!! Už mi to leze na nervy!!!

Reagovat
mike.84

tak nikdo jiny zatím 3x za sebou snad ani neprohral v lize, kdo stojí za řeč

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
spider_8

Tak sem nelez.

Reagovat
johan14

Mourinho je len jeden, celé porovnávanie bolo a je smiešne. Abramovič urobil naj väčšiu chybu vo svojej stratégii urobiť z Chelsea naj klub Európy. Mourinho mal zostať aj keby vyhodil pol kádra.

Reagovat
panca

jeste budete vzpominat na carla boas z toho udelal slusnej pruchodak

Reagovat
Maresma

hax?

Reagovat
smazaný uživatel

joooo

Reagovat
Chazy
Reagovat
Rssa

Můžu taky nebo jste mě kickli?

Reagovat
kiwwi

chcem si to vyskusat zahrat, aky je pwd?

Reagovat
Rssa

Ten pán nahoře (legenda Wiganu)

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych byl pro, aby z útoku odešel Anelka a asi i Malouda. Koukal jsem na zápas s Livem a tak jsem si říkal, že Chelsea bude ráda, když se na konci sezony umístí v první čtyřce. Newcastle s Tottenhamem hrají cosi dobře, Arsenal se zedá, Live taky bojuje. A letos to vidím na City jako vítěze, bohužel :-/

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby přišel Soldado z Valencie, to by byla bomba!

Reagovat
nemamvasrad

Jo, další útočník to zachrání.

Reagovat
vladis271

Prekvapivý transfer sa môže v januári stať realitou. Kenny Dalglish má eminentný záujem o vychádzajúcu hviezdu írskeho futbalu Seamusa Colemana. Toto pravé krídlo momentálne oblieka modrý dres mestského rivala Evertonu. Info pochádza z kvalitného zdroja denníka The Indenpendent.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby se po křídle kouknul taky mimo anglii.

Reagovat
vladis271

Ale neverím tomu. Coleman je dobrý, ale nie je rozdielový. Navyše už vidím s akým nadšením by nám ho Moyes predával, takže ak tak brutálne nadsadí cenu, a to dúfam, že nie sme tupí.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě.Rival, přestřelená cena...Ale hlavně jsou mnohem talentovanější a levnější alternativy.

Reagovat
smazaný uživatel

Shaqiri, Sam(toho jsem ale ted dlouho neviděl), Martin, Konoplyanka, Griezmann... jednoho z nich bych bral hned.

Reagovat
cristiano.K.

toho fakt ne

Reagovat
cristiano.K.

Mikel,že by měl tvořit? Toho jsem si moc nevšiml,to spíš Ramirez,který hraje skoro totéž,co v city Yaya.Essien chybí, záloha by s Meirelesem byla kreativnější než s duem Ramirez-Mikel.

Reagovat
smazaný uživatel

No ten Essien je otazník. Nevěřím tomu, že už bude hrát na TOP úrovni.

Reagovat
cristiano.K.

otázník to je, ty zranění jsou na něm hrozně znát,ale určitě horší než Mikel by nebyl sto pro

Reagovat
cristiano.K.

300. pro CFC mimo big four

Reagovat
smazaný uživatel

+ MCFC

Reagovat
cristiano.K.

já si dávám ty reálnější

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea má neuvěřitelný finanční potenciál, ale neuvěřitelně špatný přestárlý a úzký kádr (na poměry mužstva které chce vyhrát treble).

Já bych Villase-Boase podržel ve funkci dlouhodoběji, ovšem v zimním přestupovým období nesmí zůstat kámen na kameni, protože zatím je vše hrozné (hra, výsledky, defenziva, ofenziva, kádr, věk hráčů, zkušenosti trenéra, naivita trenéra (viz Man Utd. a Arsenal a Liverpool).

Pokud bych byl hlavní trenér Chelsea, tak bych překopal celou sestavu a občerstvil ji o mládí:

Odchody: Didier Drogba, Nikolas Anelka, José Bosingwa, Alex, Asley Cole, Paulo Ferreira,Michael Essien, Florent Malouda, Henrique Hilário, Salomon Kalou

Zůstávají v kádru:

golmani - Petr Čech, Ross Turnbull

onránci - David Luiz, John Terry, Branislav Ivanovič

záložníci - Raul Meireles, Ramires, John Obi Mikel, Frank Lampard, Juan Manuel Mata

útočníci - Fernando Torres,Romelu Lukaku,Daniel Sturridge

Posily: Gareth Bale (Tottenham), Thiago Silva (AC Milán), Luka Modrič (Tottenham), Luis Suárez (Liverpool), Jordi Alba (Valencie), Bastian Schweinstiger (Bayern Mnichov), Alexandro Pato (AC Milán), Wesley Sneijder (Inter Milán), Gregory van der Wiel (Ajax Amsterdam), João Moutinho (FC Porto), Raúl Albiol (Real Madrid)

Základní jedenáctka by byla ve složení 4-4-2, z čehož díky Juana Manuela Maty kdykoli může přejít do 4-3-3. Základní sestavu bych často rotoval ale + - by měla složení následující:

Čech

Jordi Alba - David Luiz - Thiago Silva - Garreth Bale

Raul Meireles - Luka Modrič - Wesley Snejder - Mata

Fernando Torres - Luis Suarez

Kreativní hráči by měli být Mata, Meireles a Jordi Alba a mozkem celé hry by měl být Wesley Snejder. Po stranách by měl působit nezastavitelný Bale. Do stoperské dvojice se nabízí i Raúl Albiol.

Frank Lampard by hrál hlavně zápasy Carling Cupu a FA Cupu, v případě skvělé formy i zápasy V Premier League. Pokud by se nedařilo dvojici Torres - Suarez, lze je zamenit za mladíčka Pata a jednoho z nich k tomu, popřípadě pak Romela Lukaka v jenodušších zápasech. ...Stačí se sehrát a pak může Chelsea mít jeden z nejlepších týmů v Evropě, jak věkem kvalitní, tak fotbalovostí, kreativitou, fyzičkou, tak také taktikou.

Reagovat
Maresma

vy ste neskutecni

Reagovat
justcall

panečku, v tobě je trenérský potenciál, nemarni ho!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Chazy

Bohužel, tohle by nešlo udělat ani na FM. Za prodej těch hráčů bys měl sotva 2-3 z těch, kterýma je chceš nahradit ...

Reagovat
smazaný uživatel

ty jo prober se tohle není FM už seš zpátky v realitě

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

no ty vole

Reagovat
smazaný uživatel

No to mě vobser tyvole.

Reagovat
smazaný uživatel

Zapni FIFU či jinou cípovinu . . . třeba to pujde

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybys z těch posil vyjmenoval třeba 3/4 , neřeknu .. a tolik neprodával .. Ale tohle hraničí ze všemi hranicemi. To by jako Schweini seděl ? Di radši trénovat City a tohle si tam dělej , Chelsea má jinný potenciál a ekonomické vedení.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele